abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 6 november 2011 @ 22:03:43 #226
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_104054210
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
Eentje die op zijn zijkant lag.

quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 22:02 schreef qu63 het volgende:

[..]

Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!
*O* *O* *O*
  zondag 6 november 2011 @ 22:05:56 #227
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_104054382
Wauw, wauw, wauw! _O_ O+
***
  zondag 6 november 2011 @ 22:07:08 #228
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_104054471
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen :o
  zondag 6 november 2011 @ 22:16:42 #229
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_104055123
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen :o
Zoals iemand anders ook al zei, je weet verdomd goed hoe je met je materiaal om moet gaan ;)
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
  zondag 6 november 2011 @ 22:24:30 #230
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_104055568
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen :o
Ik val je niet af hoor. Heb wel respect voor je werk.

Die doodzonde viel me gewoon op. :@
pi_104064959
Dat ziet er weer prachtig uit!
  maandag 7 november 2011 @ 15:23:07 #232
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_104076598
Dank,dank, en hij is nog niet eens af ;)

Mijn vriendin wou veel werkbladruimte, dus kreeg ze er ongeveer 5m² en vooral veel kastruimte. Dus kreeg ze 32 kastjes. :)
Ik wou soms dat de moderne smaak wat meer aandacht besteedde aan het (h)erkennen van de klassieke keukenstijl. Dat gaat niet over het design van de kastfronten ofzo, maar herkennen dat de klassieke stijl in moderne keukens het origineel echt geen eer aan doet. Je kent ze allemaal uit de keukens van bv ikea (welke degelijke/ degelijk genoeg keukens zijn, daar niet van), maar dit:


Is essentieel anders dan dit:


Ook al pretenderen ze een interpretatie van hetzelfde te zijn. De eerste is machinaal gemaakt, in alle opzichten perfect afgewerkt. Maar vergelijk de kastdeurtjes niet met elkaar. De deurtjes die je in je leven al hebt gezien en aangeraakt zijn bijna allemaal gefreesde MDF. Je zou eens een handgemaakte maatkeuken moeten beleven (daarmee bedoel ik de mijne niet). Dat is volledig anders van emotie. Dan zie je dat het design van de frontjes niet gemaakt is om klassiek te ogen en dat niet te zijn, maar dat er werkelijk iemand met een zaag en spijkertjes en lijm die dingen in elkaar heeft gezet. Dat verschil is zo enorm groot van emotie en belevenis, dat ik het dus jammer vind dat de klassieke keukenstijl nu het mindere broertje is, juist omdat iedereen de klassieke stijl kent van nieuwe keukens, gemaakt met nieuwe technieken en nieuwe materialen. De allerstrakste moderne keuken kan zelfs nog niet tippen aan een kleine keuken van 50jaar oud, volledig doorleefd in een oud Frans huisje. Dat is ook een verschil. Onze keuken zal er direct nadat hij af is voor ons nog niet mooi zijn. Alles van die keuken is gericht op slijtage. Er is geen laminaatlaag die kan afslijten, het is hout, door en door. En ook dat aspect van hout is de moderne stijl vergeten: versleten hout is mooier dan nieuw hout.

Enfin, maar om te zeggen dat je dat niet maar mag bestempelen als 'een klassieke keuken'. Voor ons moet de keuken een leefplek zijn, moet gezellig zijn, je moet er uren kunnen doorbrengen, warme tinten, donker te verlichten op sommige momenten.

In elk geval: wat de spatwand/dampkap betreft: ik wil niet dat dat een zware, volle bedoeling wordt. Het valt misschien niet zo hard op met de kakafonie van kleuren, maar eigenlijk zijn de meubels zeer eenvoudig van totale vorm, zeker het eiland is gewoon een zwevende blok in dezelfde kleur. Dat simpele moet doorgetrokken worden in de dampkapombouw.

De dampkap zelf is een telescopische Zanussi, zelf dus bijna onzichtbaar. Het grote probleem is nog de spatwand.
Ons beider droom waren Zellige tegels, die zeker vroeger (eeuwen vroeger) gemeengoed waren. Nu zijn dat dure exclusieve tegels geworden (volledig ten onrechte want dat zijn -vanuit het tegelaspect- echt slechte ongebakken geglazuurde terracotta )


Dus heb ik bij een goede tegelboer een batch bordeaux tegels opzij laten zetten. Helaas zit er teveel kleurverschil op waardoor het meer neigt naar rood-roze. Volgens mij gaat dat het effect geven van 'willen maar niet kunnen'. Er zal wel 1 tegel in zitten die dezelfde kleur als het fornuis heeft, maar het merendeel dan niet. Wat mij betreft out of the window, zeker aangezien ze niet duurzaam zijn en gewoon afbrokkelen bij zwaar gebruik.

Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren. Dat is echter weer een andere kleur introduceren en dat kan teveel zijn. Ik zou in dat geval ofwel bij een lokale steenboer de platen in 1 stuk laten zagen en het oppervlak laten scharreren. Voordeel: de keuken zou er mee wegraken volgens mij: nadeel: er gaan vetvlekken op komen (wat misschien gewenst is).

(maar dan dus een gescharreerde versie)
Alternatief is keramische tegels met hardsteenlook. Die zijn bestendig tegen alles wat een keuken ertegen kan gooien, maar die zou ik dan in stroken toepassen, op maat van het fornuis.
  maandag 7 november 2011 @ 15:40:31 #233
163033 Xiphos
CorSec Commander
pi_104077231
Die tegeltjesdiscussie hebben we hier ook gehad, Uiteindelijk maar schrob-water-en-chemicaliën-bestendige latex op kleur laten mengen en erop geschilderd. (Op de muur dan, we hebben geen tegels gebruikt :)
[_] <- Sign here
pi_104078652
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:40 schreef Xiphos het volgende:
Die tegeltjesdiscussie hebben we hier ook gehad, Uiteindelijk maar schrob-water-en-chemicaliën-bestendige latex op kleur laten mengen en erop geschilderd. (Op de muur dan, we hebben geen tegels gebruikt :)
Dat inderdaad, wij konden ook geen tegels kiezen voor in de keuken, dus dan maar afneembare verf. gata best goed qua spetters en schoonmaken. En een glas/rvs - plaat achter het fornuis zal waarschijnlijk te modern zijn voor deze keuken Mmach?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 7 november 2011 @ 16:20:22 #235
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_104078795
Gezien het donkere werkblad en de bruine meer zou ik tegels zoals in de authentieke keuken die je net post ook wel mooi vinden denk ik. Ik houd persoonlijk wel wat van wat contrast. En dan natuurlijk het liefst zo ongeveer in die champagne tint van de rest van de keuken..
Is het niet mogelijk om een groot vel papier er te plakken zodat je ziet hoe het eruit ziet. Is natuurlijk nog steeds niet helemaal echt maar lijkt me altijd nog makkelijker oordelen omdat je lichtval dan wel klopt dat krijt je op een computer nooit exact denk ik.

Ach ik lul ook een eind weg, zolang het maar makkelijk te poetsen is ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
  maandag 7 november 2011 @ 16:28:15 #236
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_104079187
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Dank,dank, en hij is nog niet eens af ;)

Mijn vriendin wou veel werkbladruimte, dus kreeg ze er ongeveer 5m² en vooral veel kastruimte. Dus kreeg ze 32 kastjes. :)
Ik wou soms dat de moderne smaak wat meer aandacht besteedde aan het (h)erkennen van de klassieke keukenstijl. Dat gaat niet over het design van de kastfronten ofzo, maar herkennen dat de klassieke stijl in moderne keukens het origineel echt geen eer aan doet. Je kent ze allemaal uit de keukens van bv ikea (welke degelijke/ degelijk genoeg keukens zijn, daar niet van), maar dit:
[ afbeelding ]

Is essentieel anders dan dit:
[ afbeelding ]

Ook al pretenderen ze een interpretatie van hetzelfde te zijn. De eerste is machinaal gemaakt, in alle opzichten perfect afgewerkt. Maar vergelijk de kastdeurtjes niet met elkaar. De deurtjes die je in je leven al hebt gezien en aangeraakt zijn bijna allemaal gefreesde MDF. Je zou eens een handgemaakte maatkeuken moeten beleven (daarmee bedoel ik de mijne niet). Dat is volledig anders van emotie. Dan zie je dat het design van de frontjes niet gemaakt is om klassiek te ogen en dat niet te zijn, maar dat er werkelijk iemand met een zaag en spijkertjes en lijm die dingen in elkaar heeft gezet. Dat verschil is zo enorm groot van emotie en belevenis, dat ik het dus jammer vind dat de klassieke keukenstijl nu het mindere broertje is, juist omdat iedereen de klassieke stijl kent van nieuwe keukens, gemaakt met nieuwe technieken en nieuwe materialen. De allerstrakste moderne keuken kan zelfs nog niet tippen aan een kleine keuken van 50jaar oud, volledig doorleefd in een oud Frans huisje. Dat is ook een verschil. Onze keuken zal er direct nadat hij af is voor ons nog niet mooi zijn. Alles van die keuken is gericht op slijtage. Er is geen laminaatlaag die kan afslijten, het is hout, door en door. En ook dat aspect van hout is de moderne stijl vergeten: versleten hout is mooier dan nieuw hout.

