Gulo | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:05 |
![]() Meegebracht van de biologische markt. Uien zonder schil. Ik dacht dat deze geschild waren, of dat dit een apart ras is. Maar ik hoorde iemand zeggen dat wanneer je uien direct van het land haalt, dat deze geen bruine schil krijgen. ![]() Is er hier iemand die wellicht zelfs uien verbouwt en dit kan bevestigen? Het lijkt mij nogal sterk namelijk. | |
Lyriella | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:09 |
volgens mij kan je ze gewoon wassen en eten (dus niet schillen). Maar 100% zeker weet ik het niet. | |
Lyriella | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:09 |
Is het niet zoiets als prei? | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:10 |
Dun snijden en dan door de salade ![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:11 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bosui | |
#ANONIEM | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:12 |
Lijkt me gewoon een bosui TS. | |
Holy_Goat | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:15 |
klopt Ts. Uien laat je normaliter drogen namelijk en dan wordt het buitenste vel bruin ![]() | |
Gulo | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:15 |
Dat dacht ik eerst ook, maar die hebben doorgaans toch niet echt van die dikke bollen aan de onderzijde? | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:17 |
Dunner is lekkerder - denk ik. Maar zo levert een oogst waarschijnlijk meer op ![]() | |
Spouwerranger | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:18 |
Ze zijn toch geschild? Dat bruine laagje wat er normaal omheen zit, is de schil. Tenminste, dat dacht ik altijd. | |
Piles | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:20 |
Een ui bestaat uit allemaal laagjes. Dat de buitenste laag bruin wordt komt omdat ze na het oogsten (uit de grond halen) een tijdje op het land liggen om te drogen. | |
Sjeen | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:21 |
http://ruudendiana.webs.com/ui.htm Verhaal over uien.. | |
Piles | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:22 |
Met aardappelen ongeveer hetzelfde trouwens. Verse aardappelen hebben amper een schil, omdat die levend geoogst worden. Hierdoor zijn ze ook amper houdbaar. De meeste aardappelen worden een tijdje voor het oogsten doodgespoten, waardoor de plant afsterft en de aardappel schil gaat vormen, en zo langer houdbaar is ![]() | |
Gulo | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:29 |
Ok, het verhaal lijkt dus bevestigd te worden. Wat is dan het nu van het oogsten van uien voordat ze afgestorven zijn en de schil dus bruin geworden is? | |
Weltschmerz | zaterdag 25 juni 2011 @ 18:31 |
Nee, het is een goede vraag. | |
RobinOok | zaterdag 25 juni 2011 @ 23:04 |
Uien worden altijd geoogst "voor ze bruin geworden zijn". Bruin worden = uitdrogen. Dat doen ze op droogzolders enzo. En als die buitenste schil eenmaal gedroogd is zijn ze ook op een hoopje (in een netje) lang houdbaar. Vers op een hoopje gaat schimmelen natuurlijk. Maar beiden zijn gewoon ui. Weinig verschil. Uitdrogen / bruin worden doen ze natuurlijk nooit in de grond. |