| Ikbenserieus | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:14 |
| Hoe kan het dat Bros naar alcohol smaakt? Er zit een zeer duidelijke alcohol-smaak aan. Maar het lijkt me sterk dat ze Bros gedeeltelijk maken van alcohol. Dus vanwaar de alcohol-smaak? Of kan dat liggen aan een gistingsproces of iets dergelijks? | |
| Plastic_zak | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:18 |
| Wat drink jij dan | |
| Dlocks | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:19 |
| Ik heb nog nooit een Bros gegegeten die naar alcohol smaakt. | |
| HostiMeister | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:19 |
| |
| Spouwerranger | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:22 |
| Gistingsproces bij een bros? Sinds wanneer zit er gist in een bros? | |
| Weltschmerz | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:22 |
| Hoe smaakt alcohol? | |
| #ANONIEM | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:22 |
| Ik ben het eens met TS, ik merk dat ook wel eens. Ik vermoed dat het door de stof komt die zorgt dat de Bros "luchtig" is, volgens mij biocarbonaat (?), wordt ook gebruikt in dranken met "prik", dacht ik. Ik kan de stof wel fout hebben trouwens, maar ik geloof dat daar de "smaak" vandaan komt die je proeft. [ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2011 16:24:27 ] | |
| mvdejong | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:25 |
Gist zit overal in de lucht, fruit wil rond het rottings-proces ook nog wel eens behoorlijk gaan gisten. En er zit voldoende suiker in Bros om tot alcohol te kunnen vergisten. | |
| Spouwerranger | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:27 |
Dat is diwaterstofcarbonaat, maar als de druk wegvalt, valt het automatisch uit een in water en koolstofdioxide, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk. | |
| Spouwerranger | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:28 |
Dan moet de verpakking kapot zijn geweest ofzo. Lijkt me onwaarschijnlijk dat ze in de fabriek daar niet eens tegen doen. | |
| #ANONIEM | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:29 |
Nee, dan kunnen we dat inderdaad wel uitsluiten. Dat zou dan het effect zijn van een bruistablet, neem ik aan? | |
| Spouwerranger | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:30 |
Ja, komt het wel op neer inderdaad. | |
| El_Psycho | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:37 |
| Kijk eens naar de houdbaarheidsdatum | |
| Isabeau | donderdag 25 augustus 2011 @ 16:48 |
| |
| Dlocks | donderdag 25 augustus 2011 @ 17:02 |
| Overigens wel een goed idee om Bros (of andere reep) met alcohol erin op de markt te brengen. Weer eens iets anders dan bonbons met alcohol. | |
| Madame_Paon | vrijdag 26 augustus 2011 @ 02:53 |
Bonbons met alcohol. Zonde van de bonbons en zonde van de alcohol. Ik heb overigens ook nog nooit een Bros gegeten die naar alcohol smaakte ... | |
| Nieuwschierig | vrijdag 2 september 2011 @ 21:11 |
| De luchtbellen in een Bros worden gemaakt door stikstof door de chocolade te mengen. Dit gebeurt al sinds 2007 toen de productie van Nederland naar Tjechië werd overgeheveld. De "Nederlandse" Bros werd gemaakt door de chocola in de vorm in een tank te leggen die vrijwel helemaal vacuüm gezogen werd. Dan begon de chocolade te schuimen en daarna snel gekoeld. | |
| Nembrionic | vrijdag 2 september 2011 @ 21:13 |
Er zijn zoveel produkten met suiker die niet gisten. Daarbij heb je vergistbare suikers en niet vergistbare suikers. En dan denk ik ook nog eens dat het te maken heeft met de vochtigheid. Fruit is wel vochtig, chocolade niet. | |
| Ikbenserieus | vrijdag 2 september 2011 @ 22:40 |
Hier kun je dus niet specifiek een alcohol-smaak uit concluderen, toch? | |
| Nembrionic | vrijdag 2 september 2011 @ 22:41 |
Correct. | |
| Nembrionic | vrijdag 2 september 2011 @ 22:41 |
| Alcohol smaakt een tikkeltje zurig. Wellicht is je Bros een beetje verzuurd? | |
| Spanky78 | vrijdag 2 september 2011 @ 22:52 |
