abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_113677783
Waar kan ik De Kunst Van Het Koken voor een mooie prijs vinden? :).
  woensdag 11 juli 2012 @ 09:27:25 #154
366010 Aegithalos
quisque risus tellus induit
pi_114049749
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:57 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ken er iemand en goede gids voor eetbare wilde planten?
Wil je echt met wilde planten gaan koken? Verzamelen en dan ermee koken zou ik je namelijk afraden. Veel planten lijken op elkaar en zijn lastig te determineren. Familie van koolsoorten, ui/looksoorten en van de wortel lijken allemaal op elkaar maar bevatten ook (zeer) giftige soorten en dat staat niet in zo'n boek. Niet alle soorten gif verdwijnen bij koken. Dan hebben we het niet eens over de ziektes/parasieten die ze kunnen bevatten. (90% van de NL vossen heeft bijvoorbeeld lintworm maar ook bodem vervuiling komt in de plant terecht)

Mocht je een boek vinden dan zou ik je aanraden om bij het verzamelen om met Heukels flora van Nederland de plant te determineren.
  woensdag 11 juli 2012 @ 09:55:15 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114050385
Daslook lijkt bv heeel erg op meiklokjes, en meiklokjes zijn verschrikkelijk giftig. Heb vorig jaar nog meegekregen dat een echtpaar die verwisseld had en aan de gevolgen waren overleden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 juli 2012 @ 12:28:52 #156
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114055679
Volg eerst deze workshop Wildpluk Bloemen & Planten bij Casa Foresta. Daar leer je al doende wat je wel of niet kunt eten, waar je op moet letten en wat de risico's zijn enzo. Die kan je dan ook vast een boek aanraden, als dat nog nodig is.

*edit* Oh, dat was een vraag van 9 mei... :')
pi_117269247
Tijd om dit topic weer eens een schop te geven. Zal deze week eens een foto van mijn kookboekenplank maken :) Ik zag zo snel in de vorige topics al mijn favo boek voorbij komen (Kookook, half recepten/half warenkennis, geweldig!) en moest even grinniken bij het plaatje van Eugen Pauli's boek (Verplichte kost op de Hotelschool.....)

Mijn collectie bestaat eigenlijk uit twee categorieën:
- Boeken om echt te gebruiken, met recepten die ik aan kan ;) Het merendeel van deze categorie pluk ik uit de De Slegte als ik er weer eens langsslenter
- Boeken om in te bladeren en weg te dromen bij de prachtige plaatjes en creaties. (Coffeetable books)

Uit die laatste categorie wil ik mijn twee favorieten graag met jullie delen, niet toevallig van dezelfde auteur: de Canadese patissier Marcel Desaulniers.



Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_117285399

Deze toch maar eens aangeschaft. Wat een geweldige slow cooking recepten staan hier in zeg! Wil er zo snel mogelijk mee aan de slag.

[ Bericht 15% gewijzigd door Molleman op 27-09-2012 16:51:24 ]
pi_117303194
Van de zomer heb ik veel ijs gemaakt en vooral recepten uit The Perfect Scoop van David Lebovitz. De recepten zijn goed te volgen en het resultaat is doorgaans uitstekend. Een leuke bijkomstigheid vind ik dat er bij ieder ijsrecept suggesties worden gegeven om erbij te serveren, zoals sauzen of koekjes (Staan ook veel recepten voor in het boek).
Dit boek is echt een aanrader voor iedereen met een ijsmachine.



Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html

pi_117305481
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2012 09:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Van de zomer heb ik veel ijs gemaakt en vooral recepten uit The Perfect Scoop van David Lebovitz. De recepten zijn goed te volgen en het resultaat is doorgaans uitstekend. Een leuke bijkomstigheid vind ik dat er bij ieder ijsrecept suggesties worden gegeven om erbij te serveren, zoals sauzen of koekjes (Staan ook veel recepten voor in het boek).
Dit boek is echt een aanrader voor iedereen met een ijsmachine.

[ afbeelding ]

Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html

[ afbeelding ]
Oe die link ga ik bookmarken! Thanks!
pi_117930098
Iemand deze al?


Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
pi_117950949
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.


The Flavour Thesaurus
pi_117965505
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.

[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Ik heb nog nooit eerder van dit boek gehoord, maar het klinkt als iets dat in mijn collectie hoort!
Hoe vind jij het? Is het wat je ervan verwacht had?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_117974211
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.

[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.
Heb je het expres in het Engels gekocht?
  zondag 14 oktober 2012 @ 21:06:59 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117974351
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 21:04 schreef floris_b het volgende:

[..]

Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.
Heb je het expres in het Engels gekocht?
Ik denk dat hij gegoogeld heeft naar een foto.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117975121
Nee, ik heb wel de engelse uitgave. Was toch een bestelling aan het plaatsen op Amazon, mij maakt het weinig uit in wat voor taal het is geschreven. :)

Eerste indruk van het boek is goed alleen heb het nog niet goed door kunnen nemen. Ik zal er vandeweek eens op terug komen.
pi_117975340
Ik ben ook benieuwd :). Lijkt me wel wat!
I would date the hell out of me.
pi_118084549
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
I would date the hell out of me.
pi_118086751
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
Ik heb zelf deze:

pi_118097627
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 21:24 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik ben ook benieuwd :). Lijkt me wel wat!
The Flavour Thesaurus (Smaakbijbel)

Heb het even vlug doorgenomen en het is een boek wat ik er vaker bij ga pakken. Ontzettend handig. Er staan 99 smaken in die gecombineerd worden met de andere smaken van die 99. Het zijn smaken uit allerlei verschillende categorien. Aardse smaken, Pittige smaken, Mosterdsmaken, Fruitige smaken. Onder de categorie Geroosterde smaken vallen bijvoorbeeld Chocolade, Koffie en Pinda. Zie schema:

Klik

Wanneer ze een smaak gaan vergelijken met een andere smaak krijg je meestal te zien wat deze smaken met elkaar doen, of het goed werkt en voorbeelden van gerechten die met die combinatie gemaakt worden. Eigenlijk zijn ze in dit boek op zoek naar ideale smaakpartners.

Al met al een ontzettend handig boek die ik denk ik vaak ga gebruiken wanneer ik een bepaald ingredient in huis heb waarvan ik niet weet wat ik er mee ga doen.
pi_118097689
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:38 schreef floris_b het volgende:

[..]

Ik heb zelf deze:

[ afbeelding ]
En bevalt deze? Staat er wat nuttigs in?
pi_118104854
Ik ben helemaal fan van Sorted O+
Een groepje Britse vrienden die altijd erg lekkere maar ook simpele gerechten maken :D
Ik hoorde laatst dat ze ook al een eigen kookboek hadden uitgebracht hadden, en na enige tijd speuren kwam ik erachter dat ie op Bol.com te verkrijgen was *O*
Vandaag kwam ie binnen en ik ben er erg blij mee *O* Allemaal makkelijke maar toch ook superlekkere recepten staan erin.

"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_118145508
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 20:46 schreef Molleman het volgende:

[..]

En bevalt deze? Staat er wat nuttigs in?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruikt :+
Het is handig als je vele vis moet fileren of grote stukken vlees.
En hoe je groenten moet snijden als garnering
pi_118151476
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 21:28 schreef floris_b het volgende:

[..]

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruikt :+
Het is handig als je vele vis moet fileren of grote stukken vlees.
En hoe je groenten moet snijden als garnering
Haha, daar was ik dus al bang voor. Deze zal ik dan ook overslaan ;)
pi_118204638
Dat geldt ook voor mij ben ik bang! Iemand ervaring met deze?
I would date the hell out of me.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 12:49:04 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118205098
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 12:28 schreef Wanderlust. het volgende:
Dat geldt ook voor mij ben ik bang! Iemand ervaring met deze?
Geef dat geld liever uit aan kippen, groente, halve varkens, vissen en oefen met snijden en fileren en kijk de technieken af van youtube filmpjes.
Koop een kip, kijk deze filmpjes
http://www.youtube.com/results?q=deboning%20a%20chicken en ga een de slag met een scherp mes. Als het een paar keer gedaan hebt heb je de slag te pakken en een keer bezoek verrassen met een gegrillde kip van het spies die gevuld is met bv kalfsgehakt, of wat anders is geweldig. Je kan het dan ook met een (wilde)eend, gans, kalkoen, etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:31:59 #177
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_118343667
1 boekje en 1 boek gekocht. Vooral Pork & sons ziet er heerlijk uit.

Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_118357681
Net deze gekocht via Amazon


Erg interessant boek. Veel recepten met sousvide en snelkookpannen.
Noodles
pi_118362420
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 20:31 schreef Schranseman het volgende:
1 boekje en 1 boek gekocht. Vooral Pork & sons ziet er heerlijk uit.

[ afbeelding ]
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 24 oktober 2012 @ 06:50:39 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118362429
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 06:49 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.
Kan de verleiding steeds beter weerstaan, ze zijn zo mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118370976
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 23:58 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Net deze gekocht via Amazon
[ afbeelding ]

Erg interessant boek. Veel recepten met sousvide en snelkookpannen.
Laat hier even weten hoe hij bevalt als je hem hebt. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek.

Modernist Cuisine is het meest fantastische kookboek(en) dat ik ooit gezien heb, maar kost voor mij teveel geld en veel van de beschreven stof valt thuis nauwelijks toe te passen. Met de At Home versie zou dit als het goed is anders moeten zijn.
pi_118383549
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 06:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.
Kan de verleiding steeds beter weerstaan, ze zijn zo mooi.
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 24 oktober 2012 @ 19:14:48 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118383706
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 19:11 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new york roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.
Tja, ik gebruik Julia Child ook regelmatig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118385629
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
Ik heb zelf het Handboek Kooktechnieken van Le Cordon Bleu


Snijden is daar uiteraard ook een onderdeel van.
  vrijdag 2 november 2012 @ 19:39:30 #185
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118751489
Vandaag besteld, binnenkort een recensie:

  zaterdag 3 november 2012 @ 12:36:12 #186
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_118770377
Dag kookboekers,

Is er een vegetarisch kookboek (dat geen vlees eet dus :P ) dat jullie mij zouden kunnen aanraden?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_118770789
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Dag kookboekers,

Is er een vegetarisch kookboek (dat geen vlees eet dus :P ) dat jullie mij zouden kunnen aanraden?
Zoek naar Ottolenghi :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_118772736
Jaaaa, ottolenghi's Plenty!!
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:01:18 #189
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_118772815
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is. :D

Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen. :)
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 3 november 2012 @ 18:37:53 #190
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_118780582
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is. :D

Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen. :)
Vanwaar deze omschakeling?
pi_118880071
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is. :D

Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen. :)
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!

Ik heb deze gekregen:


Nog niets uit kunnen maken maar er lijken echt fantastische dingen in te staan :9.
pi_118880208
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 09:56 schreef Perruche het volgende:

[..]

Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!

Ik heb deze gekregen:
[ afbeelding ]

Nog niets uit kunnen maken maar er lijken echt fantastische dingen in te staan :9.
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.
pi_118880236
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2012 10:02 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.
Argh, alleen naam van dat gerecht maakt al dik ;). Heb Home Made niet gezien, maar als de recepten hieruit lekker worden dan ga ik die er misschien wel bij halen. Ik hou er wel van, dat basic koken. Lekker voor de variatie naast m'n ottolenghi :)
  dinsdag 6 november 2012 @ 11:55:34 #194
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118883408
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]

Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 6 november 2012 @ 12:35:11 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118884709
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]

Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Was ook een serie op de BBC, ken het boek niet, maar dit soort boeken wel.
Beetje dubbel gevoel, ze zijn heel mooi vormgegeven, maar de recepten vaak niet bijzonder. Lekker om in te bladeren maar niet iets waar je heel veel uit gaat koken. Heb er inmiddels heel wat staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118885602
Waar kopen jullie al jullie kookboeken? Ik momenteel vooral via internet maar vroeg mij af of jullie ook geweldige (fysieke) winkeltjes weten te vinden?
  dinsdag 6 november 2012 @ 13:08:21 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118885827
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 13:01 schreef Molleman het volgende:
Waar kopen jullie al jullie kookboeken? Ik momenteel vooral via internet maar vroeg mij af of jullie ook geweldige (fysieke) winkeltjes weten te vinden?
Meestal online, maar als ik in een ruim gesorteerde boekwinkel kom, zoals Donner in Rotjeknor, ga ik snuffelen en ben ik een arm en een been kwijt en een rib uit mijn lijf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118888422
Bij de kookwinkel bij mij in de buurt. Daar staan genoeg kookboeken om een paar boekenkasten mee te vullen :D
  dinsdag 6 november 2012 @ 16:00:15 #199
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_118892284
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 18:37 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Vanwaar deze omschakeling?
Offerfeest meegemaakt in Marokko. :o Ons gerealiseerd dat we niet zelf zouden durven slachten, maar zo'n dier wel willen opeten. Was een laatste duwtje. We aten al wel louter (en niet overdadig) biologisch vlees.
Maar nu dus nóg minder. Het is wat mij betreft van de zotte hoe wij vlees wegkanen, terwijl milieu en dierenwelzijn daar zo onder lijden.

Plenty is binnen *O* Goeie tip zeg! *O*
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 6 november 2012 @ 16:55:09 #200
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118894761
Al weer een tijd terug heb ik deze gekocht. Amerikaanse versie, want die kostte toen ongeveer de helft. Leuk boek, al word ik altijd een beetje gek van die geitenwollensokken-anti-EU -houding van Hugh FW.

Siesta & Fiesta!
  dinsdag 6 november 2012 @ 16:59:53 #201
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_118894996
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 16:55 schreef Bramito het volgende:
Al weer een tijd terug heb ik deze gekocht. Amerikaanse versie, want die kostte toen ongeveer de helft. Leuk boek, al word ik altijd een beetje gek van die geitenwollensokken-anti-EU -houding van Hugh FW.

[ afbeelding ]
Leuk contrast met de post boven je :P
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:02:52 #202
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_118900021
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:

[..]

Leuk contrast met de post boven je :P
Moet kunnen, het gaat hier tenslotte over kookboeken en niet over vegetarisch eten.
pi_118901099
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 14:24 schreef floris_b het volgende:
Bij de kookwinkel bij mij in de buurt. Daar staan genoeg kookboeken om een paar boekenkasten mee te vullen :D
Woon in een afvallig boerendorp dus zal altijd richting Den Bosch of Eindhoven moeten gaan ;) In Den Bosch bij de Selexyz wel een goede hoeveelheid kookboeken en bij Bek Boeken in Veghel overigens ook, wat trouwens een schitterende boekenwinkel is, kan ik goed rondkijken.
  dinsdag 6 november 2012 @ 20:12:19 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118903925
Ik mag alleen nog op de 5e bij Donner kookboeken kopen. Of bij de Slegte.
Of anders moet het wel een heeeeeeeeel erg mooi en/of belangrijk kookboek zijn wil ik er de volle mep voor betalen.
  woensdag 7 november 2012 @ 09:54:41 #205
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118926267
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:

[..]

Leuk contrast met de post boven je :P
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 12:58:46 #206
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_118932037
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 09:54 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....
Ze?
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 7 november 2012 @ 13:17:20 #207
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118932624
Vegetariërs in het algemeen
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 13:50:04 #208
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_118933986
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 13:17 schreef Bramito het volgende:
Vegetariërs in het algemeen
Vegetariërs in het algemeen zeiken tegen je?
Weet je dat echt heel erg zeker?

Of denk je dat en wil je het dus maar voor zijn?

