abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 19 juni 2011 @ 17:45:40 #1
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98377673
Bij de varkensboer een kinnebak van 2,5 kilo gehaald om toch eens met voor mij nieuwe stukken varken te werken.

Alleen, wat doe je met zo'n ding? :P Ik heb al mijn kookboeken erop nageslagen, behoorlijk wat gegoogeld maar ik kan er geen handvaten mee vinden.

Dus best CUL-ers, wat doe je met een kinnebak?
  zondag 19 juni 2011 @ 17:46:59 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98377711
Worst maken, of aanbraden en dan stoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98377935
Soep van trekken? Je kan overal soep van trekken, dus van zo'n kinnebak vast ook wel. :D

En als je soep hebt kun je ragout maken. Lekker met geroosterd brood.

En als je ragout hebt, kun je het indikken met maizena, rolletjes van maken die je dan met broodkruimels bedekt. En dan heb je je eigen kroket!

Of maak er bolletjes van met broodkruimels en je hebt bitterballen!
  zondag 19 juni 2011 @ 18:08:51 #4
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98378373
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Worst maken, of aanbraden en dan stoven
Worst maken kan altijd ja :P Zou dat stoven lekker zijn? Het is behoorlijk vet...

quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 17:54 schreef RetepV het volgende:
Soep van trekken? Je kan overal soep van trekken, dus van zo'n kinnebak vast ook wel. :D

En als je soep hebt kun je ragout maken. Lekker met geroosterd brood.

En als je ragout hebt, kun je het indikken met maizena, rolletjes van maken die je dan met broodkruimels bedekt. En dan heb je je eigen kroket!

Of maak er bolletjes van met broodkruimels en je hebt bitterballen!
Bitterballen maak je met rundvlees :P

Maar ook hier geldt, is zo'n stuk vlees er niet te vet voor?

Ik zit er over te denken om er een paté oid van te maken maar heb daar eigenlijk geen ervaring mee.
  zondag 19 juni 2011 @ 18:24:52 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98378886
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 18:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Worst maken kan altijd ja :P Zou dat stoven lekker zijn? Het is behoorlijk vet...

[..]

Vet er af scheppen natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98378926
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2011 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vet er af scheppen natuurlijk
Kan je daar weer zeep van maken.
pi_98379231
Guanciale maken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 19 juni 2011 @ 20:03:25 #8
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98382599
Terwijl ik aan het zoeken was kwam ik trouwens onderstaand filmpje tegen, wou het jullie niet onthouden:


quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 18:37 schreef Weltschmerz het volgende:
Guanciale maken?
Even googelen levert me dit op:
http://thepauperedchef.com/2008/06/my-most-ambitio.html

Ziet er zeer smakelijk uit :9
  zondag 19 juni 2011 @ 20:18:23 #9
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_98383282
Uitbenen,zwoert er af, inwrijven met shoarma kruiden, oprollen met een touwtje, 1 uur de (hete lucht)oven in en voila; (vette) shoarma spek/rollade.

Traditioneel doet een slager er niet veel meer mee dan (goedkoop) kinnebakspek maken of gehakt van maken voor bv saucijzen/verse worst of iid bv paté maar dan moet er wel een behoorlijk deel lever bij, paté zonder lever is geen paté maar heel vet gehaktbrood.
Het is een behoorlijk vet stukje v/h varken

[ Bericht 10% gewijzigd door robber57 op 19-06-2011 20:23:47 ]
pi_98383907
quote:
14s.gif Op zondag 19 juni 2011 20:18 schreef robber57 het volgende:
Traditioneel doet een slager er niet veel meer mee dan spek maken of gehakt van maken voor bv saucijzen/verse worst.
Het is een behoorlijk vet stukje v/h varken
Mijn slager gebruikt het daarvoor omdat het er niet uitziet, mensen willen het niet kopen en willen het niet zien liggen. Het is überspek mits het varken goed is, in die grote witte stukken gaat immers de smaak zitten (van wat de varkens te eten krijgen).

Er worden in België festivals gehouden ter ere van kinnebakspek (een boerendorp wat gezamenlijk spek gaat eten neem ik aan, maar toch). Het is sterk van smaak, er zit dan ook niet veel van in een pastasaus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 26 juli 2011 @ 22:31:52 #11
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99980882
Het stuk lag tot vandaag nog steeds in de vriezer :@

Om mezelf toch te motiveren om er mee aan de gang te gaan heb ik het eruit gehaald en en de koelkast gelegd. Morgen leg ik hem een week in een bak met zout, suiker, peper en tijm en dan gaat ie de de droogkast in.
pi_99993636
Tijm? Ik kan me wel voorstellen dat het er een mooie smaak aan geeft, maar ook dat het er een smaak aan geeft die je niet wil in je carbonara of tomatensaus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 27 juli 2011 @ 13:22:44 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100002206
Wel.
  woensdag 27 juli 2011 @ 14:08:25 #14
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100004037
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Tijm? Ik kan me wel voorstellen dat het er een mooie smaak aan geeft, maar ook dat het er een smaak aan geeft die je niet wil in je carbonara of tomatensaus.
Een ietsiepietsie tijm vind ik best lekker in de saus.
  woensdag 27 juli 2011 @ 23:15:16 #15
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100026397
Zo hier is ie dan:



