marcb1974 | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:41 |
Omdat ik eindelijk eens echt moet gaan afvallen moet ik ook gezonder gaan eten. Een van de dingen is veel meer groente gaan eten. Maar gewoon zo groente is saai en gaat vervelen. Ik ben dus op zoek naar gezonde groente recepten om de afwisseling erin te houden. Wie helpt? Of wie weet waar ze te vinden zijn? | |
Perruche | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:44 |
Noem eens wat groenten waar je een recept voor wilt. Bereidingstijd en moeilijkheidgraad zijn ook wel handig. Want dit is veel te algemeen ![]() | |
marcb1974 | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:46 |
Ik ben juist op zoek naar zoveel mogelijk. Als ik nu 2 groente uitkies ben ik die over een maand ofzo ook zat. Het is vooral voor het eten door de weeks, dus bereidingstijd niet te lang (geen tijd om uren te koken, als ik al zo lang zou kunnen staan). Moeilijkheidsgraad mag hoog zijn, maar dat hoeft zeker niet. | |
DeRakker. | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:47 |
Je kan toch alles eten? gewoon apart. Bijv. rijst, kip en broccoli ofzo. Maakt verder weinig uit wat voor groente. | |
SimtekF1 | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:51 |
Gewoon van die zakken met wokgroenten halen, beetje zilvervliesrijst, stukjes kip en wat woksaus. Daar kun je aardig wat combi's van maken en het is gezond. | |
anboni | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:51 |
Campignons en uien grof snijden, teentje knoflook fijnsnijden, bakken in olijfolie, naar smaak wat kruiden erover (tijm, basilicum, rozemarijn, peper) | |
Naamah | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:52 |
Rauwkost! En witlofsalade met rozijntjes enzo. | |
DeRakker. | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:53 |
Alleen zoveel mogelijk sla/komkommer vermijden omdat het bijna alleen maar vocht is en weinig goede voedingsstoffen/vitaminen heeft.... tis een mooie aanvulling maar geen vervanging. | |
golfer | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:53 |
[FOK!-kookboek] Vegetarische recepten | |
HenkPietKlaasWim | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:56 |
Vegetarisch is geen synoniem voor gezond! | |
TNA | woensdag 17 augustus 2011 @ 17:04 |
Zakken voorgesneden wokgroente ![]() | |
marcb1974 | woensdag 17 augustus 2011 @ 17:07 |
Die haal ik dus nooit. Ik snij het dan liever zelf even, weet ik meteen wat er in zit. Haal mijn groente ook vers bij de groente man. En dan ook gelijk fruit erbij ![]() | |
Dunwich | woensdag 17 augustus 2011 @ 18:47 |
gevulde paprika/tomaat in de oven is altijd lekker rijst koken , groente uithollen , rijst naar smaak kruiden (je kan allerlij varianten bedenken) of ipv rijst je paprika vullen met een beetje kous kous en rozijnen gevulde groentes ![]() | |
Bleie | woensdag 17 augustus 2011 @ 21:50 |
Wokken, soepje van maken, wat kruiden toevoegen. Of ouderwets, maar lekker: nootmuskaat over je bloemkool, boontjes of asperges. Verder: tja, het is ook gewenning denk ik. Ik vind veel groenten gewoon gekookt in wat water met zout heerlijk. | |
ikhouvannoodles | woensdag 17 augustus 2011 @ 22:19 |
Ratatouille | |
Sicstus | woensdag 17 augustus 2011 @ 22:32 |
gado-gado ! | |
SimtekF1 | donderdag 18 augustus 2011 @ 08:47 |
Als je leest wat er op de zak staat dan weet je ook wat er in zit. ![]() | |
Sicstus | donderdag 18 augustus 2011 @ 08:49 |
De zakken zijn ook doorzichtig, dus hij kan ook meteen zien wat erin zit. | |
SimtekF1 | donderdag 18 augustus 2011 @ 09:19 |
Dat ook idd. Vind die zakken wokgroenten echt ideaal. Beetje rijst er bij, sausje en vlees en ik heb gelijk een goede maaltijd voor 2 dagen. | |
Steven184 | donderdag 18 augustus 2011 @ 09:46 |
Ik vind een groentecurry vaak wel ideaal. | |
Weltschmerz | donderdag 18 augustus 2011 @ 15:19 |
Ik ben zelf ook niet echt een groenteliefhebber. Maar met de juiste keuze van groente en de juiste bereiding kan ik er best van genieten. Gazpacho, rata, gegrillde courgettes met spek en kaas (goed spek en pittige kaas, heb je ook niet zoveel nodig en kun je afvallen), paprika met tomaat, ansjovis en basilicum onder de grill, witlofsalade met sinaasappel en kerrie, spaghetti met spinazie, spinaziesalade met makreel, sla met goede dressing, gestoomde broccolistammetjes, witlof met ham en kaas, peulen met nootmuskaat, artisjokken, stamppotten... Ok, eigenlijk hou ik wel van groente. Ik ben er van gaan houden maar dat ging niet vanzelf.Maar een gekookte broccoli of worteltjes of zo eet ik nog steeds met lange tanden op. Het heeft heel veel te maken met de juiste keuze van groente, de garing en de toegevoege smaken. Het komt preciezer dan bij dingen waar ik wel altijd van gehouden heb, ik denk dat ik het juist lekker ben gaan vinden door de sterke groentige smaak juist naar voren te halen. | |
stavromulabeta | donderdag 18 augustus 2011 @ 20:08 |
Wat ik regelmatig doe en wat doorgaans tot een prima resultaat leidt: Ga naar de Toko, koop zo'n rond bakje met kruidenpasta (willekeurige smaak), koop eveneens een blok tofu en willekeurige groenten. Fruit des bakjes inhoud in een hete wok met olie, doe de in blokjes gesneden tofu erbij, doe vervolgens de grof gesneden groenten erbij. Voeg er wat water of kokosmelk aan toe. Breng een en ander ter tafel met gekookte rijst. | |
maaike070 | donderdag 18 augustus 2011 @ 20:59 |
Zonder groente heb ik niet gegeten (maar ben geen vegetarier). Hier een paar ideen van mij: - venkelschuitje met specieboontjes een idee. (Het recept staat op mijn blog.) - Tauge salade met geraspte wortel en paprika en gerookte kip. - Salade van mais, paprika, bleekselderij en tomaat. groetjes, Maaike | |
Krln1979 | zaterdag 20 augustus 2011 @ 02:08 |
-rode ui fijn snijden, tomaten in blokjes, balsamico -alles wat je wokt, beetje sojasaus erbij -bleekselder, witte kool met rozijnen en yoghurtdressing en walnoten -witlof stoven met mini lepel basterdsuiker -groentesoepen: basis is uitje fruiten, courgette bv erbij, bouillon erbij, mixen , minischeutje light room -paprika grillen en lasagne toren maken met mini laagje geitenkaas en tijm erbij -boontjes in boemboe -bloemkoolpuree maken ipv aardappelpuree -salades met warme champignons -prei en champignon ragout , gewoon koken in bouillon, afgieten, beetje bouillon houden en witte saus (uit pakje) maken met bouillon en scheut melk -geraspte wortel met geraspte appel .... | |
Erasmo | zaterdag 20 augustus 2011 @ 11:51 |
Light room bestaat niet. | |
stavromulabeta | zaterdag 20 augustus 2011 @ 12:03 |
Wel van Adobe ![]() Maar het eetbare product impliceert inderdaad dat het uit melkvet bestaat... Als je dat weg laat, heb je nog maar een half bakje evenvette room... Of je moet het melkvet gaan vervangen door maizena-achtige prut ofzo. | |
Erasmo | zaterdag 20 augustus 2011 @ 12:07 |
Scherp ![]() Dan is het dus geen room meer. | |
Krln1979 | zaterdag 20 augustus 2011 @ 13:49 |
ook in een dieet heb je een beetje vet nodig. een minischeutje light kookroom kan geen kwaad. niet het hele flesje natuurlijk. drupje. | |
CafeRoker | zaterdag 20 augustus 2011 @ 13:55 |
je zou van die soja room kunnen gebruiken, dat werkt voor veel dingen prima. Alternatief is melk met bindmiddel. Verder: Groentesoep Kan best eenvoudig, liter water opzetten, twee bouillonblokjes, groente&vermicelli erdoorheen en smullen maar ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 20 augustus 2011 @ 13:55 |
Koop gewoon goeie, smaakvolle dingen, dan heb je minder nodig. | |
_Loki | zaterdag 20 augustus 2011 @ 15:52 |
Groentecurry, altijd goed. | |
Pietverdriet | zaterdag 20 augustus 2011 @ 16:24 |
Niets mis met room en boter. Een dieet gebaseerd op sterke calorienreductie werkt alleen maar averechts | |
Pietverdriet | zaterdag 20 augustus 2011 @ 16:30 |
Dacht dat TS gezond wilde eten? | |
Pietverdriet | zaterdag 20 augustus 2011 @ 16:36 |
@TS : zit via de mobile versie van fok, die heeft beperkte functies, dus kan ff niet zoeken. Maar veel groente en fruit eten zeker gezond, alleen al voor je darmflora. Gewoon GVA is weinig mis mee, ga geen kcal tellen, dat werkt niet. Gewoon goed en gevarieerd eten, volkoren brood, groente,vlees aardappelen, rijst. Laat frisdranken en snoep staan. Meer bewegen. | |
CafeRoker | zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:00 |
Dus? | |
stavromulabeta | zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:02 |
Bouilonblokjes: vooral zout. Vermicelli: vooral koolhydraten. Groentesoep: vooral zout water met hier en daar een drijvend stukje groente en wat koolhydraten. | |
08gnoT. | zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:13 |
Pizza. Mits zelfgemaakt kan het uiterst gezond zijn. ![]() | |
CafeRoker | zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:17 |
Allemaal een beetje in verhouding he, als hij er een flinke hoeveelheid groente doorheen doet en de vermicelli wat beperkt is het al een hele vooruitgang ten opzichte van het huidige nauwelijks groente eten. | |
marcb1974 | zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:28 |
Thx voor alle tips tot zover, blijf natuurlijk zeer geïnteresseerd in meer ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:53 |
Liter water met 2 boulionblokjes is niet een basis voor een gezonde soep. | |
CafeRoker | zaterdag 20 augustus 2011 @ 18:25 |
Op zich is dat de 'officiele' verhouding, althans volgens de verpakking. Zelf maak ik hem trouwens ook vaak wat minder sterk, ongeveer 1 blokje voor 0.7 liter aangevuld met wat peterselie en bladselderij maar ik verwachtte eigenlijk dat ts dat misschien wat slap zou vinden. En volgens mij verandert dat je mening trouwens nog steeds niet. Maar vertel eens, hoe zou je het zelf doen er van uitgaande dat TS geen vlees 2 uur wil laten trekken? ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 20 augustus 2011 @ 18:28 |
Je kunt natuurlijk wel gewoon de verhoudingen koolhydraten/vet enerzijds en eiwitten en groente etc anderzijds aanpassen. Een kleine aanpassing is vaak al genoeg. | |
Pietverdriet | zaterdag 20 augustus 2011 @ 19:33 |
Jep, relatief veel groente eten. Ik had vanavond cougette in een bierbeslagje gebakken, een rucola salade met pijboompitten en appel, en bruchetta, getoast brood met gehakte tomaten met knoflook, peterselie, basilicum en een beetje olijfolie, op smaak gebracht met wat chili en zeezout. En wat spareribs. | |
Pietverdriet | zaterdag 20 augustus 2011 @ 19:34 |
Tomatensoep maken? Tomaten zijn lekker en spotgoedkoop op het moment. | |
Weltschmerz | zaterdag 20 augustus 2011 @ 20:05 |
Kinkt niet verkeerd. Ik heb zojuist een gazpacho gemaakt, ik heb eigenlijk wel zin om er iets te snacken bij te halen, of dat nou combineert of niet. Een loempia en een shoarmarol zoals vaak, of een broodje lamsshoarma, Turkse tosti misschien, of 3 kipkrokantjes. Mijn sixpack is in ieder geval niet bedreigd vanavond. | |
Pietverdriet | zaterdag 20 augustus 2011 @ 20:50 |
Nu we het er toch over hebben, maak een bierbeslag met chili en wat zout, snij kleine courgette aan plakken en haal ze door het beslag en bak ze in een koekenpan met mais of pindaolie. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 20 augustus 2011 @ 20:55 |
Ah ! opgeslagen ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 20 augustus 2011 @ 21:02 |
Heh daar zit na 2 pagina's al een slotje op, waarom? ![]() |