abonnement Unibet Coolblue
pi_101396689
Crappy telefoonfoto want haast want had vanavond nog vergadering, maar:


Pompoenrisotto met salie, pijnboompitten en parmezaan. :9 Hadden er een salade met gebakken paddestoelen, verse peterselie en balsamicodressing naast.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101399824
Jum!
pi_101402591
Panna cotta met blauwe bessen jam.

pi_101403518


Labneh! Of wel: roomkaas van yoghurt.
Heel simpel, emmer griekse yoghurt (+ zout en peper) in een schone theedoek, in een vergiet boven een kom - nachtje laten hangen en dan kun je er balletjes van draaien.
*O*

Hier gerold in peterselie, gerookt paprikapoeder en gehakte pistachenootjes.
Let me see you stripped down to the bone
pi_101403566
Oeh, dat klinkt lekker! O+ en ziet er ook leuk uit! O+
Ja doei.
pi_101403817
Het is ook echt heel makkelijk te doen, én supergoedkoop.. Een liter dikke Griekse yoghurt geeft ongeveer driekwart liter roomkaas, en het is tien keer lekkerder dan roomkaas uit een kuipje! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_101404382
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 11:34 schreef minilot het volgende:
Het is ook echt heel makkelijk te doen, én supergoedkoop.. Een liter dikke Griekse yoghurt geeft ongeveer driekwart liter roomkaas, en het is tien keer lekkerder dan roomkaas uit een kuipje! :Y
Dit moet ik proberen! Klinkt erg goed. Oh, en n0a, die panna cotta ziet er heerlijk uit :9
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 31 augustus 2011 @ 19:47:02 #108
251095 Purdey
Better off alone..
pi_101421708
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 00:20 schreef cinnamon_M het volgende:
Crappy telefoonfoto want haast want had vanavond nog vergadering, maar:

[ afbeelding ]
Pompoenrisotto met salie, pijnboompitten en parmezaan. :9 Hadden er een salade met gebakken paddestoelen, verse peterselie en balsamicodressing naast.
Comfort food O+
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_101422976
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 19:47 schreef Purdey het volgende:

[..]

Comfort food O+
Jaa, idd! :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101425023
Lekker Minilot!
pi_101428208
Pompoen en risotto! O+

En mijn eten van vanavond!


  woensdag 31 augustus 2011 @ 21:57:42 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101428339
Biefstuk met rauwe champignons en tomaten?
Nou, dat zal lekker geweest zijn. :o

Doe mij die risotto maar. *O*
pi_101429354
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 21:57 schreef RobinOok het volgende:
Biefstuk met rauwe champignons en tomaten?
Nou, dat zal lekker geweest zijn. :o

Doe mij die risotto maar. *O*
Nee joh, dat was alleen maar voor decoratie, als het helpt...
pi_101430312
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 22:16 schreef celc1us het volgende:

[..]

Nee joh, dat was alleen maar voor decoratie, als het helpt...
Wat ik me nou steeds afvraag he... Ik vind dat je prachtige foto's maakt, maar is je eten niet allang koud tegen de tijd dat het op je bord komt? Ik ben sowieso van het type "het is nu warm en zoals het bedoeld is dus nú eten", maar als ik echt de tijd neem om een goede (voor zover ik dat kan :o ) foto te nemen is het gewoon lauw als ik ga eten... Hoe doe je dat?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101431205
Tijdens het koken zet ik al wat dingen klaar op de tafel, camera staat al klaar etc. Als het eten klaar is, snel mooi maken en een paar keer klikken tot ik de foto heb die ik wil hebben. Overdag (of de dag ervoor) denk ik wat ik in de avond ga eten (Wat eten we vandaag?!) en hoe ik het ga presenteren...

Net als in een restaurant maak ik ook wel eens foto's, als het gerecht voor me staat, snel een foto maken en gelijk eten, als je het vaker doet, weet je uit welke hoek je wil schieten. :Y)

Vooruit denken dus! :)
  woensdag 31 augustus 2011 @ 23:56:37 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101434520
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 22:16 schreef celc1us het volgende:

[..]

Nee joh, dat was alleen maar voor decoratie, als het helpt...
Ik kan daar persoonlijk niet zo heel erg goed tegen, decoratie enkel voor de decoratie. Als je iets op je bord of in dit geval plank legt moet 't eetbaar zijn. Zo'n takje rozemarijn kan ook echt niet. ;-)

Of 't moet een mes, servetje of kommetje of zo zijn, maar zo'n tomaat, dan denk ik alleen maar "wat doet zo'n ongewassen tomaat en die vieze champignons nou op die plank in die bloedsappen?"

