abonnement Unibet Coolblue
pi_106057343
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 19 december, met een vriendin en vriend

Wat at je?
Het all you can eat menu
Hierbij begin ik te leren om niet teveel tegelijk te bestellen. En ook wat mijn favorieten zijn: Futo maki, Yaki Udong, zo'n beetje alle nigeri sushi's.
Het viel me op dat de smaken van de warme kaart wat subtieler waren. In dit geval is dat minder positief omdat ik juist de grote variatie aan smaken zo leuk vond. De saus van de Tori Teriyaki vond ik bijvoorbeeld maar waterig.
Voor de lol heb ik eens een keer Edamame erbij geprobeerd, maar dat was mijn ding niet. Ze zaten nog in hun 'hoesje' waar flink wat zout op was gedaan. Eenmaal uit hun hoesje proefde je daar niets meer van. Het was vrij smakeloos. Maar je zou dan ook kunnen zeggen dat het niet, niet lekker kan zijn, natuurlijk.

Als nagerecht weer het groene thee ijs. En als drankje een zoete, witte wijn. Niets op aan te merken. Voor ijs gaat mijn voorkeur meer richting zwarte sesam.

Impressie?
We waren dit keer vanwege onze werktijden aan de vroege kant, en op maandag. Erg druk was het dus niet. Toen we zo'n 2,5 uur later weer gingen zat het gewoon weer bijna vol.
We kregen dit keer een plekje tegenover de sushi makers. Zo konden we daar ook af en toe naar kijken. Het ging er vrij relaxed aan toe. De bediening was weer keurig zoals altijd.

Kosten?
28 Euro en nog wat voor ieder. Met de drankjes meegerekend. We hebben niet veel gedronken trouwens.

Cijfer?
Vanwege de sauzen op de warme gerechten moet ik toch wat minder geven. Ik hoop dat ze niet te gemakkelijk worden. Voor nu ergens tussen ruim voldoende en een voldoende.
pi_106070522
Waar? Weimar 1890 in Rotterdam met deze actie
Wanneer? 26 december (2e kerstdag)

Wat at je?

Beide een kaasfondue. We kregen ieder een eigen pan.
1 pan was Emmenthaler, Rotterdamse kaas en Boursin (dit was de lekkerste)
en de andere pan Emmenthaler, Gruyère, champignons, sjalotjes en tuinkruiden.
Je krijgt er een (te) grote plateau bij die amper op het tafeltje paste waar brood, ananas, druiven , tomaten, champignons, bloemkool en broccoli op lag. Op het eerste gezicht vrij weinig maar aan het einde van de rit meer dan genoeg. We hadden er niet veel van verwacht maar waren toch aardig verrast van de versheid en de smaken. We hadden geen voorgerecht en nagerecht genomen. Vond die nogal simpel en dus besloten we maar een lekkere mc flurry bij de mac te halen.

Impressie?


Een klein gezellig cafe met een matig uitzicht op de haven. Een tafel bij het raam is het leukst en blijkbaar hadden wij het mooiste plekje. De bediening was vrij jong en simpel en kwam vrij weinig bij onze tafel. (ze mochten wel iets vaker vragen of we drinken wouden) . We hebben er in totaal meer dan een uur gezeten en waren helemaal op ons gemak.


( wat Telefoon foto's die van de 2 pannen zijn te onscherp om te plaatsen )

Kosten?

36 euro + 4 euro fooi. We hadden ieder ook nog 2 glazen drank op.

Cijfer?

7,5 ~:)
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
pi_106646594
Waar? Humphreys in Tilburg
Wanneer? 25-12-2011, met het gezin

Wat at je?
Het kerstmenu. Ik heb uiteraard geen uitgebreide beschrijvingen meer kunnen vinden. Wel wat foto's om het goed te maken.


Ik, linksachter, met mijn kreeftensoep als voorgerecht.
De laatste keer dat ik kreeftensoep had gegeten was bij Taste Tilburg en die was smakelijker. Dit was meer een bouillon van kreeftensoep. Mij een beetje te dun en had wel wat meer naar kreeft mogen smaken. De room was er lekker op. Er zaten kleine, hollandse garnaaltjes in maar dat had van mij niet gehoeven. Ik vond het niets extra's aan de smaak toevoegen.
Het brood is hier altijd lekker spicy gekruid. Daar hou ik wel van.


Mijn hoofdgerecht: 2 flinke stukken hertenbiefstuk op een bedje van rode kool en puree. Op het stokje zitten een aardappel en stukjes appel. De smaak van de jus weet ik niet meer.
Lekkere smaken. Niet heel avontuurlijk, maar ik had hier, van de kaart, het meeste zin in. De hertenbiefstukjes waren lekker mals. De rode kool en puree waren zoals mams die maakt (lekker dus). De aardappel, stukjes appel en jus waren ook prima erbij.
Hiernaast stond er nog een bak goede, 1,5 cm, friet op tafel en een bak sla. Ook daar hebben we flink van gegeten.


Het toetje was niet kiesbaar en dus voor iedereen 'grand dessert'.
Ik vond het erg jammer dat het niet in zo'n etagere geserveerd werd. Dat vind ik altijd wel wat hebben. Zoals je ziet vond ik het ook niet 'grande' aandoen. Iedereen kreeg ongeveer zo'n zelfde bordje. Maar i.p.v. appeltaart kregen sommigen schuimgebak en het ijs was bij sommige vanille. De streek saus onder het ijs was bij sommige chocolade.
Bij grand dessert hoort vind ik fruit. Dat miste ik dus. Ook vond ik de streek sinasappelsaus onder mijn aarbeienijs totaal niet bij elkaar passen. Veel te scherpe smaak. Een gemiste kans. Sinasappel en vanille past beter. Of aarbeien en chocolade. Pluspunt was de appeltaart die nog een beetje warm was. Minpunt was de brownie die keihard was. Alsof ie al heel lang ergens lag. Ook was hij wel erg donker. Niet mijn smaak.

Impressie?
Ze hadden de zaak voor kerst wat extra in het zonnetje gezet. Wij zaten op een goede plek in een hoek. Met een kerstboom achter ons, zoals je ziet, en wat uit de loopruimte wat ik altijd wel prettig vind. Ze hadden er gelukkig ook geen bonte kermis van gemaakt. De kleur die veel werd gebruikt was goud. Een beetje zielig vond ik de planten in het midden. Daar hadden ze een gouden slinger omheen gewikkeld.
De bediening is nog steeds keurig.

Kosten?
Eerlijk gezegd weet ik dat niet meer. Het normale 3 gangen menu is 23,95. Het kerstmenu was, geloof ik 28,95.

Cijfer?
Wat minpuntjes voor het voor- en nagerecht. Wat pluspunten voor voor het hoofgerecht, de bediening en het grootste gedeelte van de aankleding.
Laten we er een voldoende van maken.
  dinsdag 10 januari 2012 @ 16:58:06 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106646924
Waar
Düsseldorf, A Tavola, Wallstrasse
Keuken
Klassiek Italiaans
Wat
We waren het weekend vrienden bezoeken en een kast ophalen in Düsseldorf, verbleven in een Hotel en gingen vrijdag met zijn twee eten bij mijn lievelingsitaliaan. Ik kom er sinds 2000 regelmatig (destijds minstens 1 keer in de week) en we waren er al veel te lang niet geweest. Het is een pijpenla in een achterafstraatje van de Duesseldorfer Altstadt, net nog in de Altstadt, maar niet in de hoofdstraten of zijstraten daarvan, een steegje achter een zijstraat waar de toeristen meestal aan voorbij gaan. Het is er altijd vol, en de meeste bezoekers komen er regelmatig.
De keuken is klassieke Italiaanse keuken, geen pizza. Alles is huisgemaakt en vers. Kwam er in begin 2000 voor het eerst. Door de binnenstad zwervend viel me het niet op, maar zag de kaart hangen en las dat men geen Pizzas op de kaart had. Een reden om er eens te gaan eten en sindsdien stamgast. Niet alleen de keuken is klassiek Italiaans in de beste traditie van Artusi maar ook de bediening is zo. Aanrader alleen al daarom
Wat hadden we
We hadden stom genoeg niet gereserveerd dus moesten even 10 minuten aan de (kleine) bar wachten op een tafel en begonnen met een glaasje prosecco.
Eenmaal aan tafel begonnen we met een fles St Pelligrino en een badia a coltibuono 2005 chianti classico reserva, een mooie rijpe Chianti , goed op dronk en temperatuur.
Voorgerechten
Ik had verschillende salami en ham soorten dun gesneden, en manlief een Carpaccio. Goed, eenvoudig maar erg lekker.
Tussengerecht.
De pastagang. Ik had tagliatelle met wilde paddenstoelen (de aroma’s waren prachtig diep en lang) en T had spaghetti met Tomaten en Aubergine. Kon het niet laten het ook even te proeven en was zeker net zo lekker.
Hoofdgerechten
We hadden allebei het gesmoorde wildzwijn met gegrillde polenta en linzen. Een gerecht wat men daar in de winter altijd heeft en een echte aanrader is. Verrukkelijk.
Nagerechten
Torroncino semifreddo, een amandelijs met vers fruit geserveerd, en een dessertwijn met cantuccini
Daarna espresso
De totale schade was 155 euro inclusief de tip en de wijnen.
Cijfer:
9
Prijs kwaliteit
10
Beter Italiaans at ik buiten Italië alleen bij Mario Gamba in München.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 10-01-2012 17:40:26 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106648286
Waar? De Chinese Muur in Rijen (heeft geen site, maar is wel site-waardig)
Wanneer? 27-12-2011, met het gezin

