Je leermethoden klinken prima in mijn oren. Veel beter dan de mijne, in ieder geval.
Hoe vind je zelf dat het huiswerk gaat wanneer je het maakt? Snap je de stof en begrijp je wat je aan het doen bent? En oude tentamens maken, lukt dat zonder de boeken en met goed resultaat? En als je het echte tentamen maakt, heb je dan het idee dat het goed gaat, dat je het soort vragen herkent etc? Of heb je het gevoel dat het slecht gaat?
Ik studeer zelf in Groningen, dus heb geen ervaring met TU-tentamens maar de vakken die ik lastig vindt - de wiskundige vakken en stampvakken - haal ik door de tentamens als handleiding te gebruiken en precies die stof te beheersen die gevraagd wordt, desnoods als trucje. De rest van de stof laat ik dan even voor wat het is. Dit kost soms een herkansing, maar ja.
Het kan toch prima zijn dat je verkeerd bezig bent met studeren. Heb je zelf misschien ook ideeen waar jouw studeren beter kan? En kan je niet je klasgenoten vragen eens samen te studeren? Ook helpt het te vragen gemaakte tentamens in te zien. In mijn ervaring zijn docenten hierbij erg vriendelijk en bespreken ze soms het hele tentamen met je en kunnen prima aangeven waar jij fouten maakt.
En als je alles toch goed blijkt te doen, dan is dit misschien toch niet de studie voor jou. Dat is kut, maar in ieder geval kom je er dan wel het eerste jaar gelijk achter. Sommige mensen moeten na 4 of 5 jaar opgeven, dat is nog veel vervelender. In ieder geval hoef je je zelfvertrouwen niet af te laten hangen van je tentamencijfers.
Samenvattend mijn (ongevraagd

) advies: Vraag klasgenoten en docenten om concrete hulp (samen studeren, tentamen inzien) en ga zo na of je studeermethodes juist zijn. Als je dat weet, kan je verder.
[ Bericht 2% gewijzigd door GS42 op 11-08-2011 09:13:25 ]