Maar goed, ik ben een zeurpiet. ;)
pi_101437012
Hmm oké. Het voorbereiden snap ik. Maar ik ben alsnog wel even bezig wil ik een écht mooi shot hebben. Vermoedelijk is het grootste probleem dus mijn fotoskills ;)

(sowieso kan ik met mijn camera volgens mij niet de scherptediepte bereiken die ik in jouw foto's zie... Zelfs als het diafragma zo ver mogelijk open staat is mijn scherptediepte groter)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101437489
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik kan daar persoonlijk niet zo heel erg goed tegen, decoratie enkel voor de decoratie. Als je iets op je bord of in dit geval plank legt moet 't eetbaar zijn. Zo'n takje rozemarijn kan ook echt niet. ;-)

Of 't moet een mes, servetje of kommetje of zo zijn, maar zo'n tomaat, dan denk ik alleen maar "wat doet zo'n ongewassen tomaat en die vieze champignons nou op die plank in die bloedsappen?"

Maar goed, ik ben een zeurpiet. ;)
Hier ben ik het erg mee eens. Irrelevante fotogarnituur, daar krijg ik per direct minder trek in het gerecht van. :N
Let me see you stripped down to the bone
pi_101439114
Ja, het ziet er een beetje raar uit misschien, maar het staat op foodgawker :p

@cinnamon, ligt dus aan je lens he, wat gebruik je?
pi_101440540
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 07:05 schreef celc1us het volgende:
Ja, het ziet er een beetje raar uit misschien, maar het staat op foodgawker :p

@cinnamon, ligt dus aan je lens he, wat gebruik je?
De lens die op de camera zit (is wel een degelijke Leica lens); ik heb er geen losse lenzen bij. Het is ook geen spiegelreflex, het was een jaar of 5 geleden zeg maar de beste camera die ik kon kopen in het niet-spiegelreflex-segment (spiegelreflex was te duur). Nu ik erover nadenk, ik kan mijn diafragma instellen van F2.8-F8, en dat is volgens mij eigenlijk best prima en moet me wel in staat stellen om met een lage scherpte-diepte te fotograferen? Het ligt wederom eerder aan mijn fotokunsten vrees ik nu :P Ik las ergens dat wanneer je inzoomt met groot diafragma het effect van lage scherpte-diepte nog sterker is, klopt dat?

Ik heb er tot dusver nooit echt macro-foto's mee gemaakt, vooral landschappen en gebouwen e.d., vandaar mijn onkunde op dit gebied ;)

beetje heel erg off-topic dit, sorry
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101440558
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik kan daar persoonlijk niet zo heel erg goed tegen, decoratie enkel voor de decoratie. Als je iets op je bord of in dit geval plank legt moet 't eetbaar zijn. Zo'n takje rozemarijn kan ook echt niet. ;-)

Of 't moet een mes, servetje of kommetje of zo zijn, maar zo'n tomaat, dan denk ik alleen maar "wat doet zo'n ongewassen tomaat en die vieze champignons nou op die plank in die bloedsappen?"

Maar goed, ik ben een zeurpiet. ;)
Mee eens! Ik maak dan ook eigenlijk alleen foto's van opgemaakte borden met daarop dat wat er ook daadwerkelijk gegeten wordt: wysiwyg!
Ja doei.
pi_101440595
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 09:31 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Mee eens! Ik maak dan ook eigenlijk alleen foto's van opgemaakte borden met daarop dat wat er ook daadwerkelijk gegeten wordt: wysiwyg!
Ik sluit me in deze trouwens bij jullie aan, mee eens :)
(celc1us; ik heb net even eea getest, oa ook de macrostand en a) ik kan van achterlijk dichtbij nog scherpe foto's nemen en b) scherptediepte zag er nu best prima uit. Moet denk ik gewoon ff oefenen bij daglicht, meestal tegen de tijd dat ik ga eten schemert het al)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101440605
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 11:34 schreef minilot het volgende:
Het is ook echt heel makkelijk te doen, én supergoedkoop.. Een liter dikke Griekse yoghurt geeft ongeveer driekwart liter roomkaas, en het is tien keer lekkerder dan roomkaas uit een kuipje! :Y
Was t al van plan voor mn verjaardag te maken maar na deze post kon ik echt niet meer omheen, gisteravond een emmertje griekse yoghurt van de lidl in een theedoek geschept. Ben benieuwd! :9
pi_101440922
Ok, een laatste vraag voordat ik het topic kaap met mijn fotografie-gestuntel: even wat geprobeerd met de fruitschaal, heb je nog tips om de foto beter te maken (afgezien van het feit dat mijn perziken aan het verschrompelen zijn)? Echt mooi vind ik m nog niet nl ;)



En om even on-topic te blijven, dit at ik gisteren:



Paarse winterworteltjes! Wat zien die er mooi uit. Het gerecht zelf was wat minder geslaagd, dus daarvan geen foto :o

[ Bericht 1% gewijzigd door cinnamon_M op 01-09-2011 09:58:32 ]
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101442459
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 07:05 schreef celc1us het volgende:
Ja, het ziet er een beetje raar uit misschien, maar het staat op foodgawker :p


domme vraag misschien maar daar gaat het je om?

want om eerlijk te zijn maak je geen dingen die eruit springen als: hé dat wil ik ook eens maken.. wat ik dus wel bij veel foodgawkerfoto's heb :) Tis gewoon een broodje kaas, een biefstuk...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')