Wat at je?
Garnalen en ossenhaas in een pittige Thaise saus. Met nasi.
Errrug lekker. Om te watertanden (en lekker met je neus boven te hangen). Het was ook zeker niet te pittig. De garnalen en ossenhaas waren goed gaar, sappig (de garnalen) en zacht (de ossenhaas). De ossenhaas was verdeeld in stukjes van ongeveer 5 bij 5 cm. En het waren dunne plakjes. De nasi was prima, en werd voor mijn vader en mij op een groot bord geserveerd.
De heren gaven toe dat ze mijn gerecht lekkerder vonden dan die van henzelf. Uiteraard hebben we namelijk wat met elkaar geruild, wat we altijd doen bij chinees.
Mijn broertje had een soort uitgebreide mihoen, met garnalen en veel groente. Als dat je ding is, is het zeker lekker. Ik had zin in saus, dus dit was nu mijn keuze. Mijn vader had tipan ossenhaas met nasi. Ook altijd lekker. Dat geeft een wat gebondere saus. Mijn moeder had ossenhaas in een neutralere saus met mihoen. Voor mij de minste optie, maar zij had daar juist zin in.

Als toetje had ik de dame blanche.
Flinke bollen ijs, met een kannetje chocoladesaus. Jammer genoeg voor mij werd die koud geserveerd. Ik kon mijn ijs in de choco verdrinken, wat ik altijd wel leuk vind. Lekker maar uiteraard niet spannend. Daar ging ik nu ook niet voor.

Mijn broertje deed ook eens een keer 'wild' en bestelde gebakken ijs. Dat bleek ijs te zijn met een laagje kokos er omheen. Dat laagje staken ze aan tafel in de fik. Tof om te zien. Het ijs was er blijkbaar niet van gesmolten.

Impressie?
Een chinees die een eigen site en meer aandacht verdient. Hij ligt op een grote weg tussen Rijen en Tilburg. Dus de zaak moet het van andere dingen hebben dan de plaats. Dat treft. Het is een grote zaak waar heel veel mensen terecht kunnen. Ook afhalers. Al die mensen zouden er ook voldoende zitruimte hebben. Dus niet als bij andere restaurants dat je met elkaars stoelleuning tegen elkaar aanknalt. De stoelen zitten ook lekker. Met zachte bekleding. Er zijn ook hoeken met mooie banken. De aankleding is verder veel in zacht rood, met tinten goud. Mooi en zacht chinees en niet te kitsch zoals je vaak bij chinezen ziet.
Wij kwamen vanwege een eerder uitstapje al vroeg aan. Rond een uur of 5 ofzo. Ze waren al wel open. De gastvrouw/eigenaresse, een man en een meisje van de bediening hebben we gezien. De gastvrouw/eigenaresse vond ik meteen tof. Spontane vrouw, niet heel kwetsbaar 'chinees', maar ook totaal geen manwijf of zoiets. Eigenlijk was het een beetje een nederlandse met een chinees uiterlijk. Heeft ons goed geholpen en lachte gezellig met ons mee. We voelden ons meteen welkom. Van die man hebben we weinig gezien, misschien stond die er voor de afhalers? Ook was er voor de bediening een echt meisje-meisje. Die op mij meer hindoestaans overkwam dan chinees. Ik ben op school een tijd bevriend geweest met een hindoestaans meisje, vandaar deze vergelijking, denk ik. Ze nam keurig onze bestellingen op. En bij het brengen van het hoofdgerecht, schepte ze bij ons allen 1 schep van het bijgerecht op ons bord. Wij voelden ons echt bediend. En dat vonden we wel leuk.

Kosten?
Gewoon een normale prijs die je bij de chinees kwijt bent. De echte prijs weet ik niet meer.

Cijfer?
Voor dit lekkere eten, de bediening en inrichting verdient deze plek zeker meer aandacht. Ik krijg alweer honger als ik er aan denk.
Een dikke ruim voldoende.
pi_106649655
Waar? 't Verschil in Den Bosch
Wanneer? 29-12-2011 lunch tijdens het shoppen, met mijn moeder

Wat at je?
Uitsmijter met oude kaas en ham
Deze hadden we al voorbij zien komen bij iemand die hem had besteld. Dat zag er heerlijk uit. Drie flinke eieren met daaronder flink wat oude kaas, ham en twee boterhammen. De eieren waren niet hard gebakken waardoor het eigeel nog wat uitliep. Heerlijk! Uiteraard heb ik wel altijd zout en peper hierbij nodig, want ik hou van pittig. Dat was er ook.
Hierbij lag nog een toefje salade van veldsla, wortelsliertjes en andere dingen in een scherpe, yoghurt achtige dressing. Op zichzelf ook heel lekker, maar ik moet mijn moeder gelijk geven, het klopt niet met de smaken van de uitsmijter. En dat is zonde.

Hierbij had ik thee.

Impressie?
Het was hier die dag, net als een stel andere tenten waar we naar buiten zijn gestuurd, stikdruk. Ons werd verteld dat het verloop vrij snel zou zijn. Binnen 5 a 10 min zouden we plaats kunnen nemen. En van tevoren mochten we aan een statafel wachten. Dus dat hebben we gedaan. En toen kwamen ze dus met de uitsmijters en ommeletten langs. De geur kwam ons tegemoet. Jummie. Ik heb niet op mijn klok gekeken, maar lang duurde het in ieder geval niet. We kregen een tafeltje aan de loopkant. Zodat alle volgende kijkers ook op ons bord konden kijken. ;)
De zaak is niet heel groot. Een stuk of 7 2-persoons tafeltjes in het begin, dan een breder gedeelte met wat meer en bredere tafels. Ik had denk ik liever verder naar achteren gezeten. Er was hier weinig ruimte. Stoelen knalden tegen elkaar. Tafeltjes waren echt tafeltjes, niet bepaald ruim.
De bediening was prima.

Kosten?
Ik geloof dat onze rekening 14 euro nog iets aangaf.

Cijfer?
Eten en bediening zijn de betere dingen in deze zaak. Aan het interieur mag nog wel wat verbeteren. Van wachten wordt niemand blij, maar neem ik lekker toch mee in de beoordeling. :P
Ik zeg een voldoende.
pi_106688496

Oude Groenmarkt in Haarlem.

http://www.cafecolette.nl/

Een maandje open en er al 4 keer geweest dus ze zullen wel wat leuk doen.
De halve kaart heb ik dus ook al gehad.

Voor:
Steak Tartare zoals je mag verwachten. Goed vlees inclusief het eitje. :9
Oesters ook goed vers en prima.
Uiensoep wat veel voor een voortje maar de smaak ook prima.

Hoofd:
Tournedos precies zoals besteld en vlees is gewoon goed.
Burger hoef ik ook niet lastig over te doen.
Confit de Canard was waarschijnlijk de beste. Perfect gegaard en heerlijk op smaak.

Na:
Doe ik niet aan.

Zoals je mag verwachten van het kleine/grote zusje van Pieck.
Heerlijk om een hapje te gaan eten en ik vind de sfeer ook relaxt. Of je nou met een groep komt eten, alleen een drankje wil doen aan de bar of na je werk even aan hapje alles kan en mag. Daar is meer dan voldoende ruimte voor.

Al met al denk ik een zaak die Haarlem miste dus een aanwinst wat mij betreft.





pi_106747507
Waar?
Pasta Genova, Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen week.

Wat at je?
"3"-gangen menu

Vooraf:
Focaccia met een tomaten- en olijventapenade en olijven los. Smaakvol, focaccia en tapenades uiteraard huisgemaakt.

Voorgerecht:
Etagère met verschillende vis- en vleesgerechten. Denk: carpaccio bresaola, bruschetta, ingelegde zalm met kappertjes, hert, eendenborst. Een uitgebreid assortiment van minder verfijnde (gefrituurde spiering) tot wat meer verfijnde items (hert was prachtig).

Voorgerecht 2:
Langoustine gegrild met een soort kruim. De kruim vond ik niet echt iets toevoegen aangezien deze nagenoeg smaakloos was, maar de langoustine was goed.

Pasta:
Een "reuzenravioli" gevuld met gorgonzola, gnocchi met noot. Weet niet precies meer wat er in zat omdat ik het zo snel heb opgegeten :'). God, wat was dit lekker zeg. Wilde het bord eigenlijk schoon likken.

Vlees:
Kwartel en een grote pasta penne met een saus van "tomaat". De kwartel was prima gegaard, alleen miste een saus. Kon uiteraard de tomatensaus (die echt heerlijk was) wel bij de kwartel doen, maar dat vond ik toch niet bij elkaar passen, die hoorde echt bij de penne.

Vis:
Ik ben niet zo'n visliefhebber. Wat heet, ik vind het eigenlijk alleen maar lekker als het echt supervers is en dan perfect klaargemaakt (zelf maak ik het dus ook nooit :P). We kregen zeebaars. Ik was hier niet zo over te spreken, het was "OK", maar niet het gerecht waar je de mooie avond mee wil eindigen zeg maar. Dit is wel de mening van iemand die dus extreem kritisch is qua vis! Hierbij een salade die om dressing smeekte, roseval aardappeltjes en aangemaakte champignons (heerlijk).

Impressie?
Voordat je de prijs ziet denk je: "ziet er prima uit, zeker wel een 8~8.5 waard". De prijs vind ik persoonlijk echter bijna "te laag" te noemen.. Het 3-gangen menu was gewoon geen 3-gangen menu, maar eerder 5. We hebben er gezeten van half 6 tot 9, perfect bediend continue en daar betaal je dan maar 25 euro voor (alleen maandag t/m woensdag!). Ik vind het echt een top adres.

Kosten?
All-in met 3 personen was 96 euro. Er is wel maar 1 glas alcohol gedronken, dus als je wijntjes gaat drinken met tafelwater ben je vast meer kwijt.

Cijfer?
"Bruto" in de zin van service, eten & drinken zonder prijs in acht te nemen: 8+
Prijs in achting genomen: 9++
  vrijdag 13 januari 2012 @ 00:51:52 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106748494
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 17:28 schreef Godtje het volgende:
[ afbeelding ]

Al met al denk ik een zaak die Haarlem miste dus een aanwinst wat mij betreft.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Openingsfoto's van Facebook gejat. ;)
Maar misschien gan we het binnenkort even uitchecken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 januari 2012 @ 09:39:37 #260
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_106752525
Waar? Tapadero in Leiden (http://www.tapadero.nl/)
Wanneer? 12-1-2012 met een vriendin

Wat at je?
Vooraf superlekker donker brood met kruidenboter en knoflookdip; echt knapperig en vers brood, heerlijk!
Als hoofdgerecht een geitenkaassalade; die was een beetje saai, want bestond alleen uit een heel geitenkaasje met honing en slablaadjes. Dat had een stuk spannender gekund. Het smaakte wel lekker, maar niets bijzonders.
De vriendin had een gambaspies met een tortilla en groente; erg lekker volgens haar.
Als toetje een torentje van kletskoppen met 3 smaken ijs. Erg lekker, al was het ijs wel erg koud.

Impressie?
We waren erg vroeg, dus we waren aanvankelijk de enigen. We kregen alle aandacht van de bediening en het eten werd snel gebracht. Het restaurant is erg gezellig ingericht en er is genoeg ruimte tussen de tafeltjes. Het was wel een beetje gek dat het gezelschap dat na ons binnen kwam, direct naast ons werd gezet; dat nam gelijk een stuk privacy weg.
Het eten zelf was oke, maar niet bijzonder spannend; maar als je een redelijk hapje wil eten heel dicht bij station Leiden, is dit een goede keus.

Kosten?
55 euro; dat was inclusuef 6 drankjes, die behoorlijk aan de prijs waren (ik denk dat de drankjes alleen al 20 euro waren, en het was alleen maar thee en cola).

Cijfer?
Eten was oke, maar wel wat duur (vooral de drankjes). Bediening prima. Totaal een 7.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_106761673
Ik zie dat er het een en ander aan het interieur en het menu is veranderd, heel goed. Toen ik er ging eten was het heel donker en de tortilla's waren ontzettend slap en vochtig... de volgende morgen had ik buikpijn en dat heb ik niet heel gauw van uit eten gaan. Toen waren wij overigens ook de enige in het restaurant dus ik was al bang...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 13 januari 2012 @ 14:56:25 #262
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_106762602
Het is nog steeds wel een donkere ruimte, maar wel goed verlicht, zodat het er gezellig uitziet. We waren ook niet lang de enigen; toen we weggingen rond half 8 zaten er zo'n 5 gezelschappen. De tortilla's heb ik niet gehad, dus of die nu wel veilig zijn kan ik niet zeggen... nogmaals, niet bijzonder speciaal eten, maar wel oke.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 09:18:33 #263
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_106794934
Waar? Middeleeuwse stadsherberg De Mol, Delft (http://www.stadsherbergdemol.nl/)
Wanneer? 13 januari 2012, met een verjaardagsfeestje

