Mishu | donderdag 23 juni 2011 @ 18:43 |
Hoi, ik heb net met heel veel moeite met de hand slagroom opgeklopt tot slagroom. Afijn, TS begint met het smelten van de chocola die daarna door de slagroom moet. TS kijkt weer even naar de slagroom en wat ziet zij? De slagroom heeft zich opgescheiden in een waterige substantie en een soort vaster bolletjesspul. Wat is er gebeurd en kan ik het nog terugdraaien? | |
Karammel | donderdag 23 juni 2011 @ 18:44 |
Geschift. Kan je niet meer herstellen. | |
Mishu | donderdag 23 juni 2011 @ 18:49 |
Hoe kan je dat de volgende keer voorkomen? | |
padlarf | donderdag 23 juni 2011 @ 18:50 |
Niks meer aan te doen nee. De chocola was te warm | |
schommelstoel | donderdag 23 juni 2011 @ 18:56 |
Misschien de volgende keer de bak in een de gootsteen zetten met koud water, en dan kloppen ![]() | |
Jesse_James | donderdag 23 juni 2011 @ 18:57 |
Kunt ook eerst eiwit opkloppen en slagroom. Eerst chocolade net smelten en dan door het eiwit doen, dan slagroom erbij en als je het hebt een klein scheutje likeur. Ideaal. | |
RobinOok | donderdag 23 juni 2011 @ 19:02 |
Op tijd stoppen. Als je te lang klopt wordt het op een bepaald moment opeens boter. Zo gauw het stijfgeslagen is ophouden dush. | |
lellebelle | donderdag 23 juni 2011 @ 21:39 |
wat de poster boven me zegt, té lang geklopt. Met slagroom moet je erg uitkuiken , volgende keer beter! ![]() | |
golfer | donderdag 23 juni 2011 @ 23:11 |
uitkuiken, die kende ik nog niet. Uilskuiken wel. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 24 juni 2011 @ 07:44 |
Slagroom moet ook goed koud zijn als je het slaat. | |
Specularium | vrijdag 24 juni 2011 @ 07:46 |
Is dat schiften nog een beetje omkeerbaar met ijs of ijswater of kun je beter een spuitbus halen? | |
Pietverdriet | vrijdag 24 juni 2011 @ 07:47 |
De Uit of japanse Uits | |
DancingPhoebe | vrijdag 24 juni 2011 @ 07:47 |
Ben je ongesteld? | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 24 juni 2011 @ 09:45 |
TS heeft de rode vlag uithangen. | |
Pietverdriet | zondag 26 juni 2011 @ 11:23 |
Room kost niet veel, gewoon overnieuw beginnen. Maar het is belangrijk dat als je slagroom maakt het minstens 6 uur in de koeling heeft gestaan, snel koelen heeft niet hetzelfde effect. Heeft met het stollen van de vetten te maken. @ TS, Ik vroeg al of je de room gekoeld had of niet? Was dat zo of werkte je met room op kamertemp? | |
Erasmo | zondag 26 juni 2011 @ 11:34 |
![]() | |
Mishu | zondag 26 juni 2011 @ 12:48 |
Kamertemperatuur helaas... | |
Pietverdriet | zondag 26 juni 2011 @ 13:30 |
Heb je nu iig door wat er misging | |
lellebelle | zondag 26 juni 2011 @ 16:42 |
oeps foutje ![]() |