abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 23 februari 2013 @ 21:15:26 #301
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_123254760
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:33 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

De crema ziet er goed uit, de puk ook. Het lichte is misschien van je flits? Je zou naar twee dingen kunnen kijken:

• Temperatuur: verwarm je je apparaat wel lang genoeg voor? Ik weet niet waar die PID zit, maar ik hou als stelregel aan dat de portafilter te heet is om vast te houden. Evt kun je misschien de temperatuur van de PID varieren.

• Experimenteer met andere bonen, vraag aan iemand die je kent welke bonen hij/zij gebruikt en leen daar een onsje van. Moet wel iemand zijn die ook lekkere (met een intense maar cremige smaak, absoluut niet zuur) koffie zet. Dat klinkt logisch maar met voorgemalen espresso uit de supermarkt is absoluut geen drinkbare koffie te zetten, en toch verkoopt het. Ik snap daar niks van, maar ja...

Of probeer eens met jouw koffie in de cafetiere koffie te zetten, als dat een mooie volle smaak heeft, ligt het dus niet aan je koffie.
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 20:20 schreef johnybh het volgende:

[..]

Ik zie toch duidelijk pitting, wat kleine gaatjes rechts langs de rand en nog op een paar plekjes, wat duidt op channeling. Misschien toch nog tikkie fijner malen, en klop niet meer tegen je bakkie na de eerste keer tampen ;) Kwam hij langzaam op gang? verder; sla de puck eens uit, en breek hem in twee. Je kunt dan zien of de extractie gelijkmatig was...

Edit; Verder zou ik geen andere bonen proberen voor de zuurtegraad. Je hebt een ongewassen koffie nu, waar je juist zoete, volle smaken uit zou moeten krijgen. Denk aan rijp fruit & kruidig. Speel maar flink met je afstellingen. Dosering, maling, anders tampen en temperatuur.
Thanks heren.

Na weer 500gram bonen verder begint het steeds beter te worden.

Over 2kg kunnen jullie langskomen om te proeven. ;)
Godfather Bodybuilding topic reeks
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')