abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † woensdag 14 september 2011 @ 20:27:44 #1
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_101951019
Vervolg op Stuur een mod weg (dobbelsteen besloot naar Canada) #3

Onze dobbelhelden zitten nu in Canada! Na bijna 3 weken pracht en praal komen ze helaas voor hunnie (wij zijn natuurlijk blij dat ze weer terug zijn) vrijdag alweer terug.

Huh wat? Kan ik echt een mod wegsturen?

Ja, op reis dus. We zitten hier in de travelsectie van FOK!. Niet in feedback of zo. :)

Wat is de bedoeling van dit topic?

In het vorige topic konden alle users van FOK! een land opgeven als bestemming. In het eerste dobbelsteenavontuur was daar wel een voorwaarde aan gekoppeld. Het moest een euroland zijn. In het tweede dobbelsteenavontuur hadden we als voorwaarde, dat het een land in Europa moest zijn. Ditmaal mochten jullie wereldwijd opties opgeven. Dat was allemaal te volgen in Stuur een mod weg (dobbelsteen beslist) en Stuur een mod weg (dobbelsteen beslist) #2. B-)

Wat is het Grote Dobbelsteenavontuur eigenlijk?

Welnu, dat kun je natuurlijk teruglezen in de vorige topics, maar in het kort komt het hier op neer:
Elke beslissing die we moeten nemen tijdens de reis, laten we over aan de dobbelsteen. Waar we slapen, wat we eten, waar we heen gaan. Daarbij mogen alle users van FOK! opties opgeven voor de dobbelsteen en is er een aparte bijdrage voor de weblog, zoals jullie kunnen zien in onderstaand filmpje dat we schoten voor de weblog in Frankrijk:


In 2009 gingen Costadibalkoni en ik dus naar Frankrijk. De voorbereiding, belevenissen foto's en filmpjes van dat eerste Grote Dobbelsteenavontuur kunnen jullie nalezen in onderstaande topics:

UIO's grote dobbelsteenavontuur
UIO's grote dobbelsteenavontuur #2, vertrek 2 mei!
UIO's & Costa's grote dobbelsteenavontuur #3: Het verslag!
UIO's & Costa's grote dobbelsteenavontuur #4: De nasleep!

Het Grote Dobbelsteenavontuur van 2010 bracht ons naar Oostenrijk, zoals jullie kunnen nalezen in:

UIO's en Costa's 2e grote dobbelsteenavontuur
UIO's en Costa's 2e grote dobbelsteenavontuur #2
Het Grote Dobbelsteenavontuur 2010 # 3: Het complete verslag!

Wie zijn de dobbelsteenavonturiers?

De dobbelsteenavonturiers zijn twee dertigers en ik kan natuurlijk een heel gedetailleerde beschrijving geven, maar we hebben niet voor niets foto's gemaakt. Dus aanschouw de dobbelsteenavonturiers:

090517_61302_DSCF1188.JPG
Links Costadibalkoni, rechts UIO_AMS. B-) B-)

En de dobbelsteen is blauw met gouden ogen, maar ook dat werkt beter met een foto:

090514_61302_16.jpeg
De dobbelsteen en een heel gelukkige serveerster. B-)

En wat wordt voor het vertrek al bepaald?

In eerste instantie natuurlijk het te bezoeken continent en vervolgens het land van bestemming en eventueel het te bezoeken deel. Dit alles zal net als voorgaande jaren gebeuren onder de ogen van onafhankelijke FOK!kers. Vervolgens mogen de users van FOK! opties geven voor de dobbelsteen voor wat betreft de activiteiten in het desbetreffende land.

Dat wil niet zeggen dat we alles via FOK! tot ons nemen. De lokale bevolking betrekken we ook bij het opgeven van opties:

101012_61302_klein0802.JPG

Bijvoorbeeld dit Starbucks-meisje in Wenen gaf Salzburg op als mogelijke volgende reisdoel. :)

Wat is tot nu toe bekend over het dobbelsteenavontuur 2011?

Na een ingewikkelde procedure met voordrachten, een selectiecommissie en een ingewikkelde dobbelprocedure zijn we gekomen tot een bestemming: Canada en meer in het bijzonder de Westkust van Canada.

Vervolgens vroegen we aan de users van FOK!: Als jij in de zomer naar dit Canadese gebied zou gaan, wat zou je dan zeker bezoeken / doen? Al gauw hadden we 6 opties. Uiteindelijk is het kajakken met orka's geworden.

Het West-Canadese land is bezaaid met UNESCO-parken. Daar hebben we ook voor gedobbeld. We gaan naar Waterton Glacier International Peace Park en Head-Smashed-In Buffalo Jump die bij elkaar in de buurt liggen.

