abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100752782
Link naar alle vorige delen in de reeks: Topicreeks: Gezond Slank



De Slankreeks

De Slank-topics zijn bedoeld voor wie wel wat kilootjes kwijt wil raken, maar geen overgewicht heeft, en voor wie probeert een goed gewicht te behouden, kortom, voor wie bezig is met goed eten en goed leven.

Algemeen uitgangspunt om af te vallen / goed gewicht te houden
• Eet genoeg! Meestal is dat méér dan je denkt: veel mensen die willen afvallen eten te weinig om te kunnen afvallen. Wie te weinig eet geeft z'n lichaam onvoldoende energie om vet af te breken, en daarnaast krijgt het lichaam signalen dat het heel verstandig is om elke overblijvende calorie ergens op te slaan. Op je buik, kont of heupen.
• Eet meer broccoli! Toevallig is broccoli héél gezond. Zegt loveli, dus het zal zo zijn. Iets algemener: eet meer groente. Veel meer groente.
• Sport! Goed voor je lijf, voor de stofwisseling, voor vetverbranding en voor spieropbouw. Niet iedereen kan of wil sporten, sommige mensen wérken echt (huuh), anderen hebben een kwetsbaar lichaam, maar hoe meer je inspanning toevoegt aan je dagelijkse bezigheden, hoe beter dat is voor je lijf. Niet overdrijven natuurlijk.
• Wees duurzaam! Je kunt een laag gewicht bereiken met een extreme aanpak. Dan is het echter heel moeilijk vast te houden. Probeer een aanpak te kiezen die je kan en wil blijven volhouden. In het algemeen is het beter om maximaal een halve kilo per week af te vallen.
• Kijk niet uitsluitend naar calorieën en hecht niet teveel waarde aan een weegschaal. Een eenzijdig menu kan je voorzien van de juiste hoeveelheid calorieën, maar voorziet niet in alle stoffen die je nodig hebt. Een veelzijdig menu bestaat niet zozeer uit de ene dag italiaans en de volgende sushi en de derde hollandse pot, maar uit een verzameling van groente (veel), brood etc (volkoren), vlees (mager) en vet (van de juiste soort). De weegschaal vertelt je hoe zwaar je bent, maar als je een kilo vet verwerkt tot 2 kilo spieren ben je zwaarder.. maar slanker.

Meedoen!
Doen! Welkom! Vertel, wat wil je, wat is je plan, wat doe je? De meeste van ons posten regelmatig een eetlijstje, met daarop:
• O Ontbijt
• T Tussendoortje
• L Lunch
• D Diner
• S Sport
Soms volgt daarop ongevraagd commentaar, niet altijd, schroom niet expliciet om commentaar te vragen, dan krijg je een hoop op- en aanmerkingen (of complimenten natuurlijk, kan ook).

Details (BMI is een handvat om overgewicht vast te stellen. De slankreeks is bedoeld voor mensen zonder overgewicht, met overgewicht (BMI > 27) ben je van harte welkom in het zustertopic Dieetclub.
BMR is een statistische berekening van de hoeveel calorieën die je lichaam nodig heeft om bedlegerig te zijn zonder je organen te beschadigen.
Linkjes Heel heel vroeger hadden we een hele lijst met linkjes, ik denk dat niemand hier meer kijkt, geef anders een gil, ben wel benieuwd; deze linkjes en vele andere (incl. alle oude dieetclublinkjes) zijn hier te vinden: Dieetclub Linksite. Weet je nog een leuke link die er niet tussen staat, geef hem even door in het topic!

Slowchat In deze reeks wordt veel geslowchat, mocht jouw vraag niet meteen beantwoord worden/ondersneeuwen, stel hem dan gerust nog een keer!

PM-lijst PM-lijst is hier te vinden.
Bijwerken staat vrij!

Lurktooltje: Lurkers beware! http://www.fok.nl/gm/volgteltool.php
pi_100752810
ik opende er net eentje met de titiel "graniet of niet?" :') maar marmer was sneller!

quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:29 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Graniet? Weet je het zeker?
graniet of granito? (mijn papa is stenenboer). Als je bij een keukenboer een granieten blad bestelt krijg je een dun laagje op een hout gelijmd, met een rand om het nog wat te laten lijken. Echt mooie bladen koop je bij een goeie steenhouwer. Word je ook niet afgezet met nep-graniet/composiet.

Verder is graniet zuurbestendiger dan marmer en andere kal-achtigere steensoorten. Al vind ik het hardstenen (=zwarte kalksteen) blad van m'n ouders wel 1000 keer mooier. maar ja, dat moet steeds in de olie en kan niet tegen zuur.

Een dikke plak natuursteen is loodzwaar, maar je eten ontdooit als nooit tevoren op zo'n plaat!
Kwak
pi_100752820
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:28 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

en jij bepaalt dat dat voor Siral zo is?

ik ga uit van de eetstoornispraktijk. eetstoornissen hebben te maken met zelfvertrouwen, controle en destructiviteit. als er íets is wat de onderliggende oorzaak van een eetstoornis verergert is dat iemand aanvallen op hun eten. eten ís hun zelfbeeld, hun controle, hun waarde. goeie actie. echt.

bovendien zijn eetstoornispatienten doorgaans des te hardnekkiger hoe meer ze voor hun gevoel worden aangevallen. het helpt niet en het maakt meer kapot.

wat overblijft is dat je dat soort dingen roept omdat jíj gefrustreerd bent over het gedrag van een ander, of dat ze niet begrijpen dat jij gelijk hebt. dat is een drogreden. dat is niet de kern, en dan kun je beter je mond houden.
Ik heb hier meerdere malen aangegeven dat ik vind dat Siral naar een psych zou moeten omdat ik eigenlijk vind dat dit soort dingen hier niet thuishoren. Wij kunnen daarmee niet helpen, omdat dit problematiek is waar we te weinig van weten. Ik zeg 1 keer dat ze haar kop in het zand steekt en nu doe je alsof ik iemand het graf intrap.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  maandag 15 augustus 2011 @ 11:33:41 #4
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_100752821


Poef!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_100752844
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:33 schreef XcUZ_Me het volgende:
[ afbeelding ]

Poef!
Honger :9
Be someone that makes you happy
  maandag 15 augustus 2011 @ 11:34:30 #6
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_100752845
Huu dat Candida-symptomen-lijstje :{ :') Jippie _O-
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_100752858
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:33 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Ik heb hier meerdere malen aangegeven dat ik vind dat Siral naar een psych zou moeten omdat ik eigenlijk vind dat dit soort dingen hier niet thuishoren. Wij kunnen daarmee niet helpen, omdat dit problematiek is waar we te weinig van weten. Ik zeg 1 keer dat ze haar kop in het zand steekt en nu doe je alsof ik iemand het graf intrap.
ik heb t niet alleen tegen jou. maar jij verdedigde een manier van reageren, en ik was daarover in gesprek met jou.

je kan iemand een psych aanraden, maar je kunt iemand niet dwingen. dat is jammer, en frustrerend, maar geen reden voor wie dan ook, om de botte bijl te hanteren, "omdat je geen puf meer hebt" - nogmaals, hou dan je (niet jij, je algemeen) mond.
Kwak
pi_100752895
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:33 schreef kwakz0r het volgende:
ik opende er net eentje met de titiel "graniet of niet?" :') maar marmer was sneller!

[..]

graniet of granito? (mijn papa is stenenboer). Als je bij een keukenboer een granieten blad bestelt krijg je een dun laagje op een hout gelijmd, met een rand om het nog wat te laten lijken. Echt mooie bladen koop je bij een goeie steenhouwer. Word je ook niet afgezet met nep-graniet/composiet.

Verder is graniet zuurbestendiger dan marmer en andere kal-achtigere steensoorten. Al vind ik het hardstenen (=zwarte kalksteen) blad van m'n ouders wel 1000 keer mooier. maar ja, dat moet steeds in de olie en kan niet tegen zuur.

