Ik was in de Deka op zoek naar mijn favoriete smeersel (oliviana ensalada green) maar kon het niet vinden, je loopt dan dus wat te zoeken en zo vind je meestal van die dingen die je normaliter geen blik waardig gunt.
Nu ook dus, het heet Çemen , ik denk dat je het uitspreekt als Tsjemen? , het is iig turks, de fabrikant is Koç Vleeswaren uit zoeterwoude, ik gok een bedrijf dat turkse spulletjes voor de nederlandse markt maakt.
Ik dacht dat het komijn betekent en daar ruikt en smaakt het ook erg naar maar ik heb ondertussen begrepen dat het hoofd bestanddeel fenegriek is en kennelijk smaakt fenegriek als erg sterke komijn?
Uit een gevonden filmpje lijd ik af dat het een mengsel van (veel) verschillende kruiden is:
http://www.ifood.tv/recipe/ev-usulu-cemen , ik krijg een beetje het idee van een tapenade als ik het filmpje bekijk en daar lijkt het idd ook wel wat op.
Anyway, het is een smeersel voor op de boterham, althans dat is de suggestie op de verpakking staat, dat heb ik dus geprobeerd, op een stokbroodje.
Tja, wat moet ik er van zeggen?, het is een erg sterke overweldigende smaak die ook lang blijft na hangen in je mond,ook als je het doosje open maakt komt er een hele sterke geur van rauw shoarma vlees je tegemoet, ik vond de smaak wel o.k. maar voor op brood toch niet echt een succes omdat het zo sterk is.
Weet iemand wat je er nog meer mee kunt doen? , mijn eerste instinct is om er speklappen in te marineren

, ik heb geen idee waar dat toe zal leiden en of dit spulletje uberhaupt verwarmt kan worden en om er nou een pond speklappen voor op te offeren?