abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 12 september 2011 @ 21:47:16 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101877257
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 21:39 schreef celc1us het volgende:

[..]

En hoezo weer?
Hoezo? Je hebt die mosselen toch zeker niet in die pan bereid? :+
Anders doe je toch iets iet goed hoor. :6
pi_101877285
In die pan kan je ook mosselen koken heur. :{w

Heb het alleen volgepropt voor de foto.
pi_101877355
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 21:47 schreef celc1us het volgende:
In die pan kan je ook mosselen koken heur. :{w
moet je niet doen he! is nie goed voor je pan.
pi_101877842
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 21:46 schreef MariaEtcetera het volgende:
Mosselen O+ :9

Ik denk alleen niet dat ze in het pannetje passen idd :D Mijn mams had daar zo'n grote grijze pan voor, mosselen :Y)
ik gebruik altijd een soep pan. je zult ook wel speciale mosselpannen hebben maar daar eet ik het te weinig voor. en ik doe hele kleine beetjes per keer. de soeppan gebruik ik omdat het de breedste pan is die ik heb (op braadpan na maar da's ijzer)
pi_101878072
nog een die-wil-ik-wel-allemaal-opeten post om de vorige goed te maken

http://thingswemake.files(...)-mum.jpg?w=594&h=434



wat die halve oma rechts doet ontgaat me alleen wat :')
  maandag 12 september 2011 @ 22:04:46 #257
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_101878474
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 21:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ik gebruik altijd een soep pan. je zult ook wel speciale mosselpannen hebben maar daar eet ik het te weinig voor. en ik doe hele kleine beetjes per keer. de soeppan gebruik ik omdat het de breedste pan is die ik heb (op braadpan na maar da's ijzer)
Ha, een grijsgewolkte emaillen pan, zo heet zo'n ding als mn mams heeft :D is ook een soeppan geloof ik :P Zoals de rechter!

"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_101878747
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 19:08 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Mosseltijd! Recept hier :s)
Ik vind de sfeer van je foto's mooi, maar iets meer scherpte maakt het denk ik net ff aangenamer om naar te kijken. Ik twijfel nu steeds of mijn lenzen niet vies zijn of zo :+
pi_101878898
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 22:04 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ha, een grijsgewolkte emaillen pan, zo heet zo'n ding als mn mams heeft :D is ook een soeppan geloof ik :P Zoals de rechter!

[ afbeelding ]
nice!
pi_101880314
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 21:43 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Robin is vannuh, een randje op je bord fotoshoppen mag, maar alles wat je fotografeert moet functioneel zijn en niet voor de sier. :7 Valt iets voor te zeggen, heeft mijn voorkeur iig ook.
Functioneel fotograferen? Zoiets als een pasfoto? :P
Life is short, eat dessert first.
pi_101885121
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 19:08 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Mosseltijd! Recept hier :s)
Whoa!
pi_101885297
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 22:32 schreef missy_c het volgende:

[..]

Functioneel fotograferen? Zoiets als een pasfoto? :P
nee zoiets als, alles wat je ziet is authentiek en als het eruit ziet als eetbaar is het ook bedoeld om te eten en niet voor de sier. ;) maar ok da's mijn uitleg, niet die van robin natuurlijk.
pi_101885674
Wat maakt het nou uit waar hij de mosselen in serveert? Een pan/bord eet je toch niet op? Het geeft gewoon sfeer aan de foto. Zeikerds. :')
  dinsdag 13 september 2011 @ 00:32:13 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101886321
Ik vind het uitmaken omdat argeloze kijkers kunnen denken dat het normaal is dat je mosselen zo de pan uit komen zetten. Als een soort popcorn of zo.
Waarom serveren in een andere pan dan die waar je ze in klaarmaakte? Dat is toch raar?
Doe ze dan in een schaal, dan zal niemand denken dat je ze in die schaal hebt klaargemaakt.