Een dikke plak natuursteen is loodzwaar, maar je eten ontdooit als nooit tevoren op zo'n plaat!
Maar volgens mij is een warme pan nog steeds dodelijk voor graniet?
En inderdaad het is echt fake bij veel keukenboeren.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_100752910
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:34 schreef MariaEtcetera het volgende:
Huu dat Candida-symptomen-lijstje :{ :') Jippie _O-
dat hele candida idee is nogal omstreden hoor. in de categorie: van deo krijg je kanker.

candida komt bij elk mens voor, soms heb je er teveel van en dan helpt minder suiker eten. maar het is nooit bewezen dat je daar behalve jeuk aan je flamoes nog andere dingen van krijgt.
Kwak
pi_100752911
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:33 schreef XcUZ_Me het volgende:
[ afbeelding ]

Poef!
Die is leukkk :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_100752933
lol ik bedoelde meer POEF van het blowfisheffect, en de stekels zijn vooralsnog ook wel toepasselijk...
  maandag 15 augustus 2011 @ 11:38:10 #12
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_100752988
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:36 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

dat hele candida idee is nogal omstreden hoor. in de categorie: van deo krijg je kanker.

candida komt bij elk mens voor, soms heb je er teveel van en dan helpt minder suiker eten. maar het is nooit bewezen dat je daar behalve jeuk aan je flamoes nog andere dingen van krijgt.
Ja die omstredenheid noemde ik ook idd. In ZA geloven ze schijnbaar nog wel in een chronische versie oids (volgens mij is het ditte, zou ook wat anders kunnen zijn, maar het lijkt er wel veel op).
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_100753003
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:35 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Maar volgens mij is een warme pan nog steeds dodelijk voor graniet?
En inderdaad het is echt fake bij veel keukenboeren.
hm, dacht t niet? wij zetten de pannen gewoon op t aanrecht, juist omdat t steen is.

*google*

quote:
Soorten Werkbladen

Graniet Belgisch Hardsteen Leisteen
Composiet Silestone Caesarstone
Enkele feiten:

Ikea: Ikea verkoopt onder de naam "Steen" "stenen maatwerkbladen" deze bladen zijn echter niet, zoals veel mensen denken, gemaakt van 100% natuursteen maar van z.g. steenmeel (vermalen natuursteen) met kunsthars. Dit product ontbeert dus de natuurlijke uitstraling en glans van natuursteen zoals graniet en het ontbeert de sterkte en gebruiksgemak van kwarts composiet. U mag van Ikea dit product alleen kopen als u de keuken ook door Ikea laat inmeten en plaatsen, dit zegt eigenlijk al genoeg over de sterkte van de bladen.

Caesarstone (Erbi) en Silestone (Arte di Granito, Dekker etc.): Silestone en Caesarstone zijn merknamen van fabrikanten van plaatmateriaal, Silestone en Caesarstone maken zelf dus geen werkbladen maar halffabricaten die door verwerkende bedrijven als Erbi etc. worden verwerkt tot een compleet werkblad voor uw keuken. Alle verwerkers kopen dus in bij dezelfde platen fabrikant. Of u een werkblad bij Erbi, Arte di Granito, Dekker of bij de Granietshop koopt maakt voor het plaatmateriaal niet uit, wij werken met exact hetzelfde materiaal en geven als enige internetaanbieder u levenslange garantie op uw werkblad. De platen voor ons Arminho composiet worden op identieke machines gemaakt als de platen van Silestone en Caesarstone, door te besparen op marketing kunnen wij deze bladen goedkoper aanbieden.



Graniet:

Graniet is een natuurproduct, veel mensen verwarren Graniet met Granito, dit laatste is een product op basis van beton en steentjes, wij leveren geen Granito. Graniet is in vele kleuren beschikbaar, kleuren die niet op de website staan kunnen meestal wel geleverd worden.

Eigenschappen van graniet zijn:

zuurbestendig (kan dus tegen sinaasappelsap e.d.)

duurzaam en slijtvast

meestal warmtebestendig

tijdloos mooi

uniek (geen blad is hetzelfde)

een luxe uitstraling van uw keuken

Hoewel graniet in principe hitte bestendig is raden wij u toch aan om onderzetters te gebruiken om beschadigingen te voorkomen.

Het gewicht van graniet ligt tussen de 2700 en 3000 kg per kubieke meter.
Een meter werkblad 60 cm diep en 3cm massief weegt dus tussen de 49 kg en 54 kg.

Graniet kan in drie uitvoeringen worden geleverd:

Gepolijst, de hoogglans uitvoering aan deze bladen is weinig onderhoud noodzakelijk;

Gezoet, een zijdematte uitvoering aan deze uitvoering is meer onderhoud noodzakelijk, u moet het vaker impregneren en voorzichtiger zijn, er blijven gemakkelijker vlekken achter.

Anticato of gebrand, in deze bladen zitten grote putjes waardoor het blad een antieke uitstraling heeft. Het nadeel hiervan is dat het blad slechter te onderhouden (het is moeilijker het blad egaal te impregneren) en minder hygiënisch is. Daarbij komt dat het moeilijker is een mooie hoekverbinding te maken.

Vergelijking met andere aanbieders:

Een gedeelte van de aanbieders van granieten werkbladen werken met Chinees graniet. Veelal kunt u dit herkennen aan de materiaaldikte van 4 cm massief. Nadeel van werkbladen van Chinees graniet zijn vooral de lange levertijd, daarnaast is de kwaliteit van de steen niet bekend, bijvoorbeeld de steen Impala komt uit Zuid-Afrika, van deze steen zijn de eigenschappen bekend, van een vergelijkbare steen uit China is de kleur wel redelijk hetzelfde maar welke kwaliteit de steen heeft??

Andere aanbieders werken met 12 mm dik graniet, dit is puur een kostenbesparing, bij ons krijgt u een werkblad dat minimaal 2 cm dik is.



Belgisch Hardsteen:

Belgisch Hardsteen bevat van nature kalk. Daardoor is Belgisch Hardsteen niet zo hard als graniet en gevoeliger voor krassen en zuren (zoals in sinaasappelsap). Daardoor zal men met een Belgisch Hardstenen blad voorzichtiger moeten omgaan dan met een granieten blad. Om deze redenen zal een Belgisch Hardstenen blad normaal gesproken gezoet in plaats van gepolijst geleverd worden. Gezoete werkbladen hebben geen hoogglans maar een iets mattere zijdeglans.

Vlekken in een Belgisch hardstenen blad zijn onvermijdelijk, als u daar problemen mee heeft kunt u beter kiezen voor een imitatie Belgisch Hardstenen blad van Silestone de kleur Nuit Bleue of Arminho Belgian Blue zijn bijna niet van echt te onderscheiden.



Leisteen:

Leisteen leveren wij in de onbewerkte vorm (gespleten) het oppervlakte is daardoor altijd ruw en niet helemaal vlak. U krijgt hierdoor een echt robuuste natuurlijke uitstraling. Leisteen krast makkelijker dan graniet maar de krasjes zijn vrij eenvoudig weg te poetsen. Leisteen is niet gevoelig voor zuren en vlekt nagenoeg niet.



Composietbladen:

Onze Composietbladen van zowel ons eigen merk Arminho als van Silestone of Caesarstone worden gemaakt van kwarts dat onder hoge druk samen met harsen tot een plaat geperst wordt.

Alleen een composietblad met als basis kwartskristallen heeft zodanige eigenschappen dat er keukenwerkbladen van gemaakt kunnen worden die u zorgeloos kunt gebruiken. Werkbladen van composiet gemaakt van graniet, marmer of steenmeel zijn naar onze mening niet geschikt voor gebruik in een keuken.

Een aantal positieve eigenschappen van composiet:

Composiet behoeft door de gesloten structuur minder onderhoud dan een granieten blad. Zeker bij gezoete en geborstelde bladen is dit een pré.

De samenstelling is constant, er is minder kleurverschil tussen bladen

Bladen kunnen in kleuren gemaakt worden die in de natuur niet voorkomen.

Composiet kan in drie uitvoeringen worden geleverd:

Gepolijst, de hoogglans uitvoering;

Gezoet/leather touch, een zijdematte uitvoering, dit blad vlekt iets makkelijker, de vlekken dringen echter minder in het blad door waardoor deze vlekken beter te verwijderen zijn als op gezoet graniet;

Anticato of gebrand, in deze bladen zitten grote putjes waardoor het blad een antieke uitstraling heeft. Deze bladen hebben dezelfde nadelen als gezoet composiet. Daarbij komt dat het moeilijker is een mooie hoekverbinding te maken.

Let op, er worden nog steeds composieten werkbladen verkocht die gemaakt zijn van van graniet of marmer granulaat, dit product is absoluut ongeschikt voor keukenwerkbladen! Door de poreusheid van graniet en marmer kunnen deze bladen veel gemakkelijker vlekken als Kwarts werkbladen.

De werkbladen "steen" van Ikea worden b.v. van dit steenmeel gemaakt. Dit levert een product op dat minder sterk en minder vlekbestendig is dan een Kwarts composiet.



Silestone:

Silestone is een van de top producten in Kwarts composiet. Silestone heeft de meeste kleuren in het assortiment, de producten zijn gepolijst en (voor een deel) in Leathertouch (mat en iets ruwer) leverbaar. Uniek aan Silestone is de microban, een antibacteriële toevoeging aan het werkblad. Wij leveren alle kleuren Silestone, deze kleuren kunt u vinden in een apart Silestone deel op deze website.



Caesarstone:

Caesarstone wordt ook wel geschreven als Ceasarstone of Cesarstone. Caesarstone is een product dat in Nederland veelal door Erbi geleverd wordt. Voor wat betreft de eigenschappen is Caesarstone vergelijkbaar met Silestone. Ook voor Caesarstone hebben wij een apart deel op de website zodat u zeker weet dat een kleur echt een Caesarstone kleur is en niet een kleur van een goedkoper merk composiet.
Kwak
pi_100753046
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:38 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ja die omstredenheid noemde ik ook idd. In ZA geloven ze schijnbaar nog wel in een chronische versie oids (volgens mij is het ditte, zou ook wat anders kunnen zijn, maar het lijkt er wel veel op).
sorry, even gemist! chronische candida idd. volgens mij vergelijkbaar met slechte darmflora en suikerhuidhouding, en ook dezelfde oorzaken: teveel witmeel, te weinig gezonde vezels. lijsje van symptomen lijkt op elkaar. candida leeft op suiker. tadaaa.
Kwak
  Vis een optie? maandag 15 augustus 2011 @ 11:42:01 #15
70532 loveli
N
pi_100753105
En als ik groot ben wil ik ook een granieten blad. En zo'n wanstaltig groot fornuis met 6 pitten en een gasoven.
crap in = crap out
  maandag 15 augustus 2011 @ 11:42:56 #16
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_100753135
Als ik groot ben, wil ik een privé-kok.
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_100753136
quote:
99s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:42 schreef loveli het volgende:
En als ik groot ben wil ik ook een granieten blad. En zo'n wanstaltig groot fornuis met 6 pitten en een gasoven.
Twee ovens! En een kitchenaid artisan O+
Be someone that makes you happy
pi_100753235
Ik wil gewoon gelukkig zijn nu en als ik groot ben O+. Met of zonder oven :7.
pi_100753257
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:38 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

hm, dacht t niet? wij zetten de pannen gewoon op t aanrecht, juist omdat t steen is.

*google*

[..]

In principe ;) het gaat dus niet daarom hebben wij het niet genomen met mijn handigheid.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_100753313
oh, die tekst was trws niet van m'n papa's website hoor. hij is toch al met pensioen :P
Kwak
pi_100753315
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:45 schreef Perruche het volgende:
Ik wil gewoon gelukkig zijn nu en als ik groot ben O+. Met of zonder oven :7.
zonder oven zou ik geloof ik ongelukkig zijn. Dus gelukkig, met oven!
  maandag 15 augustus 2011 @ 11:48:09 #22
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_100753322
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:40 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

sorry, even gemist! chronische candida idd. volgens mij vergelijkbaar met slechte darmflora en suikerhuidhouding, en ook dezelfde oorzaken: teveel witmeel, te weinig gezonde vezels. lijsje van symptomen lijkt op elkaar. candida leeft op suiker. tadaaa.
Hm ik krijg wel veel suikers binnen denk ik, maar wel gezonde vezels ook. Maar goed, maar eens checken wat de dok zegt :s)
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_100753350
Ik wil alleen de kitchen aid nog en een keukenkast O+
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_100753354
Lijstje:

O: 5 volkorenbeschuiten met hagelslag (niets in huis!)
L: tomaten-basilicum soep met 2 geroosterde boterhammen
T: ?
T: biertje in de stad
D: ovenfrietjes, hamburger en courgette
T: ?
pi_100753375
Tip1: google nooit op candida plaatjes ;(
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')