Elohel | vrijdag 24 juni 2011 @ 20:04 |
Hoi, Ik ben bij de dekamarkt ooit eens dit recept gevonden, lekker beenhammetje met paddestoelen. De bereidingswijze gaat als volgt; oven voorverwarmen op 250C beenham erin,oven terugschakelen naar 160C, 25 min oven terugschakelen naar 90C, 30 min De laatste paar keren wil de beenham echter niet meer gaar worden.. Het kan niet aan mijn (elektrische) oven liggen omdat a) andere dingen wel lukken in die oven dus niet kapot, en b) de beenham ook al een aantal keren is mislukt in de ovens van mijn moeder en schoonmoeder. Zelf heb ik het vermoeden dat het aan de (te lage) temperatuur ligt, maarja, hij is ook wel eens gelukt. Weet iemand waarom mijn beenhammetje niet wil lukken? | |
Mirjam | vrijdag 24 juni 2011 @ 20:06 |
ik doe het altijd zo: 35 minuten op 160 graden, daarna laten nagaren op 90 graden, 10 minuten per 100 gram. werk altijd. | |
The_stranger | vrijdag 24 juni 2011 @ 20:09 |
Denk dat je tijd gewoon te kort is, ik zou op 35 minuten op 160'C doen en dan iets minder dan een uur op 90'C Pak een kernthermometer en je weet wanneer 'ie klaar is... | |
Pietverdriet | vrijdag 24 juni 2011 @ 22:28 |
Wat weegt die beenham en is die geheel rauw als die de oven in gaat? Heb je een thermometer? | |
ikweethetookniet | vrijdag 24 juni 2011 @ 22:39 |
Ik braad altijd de beenham eerst ff aan in de grilpan op vol vermogen een minuut of 6 Dan 40 min in de oven op 180C met honing erover en dan ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 24 juni 2011 @ 22:58 |
Eh, kan me bijna niet voorstellen dat je die ham zo niet gaar krijgt, of het moet een joekel zijn. met een thermometer kun je zien of hij warm genoeg is. | |
ikweethetookniet | zaterdag 25 juni 2011 @ 00:42 |
Is een beenhammetje van 500 gram van de ah Heb er al een paar achter de kiezen ![]() | |
Elohel | zaterdag 25 juni 2011 @ 09:29 |
Het ging om twee rauwe beenhammetjes van ong 500 gr elk. Misschien had ik er geen twee tegelijk moeten doen? Ik heb een kernthermometer, maar was het ding helemaal vergeten. Zal hem de volgende keer erbij pakken ![]() | |
Paarse_Kiwi | dinsdag 28 juni 2011 @ 21:11 |
Ik braad zo'n hammetje altijd eerst even op hoog vuur aan. Daarna in een voorverwarmde oven, 40 minuten op 180 graden. Altijd een tophammetje gehad! |