abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 21 september 2011 @ 01:49:00 #51
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_102206940
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 01:40 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik heb ook steeds minder zin in een fooi geven :@
probleem is dat er tegenwoordig een fooi verwacht wordt terwijl dit in mijn ogen verdient moet worden.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  Moderator / Redactie Sport woensdag 21 september 2011 @ 19:28:30 #52
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102258571
Borisz ^O^
pi_102258856
Gisteravond een wijn-spijs proeverij gehad bij Restaurant Niven in Rijswijk.

Vanwege het begin van de herfst had Niven Kunz in samenwerking met Jeroen de Zeeuw van Bramasole Wijnen een herfstarrangement met bijpassende wijnen samengesteld.

Deze proeverij werd niet in het normale restaurantgedeelte gehouden, maar in een aparte ruimte waar ook soms feesten en bruiloften worden georganiseerd. We werden met een welkomstdrankje (een Zwitserse rosé-bubbeltjeswijn) hartelijk ontvangen door sous-chef Joost Bijster en Jeroen de Zeeuw.

Omdat we wat vragen stelden aan Joost over de diverse theepotjes en wat andere zaken bood hij aan ons een rondleiding door het hele pand te geven, wat wij natuurlijk graag wilden. Zo werden we door het restaurant naar de aan de keuken grenzende wijnkamer gebracht (wijnrek!) waar we Niven even een handje konden schudden en liet Joost ons vervolgens de bijna klaar zijnde nieuwe vergaderzaal en andere bijeenkomst-ruimtes zien om vervolgens ons ook nog de twee prachtige hotelkamers en het leuke terras met uitzicht over de moestuin en de tee van hole 2 van de Rijswijkse Golfclub te showen.







Al snel nadat we plaats hadden genomen aan onze tafel verscheen de amuse. Een crème en kaviaar van aubergine met een mousse van geitenkaas (opgediend in een metalen schaaltje)



Jeroen had er voor gekozen om bij elk gerecht 2 verschillende wijnen te laten proeven (uiteraard kleine hoeveelheden).



Bij het voorgerecht was dat een witte Franse Savoie en een Griekse (Macedonië) Articowijn. De Franse wijn vonden wij beter passen bij het voorgerecht dat bestond uit gestoofde en gepofte boekweit, structuren van komkommer, kokkels en een panna cotta van limoen:



Vooral de knapperige boekweit vonden we erg lekker.

Bij het tussengerecht werden wederom 2 witte wijnen uitgeschonken: een biologisch dynamische Franse Chardonnay en een Italiaanse Vespaio. Het tussengerecht bestond uit op de graat gebraden schol met structuren van knolselderij, een gepocheerd kwarteleitje, een hazelnootcrème en een bijpassende jus:



Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.

Bij het hoofdgerecht werden twee glazen rode wijn geserveerd. Een Franse Shiraz uit de Roussillon en een Australische Shiraz van Chester Osborne van het d’Arenberg estate. Die laatste sprong er, qua wijn, wat ons betreft uit. Heerlijk kruidig en vol van smaak en prima passend bij het hoofdgerecht van ree met een crème van pastinaak, vergezeld door zwarte vijg en biet en begeleid door een koffiejus:



Bij het nagerecht werd een heel aparte dessertwijn geserveerd. Een Tarra Alta (Catalaans) Pinôl Vidola uit 2008. Stroperig en zoet, maar toch fris:



Het dessert zelf was ook weer een hoogtepunt van creativiteit. En ‘Magnum’ van witte chocolademousse met daarop schilstructuren van rabarber en rode ui en vergezeld door gelei van kers en avocado:



Tenslotte volgde koffie (espresso en cappuccino) vergezeld door de ‘specialiteit’ van Joost, waarin wij een brownie meenden te herkennen:



Wij vonden het een geslaagde proeverij met verrassende wijn-spijscombinaties in een aparte setting met een attente en vriendelijke zwarte brigade.
Inclusief de drank was het arrangement voor 2 pers. ¤ 130
pi_102269862
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?
jammer van die visgraat..dat kan echt niet..

billijke prijs voor het menu met alle mooie wijnen :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 22 september 2011 @ 19:24:39 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102270097
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 13:47 schreef Bluezz het volgende:
Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.
Niet mee eens. :N
pi_102270099
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk :)

Leuke review :Y
pi_102270319
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:18 schreef FutureFairytale het volgende:
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?


Ja, spannende smaken bij elkaar.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:


Niet mee eens. :N
Dan ben ik blond en moet het gezegd worden. Ik nam een hapje en had een mond vol graat.
pi_102270353
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef kahlie het volgende:
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk :)

Leuke review :Y
Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
pi_102271050
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
  donderdag 22 september 2011 @ 20:26:04 #61
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_102272997
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 13:37 schreef Bluezz het volgende:
Borisz ^O^
inderdaad, mooi overzicht!!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_102273040
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:45 schreef kahlie het volgende:


Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102273076
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:


Niet mee eens. :N
Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102274687
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 20:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
Ja, dat bedoel ik. Bij Paul van Waarden kan je ook eten voor ¤35 euro en die hebben ook een *, maar dat soort dingen is eerder uitzondering dan regel...
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 23 september 2011 @ 21:54:50 #65
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102314683
Je bladert de lokale krantjes weer eens door en je komt weer eens wat tegen. Loeca in IJmuiden is nu bijna een jaar open. En sinds een paar weken met een vernieuwd concept.