| Een Bros kan niet zomaar gaan gisten. Is de wateractiviteit te laag voor. Te veel suikers voor de beestjes om in leven te blijven. Misschien eenrestje schoonmaakmiddel, of gewoon niets aan de hand en heb je iets anders geroken. | |
| Nieuwschierig | vrijdag 2 september 2011 @ 23:05 |
De enige vreemde toevoeging aan de Broschocolade (Cacaopoeder, cacaoboter, melkpoeder, vet en suiker) is de stikstof om de bellen te vormen. Volgens mij heeft stikstof geen smaak. Vetten worden zelfs onder stikstofatmosfeer bewaard om te voorkomen dat ze ranzig worden. Chocolade kan wel salmonella bevatten | |
| Nembrionic | vrijdag 2 september 2011 @ 23:06 |
Beestjes? | |
| Ikbenserieus | vrijdag 2 september 2011 @ 23:09 |
| Oké, ik ga morgen nog een Bros eten uit de zelfde zak, en proef hem nog eens. | |
| Dlocks | vrijdag 2 september 2011 @ 23:44 |
Laat iemand anders dan ook gelijk proeven, want wellicht is er iets mis met jouw smaakpapillen. | |
| Nembrionic | vrijdag 2 september 2011 @ 23:45 |
Laat de ander eerst proeven en wacht 10 minuten. Je weet maar nooit. | |
| Spanky78 | zaterdag 3 september 2011 @ 19:52 |
Ja, micro-organismen zoals bacterien, gisten of schimmels. | |
| Nembrionic | zondag 4 september 2011 @ 19:52 |
Gist zit in het schimmelrijk. Ergo: geen beestje. | |
| Spanky78 | zondag 4 september 2011 @ 19:53 |
In microbiologentaal: beestjes. | |
| Nembrionic | zondag 4 september 2011 @ 19:58 |
Ja hoor | |
| Madame_Paon | zondag 4 september 2011 @ 20:11 |
Bacteriën zitten bijna overal op. | |
| Spanky78 | zondag 4 september 2011 @ 20:20 |
Ja, en anders wel sporen die kunnen uitgroeien. Meeste houdbare etenswaren bevatten te weinig vocht, te veel zuur, te veel andere stoffen waardoor de beestjes niet kunnen groeien. Erop zit altijd wel iets, maar pathogenen (ziekmakers) zijn veel zeldzamer en zolang het er niet te veel zijn is de kans op ziekte erg klein. | |
| Nembrionic | zondag 4 september 2011 @ 21:46 |
Hoe moet ik NOG duidelijker zijn? Gist is een schimmel. Dat heeft helemaal niets met bacterien te maken. | |
| Nembrionic | zondag 4 september 2011 @ 21:55 |
Nee, jij was de flapdrol die "wij noemen dat beestje" blijft roepen . | |
| Peter | zondag 4 september 2011 @ 21:59 |
Toen Bros ook een andere vorm kreeg toch? En ik vond de oude lekkerder... | |
| Nembrionic | zondag 4 september 2011 @ 22:03 |
Is die vorm veranderd? Kan ik me niet herinneren eigenlijk... | |
| Nieuwschierig | zondag 4 september 2011 @ 22:05 |
Klopt. Van een vorm met breeklijnen naar een vorm uit één stuk. Gelijk aan de Engelse Aero. Edit: Is trouwens weer veranderd zie ik net. In Nederland was het een plattere vorm, de Tsjechische is rond van boven maar wel met breeklijnen. [ Bericht 11% gewijzigd door Nieuwschierig op 04-09-2011 22:10:47 ] | |
| RobinOok | zondag 4 september 2011 @ 22:10 |
| Ik vind goedkope chocola wel vaker zo'n "alcoholachtig smaakje" hebben. Zo'n 15-20 jaar geleden was ik verslaafd aan de M&M's, at elke dag wel zo'n zak leeg. En op een dag opende ik gedachtenloos zo'n zak en dacht ik "hmmm, er is iets niet goed, wat een raar bijsmaakje, lijkt wel alcohol". Vervolgens at ik het zakje evengoed wel leeg, wegens te lui om terug te sturen, iets wat ik bij de eerste happen nog wel had overwogen. Maar het volgende zakje had dezelfde bijsmaak! Bleek het dus om een vernieuwd recept te gaan. En toen was ik zomaar opeens van mijn M&M-verslaving af. Zonder moeite, zonder gedoe. En volgens mij heb ik ook wel eens een bros-reep geproefd met zo'n alcohol-bijsmaakje. Dus TS, dat hoort zo. | |
| Peter | zondag 4 september 2011 @ 22:11 |
Oude bros:![]() Nieuwe bros: ![]() | |
| Nieuwschierig | zondag 4 september 2011 @ 22:16 |
De "oude Bros" foto is een mini-bros, de grote waren wel plat. | |
| #ANONIEM | zondag 4 september 2011 @ 22:16 |
| |
| Peter | zondag 4 september 2011 @ 22:32 |
Plat? Ik heb ook grote gegeten met dezelfde hoogte als de mini-brosjes Ze smolten op je tong.. de huidige niet helaas.. | |
| Nembrionic | zondag 4 september 2011 @ 22:33 |
Dat met die M&M's heb ik ook 1 keer gehad. | |
| Nieuwschierig | zondag 4 september 2011 @ 23:14 |
Zoals op het filmpje op 2:10 ongeveer Ongeveer 4 cm breed en 2 cm hoog |