Zit op dit moment in de VS, en veel mensen hier gebruiken een "French Press Coffee Maker" (zoek maar eens op Google). Kwestie van verse bonen "grinden" in een maalapparaat, dat in die coffee maker doen, heet water erbij doen, roeren en als laatste de hendel omlaag drukken om alle drab naar beneden te laten zakken. Gewoon heet water + koffie dus, precies zoals jij beschrijft. Vind het zelf inderdaad veel beter smaken dan koffie van een koffiezetapparaat, maar geef zelf wel de voorkeur aan een Nespresso-machine o.i.d.quote:Op woensdag 25 januari 2012 18:33 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Ons huis-tuin-en-keuken filterkoffiezetapparaat was een tijdje terug kapot, en daarom goten we zelf heet water over de koffie. Die bakkies smaakten toen veel beter! Kan iemand dit verklaren? Een hogere watertemperatuur? Meer geduld (minder verzadiging van de prut)? Of was 't alleen psychologisch, omdat het meer werk was rees de verwachting dat het lekkerder zou moeten zijn?
[..]
Dank!
Als die bonen ook uit een "heugelijk verleden zijn" (alles ouder dan 3 maanden ofzo), kun je ze wel weggooien, die smaken nergens meer naar. En in de vriezer stoppen en wachten op betere tijden is ook niet nodig, die betere tijden komen niet meer terug.quote:Op zondag 29 januari 2012 23:48 schreef DucatiOwner het volgende:
Heeft iemand een suggestie voor het volgende? In een heugelijk verleden ...
Alle tips en ideeen zijn van harte welkom
De bonen zijn van eind december, dus het valt nog mee . Maar ze zullen achteruit gaan, ik hoop daarvoor wel actie te kunnen ondernemen.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:38 schreef Gripper het volgende:
[..]
Als die bonen ook uit een "heugelijk verleden zijn" (alles ouder dan 3 maanden ofzo), kun je ze wel weggooien, die smaken nergens meer naar. En in de vriezer stoppen en wachten op betere tijden is ook niet nodig, die betere tijden komen niet meer terug.
Ja, ik. In indonesië bij een koffieboer.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 18:02 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Maar zonder gekheid heeft iemand hier dat al eens geproefd?
En zo ja hoe beviel het?
En in vergelijking met andere vers-gebrandde koffie?quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:26 schreef blup het volgende:
[..]
Ja, ik. In indonesië bij een koffieboer.
Het is heerlijk.
Dat willen we ook nog doen maar die krengen zijn verschrikkelijk duur en we weten niet goed waarop te letten. Maar na wat surfen, en koffiepraat.nl gecheckt te hebben, lijkt de Nemox Lux een goede keuze. Hebben jullie ervaring met de Nemox of andere tips?quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:34 schreef Gripper het volgende:
Als je nou ook nog zelf gaat malen gaat er helemaal een wereld voor je open. Koffie is nl. al binnen enkele uren na het malen "oud"
Dat kan ook die drijfnatte puck verklaren trouwens, komt vaker voor bij oude koffie.
Nou, ik ben geen fijnproever, maar normaal drink ik melk/suiker, latte etc.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 15:11 schreef Zith het volgende:
[..]
En in vergelijking met andere vers-gebrandde koffie?
xenosquote:Op zaterdag 18 februari 2012 20:35 schreef ClioSporT het volgende:
Wie weet waar je mooie cappuccino glazen (Doorzichtig glas) kan kopen.
Bijenkorf V&D hebben helemaal niets.
Bij de Ikea voor niet veel? Maar ik rommel nog wel ff door met mijn quick-mill.quote:Op woensdag 22 februari 2012 09:45 schreef infp2009 het volgende:
Porseleinen espressoapparaat anybody?
http://manuelbirnbacher.com/Arvid/index.html
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |