FOK!forum / Culinesse à gogo / Wie op dit forum werkt er nou echt als kok?
Equitesmaandag 11 juli 2011 @ 04:19
TS begint: Ik iig wel. Begonnen bij een normaal hotel in Scheveningen, daarna naar Noordwijk bijna 1 ster toen naar Zwethheul. Vertel aub je ervaringen.

Voor mij een hele zware opleidingstijd iig. Dagen van 12 uur zijn de normaalste zaak van de wereld en verwacht vooral niet hier voor iets terug te krijgen (ze betalen in ervaring he :') Maar toch houd ik van de horeca, je ziet je collega's vaker dan je vriendin en daarom creeer je zo'n speciale band, met allen dezelfde passie. Ik zou het voor geen goud willen missen iig.

Nu jullie
DeRakker.maandag 11 juli 2011 @ 08:07
pff 12 uur :')
In 8uur kan ik ook wel een hele speciale band opbouwen :')
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 09:54
In tegenstelling wat veel mensen denken, ik ben niet werkzaam als kok. Ik heb dit wel gedaan, voor, tijdens en na mijn studie. Heb in grand cafés gewerkt, restaurants en aan boord van cruise schepen. Het is een mooi vak, heb verschrikkelijk veel lol gehad en veel geleerd. Maar het was geen werk dat ik tot mijn pensioen wilde blijven doen.
golferdinsdag 12 juli 2011 @ 13:18
Euc-, gerenommeerd kok die zegt bij De Librije z'n opleiding gevolgd te hebben.
Is nu ergens in een woestijn aan werk.
SPOILER
Alleen kende Jonnie hem niet toen we hem de groeten lieten doen. :')
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2011 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 13:18 schreef golfer het volgende:
Euc-, gerenommeerd kok die zegt bij De Librije z'n opleiding gevolgd te hebben.
Is nu ergens in een woestijn aan werk.
SPOILER
Alleen kende Jonnie hem niet toen we hem de groeten lieten doen. :')
Karper toch ook?
Die is ook al meer dan 2 jaar weg trouwens
karper
rubjewoensdag 13 juli 2011 @ 14:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
In tegenstelling wat veel mensen denken, ik ben niet werkzaam als kok. Ik heb dit wel gedaan, voor, tijdens en na mijn studie. Heb in grand cafés gewerkt, restaurants en aan boord van cruise schepen. Het is een mooi vak, heb verschrikkelijk veel lol gehad en veel geleerd. Maar het was geen werk dat ik tot mijn pensioen wilde blijven doen.
en wat heb je daarna gedaan en nu? :?
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2011 @ 14:32
quote:
15s.gif Op woensdag 13 juli 2011 14:26 schreef rubje het volgende:

[..]

en wat heb je daarna gedaan en nu? :?
Automatiserings bedrijf begonnen en weer verkocht, 2 jaar projecten gedaan in de luchtvaart, tijd in de telecom sector gewerkt voor een leverancier van software, tijd offshoring gedaan in de klassieke industrie (het verplaatsen van productievestigingen) tegenwoordig als interim manager bezig, verbeteren van outsourcen.
Equiteszaterdag 16 juli 2011 @ 01:35
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Automatiserings bedrijf begonnen en weer verkocht, 2 jaar projecten gedaan in de luchtvaart, tijd in de telecom sector gewerkt voor een leverancier van software, tijd offshoring gedaan in de klassieke industrie (het verplaatsen van productievestigingen) tegenwoordig als interim manager bezig, verbeteren van outsourcen.
Das wel heel iets anders he! :p
Pietverdrietzaterdag 16 juli 2011 @ 09:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 01:35 schreef Equites het volgende:

[..]

Das wel heel iets anders he! :p
Ja, dat is wat anders, maar is dat zo raar? Als je als student taxi rijdt of productiewerk doet vind toch ook niemand het vreemd dat je na je studie daar niet mee bezig blijft om geld mee te verdienen?
foodloverzaterdag 16 juli 2011 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
In tegenstelling wat veel mensen denken, ik ben niet werkzaam als kok. Ik heb dit wel gedaan, voor, tijdens en na mijn studie. Heb in grand cafés gewerkt, restaurants en aan boord van cruise schepen. Het is een mooi vak, heb verschrikkelijk veel lol gehad en veel geleerd. Maar het was geen werk dat ik tot mijn pensioen wilde blijven doen.
Koken op een Cruise schip dat lijkt me nou een toffe ervaring! Ben zelf 2x als gast meegeweest op amerikaanse schepen en een familielid heeft 3 jaar gewerkt op zo'n schip, wel in een heel andere functie. Ik heb in december tijdens mijn reis mee mogen kijken in de keuken en het ziet er voor mij als leek heel erg industrieel uit allemaal, wel hadden de koks en keukenhulpen zichtbaar plezier in hun werk en dat vond ik mooi om te zien.
Sicstuszaterdag 16 juli 2011 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Automatiserings bedrijf begonnen en weer verkocht, 2 jaar projecten gedaan in de luchtvaart, tijd in de telecom sector gewerkt voor een leverancier van software, tijd offshoring gedaan in de klassieke industrie (het verplaatsen van productievestigingen) tegenwoordig als interim manager bezig, verbeteren van outsourcen.
Lekker meegedaan aan het grote graaien dus ^O^
iehlaakzaterdag 16 juli 2011 @ 18:00
Jaren in mijn studententijd. Hard werken en redelijk goed verdienen (voor een student). Mooie tijd gehad.
Pietverdrietzaterdag 16 juli 2011 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 17:04 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Lekker meegedaan aan het grote graaien dus ^O^
Niets graaien aan, gewoon keihard werken, en daar heen gaan waar de markt zat te springen om mensen die wat kunnen realiseren.
Pietverdrietzaterdag 16 juli 2011 @ 20:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 12:38 schreef foodlover het volgende:

[..]

Koken op een Cruise schip dat lijkt me nou een toffe ervaring! Ben zelf 2x als gast meegeweest op amerikaanse schepen en een familielid heeft 3 jaar gewerkt op zo'n schip, wel in een heel andere functie. Ik heb in december tijdens mijn reis mee mogen kijken in de keuken en het ziet er voor mij als leek heel erg industrieel uit allemaal, wel hadden de koks en keukenhulpen zichtbaar plezier in hun werk en dat vond ik mooi om te zien.
Werken op een cruiseschip is kei en keihard werken, slapen, wakker worden en aan het werk gaan, geen vrije tijd, 7 dagen in de week.
Equitesmaandag 18 juli 2011 @ 00:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Werken op een cruiseschip is kei en keihard werken, slapen, wakker worden en aan het werk gaan, geen vrije tijd, 7 dagen in de week.
Mijn 1e chef heeft het een half jaar gedaan en zei dat het merendeel daar alcoholist / coke verslaafd is door de vele lange dagen werken. Ook is het een groot sex festijn _O- Het was wel een tijd die hij nooit had willen missen zei die. Lijkt me een hele aparte ervaring. :)

En ik wilde je niet beledigen hoor Piet. Je hebt een goeie keuze gemaakt me dunkt.
golfermaandag 18 juli 2011 @ 01:03
Piet is sindsdien zwaar verslaafd aan zowel coke als seks. ;)
Pietverdrietdinsdag 19 juli 2011 @ 07:25
quote:
11s.gif Op maandag 18 juli 2011 01:03 schreef golfer het volgende:
Piet is sindsdien zwaar verslaafd aan zowel coke als seks. ;)
Projectie noem je dat je dat in de psychologie.
Pietverdrietdinsdag 19 juli 2011 @ 07:28
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 00:04 schreef Equites het volgende:

[..]

Mijn 1e chef heeft het een half jaar gedaan en zei dat het merendeel daar alcoholist / coke verslaafd is door de vele lange dagen werken. Ook is het een groot sex festijn _O- Het was wel een tijd die hij nooit had willen missen zei die. Lijkt me een hele aparte ervaring. :)

En ik wilde je niet beledigen hoor Piet. Je hebt een goeie keuze gemaakt me dunkt.
Veel sex ja, veel drank, ja, maar coke ben ik aan boord nooit tegen gekomen. Zie trouwens het verschil niet met de gewone horeca/uitgaansscene, drank en sex, dat is toch waar het om gaat?