bart1977 | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:08 |
Mijn vaatwasser geeft witte aanslag in mijn (o.a. Tefal) koekepannen met anti-aanbaklaag. Ik kan het er uit wrijven met wat water en een sponsje, maar ik vraag me af waar het van komt. De vaatwasser droogt trouwens ook niet goed bij de koekepannen. Ik gebruik gewoon glansspoelmiddel en zoutkorrels, en heb van die vaatwasblokjes van Markant (huismerk van m'n supermarkt). Het is een wat oudere vaatwasser, een Bosch S9N1B. Ik draai altijd op het 45-graden programma (laagste temperatuur). Enig idee waardoor dit komt? | |
Lariekoek | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:09 |
Koekenpannen in de vaatwasser ![]() | |
Nieuwskijker | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:11 |
Dit. | |
banapples | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:11 |
| |
Bonno | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:12 |
Ik doe een koekenpan ook gewoon in de vaatwasser. maar wel eerst afspoelen. Wat TS beschrijft is volgens mij gewoon gestold vet, daarom wordt het ook niet goed droog. | |
banapples | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:14 |
![]() | |
RemcoDelft | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:21 |
Hier noem je heeeeeel veel mogelijkheden. Probeer eens alles-in-een-blokjes, vergeet dat losse glansspoelmiddel en zout... En was eens op een hogere temperatuur, 70 graden bijvoorbeeld. Dat zorgt er ook voor dat-ie beter droogt. Plus dat de leeftijd van het apparaat het er niet beter op maakt. | |
Keiichi | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:21 |
Is dat niet gewoon kalk? | |
Opa.Bakkebaard | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:41 |
Het zal wel mijn beperkte huishoudelijke kennis (en interesse) zijn, maar waarom mogen er geen koekenpannen in de vaatwasser? Het ding is er toch voor om meuk schoon te maken? Ik doe het al jaren. | |
Lariekoek | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:42 |
Omdat slecht voor anti-aanbaklaag en roest. En als het zo'n gietijzerding is is het al helemaal uit den boze | |
Opa.Bakkebaard | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:43 |
Ah. Als dat alles is. ![]() | |
Opa.Bakkebaard | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:46 |
TS, ik denk dat je er misschien teveel zout in stopt? Ik heb dat ding ooit ook eens te vol gedaan met witte meuk tot gevolg. Verder blijven er op mijn tefal koekenpannen ook wel druppeltjes achter. Komt door die teflon laag gok ik. Gewoon even afschudden. | |
blomke | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:46 |
Die 45 graden is eigenlijk te laag, beter > 55 graden of zo. Verder moet een vaatwasser regelmatig (2 - 3 x per jaar) gereinigd worden met soda. Start heet programma (zonder vaat) en na het voorspoelen, de vaatwasser openen en 2 kopjes soda in de machine deponeren. Dan deur sluiten en programma af laten draaien. Dat lost intern vetten en aanslag op. Koekenpannen gaan hier al jaar in jaar uit de vaatwasser in, zie het probleem/verschil niet met de hand afswassen. Dat laatste doe je toch ook met heet water en sop? Dat zeg ik! | |
Bonno | woensdag 3 augustus 2011 @ 10:49 |
Zo'n gietijzeren pan mag inderdaad niet in de vaatwasser. Ik heb een tijd in een restaurant gewerkt en daar werden ze niet eens afgewassen, maar alleen met papier schoongemaakt. Wij hebben zo'n Tefal pan met zo'n rode stip erin. Die gaat al jaren in de vaatwasser en de antia-anbaklaag is nog prima. Roest is er ook niet. | |
klusfoobje | woensdag 3 augustus 2011 @ 11:10 |
gietijzeren pannen idd schoonmaken met papier en zout. Daar schuur je de pan perfect mee schoon. Sterker nog, als je dat ding gaat afwassen moet je niet gek opkijken als de volgende keer de boel gaat aanbranden. en wat die anti aanbak dingen betreft, ik heb van die Jamie Olivier dingen en die gaan gewoon de vaatwasser in, geen enkel probleem. | |
blomke | woensdag 3 augustus 2011 @ 11:20 |
Heel erg bedankt voor de tip(s). We hebben er geen, maar als we er één kopen, zullen we 'm zeker zo behandelen. | |
bart1977 | vrijdag 5 augustus 2011 @ 19:10 |
Vaatwasser heter gezet en andere tabletten gebruikt, probleem opgelost. Ik denk dat het inderdaad gewoon het vet van de pannen is. Dank! |