Vegetariërs zeiken eigenlijk nooit tegen me, moet ik zeggen. :)
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 7 november 2012 @ 15:48:08 #209
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118938936
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan!
Siesta & Fiesta!
pi_118939037
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:48 schreef Bramito het volgende:
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan!
Toch was het natuurlijk een vreemde opmerking in een kookboekentopic. Nu weer alleen daarover graag.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 7 november 2012 @ 15:55:35 #211
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118939242
Ik beantwoord slechts vragen.

On topic:

Dit was m'n laatste aanschaf:



IJstijd van Kees Raat
Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag.
Siesta & Fiesta!
pi_118939316
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:55 schreef Bramito het volgende:
Ik beantwoord slechts vragen.

On topic:

Dit was m'n laatste aanschaf:

[ afbeelding ]

IJstijd van Kees Raat
Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag.
Oh, ik vind het een mooi boek met vceel leuke recepten. Ik heb alleen geen ijsmachine verdikkeme ;( :')
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 7 november 2012 @ 16:02:13 #213
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118939516
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken.

Die ijsmachine die komt nog?
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 16:33:20 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118940878
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 16:02 schreef Bramito het volgende:
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken.

Die ijsmachine die komt nog?
Welk boek bedoel je met Corvitto?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 november 2012 @ 16:44:48 #215
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118941430
quote:
Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html

[ afbeelding ]
Deze, van een paar posts terug.
Siesta & Fiesta!
pi_119178795
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 11:55 schreef Bramito het volgende:

[..]

Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.
pi_119191797
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:



Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken.
pi_119195710
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 09:34 schreef -banaan2- het volgende:
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:

[ afbeelding ]

Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken.
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen :)
pi_119195792
Patisserie is een prachtig boek! heel soms bespeur ik een foutje, zoals het ontbreken van de ingrediënten voor de rum siroop bij de limoentaart die overigens zonder die siroop ook niet te versmaden is. De crème brûlée is ook geweldig (hoeft niet u bain marie, scheelt veel gedoe).
Ik heb er al verschillende recepten uit gemaakt en twee vriendinnen van mij ook, steeds een succes naast dat het een heel mooi boek is, aanrader!
pi_119205992
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 11:55 schreef floris_b het volgende:

[..]

Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen :)
Ik heb er al een paar dingen uit gemaakt, kruidkoekjes, kouign amann, croissants (en met t zelfde deeg pains au chocolat & pains aux raisins). Lukten allemaal goed, ik heb er nog geen foutjes in gevonden.
  donderdag 15 november 2012 @ 09:19:14 #221
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_119229279
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 20:54 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.
Hij schrijft zelfs een stukje over deze meneer.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 15 november 2012 @ 16:32:43 #222
153627 ElZwino
Red de banaan, eet een aap
pi_119242973
Heb zelf onder andere de Joy of Cooking, soort van Amerikaanse Wannée. Staan geweldig lekkere recepten in:



Ander boek dat ik heb heet Vinazza, van DIane Lensink. Basic en makkelijk te bereiden Italiaanse recepten, maar o zo lekker:



Inmiddels heeft ze ook een tweede boek uitgebracht, ook die staat inmiddels in de boekenkast.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal...
pi_119243126
Iemand dat 15 minuten boek van Jamie Oliver al geprobeerd? Lijkt me op zich leuk voor door de weeks.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  † In Memoriam † donderdag 15 november 2012 @ 17:58:14 #224
91830 MaximusTG
pi_119245982
Daar is al (nou ja, niet specifiek over het boek) een topic over:

CUL / Jamies 15 minutes meals uit proberen
pi_119266277
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader?
pi_119417562
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteld :) Morgen komt het boek. Ben benieuwd! :)
pi_119418144


Deze besteld.
Noodles
pi_120855856
Weer een paar boeken toegevoegd aan mijn collectie.


Laatst een eerste kennismaking gehad met het bakken van brood en wil er meer van weten. Zijn er nog meer aanraders qua broodbak boeken?


Het franse brasserie kookboek. Wat een geweldige recepten. Zeker een boek waar veel inspiratie uit opgedaan gaat worden.

En nog eentje uit de jaren 50 gekregen.



Mooie klassieke recepten en bereidingswijzen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')