Voor het zoeken naar epicentra van lokale aardbevingen (een vaste prik tijdens dobbelsteenavonturen) heb ik voor Fogel een plaatje gemaakt met de mogelijke route met daarop de activiteiten tot dan toe:

101102_61302_Route.JPG

Op basis hiervan kwam hij vanuit Noorwegen naar Schiphol met 6 opties van epicentra. Op Schiphol dobbelde Fogel het epicentrum in Mission als op te zoeken locatie. Met de gebruikelijke zoomlens vonden we de precieze plek:

101106_61302_Mission3.JPG

Dat gaan we wel vinden. B-).

Een andere vaste prik tidjens de dobbelsteenavonturen is de architectuuropdracht van k_man. Niet geheel toevallig hebben we Fogel weer ontmoet op Schiphol en hij dobbelde een 2. Dat betekende weer de hoogte in: 2. Space Needle, Seattle - John Graham. Fijn voor hoogteliefhebbers als we zijn. ;(.

Liefhebbers als we zijn van televisieseries uit de jaren '90 kwamen Costa en ik tot de ontdekking dat onze favoriete series Twin Peaks en Northern Exposure in de staat Washington zijn opgenomen. Een bezoek aan één van de diners uit deze series is natuurlijk een mooie optie voor de dobbelsteen. We gaan op bezoek bij Northern Exposures' The Brick in Roslyn:



Ondertussen kwam Re met een lijst van bekende West-Canadezen. In Oostenrijk gingen we op bezoek bij het geboortehuis van Arnold The Governator Schwarzenegger. In Canada gaan we naar het geboortehuis van WWE-legende Bret The Hitman Hart:



Hij is geboren in Calgary en meer in het bijzonder:

quote:
Wrestling's Hart Family Residence at 435 Patina Place, Patterson Heights, overlooking downtown Calgary, Alberta.
Het nodige inzoomwerk leverde ons dit plaatje op:

110319_61302_huisBWC6.JPG

Onder dit huis bevindt zich het legendarische worsteltrainingscentrum The Dungeon. B-).

De verwachting is dat we op donderdag 25 augustus in een vliegtuig stappen naar Seattle en dan een week of drie rond gaan toeren.

Costa zal één dezer dagen een mail uitsturen naar een reisbureau om de reis naar en de eerste nachten in Seattle te regelen. Daar zitten natuurlijk wel wat keuzemogelijkheden aan vast:

• De vlucht op zich zal geen dobbelsteenbeslissing zijn. We kiezen gewoon de beste optie qua reistijd / overstappen / prijs.
• Aangekomen in Seattle hebben we een auto nodig. Costa zal in zijn mail vragen om een aantal aanbieders en een aantal soorten auto's.
• In Seattle hebben we de eerste dagen een hotel nodig om een beetje te acclimatiseren. Costa zal het reisbureau vragen een aantal hotelopties te geven voor de eerste drie nachten. We staan uiteraard ook open voor opties van jullie qua hotel in Seattle.

Verder ben ik twee bijzondere overnachtingsmogelijkheden (1 in de VS en 1 in Canada) tegengekomen die we met een kleine omweg aan kunnen doen tijdens de reis. Die moet ik echter wel van tevoren reserveren. Ik heb gedobbeld voor één van de twee mogelijkheden en dan zal ik daar contact mee leggen. Aangezien het een verrassing moet blijven voor jullie en voor Costadibalkoni zeker, wil ik jullie vragen niet te speculeren / op het internet te zoeken naar wat die mogelijkheid zou kunnen zijn.

Wat het niet is geworden, kan ik jullie nu wel vertellen. We zullen niet specifiek op zoek gaan naar Free Spirit Spheres om daar de nacht door te brengen in een bol die hangt in een boom. :)



Wat het wel is geworden, blijft dus nog geheim. Inmiddels heb ik wel al het nodige geregeld, zoals jullie kunnen lezen:

quote:
UIO_AMS <*********************> Thu, May 5, 2011 at 10:04 AM
To: ****@***************.com
Hello,

My name is UIO_AMS and I'm one of the two dicemen from The Netherlands. We travel the world according to whatever the dice decides. This year it has decided that we travel to the northwest of the US and the southwest of Canada.

Every year we put some options to the dice about remarkable places to stay. Years ago I saw your inn in a documentary called **************** and it doesn't get more remarkable than staying in a ********. There was another option in Canada, but the dice has decided we should stay in your B&B. And so we come to the reason for this mail. Because we are traveling by the dice, we are quite flexible. Could you tell us if you've got place for us at the inn, checking in on Monday the 29th of August and checking out on the 30th? If not, is there a possibility of staying at your inn around that date?

Looking forward to your reply,

UIO_AMS
Amsterdam
The Netherlands
quote:
************** Inn <frances@**********.com> Fri, May 6, 2011 at 7:17 AM
To: UIO_AMS <**********@*******.com>
UIO -

We are thrilled that the toss of dice has determined your itinerary. And we are thrilled to let you know Monday August 29, 2011 is available.

