Flippert | zondag 26 juni 2011 @ 14:00 |
Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met een popcorn machine die ik voor het enorme bedrag van 2,50 heb gekocht.![]() Ik ben er inmiddels achter dat dit niet de ideale popcorn machine is, maar ja hij is wel lekker klein vergeleken met de professionele varianten. HET DOEL: Zoute popcorn maken zoals je die in de bioscoop krijgt, alleen iets minder zout. Mijn popcorn machine is eigenlijk niet geschikt om ingredienten aan toe te voegen, maar goed voor een bedrag van 2,50 kon ik me niet zo druk maken. Experiment 1: - een kwart van een zakje magnetron popcorn, met de bijbehorende boter (in de magnetron krijg je nooit echt lekkere popcorn omdat deze verbrand). resultaat: aardig zoute popcorn maar het heeft een beetje chemische geur/smaak vanwege de nepboter (Diacetyl) Experiment 2: - 4 Eetlepels Popcorn - Theelepel water - 2 theelepels fijn tafelzout resultaat: het water is in een mum van tijd verdampt waarna het zout weggeblazen wordt. Experiment 3 - 4 Eetlepels Popcorn - 1 Eetlepel zonnebloem olie - 2 theelepels fijn tafelzout De ingrediënten vooraf mixen resultaat: Aardig zoute popcorn, echter blijft er behoorlijk wat zout achter in de machine. Meer zout toevoegen helpt wel, maar de laatste popcorn is niet meer zo zout als de eerste. De popcorn is niet zo romig als in de bioscoop. Experiment 4 - 4 Eetlepels Popcorn - 1 plakje (een millimeter dik ofzo) zoute boter - 2 theelepels fijn tafelzout De ingrediënten vooraf mixen resultaat: Aardig zoute popcorn, echter blijft er nog steeds behoorlijk wat zout achter in de machine. Niet alle popcorn is even zout. De popcorn is op de hoeveelheid het zout na net zo als die van de bioscoop. Conclusie Ik denk dat het magische ingrediënt poeder zout is. zoals dit: ![]() Op die manier moet het met methode 4 lukken om goed gezouten popcorn thuis te maken. Heeft iemand een idee waar je poeder zout kunt krijgen? Ik heb niet zo'n zin om met een vijzel zout te verpulveren. | |
Anti-vermoeidheid | zondag 26 juni 2011 @ 14:04 |
Koop gewoon van die microwave popcorn! | |
L-ascorbinezuur | zondag 26 juni 2011 @ 14:08 |
Misschien bij de Toko? | |
galtfactory | zondag 26 juni 2011 @ 14:09 |
Mijn ervaring is dat in de Verenigde Staten men echte goede popcorn heeft,veel beter dan wat men hier in de bioscoop serveert. | |
Flippert | zondag 26 juni 2011 @ 14:13 |
Het is alleen die chemische smaak die het toch minder lekker maakt. Daarnaast schijnt het niet gezond te zijn om nepboter te verhitten. Van de damp kunnen je luchtwegen aangetast worden. | |
Lort | zondag 26 juni 2011 @ 14:14 |
Wat een problemen allemaal zeg. | |
Flippert | zondag 26 juni 2011 @ 14:14 |
Gaat daar niet veel meer boter op? | |
Flippert | zondag 26 juni 2011 @ 14:17 |
Welkom in de eerste wereld ![]() | |
L-ascorbinezuur | zondag 26 juni 2011 @ 14:17 |
Dit relativeert. | |
schommelstoel | zondag 26 juni 2011 @ 14:20 |
Die popcorn lijkt beter, maar is het niet. Puur van alles en nog wat aan toegevoegd zodat het de gewenste smaak krijgt. | |
Flippert | zondag 26 juni 2011 @ 14:29 |
Hmm ik denk dat ik snap wat je bedoelt link Een vriend van me die nu in Amerika zit, kreeg alleen een hele dikke laag boter over z'n popcorn. | |
bioloogje | zondag 26 juni 2011 @ 14:39 |
Sowieso Zoute popcorn... Zo ontzettend zonde... ![]() | |
deadly_kiss | zondag 26 juni 2011 @ 14:51 |
als je het voor elkaar krijgt om magnetron popcorn te verbranden dan zit het er te lang in of het vermogen staat te hoog. ik maak het ook weleens, zodra de zak helemaal bol staat het vermogen op zn laagst zetten en dan wachten tot er meer dan 5sec tussen de pops zit.. smullen maar ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 juni 2011 @ 14:53 |
Waarom geen boter smelten en die over je hete popcorn gieten en er door husselen en daar zout over strooien? | |
MaximusTG | zondag 26 juni 2011 @ 15:17 |
Waarom pak je niet gewoon een pan met deksel? | |
n8n | zondag 26 juni 2011 @ 15:18 |
boter, mais, pan, deksel. | |
Flippert | zondag 26 juni 2011 @ 15:21 |
Heb ik inderdaad nog nooit geprobeerd ![]() Zal vanavond maar weer eens gaan experimenteren. | |
Isabeau | zondag 26 juni 2011 @ 17:06 |
In combinatie met popcorn poppen in een pan werkt dit bij mij prima ![]() | |
lemonlime | zondag 26 juni 2011 @ 17:10 |
Ik maak wel eens popcorn in een pan met glazen deksel, heel tof om te zien! Heel dun laagje olie in een pan, heet laten worden, enkel laagje popcornmais er over heen, gas op 3/4 stand, zodra het begint te poppen de pan schudden maar op het gas houden, is klaar wanneer je 20 sec niets meer hoort. Doe gewoon het zout over de popcorn na het poppen zou ik zeggen. | |
Flippert | maandag 27 juni 2011 @ 10:59 |
Nou gisteravond aan de slag geweest met de koekenpan. Het resultaat was alleen niet heel veel beter als de popcorn die ik uit mijn eigen machine haalde. De pan was echter wel inspirerend. Als ik boter in mijn popcorn machine deed, verbrande de boter enigszins. Ook niet ideaal. Dus uiteindelijk kreeg ik een ingeving, het poffen en op smaak brengen scheiden. Hier het recept: 1. Popcorn maken in de popcorn machine 2. Pan op het fornuis met een flinke klont boter en wat zout. Vuur niet te hoog zetten anders verbrand de boter. 3. Gepofte popcorn erbij gooien en blijven roeren/husselen totdat de popcorn een mooi gouden laagje heeft gekregen. Echt precies als in de bios! | |
Axia | maandag 27 juni 2011 @ 12:30 |
Zo doe ik het ook. Is erg lekker. ![]() | |
LoggedIn | maandag 27 juni 2011 @ 17:47 |
wat betekent het als de popcorn heel klein blijft? Dat de AH slechte mais heeft, of ligt het aan de pan/ olie? ![]() | |
Flippert | maandag 27 juni 2011 @ 18:15 |
Kan inderdaad slechte of ongeschikte popcorn zijn en ook als de popcorn erg oud is. Het verschilt trouwens per AH wat voor popcorn ze verkopen. Die van mij heet: "Popcorn mais valle del sol" | |
Pietverdriet | maandag 27 juni 2011 @ 18:22 |
Als popcorn te lang ligt droogt ie uit en dan poft ie niet goed meer. | |
LoggedIn | maandag 27 juni 2011 @ 18:44 |
Hmm.. Dit is een grote zak "Popcorn Mais No 1", uit Hillegom.. Geen merk vermeld oid. Volgens de verpakking expired het maart 2013. Maar de kwaliteitsindruk is ook niet overweldigend, mss morgen bij een andere AH kijken dan ![]() | |
cindy11 | woensdag 6 juli 2011 @ 00:37 |
Wat een gedoe om een klusje van niets! Men neme een gewone(liefst oude pan,mocht er iets mis gaan,is dat geen ramp!). Scheutje zonnebloem olie erin,wat pofmais, en wachten tot het knallen begint. Na verloop van tijd even schudden zodat de boel onderin niet verbrand en de nog dichte mais ook kan knallen. Eenmaal klaar zout erover en weer schudden. | |
lemonlime | woensdag 6 juli 2011 @ 10:07 |
Zout én een beetje suiker, dat is het lekkerst! | |
Apotheose | woensdag 6 juli 2011 @ 11:09 |
offtopic: geniale ondertitel (of hoe dat ook maar mag heten) van die 'dear life' ![]() Ontopic: ik heb altijd de magnetronpopcorn (zout) en smaakt top! Vind het juist lekker als het warm is en dat het af en toe wat aanfikt... ach ![]() | |
n8n | woensdag 6 juli 2011 @ 14:39 |
dat is juist lekkerder met boter | |
n8n | woensdag 6 juli 2011 @ 14:40 |
en zout achteraf anders droogt het uit in de pan | |
Verwerker | maandag 21 november 2011 @ 18:51 |
Maar zout proef je toch wel? Achteraf is zo lastig ![]() |