abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_100926912
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:49 schreef miss_dynastie het volgende:
Zoals ik hem lees,
'Using two strands of stranded cotton for cross stitches',
1 strengetje van de ene kleur en 1 strengetje van de andere kleur bij gewone kruissteekjes.
Dit staat er inderdaad, maar dat geldt alleen voor de volledige kruisjes (2 strands betekent 2 draadjes). Als je de twee kleuren door elkaar doet krijg je een heel raar effect (in de tekening een mix-kleur van hand en trui bv.) Je met inderdaad met halve kruisjes werken zoals hierboven gezegd wordt.

Edit: Nog even wat van een ander forum:
Een half kruisje is ook half.
Voorbeeld: ik maak altijd eerst een diagonaal streepje van linksboven naar rechtsonder, daarna van linksonder naar rechtsboven.
ij mij lopen de bovenste draadjes allemaal van links naar rechts, sommige borduren andersom.
Maak je in een werk met kruisjes een half kruisje dan is dat maar 1 diagonaal (1 streepje) en dat is altijd zoals alle bovenkantjes lopen en niet tegen de kruisjes in. Je moet de zgn. vleug blijven zien.
Alles loopt dezelfde kant op.
Maar een half kruisje is geen 2 draadjes over elkaar, maar 1 draadje in de juiste richting.

Vakantie he...niets beters te doen ;)
pi_100928522
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 07:46 schreef zillah666 het volgende:

Dit staat er inderdaad, maar dat geldt alleen voor de volledige kruisjes (2 strands betekent 2 draadjes). Als je de twee kleuren door elkaar doet krijg je een heel raar effect (in de tekening een mix-kleur van hand en trui bv.) Je met inderdaad met halve kruisjes werken zoals hierboven gezegd wordt.
Hoezo, raar effect? Da's gewoon een mixkleurtje dan. In mijn laatste Dimensions-werkje zaten meerdere van dit soort 'mix-kleurtjes', ik heb het ook in andere pakketten vaker gehad en bij mijn werkjes werd uit de omschrijving heel duidelijk dat dat de bedoeling was. Hoewel het hier wat minder duidelijk wordt uitgelegd, haal ik eruit dat een kruissteekje uit 2 draadjes bestaat; wanneer het kruissteekje dan uit twee kleurtjes bestaat, doe je 1 draadje van de ene soort en 1 van de andere. Halve steekjes van de ene kleur en halve steekjes van de andere kleur lijkt mij minder logisch, omdat je dan het mix-effect ongedaan maakt en het -ook volgens het patroon- de bedoeling is dat er een ander kleurtje ontstaat. Dat bereik je alleen door te mengen.
pi_100929492
Volgens mij heeft Zillah gelijk. Ik heb ook wel mixkleurtjes gehad, maar die hebben dan hun eigen symbool. Verder is dan het hele kruisje wel een "soort kleur". Hier worden binnen een vierkantje twee gedeeltes aangegeven, precies zoals altijd halve kruisjes aangegeven worden.
pi_100934910
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 19:53 schreef hermelien1989 het volgende:
Aaah jammer dat ie vertraging heeft...

Dit is ook wel een leuk pakketje..
Welke had je bij de spinnerij besteld?
Ik had van Luca-S deze twee besteld:
ls-b089.jpg
ls-b062.jpg

Die met de kikkers heb ik uit frustratie alweer aan de kant gegooid. Ik heb niet zulke goede ogen en lichte groene kleuren op bruin/grijze stof borduren is niet iets dat ik kan geloof ik ;(
Ik werd er gewoon chagrijnig van dus ben nu met een nijntje (op witte stof ^O^ ) bezig. En dat gaat goed!!
pi_100935210
aah jammer dat dat met de kikkers niet gelukt is...

gelukkig dat het nijntje wel lukt :)

De bijtjes zien er leuk uit!!O+
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 17:46:25 #281
161748 Loqi
Hoezo sarcastisch?
pi_100945250
Lang geleden, maar eindelijk weer eens een WIP van mij *O*
van:
103a3ra.jpg

naar:
2l8590.jpg
Knoei
pi_100945764
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
vooral rond het gezicht en de hand zijn er veel halve steekjes.
Ik heb ook een patroon met dat soort halve vakjes. Volgens mijn beschijving moet ik "kwart" steekjes maken daar. Die zijn vanuit het midden (dus waar een normaal kruissteekje zou kruizen) naar de hoek. Bij jou patroon zie je ook dat je nog stiksteekjes moet maken tussen twee helften. Dan krijg je dat het ene lijntje voor de ene helft bestaat uit de ene kleur en voor de andere helft de andere. En een lijntje van het stiksteekje om het te scheiden.
pi_100948077
@zea kan je een foto maken van jouw kwartsteekjes ??
pi_100949903
Volgens mij bedoelt zea zoiets :)
kWyjT.png
pi_100950486
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 19:54 schreef zillah666 het volgende:
Volgens mij bedoelt zea zoiets :)
[ afbeelding ]
ja! :)
pi_100952079
Hoi allemaal,

Ik ben lang geleden eens begonnen met borduren om de lange ritten achterin de auto dragelijker te maken toen we op vakantie gingen (Nederland - Hongarije) Toen was ik zo'n 12 jaar en heb ondertussen nog maar 1 borduurseltje bewaard van die tijd (staat bij mams zal een keer een foto maken als ik het niet vergeet). Nou was ik natuurlijk nog erg jong dus erg prachtig was het niet.

Ik wil dus nu weer mijn super oude hobby weer oppakken (Ben inmiddels 27) en bedacht me dat mijn eerste project een piano loper moest zijn (geen idee of dat de juiste term is, een loper voor op de toetsen zodat ze stofvrij blijven). Mijn vriend en ik hebben een piano waar ik ook af en toe op speel (mijn andere hobby) maar nu even mee moet staken wegens polsblessure (links, dus geen drama bij borduren want ik ben rechts). Nu heb ik de huidige loper gemeten en die blijkt 120cm bij 16 cm te zijn, maar ongeschikt voor borduurseltjes.

Ik wil graag de sprites van Final Fantasy (of iets, we zijn daar beide fan van) borduren met dan de titel in het midden ofzoiets. Nou vroeg ik me alleen af hoe groot de stof moet zijn om het mooi passend te maken op de piano straks, kan ik misschien beter de sprites apart borduren en dan op een gewone loper 'plakken'?
Dat handige programma heb ik al gedownload (heb deze topics allemaal al doorgelezen).

Nou ja vroeger deed ik alles natuurlijk met een patroontje wat al voorgeprint was enzo, was tenslotte nog jong. Maar met een patroontje heb ik ook al eens gewerkt. Dat het ingewikkeld is of dat het lang duurt geeft niets, ben net afgestudeerd en heb nog geen baan dus voorlopig tijd zat.

Overigens vind ik de borduursels die jullie laten zien echt super mooi.
Hopelijk is dit niet een al te overdreven lang verhaaltje geworden.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 21:02:38 #287
15942 Marie79
Trotse mama van...
pi_100952489
Loqi, wat is het mooi aan het worden! :)

Risu, kun je de breedte van de piano niet opmeten zodat je weet hoe lang de loper moet worden?

Hier dan (eindelijk) een update van mijn vorderingen van mijn borduurwerk. Het zijn 4 (slechte) webcamfoto's. Wat je ziet is een stukje van Maartens schouder en de (donkere) achtergrond. Degene linksboven is de eerste, rechtsonder is de laatste:

Foto-76QPYFK3.jpg
18-11-2008 Maarten Alexander
pi_100952908
Wauw Loqi! Mooi =)

Dit is mijn update. Nog niet heel erg veel verder, maar ik ben ook niet zo snel. Het is nog steeds een deel van de rotsen. Linksonder, onder dat zwarte, moet nog een stukje donkerbruin, dan is dat deel compleet en begin ik weer rechtsboven.

vobio3.jpg
pi_100952969
De huidige loper (helemaal zwart) is dus 120cm bij 16 cm, het liefst zie ik 'm 5 cm langer dan gaat hij ook een beetje over het houtwerk aan de zijkanten. Dus 125 cm breed. De hoogte blijft dan 16cm al kan dat ook nog tot 17cm, langer dan dat en dan valt hij er waarschijnlijk af.
Ik ben al overal aan het zoeken naar leuke sprites om in het programma in te voeren maar dat gaat nog lastig.
Wel een leuk patroon gevonden maar daar staan dan natuurlijk geen kleurcodes enzo bij.

Edit: Damn ik word helemaal jaloers als ik jullie stukjes zo zie, echt mooi al. Moet nog tot minstens maandag wachten voordat ik ook iets mag gaan doen.
pi_100953223
Mooie updates weer. Ik vind die ridder zo knap (degene die hem burduurt natuurlijk), zo'n priegelwerk.
Zelf ben ik weer anderhalve vlinder verder, de eerste set is dus af, foto volgt nog.
En ik weet dat ik niet de eerst ben maar is er iemand die een patroon heeft van het baby-boekje, uit een paar delen terug, of weet waar het te koop is? Het lijkt me een erg leuk projectje.
pi_100953908
Hoor net van mijn moeder dat ze nog een heleboel DMC garen heeft liggen. Die heeft ze ooit van een man gekregen wiens vrouw altijd geborduurd heeft. Zitten ook patronen bij enzo. Ik denk dat ik maar even een bezoekje ga brengen volgende week. Kan helaas niet eerder, ze woont nogal ver, of ik woon ver, dat kan ook. ;)
Zullen wel hele ouderwetse patronen zijn, maar dat geeft niet.
pi_100954627
Ik zou eerst beslissen welke stof je neemt. Dan kun je daarmee zien hoe groot je werk kan zijn. En dan kun je met passen en meten allerlei borduursels bij elkaar gooien tot je een mooi geheel hebt.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 22:02:22 #293
326948 rebel-angel
back in the magic zone
pi_100954762
*O* voor de updates

*O* voor de nieuwe borduurders

heb niks te updaten ben nu al het witte aan het invullen
heb een canvas doek gekocht en een spuitbus met lijm
hoop hem komende week helemaal klaar te hebben zodat ik er dan een foto van kan updaten :)

@risu :D final fantasy tof welk deel is je favo ?
W
Z
E
pi_100954843
Dat is een goed idee.
Ik zal sowieso eerst eens kijken wat mijn moeder heeft, misschien zit er al wat moois tussen, of misschien is het wel helemaal prut.
Tot die tijd ga ik eens wat andere mooie plaatjes uitzoeken voor een toekomstig project.
En ik blijf hier natuurlijk kijken naar jullie voortgang. Dat is al 8 topics lang leuk om te zien.
Als ik dan toch bij m'n ma langs ga, fotografeer ik meteen mijn oude werkje.

Edit: een echt favoriete Final Fantasy heb ik nog niet helemaal, want ik heb ze nog niet allemaal gespeeld, dus het is aan verandering onderhevig. Maar op het moment ben ik deel 4 aan het spelen en die vind ik erg leuk tot nu toe. Deel 6 vind ik ook erg gaaf, al heb ik die niet helemaal uitgespeeld nog. En ik heb toch een speciaal plekje in mijn hart voor deel 8, want dat was mijn eerste.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 22:09:23 #295
326948 rebel-angel
back in the magic zone
pi_100955029
leuk :) voor mij is het deeltje 7 en deel 10
W
Z
E
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 00:24:20 #296
161748 Loqi
Hoezo sarcastisch?
pi_100960804
Dank je wel dames, wat een lief topic is dit O+
Welkom Risu!
Knoei
pi_100981156
Wat een leuke updates weer allemaal!!! En voor de statistieken :P , ik ben 26.

Hier positief nieuws: Mijn zoontje en ik zijn weer thuis, en hij is weer helemaal beter! Hij had bloedvergiftiging door het Groep B Streptokokken-virus. Wel sneu hoor, om zo'n klein ukkie (3 weken oud) aan allerlei apparaten en met infuus in het ziekenhuis te zien liggen...

En nog een update, mijn troetelbeertje is af!!!!
wip_superstar_19-08-2011.jpg
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 21:10:40 #298
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_100981746
Jouw ukkie is ook een superstar incognita! Je troetelbeer is erg mooi geworden O+
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_100981846
Leuk! Ik ben dol op troetelbeertjes O+
En fijn dat je manneke weer thuis is, 't klinkt heftig!
pi_100982226
Dat klinkt zeker heftig voor het ventje. Gelukkig alles weer achter de rug en verder gezond groot worden.

Wat een lief troetelbeertje is het.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')