Wat at je?
Er zijn een aantal vaste menu's; wij hadden het Gaanderije Menu voor ¤ 27,50, bestaande uit:
-Hoendersalaet in ‘t Deegh (een soort kippate in een deegbakje; voor vegetariers zoals ik was er deeg gevuld met geitenkaas en nootjes, erg lekker). Daarbij superlekker vers brood met aioli.
-Boschpaddestoelensop: soep dus, maar veel paddestoelen heb ik er niet in gezien. Smaakte wel lekker, maar niet heel veel beter dan soep uit een blik.
-Diversch Gebraet: Kapoen, Runderstoof, Vleesch-Stoverije en Vlaamsch Ribstuk, geserveerd met Gepofte Aerdappel en Groove Salaet. Voor de vegetariers courgette met kaas uit de oven; die was wel redelijk; de salade was prima. De aardappels waren erg lekker gekruid, maar wel heel slap en vet.
-Syllabub (een mix van ei, suiker, room, en deze keer frambozen). Erg lekker (het verschilt per keer hoe lekker het was; deze keer was ie beter dan anders).
-Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje. Helaas geen koekje gezien.

Impressie?
Het is echt een belevenis; er treedt ook een troubadour op (deze keer met gitaar en accordeon). Je kan ook Middeleeuwse kleding huren en de bediening is ook Middeleeuws gekleed. Natuurlijk is het allemaal niet historisch betrouwbaar, maar wel gezellig. Het is dus behoorlijk lawaaiig, dus het beste geschikt voor een groepsuitje. Er zaten wel stelletjes, maar je kan niet rustig een intiem gesprek voeren. Ik ben er nu al een paar keer geweest, en het is wel steeds hetzelfde eten en entertainment, dus de nieuwigheid gaat er wel snel vanaf. De troubadour was deze keer helaas minder goed; hij kende geen Middeleeuwse muziek en ook veel moderne meezingers niet.
Het eten was, zoals altijd, okee, maar niet bijzonder (je kan het thuis ook maken voor minder geld).

Kosten?
27,50 voor het menu, en de drankjes zijn ongeveer 2 euro per stuk (er is ook een drankmenu, maar je moet veel drinken om dat rendabel te maken).

Cijfer?
Vanwege het mindere entertainment en het niet bijzondere eten (het lekkerste was eigenlijk het voorafje) een 7.

[ Bericht 0% gewijzigd door SaskiaR op 14-01-2012 10:38:40 ]
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_106795262
Ben ik ook een keer geweest, Saskia :Y Met een groep inderdaad en toen de troubadour er achter kwam dat mijn disgenoot een Engelsman was ging hij allemaal Engelse drinkliederen zingen :D Eten was wel ok en ik heb vooral het idee dat je daar voor de sfeer komt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 14 januari 2012 @ 10:07:03 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106795309
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:18 schreef SaskiaR het volgende:
Waar? Middeleeuwse stadsherberg De Mol, .
-Boschpaddestoelensop: soep dus, maar veel paddestoelen heb ik er niet in gezien. Smaakte wel lekker, maar niet heel veel beter dan soep uit een blik.

Waarschijnlijk kwam het uit blik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106796727
Ik ben jaren geleden bij De Mol geweest en toen was ik ook niet echt overtuigd van de kwaliteit van het eten. Nooit meer terug geweest. Jammer dat het nog steeds niet verbeterd is. Ze moeten het geloof ik ook meer hebben van groepen die denken: "leuke sfeer" dan het eten. Beetje jammer voor een restaurant.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 12:00:26 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106797063
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 11:41 schreef kahlie het volgende:
Ik ben jaren geleden bij De Mol geweest en toen was ik ook niet echt overtuigd van de kwaliteit van het eten. Nooit meer terug geweest. Jammer dat het nog steeds niet verbeterd is. Ze moeten het geloof ik ook meer hebben van groepen die denken: "leuke sfeer" dan het eten. Beetje jammer voor een restaurant.
Restaurants met een thema zijn altijd erg vind ik, ik ga voor het eten en goede bediening.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 23:36:06 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106818895
Waar: Ristorante Napoli, Haarlem
Wanneer: 14-01-2012
Wat en hoe:

Al sedert 1966 gevestigd in Haarlem en met de nodige uitbreidingen en verbouwingen nu een heel groot Italiaans restaurant dat qua inrichting sedert het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw niks meer veranderd heeft.

