Was afgelopen oktober nog in Lübeck, het is maar goed voor mijn portemonnee dat ik dit nu pas leesquote:Op zondag 20 november 2011 22:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten bij La Belle Epoche in Travemunde
Nou, dank je wel, heb ik dus de hele recensie voor de kat zijn viool zitten te lezen. Ik kan zo toch geen oordeel vellen over de prijs kwaliteit verhouding ? En hoe kan ik nu bepalen of het voor mij loont om ook naar dat restaurant te gaan ?quote:Wat was de prijs vraag je nu...
Wel, dat ga ik niet posten of vertellen, ook niet in PM.
Ach je had een eenvoudiger menu kunnen nemen, en maar een paar glazen wijn, was je vriendelijk geweest voor je portmonee, en voor je smaakpapillen.quote:Op zondag 4 december 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Was afgelopen oktober nog in Lübeck, het is maar goed voor mijn portemonnee dat ik dit nu pas lees
Ze hebben die sterren echt niet op de kermis gewonnen hoor, en als je een beetje zoekt op internet is er wel te vinden wat je er voor het culinaire avontuur moet aftikken.quote:Op zondag 4 december 2011 13:59 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Nou, dank je wel, heb ik dus de hele recensie voor de kat zijn viool zitten te lezen. Ik kan zo toch geen oordeel vellen over de prijs kwaliteit verhouding ? En hoe kan ik nu bepalen of het voor mij loont om ook naar dat restaurant te gaan ?
Dan moet ik eerst mijn reisgezelschap nog meekrijgen want voor de meeste van hen is een mixed grill bij de turk al luxe uit eten Wel een mooie omgeving daar rond de Hanzesteden, heb er ook flinkt wat marsepein voor de decembermaand gekocht.quote:Op zondag 4 december 2011 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach je had een eenvoudiger menu kunnen nemen, en maar een paar glazen wijn, was je vriendelijk geweest voor je portmonee, en voor je smaakpapillen.
En dat allemaal vanochtend gegeten!quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Wanneer? 5 december 2011
Wat at je?
We hadden het 5 gangen keuze menu. We begonnen met carpaccio, deze was best lekker...goede dressing en geserveerd met Old Amsterdam kaas. Hierna kregen we tomaten-basilicumsoep die werkelijk niet te eten was, het leek op oplosbouillion die niet goed was opgelost en basilicum (zowel qua smaak als visueel) heb ik niet kunnen ontdekken. De spoom die daarna kwam leek op sinaasappelsap met zeepsop en was niet eens koud. Hierna volgde het hoofdgerecht van doorgare droge varkenshaas met (blik)champignonsaus op een koud bord. Tot slot het dessert, een brownie met ijs. Wij dachten, lekker veilig...kun je weinig fout aan doen maar niets was minder waar. De brownie was zo hard als een baksteen en het ijs zat vol ijskristallen. Volgens mij kwam het bord rechtstreeks uit de vriezer. We zijn normaal helemaal geen mensen die snel zeuren maar zelfs mijn vriend, die verre van een fijnproever is, vond het zeeeer matig. Wij hebben uiteindelijk voor het eten 17,50 p.p. betaald omdat we via Vakantieveilingen waren, normaal moet dit menu 40 euro per persoon kosten en dat is het zeker niet waard.
Kosten?
Totale schade 45 euro (normale prijs 90 euro)
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Als ik dat zo lees dan had de prijs me niets uitgemaakt Wat een waardeloos restaurant zeg. En wat jammer van je geld, of het nu 45 of 90 euro is. En jammer van je avond. Dit soort restaurants moet gewoon een zachte dood sterven om plaats te maken voor een goed restaurant op een mooie plek, maar helaas zit er sowieso een aantal echt baggerrestaurants aan die boulevard die overleven omdat het bijna vooral argeloze toeristen zijn die eenmalig komen eten.quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Viel mee, daarvoor een erg leuke musical gezien. En we hadden dit restaurant uitgekozen op basis van de goede reviews...snap echt niet dat mensen dit schrijven:quote:
quote:Bij Columbus heerlijk een 5-gangendiner gegeten via Groupon, maar ook zonder Groupon is het zijn geld helemaal waard.Ik kom hier zeker terug.
Ik heb echt het idee dat zij in een totaal ander restaurant geweest.quote:GEWELDIG! Het eten was ook echt zalig, alle gangen. Ik kom zeker nog eens terug!
Of de eigenaren en al z'n familieleden hebben zelf de reviews geschreven.quote:Op maandag 5 december 2011 14:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb bij zulke reviews van een eigen ervaren slecht restaurant vaak het idee dat het of mensen zijn die thuis alleen gekookte andijvie met drooggekookte aardappels en taaie karbonade eten of mensen die in betreffende restaurant werken
Ja zou goed kunnen...in de minder recente reviews kan ik me beter vinden:quote:Op maandag 5 december 2011 14:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb bij zulke reviews van een eigen ervaren slecht restaurant vaak het idee dat het of mensen zijn die thuis alleen gekookte andijvie met drooggekookte aardappels en taaie karbonade eten of mensen die in betreffende restaurant werken
quote:Carpaccio was ok. Kan je weinig aan verpesten. Tomaten soep met basilicum was erg zuur en geen basilicum. Spoom kan je weinig aan verpesten. Lasagne was koud van binnen. En omdat we het toch warm wilden eten moesten we het terug stuurde. Gelukkig kregen we het lauw terug. Opvallend dat de saus van de lasagne erg veel op de tomaten soep leek.
Als dessert kregen we een vruchten sorbet. Wat hierbij opviel was dat het vers fruit bevroren was.
quote:Voorgerecht (salade) ging nog, daarna kwam de mosterdsoep met slappe stukjes vis: slecht, daarna een soort spoem: een drap wat leek op een mislukte milksake, veel te zoet en niet koud genoeg. Het hoofdgerecht (tilapia) inderdaad wat een eerdere proever al schreef, slappe deegjas, smaakte nergens naar, bijgerecht waren frieten. Het toetje een sorbet, dus een fris toetje: wat het moet zijn, was vanileijs met vruchten en veel, te veel slagroom, dat deed echt de deur dicht. Hier moet je gaan eten, als je smaakpupillen het niet meer goed doen en als je sneller kan slikken dan kouwen, want ze laten weinig ruimte tussen de gangen vrij
Nu zou ik never nooit aan de boulevard in schevening gaan eten, maar goed, waarom heb je de haas niet teruggestuurd, waarom heb je de brownie en het ijs niet teruggestuurd?quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Wanneer? 4 december 2011
Wat at je?
We hadden het 5 gangen keuze menu. We begonnen met carpaccio, deze was best lekker...goede dressing en geserveerd met Old Amsterdam kaas. Hierna kregen we tomaten-basilicumsoep die werkelijk niet te eten was, het leek op oplosbouillion die niet goed was opgelost en basilicum (zowel qua smaak als visueel) heb ik niet kunnen ontdekken. De spoom die daarna kwam leek op sinaasappelsap met zeepsop en was niet eens koud. Hierna volgde het hoofdgerecht van doorgare droge varkenshaas met (blik)champignonsaus op een koud bord. Tot slot het dessert, een brownie met ijs. Wij dachten, lekker veilig...kun je weinig fout aan doen maar niets was minder waar. De brownie was zo hard als een baksteen en het ijs zat vol ijskristallen. Volgens mij kwam het bord rechtstreeks uit de vriezer. We zijn normaal helemaal geen mensen die snel zeuren maar zelfs mijn vriend, die verre van een fijnproever is, vond het zeeeer matig. Wij hebben uiteindelijk voor het eten 17,50 p.p. betaald omdat we via Vakantieveilingen waren, normaal moet dit menu 40 euro per persoon kosten en dat is het zeker niet waard.
Kosten?
Totale schade 45 euro (normale prijs 90 euro)
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Dit type restaurant ken ik wel Ook heel typerend voor de Scheveningse Boulevard Blijven dus bestaan omdat argeloze dagjesmensen wat willen eten. De gemiddelde student-net-op-kamers kan nog beter koken. En blijkbaar kan je zelfs een spoom verprutsenquote:Op maandag 5 december 2011 14:07 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ja zou goed kunnen...in de minder recente reviews kan ik me beter vinden:
[..]
