abonnement Unibet Coolblue
  zondag 7 augustus 2011 @ 20:25:58 #26
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_100433493
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 20:10 schreef simmu het volgende:
schoonpa ligt alweer in het ziekenhuis. weer om een paniekvoetbalreden. morgenochtend mag hij weer naar huis.

schoonzusje was hier gister, die kan het niet meer aan en wil dat sangdrax meedoet met brengen en halen naar het ziekenhuis. dus we kunnen onze borst natmaken de komende maanden. het is 2.5 uur rijden naar zijn woonplaats, van daaruit een uur naar het ziekenhuis, dan in het ziekenhuis en dan weer terug. tsja.

het wordt almaar erger. tis een emotioneel chantage feestje nu. zielige mailtjes van hemzelf (misschien ben ik morgen wel dood hoor! dan zie ik mijn kleinkinderen nooit meer), bozig gezever van schoonzusje (ze vond het niet kunnen dat we zomaar zonder overleg selene's verjaardag op haar verjaardag vierden. ze vindt dat we ons aanstellen dat elke weer ernaartoe met de kinderen te belastend is, maar toen ik sarcastisch voorstelde dat zij dan sangdrax + de kinderen komt halen was ze beledigd en ze gelooft me gewoonweg niet dat selene bij elke autorit na een uur moet kotsen)

donderdag krijgen we te horen wat het plan van aanpak is. ze gaan het hebben over chemo en/of bestraling.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
overigens krijgen jullie hier mijn kant van het verhaal. natuurlijk snap ik best dat het allemaal heel beangstigend is. ik denk dat ik beter begrijp dan de meesten hoe beangstigend ziekte en het vooruitzich van sterven kan zijn. maar hier is het mijn uitlaatklep. er zijn namelijk heus ook wel grappige dingen hoor. we proberen hem mee te sleuren in ons leven en in leuke dingen. meestal faalt het, maar soms slaagt het. het gezich van de verpleegster zonet (skype) was goed waard toen sangdrax opeens tegen haar begon te babbelen ;)
simmu sorry hoor, maar als jullie 3,5 uur moeten rijden om je schoonpa in het ziekenhuis te krijgen, dan kan hij al dood zijn mooi argument
Dat ze dan maar ambulance bellen of een taxi of ziekenvervoer...
Ik denk niet dat je schoonvader iets te willen heeft in deze. Ik denk dat jullie hem gewoon voor het blok moeten zetten: of vrijwillig opname in verpleeghuis of jullie trekken je handen er vanaf en komen alleen nog voor de 'gezelligheid'. of gedwongen opname binnen psychiatrische setting, maar daarvoor is hij niet ;gevaarlijk' genoeg

Maar dat zijn mijn 2centen in reactie op jouw stukje zoals het hier staat...
pi_100435067
zonet kwamen we er achter dat de opname vannacht niet op zijn eigen initiatief was, maar afkomstig van zijn vrouw. want die kon het niet meer aan, dus maar naar het ziekenhuis weer (een uur verder. ze heeft hem nog wel zelf gebracht). sangdrax heeft toegezegd om eventueel te rijden voor geplande dingen. bv chemo of bestralingssessies, doktersafspraken, dat werk.

sangdrax gaat donderdag dus mee naar de arts afspraak. selene gaat ook mee, maar niet bij de arts zelf. dan gaat stiefschoonma ff iets met selene doen terwijl sangdrax en zn pa bij de arts zitten. sangdrax gaat dan ook aan die arts uitleggen dat het zo niet meer gaat. ik begrijp eerlijk gezegd ook niet dat de diverse artsen meegaan in dit manipulatieve gedoe (en dat is het. sorrie. niet bewust hoor, dat nu ook weer niet. elke speciale dag dit jaar werd hij de daaropvolgende nacht prompt opgenomen omdat hij zich zo opfokt)

asy; nja. dit bedoelde ik laatst ook een beetje met 'afgestompt'. met kiro was de situatie dusdanig dat het zo snel kon gaan dat je zelfs te laat zou zijn als je in de ouderkamer zat. van deze afstand is er weinig wat we kunnen doen. en hoe egoistisch het ook moge klinken: we zijn niet bereid om ons aller leven op totale hold te zetten en daar tijdelijk te gaan wonen. we kunnen niets anders dan gewoon maar doorgaan en er het beste van maken.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_100435920
mula: verwen jezelf met verstandige lekkere dingen! elke week naar de kapper en lekkere cremetjes (waar je tegen kan! kan zijn dat je huid inene niks meer kan hebben, weleda is heel huidneutraal en toch lekker)

lief zijn voor jezelf hoor :* je bent een topprestatie aan het verrichten!
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  zondag 7 augustus 2011 @ 23:00:56 #29
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_100442067
Simmu ik weet even niet de juiste woorden te vinden, daarom maar even een dikke :* en een respect!!!
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  † In Memoriam † zondag 7 augustus 2011 @ 23:03:40 #30
43556 miss_dynastie
pi_100442240
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 20:55 schreef simmu het volgende:
sangdrax heeft toegezegd om eventueel te rijden voor geplande dingen. bv chemo of bestralingssessies, doktersafspraken, dat werk.
Ik snap niet helemaal waarom voor chemo/bestraling gereden moet worden, daar is toch gewoon taxivervoer voor? Ik kan me voorstellen dat het prettig is als een van de kinderen meegaat naar een gesprek met de arts, maar voor chemo/bestraling lijkt het me geen doen, zeker niet met die afstanden.

Mula, een hele dikke kus voor jou :*
  maandag 8 augustus 2011 @ 08:50:00 #31
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_100451821
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 23:03 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Ik snap niet helemaal waarom voor chemo/bestraling gereden moet worden, daar is toch gewoon taxivervoer voor? Ik kan me voorstellen dat het prettig is als een van de kinderen meegaat naar een gesprek met de arts, maar voor chemo/bestraling lijkt het me geen doen, zeker niet met die afstanden.

Nou dit dus...
En simmu, ik vind het niet 'afgestompt'. Ik vind dat niemand het recht heeft om je leven te 'verpesten' en op deze manier overhoop te halen. Oók niet als je (op korte of langere termijn) dood gaat. En ik vind het ook raar dat er geen rekening gehouden wordt met de persoonlijkheid van deze man. Door toedoen van schoonvaders vrouw maar ook door de artsen, hebben ze de toestand alleen maar erger gemaakt.
Kan sangdrax niet eens bellen met een arts (van tevoren) om de situatie uit te leggen? ZOdat hij dat niet hoeft waar zijn vader bij is?
  maandag 8 augustus 2011 @ 08:51:29 #32
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_100451835
Mula, wat fijn dat je borst in elk geval al beter voelt! Jammer van de rest maar dat komt strakjes weer helemaal goed!
Mijn schoonmoeder gebruikt een speciaal soort zeep/creme maar ik weet natuurlijk niet meer hoe het heet. Als ze terug zijn van vakantie, zal ik haar eens vragen.
  maandag 8 augustus 2011 @ 09:26:12 #33
144006 chacama
Ondernemend!
pi_100452322
Mula, op de eerste plaatst een enorme virtuele knuffel en een :*. Je bent een vechter! En verder wilde ik je zeggen dat mijn moeder tijdens haar chemo heel veel profijt van aloevera heeft gehad (forever living is de site). Zowel de tandpasta en shampoo gaven veel verlichting, maar ook de pillen zorgde ervoor dat ze zich fitter voelde en sneller van de chemo herstelde. Onwijs veel succes met de hele weg!

Simmu, ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Het is allemaal bijna haast te onwerkelijk om te lezen. Hoe onhandelbaar moet het dan wel voor jou zijn. Heel veel sterkte in deze onmogelijke situatie. Ik hoop voor je dan Sangdrax bij de arts kan doordringen en dat die doet wat hem te doen staat om jullie weer te laten leven. :*

Nijna, fijn dat het met de thuishulp lijkt te klikken en ook je eigen behandelaar weer terug van vakantie. Dat zal ook wel een opluchting zijn. Hoe is het met de medicijnen. Zit je nu op een goede dosering?

En wat betreft het even kindloos zijn, daar hoef je niet stiekum van te genieten. Daar mag je met volle teugen van genieten. Je bent niet alleen mama..... je bent OOK Nijna! En des te meer kun je van je twee meiden genieten als ze weer terug zijn.
pi_100452461
Chaca, ik heb eind van de maand weer een afspraak met de psychiater om naar de medicatie te kijken, ik weet t niet zo goed of dit de goede dosering is.
Ik heb een paar rustige dagen gehad, inmiddels zijn ze weer thuis. Gisteravond moesten gelijk de grenzen weer opgezocht worden, gelukkig is mn man vandaag nog vrij.
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 8 augustus 2011 @ 09:39:50 #35
144006 chacama
Ondernemend!
pi_100452590
Dat is wel fijn dat je je man nog hebt om vandaag op terug te vallen. Niet meteen weer in het diepe! :*
  maandag 8 augustus 2011 @ 10:21:22 #36
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_100453554
Pfff Simmu wat een drama zeg. Snap dat jullie er zo langzamerhand aan onderdoor gaan. Het is toch zo geregeld dat ze boven de 65 jaar een taxivervoersvergoeding krijgen. Mijn oma maakte daar altijd gebruik van. Of anders een zorgtaxi via de zorgverzekering? En verder sluit ik me aan bij een opname al dan niet gedwongen op een psychiatrische afdeling of geriatische afdeling.

Nogmaals een dikke knuffel.

Nijna rustig aan en fijn dat je man vandaag de dames nog wat bij kan sturen.

Oxy fijn te lezen dat het eigenlijk gewoon goed gaat.

Mula je klinkt zo positief en dat siert je in deze moeilijke tijd. En wat mooi dat je al een beter gevoel over/in je borst hebt gekregen en de rest komt met de tijd allemaal weer terug. Je kunt het en je gaat het gewoon doen.

Hier gaat het heel kalm aan maar eigenlijk wel goed. Zodra ik iets te veel wil doe (gisteravond waren de dames aan het spoken dus dacht ik van de vaatwasser moet nog leeg en de afwas erin dat doe ik dan maar dan staat manlief het niet alsnog om half negen te doen (vanavond mag hij het weer zelf doen al zou het twaalf uur zijn ;-))) Heb daarna twee uur lang steken en kramp in mijn buik gehad dus dat was nog effe een brug te ver terwijl ik dacht van oh het is vandaag een goede dag. Rechtop in een stoel/bank een hele poos is ook nog geen goed plan dus ik hang veel op mijn beneden bed.

Appelsappie hoe gaat het met en bij jou?

Voor een ieder die hem ontvangen wil en gebruiken kan een dikke knuffel.
pi_100453854
Books, fijn dat het best goed gaat, zolang je maar rustig aan doet!
Rustig aan en succes met het herstel!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_100457560
rustig aan books!
en nijna; wat anderen ook al zeggen. je bent zelf nog altijd ook jezelf! een persoon. iemand die verder komt dan "dadada, of je nog een hapje prut wilt" :P niks nodig on je schuldig te voelen dat je wat ruimte voor jezelf behoeft :*

wb schoonpa, jullie hebben allemaal gelijk hoor. maar onderschat zijn hulpeloosheid en behoeftigheid niet. hij is op dit moment oprecht niet in staat om zelf een taxi te bellen. ik ben echt van mening dat hij niet langer thuis kan wonen. want we gaan er allemaal aan onderdoor zo en het is een hele lelijke mix van schuld, vingers wijzen en emotionele chantage aan het worden zo. sinds mijn post gisteravond al 3 x gebeld, 1 sms en 1 mail. we kunnen ons er niet voor afsluiten. de enige manier daarvoor is domweg alle contact weigeren en daar is sangdrax (begrijpelijk) niet toe bereid (tot nu toe dan. zoals het nu gaat vlak ik niet uit dat hij de hele bende afschrijft). de druk op ons, maar vooral sangdrax is enorm. en dan heeft hij tot nu toe dus nog geen chemo of bestraling gehad.

ik overweeg nu om de arts in kwestie zelf maar te mailen vooraf. ik ben namelijk een tikje wantrouwend mbt wat er dan besproken wordt. ik zie ze er helemaal voor aan om allerlei mega technische vragen te stellen mbt de medicatie en eventuele bestraling en gevolgen, prognoes enzo, zonder vragen over wat schoonpa nog wel kan en mag, zijn psychische gesteldheid en hoe wij dan verondersteld worden alles te verhapstukken.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 8 augustus 2011 @ 13:41:53 #39
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_100459862
Ik leef met je mee, Simmu. Ik zou me ook vooral richten op het maatschappelijk werk en de psycholoog die bij je schoonvader betrokken zijn. Het zou fijn zijn als Sangdrax met hen een goed gesprek zou kunnen hebben om de mogelijkheden te bekijken. Waarschijnlijk moeten stiefmama en schoonzus er dan ook wel bij zijn. Denk je dat het mogelijk is om zo'n gesprek te kunnen regelen?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_100460027
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 13:41 schreef livelink het volgende:
Ik leef met je mee, Simmu. Ik zou me ook vooral richten op het maatschappelijk werk en de psycholoog die bij je schoonvader betrokken zijn. Het zou fijn zijn als Sangdrax met hen een goed gesprek zou kunnen hebben om de mogelijkheden te bekijken. Waarschijnlijk moeten stiefmama en schoonzus er dan ook wel bij zijn. Denk je dat het mogelijk is om zo'n gesprek te kunnen regelen?
nee. ik denk niet dat het mogelijk is om zo een gesprek te regelen. tegen de tijd dat je een datum hebt na 3000x overleggen zal het niet meer nodig zijn denk ik. mocht het toch lukken om ze allemaal in 1 ruimte te krijgen zullen ze de eerste 3 kwartier ruzie maken en het laatste kwartiertje ge9mis)bruiken om ruzie te maken, waarna er wel minstens eentje boos wegloopt. [/realisme]
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  † In Memoriam † maandag 8 augustus 2011 @ 13:51:57 #41
43556 miss_dynastie
pi_100460325
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 12:32 schreef simmu het volgende:
wb schoonpa, jullie hebben allemaal gelijk hoor. maar onderschat zijn hulpeloosheid en behoeftigheid niet. hij is op dit moment oprecht niet in staat om zelf een taxi te bellen.
Als hij oprecht niet in staat is om te bellen, zou ik dat klusje wel voor mijn rekening nemen, als ik jullie was. Maar dat is iets anders dan zelf voor taxi spelen. Het lijkt me voor jullie eigen gezin slopend als je op een dag 7 uur (!) moet autorijden om mee te gaan naar een chemo. En dat maandenlang. Het kost je ook nog een sloot aan vrije dagen, met een beetje pech... kun je er zelf als gezin niet tussenuit, terwijl je dat juist nu zo hard nodig hebt.

Ik snap en deel je gevoel (op basis van wat je hier post, bedoel ik dan) dat thuiswonen nu niet verantwoord is. Maar ik ben bang dat je daar in die zin weinig aan kan veranderen; zolang hij niet wil en er bij de artsen niet de indruk ontstaat dat er noodzaak is (bijv. omdat ze de indruk hebben dat mantelzorg aanwezig is), kan je daar denk ik weinig aan doen. Het enige dat je wel kan doen is je eigen grenzen bewaken en duidelijk maken dat er vanzelfsprekend mantelzorg is voor noodzakelijke dingen als artsengesprekken, maar dat ter ondersteuning meegaan naar chemo ab-so-luut onhaalbaar is i.v.m. de afstand en eigen gezin. Wellicht dat je schoonfamilie jullie beschikbaarheid namelijk ook een tikje rooskleuriger voorstelt dan 'ie werkelijk is... ik denk dat je daar wel duidelijk over moet zijn.

Bewaak jullie grenzen, da's eigenlijk wat ik met veel woorden probeer duidelijk te maken :@
pi_100461588
ik werk eraan. iets concreets doen is altijd beter dan gaan zitten malen :Y
dus als start ben ik om te beginnen maar eens e.e.a. op papier aan het zetten. onder verschillende kopjes. mededelingen voor de arts (mantelzorg gaan we zo niet volhouden). vragen aan de arts (hoevaak per week dan wat, permanente opname mogelijk? dat soort dingen) en dingen die besrpoken moeten worden (waarom idd die taxi niet gebruiken, waarom hij niet opgenomen wil worden als hij zich zo slecht voelt)

eventueel dat alles naar de arts emailen vooraf (lekker aanmatigend) en uitprinten en meegevn aan sangdrax. meer kan ik niet doen. mijn eigen grenzen bewaak ik trouwens bloedjefanatiek. mijn schoonfamilie heeft inmiddels een gloeiende pesthekel aan me :') ik ben de mevrouw die de term "nee" bezigt. dat valt niet zo lekker zeg maar. ze benaderen me tegenwoordig zelden rechtstreeks. dat we hier als gezin alles altijd openlijk bespreken was dan ook een behoorlijk onaangename verrassing voor ze :+
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_100475084
nou, ik heb het met sangdrax besproken, o.a. over vervoer. die zegt dat zijn vader gezegd heeft dat hij dat niet vergoed krijgt van de verzekeraar (wat ik vreemd vind, want hij is tot de tanden verzekerd). weet iemand hier meer van? ik krijg zo 1-2-3 niks gegoogled behalve "kijk bij uw verzekeraar"
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_100475227
nakijken welke verzekering je schoonvader heeft en dan gaan bellen.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  † In Memoriam † maandag 8 augustus 2011 @ 20:10:47 #45
43556 miss_dynastie
pi_100475527
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2011 20:01 schreef simmu het volgende:
nou, ik heb het met sangdrax besproken, o.a. over vervoer. die zegt dat zijn vader gezegd heeft dat hij dat niet vergoed krijgt van de verzekeraar (wat ik vreemd vind, want hij is tot de tanden verzekerd). weet iemand hier meer van? ik krijg zo 1-2-3 niks gegoogled behalve "kijk bij uw verzekeraar"
Ik weet niet waar hij verzekerd is, maar bij mijn zorgverzekeraar (ZK) staat het volgende en dat gaat over de basisverzekering, dus dat zal voor hem ook gelden:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
krijgt een vergoeding wanneer:
het gebruik maken van openbaar vervoer op medische gronden niet mogelijk is.
De vergoeding vanuit de basisverzekering krijgt u alleen voor vervoer bij nierdialyse, bij oncologische behandelingen met radio- of chemotherapie, voor visueel gehandicapten die afhankelijk zijn van begeleiding, of voor rolstoelafhankelijken. De vergoeding vanuit de aanvullende verzekering geldt voor verzekerden die geen aanspraak hebben op vervoer vanuit de basisverzekering.
U krijgt vanuit de basisverzekering een vergoeding voor:
vervoer per ambulance;
zittend ziekenvervoer met het openbaar vervoer (laagste klasse), taxivervoer of per eigen auto;
vervoer van een begeleider als begeleiding noodzakelijk is en bij begeleiding van verzekerden tot 16 jaar.
quote:
Eigen risico
Op deze vergoeding voor vervoer uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing. Daardoor komt mogelijk een deel van de kosten voor uw rekening. Op de vergoeding voor vervoer uit de aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing.

Lagere vergoeding
Wordt u vervoerd door een taxivervoerder waar wij geen afspraken mee hebben? Dan krijgt u een lagere vergoeding van maximaal ¤ 0,70 per kilometer.

Eigen bijdrage
Er geldt een wettelijke eigen bijdrage van ¤ 92,- per persoon per kalenderjaar zittend ziekenvervoer (openbaar vervoer, eigen vervoer en taxivervoer samen). Voor vervoer ten laste van de aanvullende verzekering met 3 sterren kennen we een extra eigen bijdrage van ¤ 92,- per persoon per kalenderjaar.
In beginsel kost het hem dus niets, behalve de eigen bijdrage.

Ik zit even te denken hoe ik het volgende kan formuleren zonder bot uit de hoek te komen, dus als het niet lukt niet al te boos zijn: jullie auto rijdt natuurlijk ook niet op water, 7 uur op een dag rijden kost een hele smak geld, want dat gaat om fikse afstanden. Ik weet niet of je schoonvader dit betaalt, maar zo niet, dan is het vervoer voor hem natuurlijk wel gratis, maar voor jullie niet... ook wel iets om rekening mee te houden!

Het lijkt me heel moeilijk voor jullie om zo klem te zitten...
  maandag 8 augustus 2011 @ 20:36:17 #46
57759 simmu
pi_100476743
natuurlijk betaalt mijn schoonvader dat niet. niks botters dan wat ik zelf denk (ik denk dat ik je wel overtroef qua bot denken. ilaten we het er op houden dat ik zelf zo ook mijn gedachten heb :X )

ik zit zelf ook al de hele tijd te zoeken en heb het bij mijn tante nagevraagd omdat mij bijstond dat die het op haar basisverzekering wel vergoed kreeg. en idd. het zit gewoon in de basisverzekering.

zo sneu dit :N
enfin. zo gaan dingen dus. liegen, overdrijven en paniek zaaien. alles uit de kast trekken om ons maar zover te krijgen dat we meewerken. ik vind het zo ongelofelijk laag. en ja. als het aan mij had gelegen had ik me omgedraaid en klaar ermee. ziek of niet. helaas is dat geen optie. er zit niks anders op dan steeds alles afweren, steeds alles zelf goed uitzoeken en steeds alert blijven.

edit. teken aan de wand wellicht dat ik me opeens geroepen voelde om links en rechts verzekeringsvoorwaarden door te lezen. man, zelf de onze vergoed het nog!
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 8 augustus 2011 @ 20:39:40 #47
267540 Books
Vorige Mibosmama's
pi_100476912
Simmu is zijn eigen bijdrage niet al een hele poos geleden op geraakt de afgelopen maanden. Ik ben ook tot aan het hoogste verzekerd maar mijn eigen bijdrage bedraagt nog een twintig euro als ik het ongeveer bijgehouden heb.

Ik zou hem er denk ik op een gegeven moment op wijzen dat het taxivervoer is of niets en dat hij dan kan gaan fietsen want net wat M_D zegt waarmee rijd jullie auto, water of zonnebloemolie? En ja ik kan ook een ongelooflijke botte hork zijn maar dat is bekend dacht ik :+

Bepaalde familieleden vonden het raar dat we E.'s verjaardag niet vierden of niet tenminste voor de dertig man naaste familie maar alleen voor de opa en twee oma's en mijn zus en man (schoonfam. (als in tante's en ooms zijn op vakantie). En dat werd tot drie keer toe gecontroleerd en als klap op de vuurpijl had er eentje vrijdagavond nog het lef om mijn man te bellen om te kijken of ik het wel meende (was mijn kant van de familie) en of ze toch echt niet om het hoekje mochten komen kijken (type ik moet vermaakt worden en de hele kwekken over wie er allemaal niet ziek/dood is etc). Dus ik heb heel vriendelijk de telefoon overgenomen en duidelijk nogmaals verteld dat we de twee verjaardagen in 1 keer vieren en dat ik als ik zeg dat ik iets zeg het ook wel duidelijk moet zijn. Prompt daarna belt opoe van ja maar ik heb al een cadeautje en ik wil even langskomen. Toen heb ik haar even gezegd dat ik net dochter nr. 3 van d'r al heel duidelijk nogmaals tekst en uitleg heb gegeven en dat ze deze week in de middag best een uurtje mag komen. Op de eea manier bestaat de helft van mijn moeder zussen/oma (de mijne) dan uit sensatiezoekers arghhhh dus leef best met je mee al is het bij jullie in de overtreffende trap met zo'n angstige schoonvader.

[ Bericht 62% gewijzigd door Books op 08-08-2011 20:45:39 ]
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 10:15:05 #48
30252 Soempie
Procreating
pi_100499100
Simmu, de wettelijke eigen bijdrage is ¤ 92,- per kalenderjaar voor het vervoer. En dan moet je ook rekening houden met het eigen risico (170,- euro), maar dat lijkt me al lang verbruikt voor 2011. Het komt inderdaad vanuit de basisverzekering bij chemo/ bestralingen (Basisverzekering, de wettelijke EB en het eigen risico zijn bij elke verzekeraar gelijk, want bepaald door de overheid). Kan zijn dat de verzekeraar vooraf een machtigingsaanvraag nodig heeft, dus vraag dat voor de zekerheid nog even na.

Sterkte in elk geval.
In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 11:36:18 #49
267312 MeNicole2
pi_100501787
Mijn vader moest 32 weken lang 2 keer in de week van Almelo naar Amsterdam voor zijn bestraling enzo. Die deed dat ook met ziekenvervoer. Hij werd voor de deur opgehaald en voor de deur in het ziekenhuis afgezet. Hij hoefde niks zelf te betalen. Geen eigen bijdrage (die was allang op) in ieder geval. Wel iets van een paar cent per km geloof ik maar dat kon je toen uiteindelijk van de belasting weer terug krijgen. Was niet veel in ieder geval. Hij kon daar zelf niet voor gaan rijden.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 12:00:38 #50
30252 Soempie
Procreating
pi_100502671
De eigen bijdrage is voor 2011 toch echt wettelijk geregeld. Vreemd. :? En wat op kan zijn is het eigen risico.

Edit: misschien dat de eigen bijdrage via een aanvullend pakket vergoed wordt?

[ Bericht 17% gewijzigd door Soempie op 09-08-2011 12:12:03 ]
In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')