Working with ************* film was such a lot of fun. It's been wonderful to hear from so many people who have seen it or read the companion book.

When you are ready to make the reservation we can talk via telephone if you wish or via email. We would need the following information please:
Address.
Number in travel party.
Dietary restrictions/preferences if food allergies, etc. since snack foods & breakfast are included.
Visa/MC details.

We look forward to learning more about your interesting travels.
Best regards (or should we say best ********!) from the US,

Frances *******
quote:
Hi Frances,

This is good news. Thank you! So hereby I'd like to confirm our stay in your ******* on the night of Monday the 29th of August.

The travel party consists of two persons. Me and my mate.

My homeaddress is:
UIO_AMS
****************
********** Amsterdam
The Netherlands

My mate is called Costadibalkoni. Unfortunately I don't recall his exact address at the moment. If you need it I can get it of course.

There are no dietary restrictions, so whatever you serve us will be good.

I would like to pay for our stay with MasterCard, but I've just noticed that the expire date is next month. Don't know what kind of details you want, but I assume it's the number of the card I'll be paying with. And that will change with the new card. So please let me know what is sufficient.

One further question: what kind of sleeping arrangement will we find in *************? Is it one big bed, or do we have separate beds? Eventhough we're from Amsterdam we prefer the latter.

Thanks again,
UIO_AMS
We slapen graag apart. B-). Gelukkig heeft Frances daar een antwoord op:

quote:
Hello UIO_AMS,

OK, we have you and Costadibalkoni booked for the 29th August.
Separate beds are an option - one queen in the main quarters & 2 twin futon mattresses in the smaller loft space (******************!).
This is all included in the one price.

We'll wait to receive your new credit card number info when you receive your renewed card next month. Just need the main long MC number and new expiration date please.

Other than that you're all set for arriving on Monday Aug 29, 2011 and departing next day the 30th.
Check-In: 3:30-5:30 pm Pacific Time
If later arrival is desired kindly phone us from the road on the 29th or earlier to let us know approximate time. ***********. Thank you.
Check-Out: 12 Noon

Do you know where you'll be coming from on the 29th? Would be able to give you travel time/directions, etc.
Thanks so much. We're excited for your visit.

Frances
En tot zover zijn we gekomen in de eerste twee delen van dit dobbelsteenavontuur. Ik zal Frances vertellen waar we vandaan komen. Misschien heeft ze wel opties voor de dobbelsteen! :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † woensdag 14 september 2011 @ 20:39:35 #2
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_101951615
Mijn kaartje O+ hij komt in mijn wall of fame O+



Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_101951953
Goed topic
2015: &lt;span class="s"&gt;MLA - JFK - PMI&lt;/span&gt;
  woensdag 14 september 2011 @ 20:53:21 #4
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_101952333
Wel tof dat de postbode wist waar Danielle in Nederland woont :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  † In Memoriam † woensdag 14 september 2011 @ 20:55:13 #5
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_101952441
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 20:53 schreef flipsen het volgende:
Wel tof dat de postbode wist waar Danielle in Nederland woont :P
I am one of a kind 8-). Mooi is wel dat ze mijn achternaam letterlijk van Facebook hadden overgenomen op 't kaartje, die achternaam klopt niet helemaal :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_101953223
Mijn Canada kaart is trouwens 'printed in Singapore' :')
2015: &lt;span class="s"&gt;MLA - JFK - PMI&lt;/span&gt;
  † In Memoriam † woensdag 14 september 2011 @ 21:09:19 #7
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_101953309
Mijnes in USA 8-).
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_101956347
volgens mij is skaai een dobbelsteenavonturiers groupie :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_101956545
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 20:53 schreef flipsen het volgende:
Wel tof dat de postbode wist waar Danielle in Nederland woont :P
Die van mij ging naar N in Zweden. Ik neem ook aan dat ik de enige ben!
pi_101960909
Ik heb geen kaartje.
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  † In Memoriam † donderdag 15 september 2011 @ 05:09:32 #11
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_101966123
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 22:02 schreef komrad het volgende:
volgens mij is skaai een dobbelsteenavonturiers groupie :D
Nou ik ben morgen toch in de buurt van Schiphol (ik werk erg :P en heb een bedrijsuitje 5 minuten verderop) dus wie weet sta ik ze wel op te wachten :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Moderator donderdag 15 september 2011 @ 06:50:11 #12
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_101966254
quote:
9s.gif Op woensdag 14 september 2011 23:20 schreef MissBliss het volgende:
Ik heb geen kaartje.
Je had niet aangegeven dat je er 1 wilde ontvangen. Sorry!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_101966265
quote:
6s.gif Op donderdag 15 september 2011 05:09 schreef Skaai het volgende:

[..]

