Daar dacht ik ook al aan, maar vraag me af of dat dan vanzelf weer eruit gaat. En zou dat nog zoveel dagen verkleurd water kunnen geven.quote:Op woensdag 13 juli 2011 13:21 schreef xibalba het volgende:
Misschien door de werkzaamheden iets van troep in je ketel terecht gekomen?
Deze mensen hebben gelijk.quote:Ik heb hierover al met de watermaatschappij gebeld, maar zij zeggen dat het koude en warme water hetzelfde probleem zou moeten geven als het aan hun zou liggen.
Ik heb het bij buren nagevraagd, maar hun is niets opgevallen.
Deze mensen moeten van hun luie stoel afkomen en je komen helpen.quote:En aangezien het probleem voornamelijk bij het warm water lijkt te zijn, heb ik dus de installateur van de cv-ketel gebeld. Ze vroegen meteen of er hier toevallig aan de weg gewerkt wordt. Dat klopt inderdaad, ze zijn zelfs al maanden hier bezig om de weg en de rioleringen te vernieuwen. Daar zou het dan aan moeten liggen zeiden ze, er zou iets geraakt zijn maar dat zou zich zelf weer op moeten lossen.
Inderdaad.quote:
waarom?quote:[..]
Deze mensen moeten van hun luie stoel afkomen en je komen helpen.
Verkoop je hier nu geen onzin? Hoe wil jij lekwater uit de kruipruimte terug in de leiding laten komenquote:Op donderdag 14 juli 2011 02:21 schreef Onverlaatje het volgende:
Heb je alle leidingen in het huis nagelopen? Lekt er nergens een leiding (bijvoorbeeld in de kruipruimte, een heel klein beetje is al voldoende voor een bruin/gele kleur). Zien de leidingen er nog overal goed uit? Wat is de temperatuur van het tapwater uit de cv ketel (zet het voor je gezondheid nu op minstens 65 graden). Staat tapcomfort aan, dan wordt hetzelfde water in hetzelfde (vieze?) reservoir telkens opnieuw verwarmd tot er tapvraag komt.
Nee ik verkoop geen onzin, als er water uit de leiding lekt daalt de overdruk tot dezelfde druk als het grondwater en wordt grondwater gemixt met water in de leiding. Zet je vervolgens de kraan weer aan, dan komt het grondwater+leidingwater uit je kraan. Als je een boiler hebt, hoopt de viezigheid zich op onderin de boiler, zet je de boilertap vervolgens aan, dan zal je merken dat het zuurstofrijke grondwater niet alleen viezigheid meebrengt, maar ook de leidingen van binnenuit oxideert.quote:Op donderdag 14 juli 2011 08:48 schreef exlurker het volgende:
[..]
Verkoop je hier nu geen onzin? Hoe wil jij lekwater uit de kruipruimte terug in de leiding laten komen
Dit inderdaad. Wij hebben het zelf ook, doordat er een verkeerde leiding (geen koper) is gebruikt bij een kraan, hebben we last van geel/bruin water. (althans; het eerste beetje water, wat in dat stukje leiding zat)quote:Op woensdag 13 juli 2011 17:29 schreef klipper het volgende:
?, bijvoorbeeld ijzeren pluggen, kranen of filters?
Ja soms wil er ook wel eens iets in de kraan zelf vergaan zijn, zoals het filtertje aan het uiteinde. Zijn het oude kranen?quote:Op donderdag 14 juli 2011 10:01 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Dit inderdaad. Wij hebben het zelf ook, doordat er een verkeerde leiding (geen koper) is gebruikt bij een kraan, hebben we last van geel/bruin water. (althans; het eerste beetje water, wat in dat stukje leiding zat)
Geen onzinquote:Op donderdag 14 juli 2011 09:57 schreef Onverlaatje het volgende:
[..]
Nee ik verkoop geen onzin, als er water uit de leiding lekt daalt de overdruk tot dezelfde druk als het grondwater en wordt grondwater gemixt met water in de leiding. Zet je vervolgens de kraan weer aan, dan komt het grondwater+leidingwater uit je kraan. Als je een boiler hebt, hoopt de viezigheid zich op onderin de boiler, zet je de boilertap vervolgens aan, dan zal je merken dat het zuurstofrijke grondwater niet alleen viezigheid meebrengt, maar ook de leidingen van binnenuit oxideert.
Uit het verhaal van TS begrijp ik dat dat zij niet aan het klusen is geweest. Daarnaast zou de hele installatie gestandaardiseerd moeten zijn vanwege de WB (inkooop en zulks). Strange...quote:Op donderdag 14 juli 2011 10:01 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Dit inderdaad. Wij hebben het zelf ook, doordat er een verkeerde leiding (geen koper) is gebruikt bij een kraan, hebben we last van geel/bruin water. (althans; het eerste beetje water, wat in dat stukje leiding zat)
Waarom moet je altijdquote:Op donderdag 14 juli 2011 12:28 schreef klipper het volgende:
[..]
Geen onzin![]()
Ten eerste heeft ts onderburen dus heeft ze geen kruipruimte, de onderburen misschien wel maar dan nog.
De waterdruk in de waterleiding heeft een gemiddelde overdruk van 3 bar t.o.v. de atmosferische druk.
Gaan we dit omzetten in een waterkolom dan zou deze 30 meter hoog zijn.
TS woont in een flat, dus bestaat er een kans dat deze druk na binnenkomst verder verhoogd wordt door een hydrofoor maar dat heeft voor jouw bewering verder geen gevolgen.
Anders dan bij bijvoorbeeld een cv water systeem waar de de installatie op druk gebracht wordt en deze bij lekkage druk kan verliezen wordt de waterleidingdruk door het drinkwaterbedrijf op druk gehouden, er is dan ook altijd een overdruk in de leiding t.o.v. de omgeving, het water zal dus vanuit de waterleiding de grond inlopen en niet vanuit de grond het waterleidingnet in, of het lek moet zo groot zijn dat we niet meer over een lekke leiding praten maar over een gebarsten leiding, maar dat zie je san wel weer in de straat doordat het water vanuit de grond omhoog borrelt of spuit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |