ja dat staat ook nog op mijn todo-lijst. Maar dat staat nog zoveel. Eerst maar even een BBQ-thermometer kopen voor de ribsquote:Op vrijdag 12 juli 2013 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb hier steaks liggen die drie maanden gerijpt hebben, daar vreet je niet alleen je vingers maar je hele handen bij op
Hoezo moeten eieren rijpen? Een vers gelegd eitje wat nog warm is, smaakt prima hoor. Alleen wat lastig pellen.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 09:42 schreef Catch22- het volgende:
[..]
dag of 4 toch minimaal? Zelfde geldt overigens voor eieren.
Veel mensen vinden eieren die echt vers zijn niet lekker. Eieren van direct onder de kip vind ik lekker, maar veel van de pensiongasten van mijn schoonouders vonden dat niet.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:44 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Hoezo moeten eieren rijpen? Een vers gelegd eitje wat nog warm is, smaakt prima hoor. Alleen wat lastig pellen.
Ok, op die manier Nooit van gehoord eerlijk gezegd.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel mensen vinden eieren die echt vers zijn niet lekker. Eieren van direct onder de kip vind ik lekker, maar veel van de pensiongasten van mijn schoonouders vonden dat niet.
Eiwit van eieren net onder de kip vandaan slaat ook veel mooier stijf en veel luchtiger stijfquote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:51 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok, op die manier Nooit van gehoord eerlijk gezegd.
Dat wist ik dan weer wel. Maar dat zie je ook direct wanneer je een ei breekt. Het eiwit is dan veel helderder en lobbigerquote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eiwit van eieren net onder de kip vandaan slaat ook veel mooier stijf en veel luchtiger stijf
Thermometer voor de bbq temp of voor de vlees temp? Die laatste moet je bij de ikea kopen, thermometer fantast a een kleine 7 euro. Heb je echter niet nodig voor ribs.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 13:36 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ja dat staat ook nog op mijn todo-lijst. Maar dat staat nog zoveel. Eerst maar even een BBQ-thermometer kopen voor de ribs
die fantast heb ik al. Ben voornemens wat meer grote stukken vlees te slowroasten, dus dan is een bbq thermo wel handig. Zal eens naar die macerick kijkenquote:Op zaterdag 13 juli 2013 20:49 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Thermometer voor de bbq temp of voor de vlees temp? Die laatste moet je bij de ikea kopen, thermometer fantast a een kleine 7 euro. Heb je echter niet nodig voor ribs.
Deze thermometers gaan kapot boven de 130 graden, dus tenzij je je bbq altijd onder die grens houdt, kun je beter een suikerthermometer oid kopen, die gaan tot lekker hoog.
Of je koopt de maverick et72, een draadloze met twee probes, een voor vlees en de ander voor de bbq. Ideaal als je bbq't in de regen of kou..
Ja voor grotere stukken die lang gaan is het wel handig. Er zijn trouwens zat verschillende thermometers, zoal eentje die je kan uitlezen op een smartphone, weber heeft er zelf een aantal, zolang ze maar tot een graad of 250 kunnen, dan heb je al veel scenario's waar je die probe kan gebruiken (of nog hoger natuurlijk).quote:Op zondag 14 juli 2013 11:15 schreef Catch22- het volgende:
[..]
die fantast heb ik al. Ben voornemens wat meer grote stukken vlees te slowroasten, dus dan is een bbq thermo wel handig. Zal eens naar die macerick kijken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |