abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 26 juni 2011 @ 14:00:11 #1
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98676613
Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met een popcorn machine die ik voor het enorme bedrag van 2,50 heb gekocht.



Ik ben er inmiddels achter dat dit niet de ideale popcorn machine is, maar ja hij is wel lekker klein vergeleken met de professionele varianten.

HET DOEL:
Zoute popcorn maken zoals je die in de bioscoop krijgt, alleen iets minder zout.

Mijn popcorn machine is eigenlijk niet geschikt om ingredienten aan toe te voegen, maar goed voor een bedrag van 2,50 kon ik me niet zo druk maken.

Experiment 1:
- een kwart van een zakje magnetron popcorn, met de bijbehorende boter (in de magnetron krijg je nooit echt lekkere popcorn omdat deze verbrand).

resultaat: aardig zoute popcorn maar het heeft een beetje chemische geur/smaak vanwege de nepboter (Diacetyl)

Experiment 2:
- 4 Eetlepels Popcorn
- Theelepel water
- 2 theelepels fijn tafelzout

resultaat: het water is in een mum van tijd verdampt waarna het zout weggeblazen wordt.

Experiment 3
- 4 Eetlepels Popcorn
- 1 Eetlepel zonnebloem olie
- 2 theelepels fijn tafelzout

De ingrediėnten vooraf mixen

resultaat: Aardig zoute popcorn, echter blijft er behoorlijk wat zout achter in de machine. Meer zout toevoegen helpt wel, maar de laatste popcorn is niet meer zo zout als de eerste.
De popcorn is niet zo romig als in de bioscoop.

Experiment 4
- 4 Eetlepels Popcorn
- 1 plakje (een millimeter dik ofzo) zoute boter
- 2 theelepels fijn tafelzout

De ingrediėnten vooraf mixen

resultaat: Aardig zoute popcorn, echter blijft er nog steeds behoorlijk wat zout achter in de machine. Niet alle popcorn is even zout.
De popcorn is op de hoeveelheid het zout na net zo als die van de bioscoop.

Conclusie
Ik denk dat het magische ingrediėnt poeder zout is. zoals dit:



Op die manier moet het met methode 4 lukken om goed gezouten popcorn thuis te maken.
Heeft iemand een idee waar je poeder zout kunt krijgen? Ik heb niet zo'n zin om met een vijzel zout te verpulveren.
Beetje vreemd maar wel lekker!
  zondag 26 juni 2011 @ 14:04:34 #2
342505 Anti-vermoeidheid
DigitaleVitamine C
pi_98676769
Koop gewoon van die microwave popcorn!
  zondag 26 juni 2011 @ 14:08:05 #3
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_98676907
Misschien bij de Toko?
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  zondag 26 juni 2011 @ 14:09:32 #4
332698 galtfactory
RIP 08-12-2011
pi_98676967
Mijn ervaring is dat in de Verenigde Staten men echte goede popcorn heeft,veel beter dan wat men hier in de bioscoop serveert.
  zondag 26 juni 2011 @ 14:13:17 #5
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98677093
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 14:04 schreef Anti-vermoeidheid het volgende:
Koop gewoon van die microwave popcorn!
Het is alleen die chemische smaak die het toch minder lekker maakt. Daarnaast schijnt het niet gezond te zijn om nepboter te verhitten. Van de damp kunnen je luchtwegen aangetast worden.
Beetje vreemd maar wel lekker!
  zondag 26 juni 2011 @ 14:14:23 #6
251735 Lort
Je weet dat ik gelijk heb
pi_98677129
Wat een problemen allemaal zeg.
How does it feel? To treat me like you do.
  zondag 26 juni 2011 @ 14:14:25 #7
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98677131
quote:
2s.gif Op zondag 26 juni 2011 14:09 schreef galtfactory het volgende:
Mijn ervaring is dat in de Verenigde Staten men echte goede popcorn heeft,veel beter dan wat men hier in de bioscoop serveert.
Gaat daar niet veel meer boter op?
Beetje vreemd maar wel lekker!
  zondag 26 juni 2011 @ 14:17:03 #8
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98677233
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 14:14 schreef Lort het volgende:
Wat een problemen allemaal zeg.
Welkom in de eerste wereld ;)
Beetje vreemd maar wel lekker!
  zondag 26 juni 2011 @ 14:17:44 #9
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_98677258
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 14:17 schreef Flippert het volgende:

[..]

Welkom in de eerste wereld ;)
Dit relativeert.
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
pi_98677374
quote:
2s.gif Op zondag 26 juni 2011 14:09 schreef galtfactory het volgende:
Mijn ervaring is dat in de Verenigde Staten men echte goede popcorn heeft,veel beter dan wat men hier in de bioscoop serveert.
Die popcorn lijkt beter, maar is het niet.
Puur van alles en nog wat aan toegevoegd zodat het de gewenste smaak krijgt.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  zondag 26 juni 2011 @ 14:29:58 #11
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98677725
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 14:20 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Die popcorn lijkt beter, maar is het niet.
Puur van alles en nog wat aan toegevoegd zodat het de gewenste smaak krijgt.
Hmm ik denk dat ik snap wat je bedoelt link

Een vriend van me die nu in Amerika zit, kreeg alleen een hele dikke laag boter over z'n popcorn.
Beetje vreemd maar wel lekker!
  zondag 26 juni 2011 @ 14:39:38 #12
163216 bioloogje
Meneer Bioloogje voor jou!
pi_98678052
Sowieso Zoute popcorn... Zo ontzettend zonde... :'(
pi_98678452
als je het voor elkaar krijgt om magnetron popcorn te verbranden dan zit het er te lang in of het vermogen staat te hoog.
ik maak het ook weleens, zodra de zak helemaal bol staat het vermogen op zn laagst zetten en dan wachten tot er meer dan 5sec tussen de pops zit.. smullen maar c_/
  zondag 26 juni 2011 @ 14:53:43 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98678498
Waarom geen boter smelten en die over je hete popcorn gieten en er door husselen en daar zout over strooien?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 26 juni 2011 @ 15:17:18 #15
91830 MaximusTG
pi_98679323
Waarom pak je niet gewoon een pan met deksel?
  zondag 26 juni 2011 @ 15:18:21 #16
230788 n8n
Pragmatisch
pi_98679362
boter, mais, pan, deksel.
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
  zondag 26 juni 2011 @ 15:21:27 #17
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98679475
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 15:17 schreef MaximusTG het volgende:
Waarom pak je niet gewoon een pan met deksel?
quote:
14s.gif Op zondag 26 juni 2011 15:18 schreef n8n het volgende:
boter, mais, pan, deksel.
Heb ik inderdaad nog nooit geprobeerd :@
Zal vanavond maar weer eens gaan experimenteren.
Beetje vreemd maar wel lekker!
pi_98683275
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom geen boter smelten en die over je hete popcorn gieten en er door husselen en daar zout over strooien?
In combinatie met popcorn poppen in een pan werkt dit bij mij prima :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 26 juni 2011 @ 17:10:55 #19
140869 lemonlime
Fruitig!!!
pi_98683417
Ik maak wel eens popcorn in een pan met glazen deksel, heel tof om te zien!

Heel dun laagje olie in een pan, heet laten worden, enkel laagje popcornmais er over heen, gas op 3/4 stand, zodra het begint te poppen de pan schudden maar op het gas houden, is klaar wanneer je 20 sec niets meer hoort.
Doe gewoon het zout over de popcorn na het poppen zou ik zeggen.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 27 juni 2011 @ 10:59:12 #20
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98711832
Nou gisteravond aan de slag geweest met de koekenpan. Het resultaat was alleen niet heel veel beter als de popcorn die ik uit mijn eigen machine haalde.

De pan was echter wel inspirerend. Als ik boter in mijn popcorn machine deed, verbrande de boter enigszins. Ook niet ideaal. Dus uiteindelijk kreeg ik een ingeving, het poffen en op smaak brengen scheiden. Hier het recept:

1. Popcorn maken in de popcorn machine
2. Pan op het fornuis met een flinke klont boter en wat zout. Vuur niet te hoog zetten anders verbrand de boter.
3. Gepofte popcorn erbij gooien en blijven roeren/husselen totdat de popcorn een mooi gouden laagje heeft gekregen.

Echt precies als in de bios!
Beetje vreemd maar wel lekker!
pi_98714743
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 10:59 schreef Flippert het volgende:
Nou gisteravond aan de slag geweest met de koekenpan. Het resultaat was alleen niet heel veel beter als de popcorn die ik uit mijn eigen machine haalde.

De pan was echter wel inspirerend. Als ik boter in mijn popcorn machine deed, verbrande de boter enigszins. Ook niet ideaal. Dus uiteindelijk kreeg ik een ingeving, het poffen en op smaak brengen scheiden. Hier het recept:

1. Popcorn maken in de popcorn machine
2. Pan op het fornuis met een flinke klont boter en wat zout. Vuur niet te hoog zetten anders verbrand de boter.
3. Gepofte popcorn erbij gooien en blijven roeren/husselen totdat de popcorn een mooi gouden laagje heeft gekregen.

Echt precies als in de bios!
Zo doe ik het ook. Is erg lekker. :)
pi_98727288
wat betekent het als de popcorn heel klein blijft? Dat de AH slechte mais heeft, of ligt het aan de pan/ olie? :P
  maandag 27 juni 2011 @ 18:15:36 #23
15176 Flippert
Koffie al klaar?
pi_98728579
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 17:47 schreef LoggedIn het volgende:
wat betekent het als de popcorn heel klein blijft? Dat de AH slechte mais heeft, of ligt het aan de pan/ olie? :P
Kan inderdaad slechte of ongeschikte popcorn zijn en ook als de popcorn erg oud is. Het verschilt trouwens per AH wat voor popcorn ze verkopen. Die van mij heet: "Popcorn mais valle del sol"
Beetje vreemd maar wel lekker!
  maandag 27 juni 2011 @ 18:22:31 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98728860
Als popcorn te lang ligt droogt ie uit en dan poft ie niet goed meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98729703
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 18:15 schreef Flippert het volgende:

[..]

Kan inderdaad slechte of ongeschikte popcorn zijn en ook als de popcorn erg oud is. Het verschilt trouwens per AH wat voor popcorn ze verkopen. Die van mij heet: "Popcorn mais valle del sol"
Hmm.. Dit is een grote zak "Popcorn Mais No 1", uit Hillegom.. Geen merk vermeld oid. Volgens de verpakking expired het maart 2013. Maar de kwaliteitsindruk is ook niet overweldigend, mss morgen bij een andere AH kijken dan :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')