fl1pp13 | vrijdag 17 juni 2011 @ 15:02 |
Aangezien ik niet het grootste wonder in de keuken ben kom ik hier maar even met mijn vraag. Voor vanavond staat er weer eens zalm op het menu, wat ik normaal zonder marinade of met ketjap gemarineerd eet. Ik heb hier echter ook nog een potje tapenade met zongedroogde tomaten staan en ik vroeg mij af of dit er lekker bij is. Natuurlijk kan ik het ook gewoon proberen, maar het van tevoren vragen lijkt mij toch wat makkelijker. | |
golfer | vrijdag 17 juni 2011 @ 15:23 |
Tapenade opeten en kweekzalm weggooien is het beste advies wat ik je kan geven. ![]() | |
Mishu | vrijdag 17 juni 2011 @ 15:25 |
Zalm is het lekkerst met provinciale kruiden en zout en peper gegrild. En dan daarna een schijfje citroen erbij. Het lekkerst is het als je het grilt op de BBQ ![]() | |
HerrPiet | vrijdag 17 juni 2011 @ 15:57 |
Je kan ook zalm "en croûte" maken, dan pak je de zalm in bladerdeeg. Dus dan neem je de bladerdeeg, smeer je in met tapenade en daarboven de zalm. Deeg nog een beetje over de zalm heen vouwen, wellicht wat olijfolie en kruiden erbij. In de oven en klaar ![]() | |
fl1pp13 | vrijdag 17 juni 2011 @ 18:25 |
Uiteindelijk toch maar oud en vertrouwd gedaan ![]() ![]() | |
_Loki | vrijdag 17 juni 2011 @ 20:25 |
![]() | |
HerrPiet | vrijdag 17 juni 2011 @ 21:06 |
Je kan voor de volgende keer de zalm ook pocheren in de sojasaus en honing. Eventueel nog wat verse knoflook en gember erbij. Honing kan je wellicht vervangen door mirin (japanse zoete kookwijn) Maar je hebt nu ook vast genoten ![]() | |
Rapaille | vrijdag 17 juni 2011 @ 22:43 |
Mosterddillesausje ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 24 juni 2011 @ 23:02 |
Zout en peper erop, door de bloem halen en met een sausje van mierikswortel en creme fraiche eten. Simpel maar errug lekker. Komkommer past hier prima bij. En croute is ook lekker, zelf leg ik er dan en berg 'soepgroenten' op en roomkaas met knoflook en kruiden. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 juni 2011 @ 23:09 |
QFT |