Nou ik ben morgen toch in de buurt van Schiphol (ik werk erg :P en heb een bedrijsuitje 5 minuten verderop) dus wie weet sta ik ze wel op te wachten :P
nu kun je niet meer terug :P UIO heeft dit gezien en stort meteen in een depressie als je er niet bent _O-
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  Moderator donderdag 15 september 2011 @ 06:55:24 #14
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_101966269
Goed topic trouwens. We zitten nu in Olympia, state capitol of Washington. Morgen een kort ritje naar het vliegveld en dan zit het er op. Net nog even de reis doorgenomen met Costa tijdens het diner. Het hoogtepunt voor mij was toch wel het slapen in Sweet Willie. En de plotselinge ontmoeting met een zwarte beer. En een groep dolfijnen die recht op ons gehuurde bootje af kwamen zwemmen. En de wildlife tocht vanaf Vancouver Island met een onverwachte ontmoeting met orka's. En Jen ' The Wild One'. Maar meer daarover later!

Goed om te zien trouwens dat de kaartjes toch nog zijn aangekomen voordat wij weer terug in Nederland zijn.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator donderdag 15 september 2011 @ 07:12:50 #15
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_101966317
Ter herinnering voor de FOK!sters:

1. Een fles wijn uit de Okanagan valley.
2. Een doos Lucky Charms.
3. Een houtgesneden bever.
4. Een fles maple syrup.
5. De autobiografie van Bret 'The Hitman' Hart.
6. Een sleutelhanger in de vorm van een ijshockeypuck.

We hebben al gedobbeld voor het betreffende souvenir in Calgary, hebben het gekocht en vanmorgen hebben we op de ferry van Vancouver Island naar de VS gedobbeld voor de gelukkige ontvangster.

Ik heb alleen nog niet alle telefoonnummers. B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_101966723
Prettige terugreis toegewenst alvast :)

Hebben jullie de peanut butter jelly pancake nog geprobeerd in de haven van Port Angeles?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_101970622
quote:
11s.gif Op donderdag 15 september 2011 06:50 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Je had niet aangegeven dat je er 1 wilde ontvangen. Sorry!
Oh :')

Goede reist mannen! *O*
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  Licht Ontvlambaar donderdag 15 september 2011 @ 11:29:24 #18
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_101970728
quote:
6s.gif Op donderdag 15 september 2011 07:12 schreef UIO_AMS het volgende:
Ter herinnering voor de FOK!sters:

1. Een fles wijn uit de Okanagan valley.
2. Een doos Lucky Charms.
3. Een houtgesneden bever.
4. Een fles maple syrup.
5. De autobiografie van Bret 'The Hitman' Hart.
6. Een sleutelhanger in de vorm van een ijshockeypuck.

We hebben al gedobbeld voor het betreffende souvenir in Calgary, hebben het gekocht en vanmorgen hebben we op de ferry van Vancouver Island naar de VS gedobbeld voor de gelukkige ontvangster.

Ik heb alleen nog niet alle telefoonnummers. B-).
Ow, maar je hebt alleen maar de mijne nodig :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_101979158
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 11:29 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Ow, maar je hebt alleen maar de mijne nodig :P
ik vraag me vooral af waarvoor hij de nummers nodig heeft!
pi_101980790
Wij hebben ook een kaartje uit Calgary binnen, tofheid O+.
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
  donderdag 15 september 2011 @ 16:56:48 #21
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_101981306
quote:
17s.gif Op donderdag 15 september 2011 16:42 schreef Misstique het volgende:
Wij hebben ook een kaartje uit Calgary binnen, tofheid O+.
Met een mooi plekje op de koelkast.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_101986290
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 15:50 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

ik vraag me vooral af waarvoor hij de nummers nodig heeft!
Daarmee bouwt hij de spanning op. [ervaring]
Ik zal mijn nagels maar preventief kort gaan knippen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator donderdag 15 september 2011 @ 20:04:10 #23
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_101988587
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 08:15 schreef Fogel het volgende:
Prettige terugreis toegewenst alvast :)

Hebben jullie de peanut butter jelly pancake nog geprobeerd in de haven van Port Angeles?
Nee, we hadden in Victoria weer eens een enorm ontbijt gedobbeld en pas rond de klok van zes dachten we weer aan eten.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator donderdag 15 september 2011 @ 20:09:55 #24
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_101988832
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 15:50 schreef Jagärtrut het volgende:
ik vraag me vooral af waarvoor hij de nummers nodig heeft!
Ik stel de dames graag persoonlijk op de hoogte van het al dan niet ontvangen van een heus Canadees souvenir.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator donderdag 15 september 2011 @ 20:11:38 #25
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_101988900
O ja, vrijdagmiddag half vier verwachten we natuurlijk wel een ontvangstcommissie op Schiphol. Anders staan daar alleen maar onze ouders.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')