Heb er even een wasknijper naast gelegd ter referentie. Ding ingewreven met het mengsel en na enig aandringen heb ik hem uiteindelijk in de sealbag gekregen:



Nu mag ie een weekje koukleumen in de koelkast :)
  donderdag 28 juli 2011 @ 02:17:12 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100032781
Gadverdamme man. Wie wil dat nou eten?
Da's voor door de worst of in de pate of weet ik veel.
Nou ja, ik hoef het in ieder geval niet.
  donderdag 28 juli 2011 @ 06:50:42 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100034852
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 02:17 schreef RobinOok het volgende:
Gadverdamme man. Wie wil dat nou eten?
Da's voor door de worst of in de pate of weet ik veel.
Nou ja, ik hoef het in ieder geval niet.
Wat is daar gadverdamme aan? Omdat het zo vet is? Of omdat je het een eng deel van het varken vindt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100035657
Mij trekt het ook niet helemaal moet ik zeggen :D Maareh...Erasmo: http://kokenmetkanker.blo(...)erwerken-deel-4.html :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  donderdag 28 juli 2011 @ 10:04:11 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100037535
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 02:17 schreef RobinOok het volgende:
Gadverdamme man. Wie wil dat nou eten?
Da's voor door de worst of in de pate of weet ik veel.
Nou ja, ik hoef het in ieder geval niet.
Het is op het oog niet het mooiste stuk vlees maar dat hoeft toch niks aan de smaak af te doen?

quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 08:36 schreef PdeHoog het volgende:
Mij trekt het ook niet helemaal moet ik zeggen :D Maareh...Erasmo: http://kokenmetkanker.blo(...)erwerken-deel-4.html :P
Hij is er hier inderdaad al dieper op ingegaan: http://kokenmetkanker.blo(...)an-kinnebakspek.html

Wat ik me straks afvraag voor het drogen, kun je het stuk vlees beter opbinden of niet?
pi_100037626
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 10:04 schreef Erasmo het volgende:

Hij is er hier inderdaad al dieper op ingegaan: http://kokenmetkanker.blo(...)an-kinnebakspek.html

Wat ik me straks afvraag voor het drogen, kun je het stuk vlees beter opbinden of niet?
Geen idee :D Totaal geen ervaring met dit soort dingen zelf doen :)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_100042453
Ik moet zeggen dat ik niet heel veel verschil zie met een stuk buikspek, behalve dat dit nog wat vetter lijkt. Mooi project lijkt mij! Als ik terug ben van vakantie ook de slager maar eens vragen of hij wat heeft liggen.

Volgens mij wordt guanciale niet opgebonden, terwijl pancetta wel wordt opgebonden. Maar ik kan me voorstellen dat als het stuk van 2,5 kg iets te onhandig is om op te hangen dat je besluit het wel op te binden. (of in 2 stukken te verdelen). Volgens mij verschilt het drogingsproces uiteindelijk redelijk weinig.
  zaterdag 30 juli 2011 @ 22:34:38 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100140185
Het is wel leuk om met de wat minder alledaagse dingen te werken, ik wil ook uiteindelijk met ieder stukje varken wat er is wat gedaan hebben :)

Het zouten doet zijn werk goed, er is al flink wat vocht uitgekomen.

Ook ben ik vandaag begonnen met de droogkast, de basis vormt deze kast van de IKEA:



Waarvan ik nu met horgaas en bizar veel nietjes 5 zijdes heb dichtgemaakt, morgen begin ik met een deur te maken.
pi_100140242
vraag het aan Lowieke, die eet dat elke dag.
http://www.ncrv.nl/uitzen(...)ris-showroom-lowieke
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_100163193
Oh, hier moet ik meer van weten!
Ik heb nog 2 stukken kinnebak in de vriezer liggen van het vorige varken (van het eerste varken is de kinnebak in de bloedworst verwerkt door de slager).

Ik was van plan, net als kokenmetkanker, het recept uit "Charcuterie" van Ruhlman en Polcyn te volgen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 31 juli 2011 @ 19:02:13 #25
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100164792
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2011 18:08 schreef sigme het volgende:
Oh, hier moet ik meer van weten!
Ik heb nog 2 stukken kinnebak in de vriezer liggen van het vorige varken (van het eerste varken is de kinnebak in de bloedworst verwerkt door de slager).

Ik was van plan, net als kokenmetkanker, het recept uit "Charcuterie" van Ruhlman en Polcyn te volgen.
Meer foto's komen als ie opgehangen is. Vraagje wat heb jij met de staartjes van je varkens gedaan? Die heb ik namelijk ook nog in de vriezer liggen :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')