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 13-09-2011 03:37:00 ]
pi_101886862
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 00:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het uitmaken omdat argeloze kijkers kunnen denken dat het normaal is dat je mosselen zo de pan uit komen zetten. Het is een popcorn.
Waarom serveren in een andere pan dan die waar je ze in klaarmaakte? Dat is toch raar?
Doe ze dan in een schaal, dan zal niemand denken dat je ze in die schaal hebt klaargemaakt.
hoewel ik er rationeel geen onderbouwing voor kan vinden ben ik het volledig met je eens :P
pi_101891721
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 00:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het uitmaken omdat argeloze kijkers kunnen denken dat het normaal is dat je mosselen zo de pan uit komen zetten. Als een soort popcorn of zo.
Waarom serveren in een andere pan dan die waar je ze in klaarmaakte? Dat is toch raar?
Doe ze dan in een schaal, dan zal niemand denken dat je ze in die schaal hebt klaargemaakt.
hear hear

:@ ik heb ook veel liever jouw foto's, daar krijg ik tenminste écht trek van!
Ja doei.
pi_101894204
:') Als je een beetje slim bent, begrijp je wel dat het opgeleukt is voor de foto en dat het niet zo uit de pan of camera komt als "popcorn", zelfde geldt voor de kleuren en wit balans.

Volgende keer serveer ik het in een WC-pot. :')

  dinsdag 13 september 2011 @ 12:15:00 #268
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_101894434
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 12:05 schreef celc1us het volgende:
:') Als je een beetje slim bent, begrijp je wel dat het opgeleukt is voor de foto en dat het niet zo uit de pan of camera komt als "popcorn", zelfde geldt voor de kleuren en wit balans.

dat dus
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
pi_101894724
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 19:08 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Mosseltijd! Recept hier :s)
Ik vind hem wel erg mooi :)
  dinsdag 13 september 2011 @ 13:19:59 #270
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101896491
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 12:05 schreef celc1us het volgende:
:') Als je een beetje slim bent, begrijp je wel dat het opgeleukt is voor de foto en dat het niet zo uit de pan of camera komt als "popcorn"
Nou ja, ik denk dus van niet. Genoeg mensen die de eerste keer dat ze mosselen maken de pan (te) vol doen.

Het is verder ook niet heel belangrijk, 99% vd mensen zal er uberhaupt niks van denken, want die weten toch al niks van koken. Maar ik vind het nogal irritant, eetfoto's die niet niet kunnen kloppen. Bijvoorbeeld een recept voor vis en papillote bereiden met handvol koriander erbij en dat dat er op de foto fris en helder groen uitziet, terwijl het in werkelijkheid een donkergroene drab wordt.

Verder is het evengoed een mooie foto hoor. En lekker zal het ook geweest zijn. Toevallig aten wij zondagavond ook mosselen met kokosmelk en thaise basilicum. (en nog een zooi meer ingrediënten). Maar 't was al donker en mijn kaststudio staat volgestapeld met Aziatische ingrediënten, haha, die moet ik binnenkort eens opruimen/uitzoeken.
pi_101897482
Precies. Als je een restaurant hebt, wil je toch ook mensen aantrekken om te komen eten en niet laten schrikken met onfrisse gerechten/foto's?

Het oog wilt ook wat ;) Waarom zouden de restaurants anders nog de borden zo mooi opmaken?
  dinsdag 13 september 2011 @ 13:49:32 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101897620
Ja, het oog wil ook wat, maar dat hoeft toch niet te botsen met de werkelijkheid?

En ook in restaurants vind ik het een enorme afknapper als ik bijvoorbeeld eten geserveerd krijg in een Chinese kleipot of Marokkaanse tajine waarin het overduidelijk niet is klaargemaakt.
pi_101897886
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 13:49 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het oog wil ook wat, maar dat hoeft toch niet te botsen met de werkelijkheid?

En ook in restaurants vind ik het een enorme afknapper als ik bijvoorbeeld eten geserveerd krijg in een Chinese kleipot of Marokkaanse tajine waarin het overduidelijk niet is klaargemaakt.
Dat is vaak niet het geval, maar het kan wel en zo hoort het eigenlijk ook. Ik denk dat ze het in een hele grote pan bereieden en dan serveren in iets anders, net als mijn mosselen. ;)

Of wil je liever zo'n hele grote pan op je tafel hebben? Dat ziet er toch niet uit.
  dinsdag 13 september 2011 @ 14:23:50 #274
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101898631
Je kookt in een pan en serveert het op een bord of in een serveerschaal.
Zo moeilijk is dat toch niet?
Ik wil niet genept worden. Of je moet zo neppen dat je niet door de mand valt.
pi_101898834
Dat maakt toch geen reet uit, het smaakt hetzelfde, het gaat alleen om de presentatie.

Ga je dan ook klagen of vragen in een restaurant of het ook uit die kleipot komt?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')