Enfin, maar om te zeggen dat je dat niet maar mag bestempelen als 'een klassieke keuken'. Voor ons moet de keuken een leefplek zijn, moet gezellig zijn, je moet er uren kunnen doorbrengen, warme tinten, donker te verlichten op sommige momenten.

In elk geval: wat de spatwand/dampkap betreft: ik wil niet dat dat een zware, volle bedoeling wordt. Het valt misschien niet zo hard op met de kakafonie van kleuren, maar eigenlijk zijn de meubels zeer eenvoudig van totale vorm, zeker het eiland is gewoon een zwevende blok in dezelfde kleur. Dat simpele moet doorgetrokken worden in de dampkapombouw.

De dampkap zelf is een telescopische Zanussi, zelf dus bijna onzichtbaar. Het grote probleem is nog de spatwand.
Ons beider droom waren Zellige tegels, die zeker vroeger (eeuwen vroeger) gemeengoed waren. Nu zijn dat dure exclusieve tegels geworden (volledig ten onrechte want dat zijn -vanuit het tegelaspect- echt slechte ongebakken geglazuurde terracotta )
[ afbeelding ]

Dus heb ik bij een goede tegelboer een batch bordeaux tegels opzij laten zetten. Helaas zit er teveel kleurverschil op waardoor het meer neigt naar rood-roze. Volgens mij gaat dat het effect geven van 'willen maar niet kunnen'. Er zal wel 1 tegel in zitten die dezelfde kleur als het fornuis heeft, maar het merendeel dan niet. Wat mij betreft out of the window, zeker aangezien ze niet duurzaam zijn en gewoon afbrokkelen bij zwaar gebruik.

Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren. Dat is echter weer een andere kleur introduceren en dat kan teveel zijn. Ik zou in dat geval ofwel bij een lokale steenboer de platen in 1 stuk laten zagen en het oppervlak laten scharreren. Voordeel: de keuken zou er mee wegraken volgens mij: nadeel: er gaan vetvlekken op komen (wat misschien gewenst is).
[ afbeelding ]
(maar dan dus een gescharreerde versie)
Alternatief is keramische tegels met hardsteenlook. Die zijn bestendig tegen alles wat een keuken ertegen kan gooien, maar die zou ik dan in stroken toepassen, op maat van het fornuis.
Toen ik de eerste foto zag dacht ik dat je plots klaar was :')
Was al verschoten :P
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  maandag 7 november 2011 @ 16:39:40 #237
229849 klusfoobje
Fokke & Sukke zeggen;
pi_104079680
Wat die keuken betreft....

Een moderne keuken met een oude look heeft altijd van die opdekdeurtjes en laatjes.

Vroeger hadden ze nog van die keukens waarbij alles in het frame verdween. Het verschil tussen een opdek deur en een stompe deur zeg maar.

Het enige doel van de opdek deur is om snel een deur te kunnen plaatsen en verbergen dat het soms allemaal niet zo goed past.

Neem je een deurtje of een la die in het frame verdwijnt, dan moet de maker vakwerk afleveren. De naden moeten allemaal gelijk zijn anders valt het direct op.

Dat laatste is ook zoveel mooier.
We willen wel kindertjes ontvoeren, maar probeer vandaag de dag maar eens een vergunning voor een kelder te krijgen...
pi_104082800
Wat tegeltjes betreft: zijn (oud) hollandse witjes misschien een optie?
pi_104083127
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren.
Wat dacht je van vlaamse haardtegels? Die zijn misschien ook in bordeaux-achtige tinten te vinden. Dit komt al in de buurt en de maker kan ook maatwerk leveren: http://www.aanhuisgebakke(...)ge.php?album=9&pos=4

Ik ben ook benieuwd wat er voor beslag op de deurtjes en laden komt, dat kan een enorm verschil maken in het karakter van de keuken.
  maandag 7 november 2011 @ 18:32:54 #240
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_104084383
Ik zal bovenstaande suggesties eens bekijken.

@dvr: als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past :P Dat is dus eentje voor post 298 van dit topic.

Met kraan


(en de katten zullen niet meer op het aanrecht mogen als de keuken af is...)
  maandag 7 november 2011 @ 18:38:56 #241
148689 Muis006
Unrustle thy jimmies, wench!
pi_104084597
Zijn je katten nou zo klein of je aanrecht nou zo groot?