Waar? Loeca, IJmuiden (www.loeca.nl)
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Dit is de kaart. Concept is 6x6x6 Ofwel keuze uit 6 voor, 6 hoofd en 6 nagerechten voor 26,90. De kaart



Ik had vooraf de Dim Sum, moeders de Geitenkaas en broertje de carpaccio. Zie de kaart voor de beschrijvingen van de gerechten.

Dim Sum. Waren lekkere hapjes en de salade was ook lekker, de brie was goed aanwezig zonder dat het vervelend werd.


De geitenkaaskroketjes met de salade. Heb ook een kroketje mogen proeven, lekkere vulling.

Over naar de hoofd

Ik en mijn broertje hadden Lamsvlees, met komkommer en jus. Vlees was goed gebraden, goed op smaak, lekkere jus.
Moeders had de scholfilet, was ook goed. Daarvan geen foto.

Desserts

Peer, was lekker, aardige sabayon.

De hopjes creme Brulee, dit was dan het mindere gerecht van de avond. Te dikke suikerlaag en daardoor was de hopjessmaak niet duidelijk. Daar hebben ook een opmerking over gemaakt en is doorgegeven.
Kosten? 26,90 is het driegangenmenu. Totaal waren er met drankjes(2 wijn, 2 leffe, 1 hertog jan, 2x Sinas) 108e kwijt.

Cijfer? 8. Ik ben blij dat IJmuiden weer een zaak heeft waarvan ik denk, hier wil ik vaker eten. Dat is echt een tijd geleden. Borden leuk opgemaakt, ziet er modern uit, maar bovenal goed eten. Je hebt wel de Chinees, de griek en een visrestaurant waar je ook goed kan eten, maar toch zoals iets als dit was er nog niet. Je betaalt of de hoofdprijs bij een duurder restaurant, of je komt bij de snackbar terecht :+. Ik vind dit restaurant echt een aanwinst voor IJmuiden. ^O^.

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 24-09-2011 22:28:52 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_102347879
Waar: Restaurant Oscars (Theater Carré) Amsterdam
Wanneer: vandaag (24-09-2011)

Restaurant Oscars (Carré) Amsterdam, 24-09-2011

Voorafgaand aan de voorstelling van de Ashton Brothers hebben we het 3-gangen menu van het theaterrestaurant Oscars besteld. Oscars is gelegen in de koepel van theater Carré met een fraai uitzicht over de stad Amsterdam. Qua inrichting ook enigszins theatraal. We arriveerden om 18 uur om vervolgens precies om 20 uur de voorstelling te kunnen gaan zien. Sfeerimpressie :




Voorgerecht :
Bluezz koos voor de carpaccio:


en ik nam de salade van lamsham met zongedroogde tomaten, artisjokhart en gebakken paddenstoelen:


Hoofdgerecht:
We kozen allebei voor de scholfilets met dungesneden groentes en chips van aubergine.


Dessert :
Eensgezind kozen we voor gekarameliseerde aardbeien, ijs en crème brûlée.


Qua eten een matige ervaring, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de locatie en de vriendelijke en attente bediening.

Inclusief elk twee glazen wijn en na afloop espresso en cappuccino waren we totaal 88 euro kwijt.

Eten: 6,5
Locatie: 9
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102417062
@ Borisz

Ziet er leuk uit, daar ga ik binnenkort ook even een hapje doen!
pi_102421534
Waar?
De golf van Bergen
In Bergen aan zee

http://golfvanbergen.nl/

Wanneer?
Zaterdag 24/9/2011

Wat at je?

Mijn vriend had een tamme eende borst met een rodewijn saus + garnituur van boontjes huisgemaakte friet en gegrilde aubergine.

Ik had de kalfs entrecote van de grill met rozemarijnjus en ook dezelfde garnituur.

Als wijn hadden we een flesje Giorgio & Gianni Italia, Pinot Grigio.

En als dessert nam mijn vriend een irish coffee,
En ik espresso met Calvados.

Impressie?
Het is een leuke strandtent die wat netter is.
De bediening was vlot en erg attent.
Zeker een aanrader voor tussen door.
Aangezien ze in Schoorl bij merlet geen tafel meer hadden.
Kosten?
Na de koffie hebben we met 2 Duitse vrouwen aan tafel zitten kletsen.
Dus met de paar flessen VOGA Italia Pinot Grigio delle Venezie IGT(prossecco).
Was de schade iets van 180 euro.

Cijfer?
Eten een 7
En bediening en dat ze anderhalf uur langer open bleven een 9
pi_102498857
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet mee eens. :N
Een schol fileren is alles behalve ideaal. De graat leent zich er prima voor om het vlees er van af te halen (aan tafel) met een vismes.
  donderdag 29 september 2011 @ 02:38:03 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102501741
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 20:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt? :')


Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet! :o
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
  donderdag 29 september 2011 @ 09:11:47 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102503484
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 02:38 schreef RobinOok het volgende:


Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet! :o
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102509138
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
Precies. Koks die het comfort van de gasten voorop stellen zijn ook allemaal maar mietjes. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 september 2011 @ 12:26:57 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102509282
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102509381
ik vind veel graten in een vis van een goed aangeschreven restaurant niet top
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102509578
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
Goed plan, Schimpscheut. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')