[..]
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehadquote:Op maandag 5 december 2011 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu zou ik never nooit aan de boulevard in schevening gaan eten, maar goed, waarom heb je de haas niet teruggestuurd, waarom heb je de brownie en het ijs niet teruggestuurd?
Er klagen waarschijnlijk heel veel mensen, arme bedieningquote:Op maandag 5 december 2011 14:16 schreef Trusten het volgende:
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehad
Post dan in ieder geval een waarschuwing op alle restaurantsites en op tripadvisorquote:Op maandag 5 december 2011 14:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehad
Ik ben uiteindelijk helemaal vergeten om er destijds op te reageren, en nu ben ik de helft alweer vergeten...quote:Op maandag 24 oktober 2011 16:00 schreef golfer het volgende:
[..]
En hoe was het en wat heb je gegeten?
Wow, 60 euro hiervoor, das de hoofdprijs.quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:12 schreef borisz het volgende:
Do Brazil Amsterdam, gister.
Op het menu
[ afbeelding ]
Een mixed grill met kip, sparrips, steak en mais.
Daarbij hadden we drie sausjes knoflook, champignon en een mangosaus. Die mangosaus was erg lekker. Verder was het allemaal maar mwah. Wel eetbaar, maar de betere vleeszaken zitten in de korte leidsche dwarsstraat.
Cijfer 6
Kosten: 60e voor 2x mixed grill, 2x pudding toe, 2x bier en 2x wijn.
Klinkt goed! Best leuk om een keer te doen in zo'n school.quote:Op vrijdag 9 december 2011 11:07 schreef Lonka het volgende:
Waar & wanneer? Ik ben deze week met schoonfamilie bij het Deltion college in Zwolle uit eten geweest. Koks en bediening in opleiding koken, bedenken het menu en serveren, uiteraard onder begeleiding.
Wat? Het menu was al samengesteld, het was het decembermenu. Ik vind dat niet erg, schoonmoeder wilde volgens mij liever van de kaart kiezen Menu (staat niet online dus moet het uit mn hoofd doen):
Amuse: gefrituurde garnaal met ...mayonaise. Erg lekker maar is zo weg
Voor1: soort gelei met eendenlever. Hier waren we het minst enthousiast over, ik hou niet zo van lever en dit was een beetje... geleierig. Maargoed, het zag er wel erg mooi uit.
Voor2: griet met peterseliemousse en spinazie. Oooooooh die was lekker!!! De combinatie was echt goed, iedereen was enthousiast.
Hoofd: hertenbiefstuk met aardappelpuree en rode kool en jus. Wederom erg mooi opgemaakt, vlees was erg mals (en precies rood genoeg). Jus was heerlijk, aardappelpuree beetje gewoontjes.
Na: noten(moeilijkwoord), het was geen ijs maar wel erg koud. Ik weet het woord neit meer. Samen met rode vruchten op rodevruchtensaus. Oja en een kletskop. Was ook errug lekker!
We waren blij verrast door de aankleding (totaal niet het idee dat je in een school zit), de opmaak van de tafels (prachtig bestek, aparte borden) was ook prachtig en de bediening was af en toe een beetje stuntelig (volle glazen rode wijn, hoorde je achter de bar een andere student smoezen: die glazen zitten veel te vol joh!), maar erg leuk. Er liep ook een docent rond die af en toe meehielp. Achteraf kwam de keukenbrigade (ook leerlingen of course) langs om te vragen hoe het was en ons nog een prettige avond te wensen.
Oja, de rest had het wijnmenu erbij genomen, ik was helaas de bob. Wel elke wijn even geproefd, erg lekker. Tussendoor voorzien van broodjes en boter stond op tafel.
Kosten? Ik hoefde gelukkig niet te betalen, kwam uit op ongeveer 40 euro p.p., inclusief glas bubbels van te voren, 4 flinke glazen wijn, 4 gangen en stokbrood.
Cijfer? Eeeehmmm een 8,5.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |