Recept.
400g zoete aardappel (bataat)
3 uien
3 tenen knoflook
1 blik kikkererwten
2 blikken tomatenblokjes
300g bladspinazie
1,5 tl korianderzaad
1 tl chilipoeder
1 el bruine suiker
rode wijn
munt
peper, zout
olijfolie
Schil de aardappel en hak hem in blokjes. Hak de uien en de knoflook. Bak de aardappel in de olijfolie tot ie lichtbruin is. Voeg de uien en de knoflook toe, bak ze mee tot de uien glazig zijn. Voeg het korianderzaad en de chilipoeder toe. Blus het mengsel met een scheut rode wijn. Voeg de bruine suiker toe, de uitgelekte kikkererwten en de tomatenblokjes. Breng alles aan de kook en laat sudderen (met het deksel op de pan) tot de aardappel gaar is. Hak de spinazie en voeg hem toe. Als de spinazie geslonken is, doe dan de gehakte munt erbij. Roer en breng op smaak met peper en zout.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.