Ik ben verliefd op die wasbak O+
Op zaterdag 4 juni 2016 21:46 schreef KaBuf het volgende:
Ik word graag nog #viezerdik voor jou.
  maandag 7 november 2011 @ 18:41:49 #242
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_104084706
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
Ik zal bovenstaande suggesties eens bekijken.

@dvr: als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past :P Dat is dus eentje voor post 298 van dit topic.

Met kraan
[ afbeelding ]

(en de katten zullen niet meer op het aanrecht mogen als de keuken af is...)
Ach, wat kan jou dat schelen. Je moet er zelf in wonen en niemand anders. :+
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het beslag. Ik vind de handgemaakte corpus en fronten erg fraai en origineel.

Zelf ben ik blij dat we met onze verbouwing een complete keuken hebben gekocht; we hebben al zoveel te doen in huis en ik zou 't er niet graag ook nog bij hebben om de keuken ook zelf te maken. Dit is een semi- landelijke keuken met massief eiken fronten. Uit de fabriek weliswaar.

Met de katten regels aanleren zou ik nu vast beginnen. :D
  maandag 7 november 2011 @ 19:19:56 #243
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_104086697
O+ Die katjes O+
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
pi_104088017
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past :P
Oh jee! :) Dat doet wel een bepaald vermoeden rijzen.

Die katten krijg je er natuurlijk nooit meer vanaf. Dat blok biedt perfect uitzicht op de voor- en achterdeuren, de trap, de voedselbereidingsplaats en de voorraadkasten. Het heeft precies de juiste hoogte om eventuele feline en canine indringers met geslepen nagels te bespringen. Uit de spoelbak en kraan kan water opgelikt worden en het werkligblad wordt regelmatig opgewarmd door de vaatwasser. Kortom, je hebt daar voor Pilchard en Gaston een stukje cat heaven gecreëerd.
  dinsdag 8 november 2011 @ 00:27:57 #245
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_104107045
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen :)



Ik weet zeker dat de keuken met die knopjes 'onvolwassener' zal overkomen, Maar dat is dan weer goed voor het kind in mij.
pi_104107165
Hoera de schaaf ligt op zn zijkant! Je hebt vrede in het topic gebracht
  dinsdag 8 november 2011 @ 02:29:59 #247
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_104108849
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 november 2011 00:32 schreef Maisnon het volgende:
Hoera de schaaf ligt op zn zijkant! Je hebt vrede in het topic gebracht
Op z'n kant, op een papiertje en het mes naar binnen gedraaid ;)
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
pi_104108929
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen :)
Oei! Godnondeju. Pontificaal op het werkblad staat 'ie daar, De Deurknop. Confronterend en assertief, gelijk de brutale pion E5 uit het Siciliaanse openingsspel..

Enfin waarde Mmach, zoals een kleine imperfectie vaak de schoonheid van al het andere accentueert, zo zullen deze speelse champignonnetjes de anders zo stoere keuken vast een ondeugende, haast wulpse charme verlenen. O+
Ik moet bekennen dat het even slikken was; hier boven de rivieren moet alles nu eenmaal strak, sober en functioneel zijn omdat het leven hier een serieuze aangelegenheid is. De Calvinistische mentaliteit maakt het lastig om in zulk frivool opbollend deurbeslag (gelukkig is het niet roze!) de klassieke schoonheid te herkennen die er weldegelijk in schuilgaat. En als die hindernis eenmaal genomen is, is er nog dat gouden kraagje (messing manchetje?) waarmee het zo ongegeneerd de aandacht op zich vestigt, en dat hier naar ik vrees inderdaad het nodige affront zal ontmoeten..

Om de door jou voorziene 15 berichten met spot en hoongelach te voorkomen, lijkt het me het beste als we het er nu alvast op houden, dat het een 'gewaagde keuze' is. En dat het jouw keuken is. Die bovendien nog helemaal niet af is, en dat als straks alles strak in de lak staat, we nog wel eens zullen zien hoe mooi die porseleinen paddestoeltjes staan en wat voor een puike deurknop dat wel niet is. Hatsekidee! :P
pi_104108960
Katten weghouden op dingen etc gaat niet lukken hoor, vooral snachts gaan ze er gewoon opliggen en afijn laat ze lekker joh :)

Ben wel benieuwd wat kost het totale grapje nu en wat voor werk doe je in hemelsnaam om dit te kunnen betalen?

Wel heel veel mooie dingen in jullie huis gezien!
  dinsdag 8 november 2011 @ 08:06:08 #250
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_104109885
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:

[ afbeelding ]

*O* *O*
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')