FOK!forum / Culinesse à gogo / Slagroom is mislukt
Mishudonderdag 23 juni 2011 @ 18:43
Hoi, ik heb net met heel veel moeite met de hand slagroom opgeklopt tot slagroom. Afijn, TS begint met het smelten van de chocola die daarna door de slagroom moet.

TS kijkt weer even naar de slagroom en wat ziet zij? De slagroom heeft zich opgescheiden in een waterige substantie en een soort vaster bolletjesspul.

Wat is er gebeurd en kan ik het nog terugdraaien?
Karammeldonderdag 23 juni 2011 @ 18:44
Geschift.

Kan je niet meer herstellen.
Mishudonderdag 23 juni 2011 @ 18:49
Hoe kan je dat de volgende keer voorkomen?
padlarfdonderdag 23 juni 2011 @ 18:50
Niks meer aan te doen nee. De chocola was te warm
schommelstoeldonderdag 23 juni 2011 @ 18:56
Misschien de volgende keer de bak in een de gootsteen zetten met koud water, en dan kloppen ;)
Jesse_Jamesdonderdag 23 juni 2011 @ 18:57
Kunt ook eerst eiwit opkloppen en slagroom.
Eerst chocolade net smelten en dan door het eiwit doen, dan slagroom erbij en als je het hebt een klein scheutje likeur.
Ideaal.
RobinOokdonderdag 23 juni 2011 @ 19:02
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 18:49 schreef Mishu het volgende:
Hoe kan je dat de volgende keer voorkomen?
Op tijd stoppen. Als je te lang klopt wordt het op een bepaald moment opeens boter.
Zo gauw het stijfgeslagen is ophouden dush.
lellebelledonderdag 23 juni 2011 @ 21:39
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 18:43 schreef Mishu het volgende:
Hoi, ik heb net met heel veel moeite met de hand slagroom opgeklopt tot slagroom. Afijn, TS begint met het smelten van de chocola die daarna door de slagroom moet.

TS kijkt weer even naar de slagroom en wat ziet zij? De slagroom heeft zich opgescheiden in een waterige substantie en een soort vaster bolletjesspul.

Wat is er gebeurd en kan ik het nog terugdraaien?
wat de poster boven me zegt, té lang geklopt. Met slagroom moet je erg uitkuiken , volgende keer beter! ^O^
golferdonderdag 23 juni 2011 @ 23:11
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 21:39 schreef lellebelle het volgende:

Met slagroom moet je erg uitkuiken , volgende keer beter! ^O^
uitkuiken, die kende ik nog niet. Uilskuiken wel. :P
Pietverdrietvrijdag 24 juni 2011 @ 07:44
Slagroom moet ook goed koud zijn als je het slaat.
Speculariumvrijdag 24 juni 2011 @ 07:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 07:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagroom moet ook goed koud zijn als je het slaat.
Is dat schiften nog een beetje omkeerbaar met ijs of ijswater of kun je beter een spuitbus halen?
Pietverdrietvrijdag 24 juni 2011 @ 07:47
quote:
11s.gif Op donderdag 23 juni 2011 23:11 schreef golfer het volgende:

[..]

uitkuiken, die kende ik nog niet. Uilskuiken wel. :P
De Uit of japanse Uits
images?q=tbn:ANd9GcS3KrU2Gz6nmEZasAsSrJpCzpo5bT2oAKIpKCHHFYQRAdZcydlU&t=1
DancingPhoebevrijdag 24 juni 2011 @ 07:47
Ben je ongesteld?
LeeHarveyOswaldvrijdag 24 juni 2011 @ 09:45
TS heeft de rode vlag uithangen.
Pietverdrietzondag 26 juni 2011 @ 11:23
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 07:46 schreef Specularium het volgende:

[..]

Is dat schiften nog een beetje omkeerbaar met ijs of ijswater of kun je beter een spuitbus halen?
Room kost niet veel, gewoon overnieuw beginnen.
Maar het is belangrijk dat als je slagroom maakt het minstens 6 uur in de koeling heeft gestaan, snel koelen heeft niet hetzelfde effect. Heeft met het stollen van de vetten te maken.
@ TS, Ik vroeg al of je de room gekoeld had of niet? Was dat zo of werkte je met room op kamertemp?
Erasmozondag 26 juni 2011 @ 11:34
quote:
11s.gif Op donderdag 23 juni 2011 23:11 schreef golfer het volgende:

[..]

uitkuiken, die kende ik nog niet. Uilskuiken wel. :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 07:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Uit of japanse Uits
[ afbeelding ]
_O-
Mishuzondag 26 juni 2011 @ 12:48
quote:
1s.gif Op zondag 26 juni 2011 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Room kost niet veel, gewoon overnieuw beginnen.
Maar het is belangrijk dat als je slagroom maakt het minstens 6 uur in de koeling heeft gestaan, snel koelen heeft niet hetzelfde effect. Heeft met het stollen van de vetten te maken.
@ TS, Ik vroeg al of je de room gekoeld had of niet? Was dat zo of werkte je met room op kamertemp?
Kamertemperatuur helaas...
Pietverdrietzondag 26 juni 2011 @ 13:30
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2011 12:48 schreef Mishu het volgende:

[..]

Kamertemperatuur helaas...
Heb je nu iig door wat er misging
lellebellezondag 26 juni 2011 @ 16:42
quote:
11s.gif Op donderdag 23 juni 2011 23:11 schreef golfer het volgende:

[..]

uitkuiken, die kende ik nog niet. Uilskuiken wel. :P
oeps foutje :D