Retro alom en ook de bediening voelt zo aan met heel veel op trolleys aan de tafel ter plekke klaargemaakte of afgemaakte gerechten.


We beginnen met een glas witte huiswijn dat ook heel retro in een 1 persoons-karafje wordt geserveerd en al snel volgt er een bordje met broodjes en (knoflook)boter.
Een enorme menukaart komt vervolgens op tafel, die overigens geheel in stijl met kunstbloemen in een vaasje is aangekleed:


Voorgerechten:

Bluezz koos als voorgerecht de Melanzana in Carozza: gebakken aubergines gegratineerd met tomaat, mozzerella, parmigiano en basilicum:

Voor mij als voorgerecht de Sauté de Vongole: venusschelpen bereid met witte wijn, knoflook
en peperoncino:


Hoofdgerechten:

Daar gingen ze bij Bluezz de fout in, want ze had Spezzatino di Manzo alla Pizzaiola besteld (gesneden ossenhaas met olijven, kappers, knoflook, oregano in een pikant gekruide tomatensaus geserveerd met penne en dagverse groenten) maar ze kreeg uiteindelijk Spezzatino di Manzo al Pepe, gesneden ossenhaas in een romige pepersaus geserveerd met spaghetti en verse groenten op haar bord.
We hadden al vrij lang moeten wachten op de hoofdgerechten, dus geen zin dit weer terug te sturen en Bluezz vond het toch ook wel lekker. (getourneerde worteltjes...bistrostijl jaren 70....).


Voor mij als hoofdgerecht de Astice all' Palermitana, een halve kreeft met schelpdieren op zwarte spaghetti bereid in een pittige saus van cherrytomaten van de Vesuvio.

Op een trolley werd de kreeft voor ons door de ober met witte rubber chirurgenhandschoenen ontleed:

En vervolgens met zwarte spaghetti en mossels en vongole op het bord geserveerd:


Een nagerecht sloegen we over, maar we sloten wel af met voor mij een prima dubbele espresso (doppio) met daarbij een sambuca en om te proeven ook een gratis slokje sambuca nero:


Bluezz sloot af met een cappuccino en een retroglaasje limoncello:


Al met al een blik terug in het verleden met vooral veel poespas en show, maar niet echt kwalitatief goed eten. Bediening die ook erg weinig aandacht besteedde aan de gasten en plichtmatig hun werk deed.
Misschien dat we er over 46 jaar wel weer een keer naartoe gaan, maar voorlopig staat deze gelegenheid zeker niet in de top van in onze favoriete Italiaanse restaurants van Haarlem.

We hebben inclusief alle drankjes uiteindelijk 122,75 moeten afrekenen.

Prijs/kwaliteit: 6,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 januari 2012 @ 23:53:45 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106819543
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:


Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam

Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
pi_106820002
WOW Robin! Echt een prachtig menu O+
Welke drankjes krijg je bij een Bob-arrangement?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 15 januari 2012 @ 00:05:07 #271
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_106820031
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 23:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Napoli, Haarlem
Wanneer: 14-01-2012
Wat en hoe:

Al sedert 1966 gevestigd in Haarlem en met de nodige uitbreidingen en verbouwingen nu een heel groot Italiaans restaurant dat qua inrichting sedert het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw niks meer veranderd heeft.

Retro alom en ook de bediening voelt zo aan met heel veel op trolleys aan de tafel ter plekke klaargemaakte of afgemaakte gerechten.
[ afbeelding ]

We beginnen met een glas witte huiswijn dat ook heel retro in een 1 persoons-karafje wordt geserveerd en al snel volgt er een bordje met broodjes en (knoflook)boter.
Een enorme menukaart komt vervolgens op tafel, die overigens geheel in stijl met kunstbloemen in een vaasje is aangekleed:
[ afbeelding ]

Voorgerechten:

Bluezz koos als voorgerecht de Melanzana in Carozza: gebakken aubergines gegratineerd met tomaat, mozzerella, parmigiano en basilicum:
[ afbeelding ]
Voor mij als voorgerecht de Sauté de Vongole: venusschelpen bereid met witte wijn, knoflook
en peperoncino:
[ afbeelding ]

Hoofdgerechten:

Daar gingen ze bij Bluezz de fout in, want ze had Spezzatino di Manzo alla Pizzaiola besteld (gesneden ossenhaas met olijven, kappers, knoflook, oregano in een pikant gekruide tomatensaus geserveerd met penne en dagverse groenten) maar ze kreeg uiteindelijk Spezzatino di Manzo al Pepe, gesneden ossenhaas in een romige pepersaus geserveerd met spaghetti en verse groenten op haar bord.
We hadden al vrij lang moeten wachten op de hoofdgerechten, dus geen zin dit weer terug te sturen en Bluezz vond het toch ook wel lekker. (getourneerde worteltjes...bistrostijl jaren 70....).
[ afbeelding ]

Voor mij als hoofdgerecht de Astice all' Palermitana, een halve kreeft met schelpdieren op zwarte spaghetti bereid in een pittige saus van cherrytomaten van de Vesuvio.

Op een trolley werd de kreeft voor ons door de ober met witte rubber chirurgenhandschoenen ontleed:
[ afbeelding ]
En vervolgens met zwarte spaghetti en mossels en vongole op het bord geserveerd:
[ afbeelding ]

Een nagerecht sloegen we over, maar we sloten wel af met voor mij een prima dubbele espresso (doppio) met daarbij een sambuca en om te proeven ook een gratis slokje sambuca nero:
[ afbeelding ]

Bluezz sloot af met een cappuccino en een retroglaasje limoncello:
[ afbeelding ]

Al met al een blik terug in het verleden met vooral veel poespas en show, maar niet echt kwalitatief goed eten. Bediening die ook erg weinig aandacht besteedde aan de gasten en plichtmatig hun werk deed.
Misschien dat we er over 46 jaar wel weer een keer naartoe gaan, maar voorlopig staat deze gelegenheid zeker niet in de top van in onze favoriete Italiaanse restaurants van Haarlem.

We hebben inclusief alle drankjes uiteindelijk 122,75 moeten afrekenen.

Prijs/kwaliteit: 6,5
n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen? :D O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 15 januari 2012 @ 00:15:37 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106820412
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 00:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Welke drankjes krijg je bij een Bob-arrangement?
Dezelfde wijnen (en een sherry), alleen dan maar een beetje.
(zal ze er later nog eens bijschrijven)
  zondag 15 januari 2012 @ 00:21:07 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106820644
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 00:05 schreef Mirjam het volgende:

n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen? :D O+
Dat is de Pasta al Parmigiano.
quote:
Deze pasta wordt aan tafel geflambeerd met Whisky in een Parmezaanse Kaas
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 15 januari 2012 @ 10:01:11 #274
130803 Gripper
Get a grip
pi_106826090
quote:
3s.gif Op zondag 15 januari 2012 00:21 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is de Pasta al Parmigiano.

[..]

En die holle kaas wordt na afloop met een vaatdoekje schoongemaakt, terug in de koelkast met vershoudfolie eromheen, en de dag erop worden er weer 6 porties pasta al parmiggiano in klaargemaakt? Da's mij een beetje té authentiek allemaal :{w
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 17 januari 2012 @ 22:09:13 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106931121
Waar: Grand Café Nobel in Haarlem.
Wanneer: 17-01-2011

Vandaag met onze dinerjaarkaart een hapje gegeten bij dit grand café aan het Spaarne in Haarlem.
Wat:
Bij binnenkomst konden we zelf een tafel uitzoeken en vroegen we meteen de wijnkaart en kozen de Fishcage, een Chardonnay uit New South Wales (Australie volgens de kaart een mooie wijn uit Tumbarumba met een eigenwijze smaak van witte perzik met hier en daar een vleugje citroen met licht Frans eiken.

Daarbij bestelden we ook wat brood met aioli en rillette van eend en een fles bruisend water. Het brood was lekker warm en de smeerseltjes smaakten prima.


We kozen allebei hetzelfde voorgerecht : Coquilles met frambozendressing op witlof en krokante bloedworst kaantjes. Smaakte goed! (klein onhandigheidje vinden wij het eten uit zo'n schelp..)


Dan de hoofdgerechten.

Voor mij de hele kreeft en ik kon kiezen uit de bereidingen thermidore of naturel, ik koos voor de naturel die geserveerd werd op kreeftenrisotto. De kreeft was al los in de schaal, met wat aangemaakte salade erbovenop.


Bluezz koos voor de zeeduivel, die geserveerd werd met linzen en chorizo.


In plaats van een nagerecht gingen we meteen over tot de koffie.
Dit keer wilde Bluezz de kiss of fire (met tia maria en cointreau) proberen en ik nam een dubbele espresso met een sambuca.

Totaal inclusief drankjes waren we met onze kortingskaart en fooi met z'n tweeën 95 euro kwijt.
We hebben erg lekker gegeten, vriendelijke attente bediening, we komen hier zeker nog een keertje terug.

Prijs/kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')