abonnement Unibet Coolblue
  maandag 20 juni 2011 @ 20:40:39 #26
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98429656
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 10:59 schreef Stefan het volgende:
Hoi HendrikJan, hier een paar vragen

- Leeft het verhaal over Bruinsma nog wel, er is al zoveel over gezegd en geschreven

- Waarom is die foto met Mabel en Klaas nooit boven water gekomen

- Is het beroep van onderzoeksjournalist wel bevredigend qua resultaat. Sinds je boek Echte Mannen Eten Wel Kaas waarbij je het loverboyverhaal van Maria Mosterd ontmaskerd is het boek van Mosterd zelf gestegen qua verkoopcijfers. Dus het was meer reclame dan dan mensen Mosterd gingen negeren.
Bruinsma is pas na zijn dood echt gaan leven. Mijn boek gaat vooral over mensen die hem goed hebben gekend.
De bevrediging zit 'm niet in de verkoopcijfers, het zal mij worst wezen wat Mosterd verkoopt, in elk geval kan iedereen die zelf een beetje kan nadenken nu weten hoe de vork in de steel zit. En wie daar te stom voor is verdient niet beter dan verder te leven in gelukzalige domheid.

De foto van Mabel en Bruinsma is nooit boven water gekomen omdat die er vermoedelijk niet is (nooit gemaakt). Het was ook niet Mabel die 'de relatie' had met Bruinsma.
  maandag 20 juni 2011 @ 20:42:07 #27
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_98429753
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:37 schreef HendrikJanKorterink het volgende:

[..]

Met inlichtingendiensten niet, die zijn als de dood voor journalisten.
Maar ik kan me voorstellen dat je voor je boek(en) regelmatig in papieren duikt die niet zo openbaar zijn. Daar ondervind je dus geen hinder oid van?
quote:
Bedreigingen: komt wel eens voor, maar niet van geheime diensten, hooguit van wat doorgedraaide figuren.
Een concreet voorbeeld? Of liever niet?
quote:
Ik kom zelf niet uit een crimineel milieu (voor zover ik weet), meer 'Boer zoekt vrouw'.
Wat is dan de trigger geweest voor de interesse in de misdaad?
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  maandag 20 juni 2011 @ 20:42:55 #28
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98429805
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 13:47 schreef Ragboer het volgende:
Beste meneer Korterink,

Bij deze mijn vraag over Klaas Bruinsma.

• Men is er altijd van uit gegaan dat Bruinsma als platzak stierf. Onlangs is er vanwege een procedurefout zo'n zeven miljoen euro van Bruinsma in Zwitserland vrijgegeven. Nu hebben de erfgenamen recht op dat geld. Wie zijn die ergenamen/wie hebben er recht op dat geld? Zou er door het vrijgeven van deze zeven miljoen euro een nieuw conflict in het criminele milieu kunnen ontstaan?
Dat verhaal van die 7 miljoen is niks nieuws, dat geld was niet van Bruinsma en is nooit van Bruinsma geweest.
  maandag 20 juni 2011 @ 20:46:17 #29
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98430016
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 16:59 schreef R2cksson het volgende:
En er valt mij nog iets in waar ik niet helemaal duidelijkheid over heb.

Mink K. heeft beschikking gehad over wapens en explosieven van de vroegere I/O. Nou waren die wapens en explosieven her en der begraven in Nederland en waren ze zonder serienummers. Ik heb begrepen dat ze (even in het midden gelaten wie ze heeft opgegraven, wat op zichzelf al een goede vraag is) die wapens dus hebben opgegraven en hebben vervangen voor koelkasten.

Hoe kan het dat ze wisten waar deze wapens lagen en hoe wisten ze dan dat ze die wapens moesten vervangen voor andere metalen voorwerpen zodat er bij controle niet werd ontdekt dat ze weg waren? Hoe komt dat spul bij de Delta-organisatie terecht?

Ik ben bang dat meer antwoorden alleen maar meer vragen gaat opleveren...
Ik weet niet veel van Gladio, heb dat altijd een wazig verhaal gevonden. Er waren inderdaad wapens begraven, door of voor het verzet, maar de link met het criminele milieu was nogal vergezocht, als ik het me goed herinner.
  One tough cookie maandag 20 juni 2011 @ 20:47:52 #30
169210 liesje1979
pi_98430115
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:31 schreef yvonne het volgende:
Wie hebben er trouwens het boek al gelezen?

Welkom trouwens :)
Ik nog niet, maar lijkt mij zeker een boek om aan te schaffen. Heb wel beide boeken van Thea en 25 jaar poldermaffia gelezen. En de dominee heb ik hier ook nog liggen. Dus ik lees hier even mee.
  maandag 20 juni 2011 @ 20:51:06 #31
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98430319
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 18:30 schreef Omnibus33 het volgende:
Beste mijnheer Korterink,

Het is bekend dat Willem Endstra tientallen, zo niet honderden miljoenen misdaadgeld heeft witgewassen, oa afkomstig van de XTC-organisatie van Ronald van E. en Ton van D. via ingenieuze vastgoedtransacties. Er wordt zelfs beweert dat de onderwereldoorlog, die woedde in de jaren '90 en begin deze eeuw onder meer met deze drugsmiljoenen te maken had. Zo is Ronald van E. bijna geliquideerd, en kreeg Johnny M. en Sam K. hun geld aanvankelijk ook niet terug.

Vind u het niet vreemd dat er geen enkele moeite schijnt te worden gedaan door justitie om in het kader van de pluk-ze wetgeving de door misdaad zoals witwassen van drugsgeld, verkregen miljoenen terug te halen bij de erven Endstra?,

Je zou kunnen zeggen: "Tja, maar het is al zielig genoeg voor de familie Endstra dat die man is doodgeschoten", echter dacht Willem Endstra wel aan alle ellende die verslaafden en familieleden van drugs-slachtoffers hebben moeten doorstaan?

Waarom denkt u dat dit tot nu toe niet gebeurd is?

Dat niemand er ook maar over klaagt, dat Justitie de familie Endstra als slachtoffers blijven beschouwen van afperser Willem Holleeder, omdat dat beter in de strategie van de jacht op de top van de onderwereld past, is dat niet op z'n minst reden tot kritische Kamervragen te stellen, denkt u?

Anders riekt het feit dat men de Endstra-miljoenen ongemoeid laat, en wel bij (hoogstwaarschijnlijk zelf ook afgeperste op straffe van liquidatie) Jan Dirk Paarlberg 18 miljoen weg probeert terug te halen, toch naar klasse-justitie, of vind u van niet?

Het is toch ongelovelijk dat justitie een man als Paarlberg 4,5 jaar gevangenisstraf geeft terwijl men best weet dat hij altijd al schathemeltjerijk was en hij het dus echt niet nodig had om een crimineel als Holleeder te gaan helpen afpersingsmiljoenen weg te helpen sluizen. Mocht de man geld onder dwang hebben weggesluist, is het toch vals van het OM om deze meneer omdat hij niet durft te praten, toch zijn zakelijke en privéleven te ruïneren en als slotstuk naar de gevangenis willen sturen? Wat vind u daar nou van?

Had Klaas Bruinsma ook contacten met de vastgoedhandelaar Willem Endstra?

Zijn er überhaupt aanwijzingen dat Klaas Bruisma zich heeft bezig gehouden met de (eind jaren 80 in NL)nog betrekkelijk nieuwe drug: xtc, met name dus eind tachtiger jaren, begin negentiger jaren, toen dhr Bruinsma nog in leven was?

Dank u wel. Groet Omnibus33
Het is inderdaad godgeklaagd en zeer onterecht dat justitie de Erven Endstra niet aanpakt, maar dat is precies waar het in dit hele gebeuren om gaat: pas nadat er een 'witte boord' (Endstra) was gesneuveld, is justitie wakker geworden, ging de politiek zich ermee bemoeien en moesten de criminelen worden aangepakt.
Bruinsma en Endstra hebben nooit zaken gedaan, Bruinsma wilde dat niet. Hij wilde niet in zee met iemand die al besmet was.
Bruinsma deed in van alles, maar geen xtc, voor zover ik weet.
  Moderator maandag 20 juni 2011 @ 20:51:36 #32
42184 crew  DaMart
pi_98430346
Bent u ook wel eens dingen te weten gekomen die u liever niet had geweten?

En in het verlangde daarvan: zijn er feiten die u niet naar buiten kunt brengen omdat dat anders uzelf of anderen in gevaar kan brengen?

En hoeveel dreiging gaat er tegenwoordig nog van de Nederlandse onderwereld uit?
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  maandag 20 juni 2011 @ 20:54:21 #33
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_98430510
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:46 schreef HendrikJanKorterink het volgende:

[..]

Ik weet niet veel van Gladio, heb dat altijd een wazig verhaal gevonden. Er waren inderdaad wapens begraven, door of voor het verzet, maar de link met het criminele milieu was nogal vergezocht, als ik het me goed herinner.
Wat ik van Wikipedia kan lezen:

quote:
Een wapenopslag die in april 1980 bij toeval werd ontdekt in een Limburgs bos, bleek, naar in november 1990 bekend werd, deel uit te maken van O. Nadat deze werd ontdekt werd besloten de 40 bergplaatsen op te heffen en de explosieven te concentreren in een centrale bergplaats. Bij het leeghalen bleek echter dat verschillende bergplaatsen waren geplunderd en er veel explosieven en wapens ontbraken. Vermoedelijk zijn veel explosieven en wapens in handen gekomen van criminelen als Sam Klepper en John Mieremet en de Amsterdamse Deltagroep (volgens de Nederlandse justitie behoorden Etienne Urka, Mink Kok en Jan Femer hiertoe). In 1992 werd bij een inval in een boerderij in het Friese Oudebildtzijl naast een grote voorraad drugs ook een voorraad van ongeveer 130 kilo explosieven (vooral semtex) en granaten gevonden. Over de herkomst van deze wapens is -ook bij het IRT-team, dat wist van de drugs- niets bekend, maar volgens voormalig officier van jusitie Fred Teeven moet worden onderzocht of deze wapens uit Gladio-depots afkomstig zijn. Bij de wapenvondst was crimineel Mink Kok betrokken, waarmee Teeven (met toestemming van het Openbaar Ministerie) in 1998 een deal sloot.
Verder staat er nog een heel deel in het boek van Marian Husken over Mink K en is de werkwijze van I/O na te slaan in 'De Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten' van Kluijters.

Maar ik begrijp dat dit niet in het boek wordt belicht? (Antwoord op yvonne: ik heb het niet gelezen)

[ Bericht 1% gewijzigd door R2cksson op 20-06-2011 21:00:41 ]
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  maandag 20 juni 2011 @ 20:58:59 #34
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98430796
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2011 19:50 schreef yvonne het volgende:
Ik heb je boek gelezen tijdens m'n vakantie en nu heeft het meer vragen opgeleverd dan beantwoord eigenlijk :)

Ik zal het proberen kort te houden

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het nu niet het slimste deel van de bevolking is/was waar we het over hebben.
Uitstraling werkelijk nul, een stel kruimeldiefjes die opeens mazzel hadden door de opkomst van softdrug en gokautomaten.
En uiteraard de mazzel hadden van een meer dan sukkelig opererend politie-apparaat.
Ik kan in geen van die lui nou een echte gangster/zakenman ontdekken.
Ja Bruinsma en Thea misschien.

Hoe is het in godsnaam mogelijk ( geweest) dat dit zo lang kan spelen, het politie apparaat is nergens, geen moment het niveau Bromsnor ontstegen, de rechtspraak is bedenkelijk en hoe de advocatuur zich gedragen heeft tart werkelijk alles, sinds de jaren Bruinsma en cs kun je toch de hele advocatuur niet meer serieus nemen.
En blijkbaar werkt het nog steeds door, want politie/justitie laat gewoon toe dat de hele erven Bruinsma wordt uitgemoord.
Hoe dan ook, wat dan ook, een eerlijk proces heeft er nooit ingezeten voor ze.

Wanneer slaan jullie ( je collega misdaad-verslaggevers)de handen ineen en komen jullie gezamelijk met een standaardwerk over die periode en spelers?
Want jij en je collega's moeten toch écht meer weten dan je nu laat zien.
Of komen jullie daar pas mee als de laatste 'erven'vermoord is?
Ergens wringt het dat er op hoog niveau zoveel mis is gegaan, domheid? corruptie?

Mijn indruk is domheid en corruptie, maar goed, ik ben dan ook als lezer afhankelijk wat jullie in de afgelopen jaren gepubliceerd hebben en kan me alleen op de gegeven informatie baseren.
En ik kijk nu al uit het naar het vuistdikke standaardwerk :) ^O^

Oh, mag ik me nog even ergens mee bemoeien?
Je boek, het had zo handig geweest als je een hoofdstuk(je) wie is wie had toegevoegd, ik moest nu verdomde diep in m'n geheugen spitten waar het ook weer over ging en wie het nu weer was.

Bedankt
Tja. Slim? Het zijn mensen die op een spannende manier veel geld willen verdienen en daar vooral aan verslaafd zijn geraakt. Het probleem is zo oud ald de weg naar Rome: het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Ze hebben steeds nieuwe kicks nodig. Ben je gelukkiger met vier Ferrari's dan met één? Het gaat vooral om de spanning, niet om het geld. Dat is een keuze, heeft niet zoveel met slim of dom te maken.
Politie en justitie lopen wel een heel eind achter de feiten aan, maar uiteindelijk trekken ze toch aan het langste eind, de laatste jaren is 'het recht' aan de winnende hand (ook al gebeurt dat soms met een behoorlijk kromme stok).

Wat betreft dat wie-is-wie: ik heb juist geprobeerd het zo toegankelijk mogelijk te schrijven, met zo weinig mogelijk namen. Ik hoor van mensen die niet speciaal thuis zijn in de misdaad dat ze het aardig goed konden volgen. Maar dat is wellicht ook een persoonlijke kwestie.
  maandag 20 juni 2011 @ 21:01:50 #35
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98430949
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:54 schreef R2cksson het volgende:

[..]

Wat ik van Wikipedia kan lezen:

[..]

Verder staat er nog een heel deel in het boek van Marian Husken over Mink K en is de werkwijze van I/O na te slaan in 'De Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten' van Kluijters.

Maar ik begrijp dat dit niet in het boek wordt belicht?
Die wapens in Oude Bildtzijl hadden niks met Gladio te maken, wel met Mink Kok (heel ingewikkeld, via buurjongen en buurvrouw). Ik noem de wapenvondsten waar Mink bij betrokken was kort (Nachtwachtlaan), maar dat is allemaal heel bekende ouwe koek, daar wilde ik niet uitgebreid op ingaan.
  maandag 20 juni 2011 @ 21:06:59 #36
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98431256
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:51 schreef DaMart het volgende:
Bent u ook wel eens dingen te weten gekomen die u liever niet had geweten?

En in het verlangde daarvan: zijn er feiten die u niet naar buiten kunt brengen omdat dat anders uzelf of anderen in gevaar kan brengen?

En hoeveel dreiging gaat er tegenwoordig nog van de Nederlandse onderwereld uit?
Dingen die ik liever niet had geweten... Daar kan ik me nou niks bij voorstellen, ik wil alles weten. Dat wil niet zeggen dat je alles kunt gebruiken. Meer niet dan wel. Gaat niet zozeer om iemand in gevaar te brengen, vooral of je voldoende bewijs hebt. Als justitie iets niet hard kan krijgen, dan kan een journalist dat vaak ook niet. 'Wij' wisten al vijftien jaar voor zijn dood dat Willem Endstra zo fout was als het maar kan, maar de banken deden nog wel gewoon zaken met hem, justitie kon er geen vinger achter krijgen, dan kun je als journalist niet zomaar publiceren dat hij een witwasser is. Krijg je meteen een proces aan je broek (en gaat de uitgever failliet).
  One tough cookie maandag 20 juni 2011 @ 21:08:32 #37
169210 liesje1979
pi_98431352
Als u nu zelf nog 5 minuten met Klaas Bruinsma zou krijgen, wat zou u hem dan vragen of vertellen? Is het hele verhaal u nu duidelijk, of zijn er ook nog zaken waar u zelf nog vragen over heeft?
  maandag 20 juni 2011 @ 21:08:54 #38
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_98431375
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:42 schreef HendrikJanKorterink het volgende:

[..]

Dat verhaal van die 7 miljoen is niks nieuws, dat geld was niet van Bruinsma en is nooit van Bruinsma geweest.
Ik ben een n00b, van wie is dat geld dan wel? :')
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  maandag 20 juni 2011 @ 21:10:29 #39
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_98431444
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 21:01 schreef HendrikJanKorterink het volgende:

[..]

Die wapens in Oude Bildtzijl hadden niks met Gladio te maken, wel met Mink Kok (heel ingewikkeld, via buurjongen en buurvrouw). Ik noem de wapenvondsten waar Mink bij betrokken was kort (Nachtwachtlaan), maar dat is allemaal heel bekende ouwe koek, daar wilde ik niet uitgebreid op ingaan.
Toch vind ik het dan vreemd dat Peter R. de Vries, KRO's Reporter en zelfs Fred Teeven de link leggen met Gladio... Er zijn zelfs vermoedens dat criminelen zijn gebruikt door de inlichtingendiensten, al dan niet met medeweten van de criminelen zelf dan...
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  Moderator maandag 20 juni 2011 @ 21:10:43 #40
42184 crew  DaMart
pi_98431451
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:42 schreef R2cksson het volgende:

[..]

Maar ik kan me voorstellen dat je voor je boek(en) regelmatig in papieren duikt die niet zo openbaar zijn. Daar ondervind je dus geen hinder oid van?

[..]

Een concreet voorbeeld? Of liever niet?

[..]

Wat is dan de trigger geweest voor de interesse in de misdaad?
Ik ben ook wel benieuwd naar de antwoorden op deze vragen :).
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  maandag 20 juni 2011 @ 21:14:12 #41
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98431655
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:42 schreef R2cksson het volgende:

[..]

Maar ik kan me voorstellen dat je voor je boek(en) regelmatig in papieren duikt die niet zo openbaar zijn. Daar ondervind je dus geen hinder oid van?
Nee. En geheime papieren kom ik niet zo vaak tegen. Eigenlijk nooit.
quote:
[..]

Een concreet voorbeeld? Of liever niet?
Liever niet
quote:
[..]

Wat is dan de trigger geweest voor de interesse in de misdaad?
Is geen trigger, ik vind het leuk dingen uit te zoeken, hoeft niet beslist misdaad te zijn. Ik ben vooral geïnteresseerd in de vraag waarom mensen de dingen doen (en laten) en denken (of niet) en waarom niet. Degenen of niet de genen.
quote:
quote:
11s.gif Op maandag 20 juni 2011 21:08 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik ben een n00b, van wie is dat geld dan wel? :')
Van een meneer Wong. Is een heel ingewikkeld verhaal.
quote:
  Admin maandag 20 juni 2011 @ 21:17:00 #42
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_98431820
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:58 schreef HendrikJanKorterink het volgende:

[..]

Tja. Slim? Het zijn mensen die op een spannende manier veel geld willen verdienen en daar vooral aan verslaafd zijn geraakt. Het probleem is zo oud ald de weg naar Rome: het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Ze hebben steeds nieuwe kicks nodig. Ben je gelukkiger met vier Ferrari's dan met één? Het gaat vooral om de spanning, niet om het geld. Dat is een keuze, heeft niet zoveel met slim of dom te maken.
Politie en justitie lopen wel een heel eind achter de feiten aan, maar uiteindelijk trekken ze toch aan het langste eind, de laatste jaren is 'het recht' aan de winnende hand (ook al gebeurt dat soms met een behoorlijk kromme stok).

Wat betreft dat wie-is-wie: ik heb juist geprobeerd het zo toegankelijk mogelijk te schrijven, met zo weinig mogelijk namen. Ik hoor van mensen die niet speciaal thuis zijn in de misdaad dat ze het aardig goed konden volgen. Maar dat is wellicht ook een persoonlijke kwestie.
Bedankt voor je antwoord.

Is het hele gebeuren klaar en afgelopen als ook de laatste omgebracht is?

En 'het recht' aan de winnende hand, tsja, als iedereen geliquideerd word wint 'het recht' vanzelf ja :)
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  maandag 20 juni 2011 @ 21:17:40 #43
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98431867
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:28 schreef R2cksson het volgende:
Misschien dat ik mijn eerste vraag voor yvonne kan aanvullen met: en hoeveel geld daarvan was bestemd voor de mannen van het IRT en de meehelpende overheidslui?

Volgens mij waren die bedragen zo hoog dat het laten liggen als behoorlijk dom zou worden bestempeld... Ik denk dat ik ook gewoon had toegehapt hoor!
Ik denk dat er niet zoveel functionarissen rijk van zijn geworden, meer de betrokkenen uit het gewone zakenleven. Maar iedereen weet wel waar de grens ligt tussen goed en fout. De meeste mensen die aan de 'goede kant' zitten stappen heus niet zomaar over, ook niet voor heel veel geld.
  maandag 20 juni 2011 @ 21:18:46 #44
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98431933
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 21:17 schreef yvonne het volgende:

[..]

Bedankt voor je antwoord.

Is het hele gebeuren klaar en afgelopen als ook de laatste omgebracht is?

En 'het recht' aan de winnende hand, tsja, als iedereen geliquideerd word wint 'het recht' vanzelf ja :)
Er is geen laatste, er zijn allang weer nieuwe sterren, maar hun namen zijn nog niet zo bekend (en dat willen ze graag zo houden).
  Moderator maandag 20 juni 2011 @ 21:19:55 #45
42184 crew  DaMart
pi_98432000
Het schijnt dat een connectie van Bruinsma een aantal van diens beelden in een huis bij Marbella had staan. Het zou gaan om beelden van Indianen, wat mij eigenlijk nieuwsgierig maakt of Bruinsma een bijzondere band met Indianen had?
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  maandag 20 juni 2011 @ 21:20:31 #46
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_98432042
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 21:18 schreef HendrikJanKorterink het volgende:

[..]

Er is geen laatste, er zijn allang weer nieuwe sterren, maar hun namen zijn nog niet zo bekend (en dat willen ze graag zo houden).
Haha, echt? Maar zoiets kan toch nooit zo lang geheim blijven, denk ik dan.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  maandag 20 juni 2011 @ 21:21:52 #47
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98432115
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 21:10 schreef R2cksson het volgende:

[..]

Toch vind ik het dan vreemd dat Peter R. de Vries, KRO's Reporter en zelfs Fred Teeven de link leggen met Gladio... Er zijn zelfs vermoedens dat criminelen zijn gebruikt door de inlichtingendiensten, al dan niet met medeweten van de criminelen zelf dan...
Tja. Er is wel een linkje, maar eerlijk gezegd vond ik dat nogal vergezocht. Maar ik geef mijn mening graag voor een betere. Dat hele Gladio was volgens mij een opgeblazen gedoe van een stelletje mafkezen dat nog geen afscheid kon nemen van de mooiste tijd van hun leven (de oorlog).
  maandag 20 juni 2011 @ 21:22:18 #48
348216 HendrikJanKorterink
Auteur De BV Bruinsma
pi_98432147
quote:
11s.gif Op maandag 20 juni 2011 21:20 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Haha, echt? Maar zoiets kan toch nooit zo lang geheim blijven, denk ik dan.
Het is ook geen geheim.
  Moderator maandag 20 juni 2011 @ 21:24:17 #49
42184 crew  DaMart
pi_98432269
Onlangs zijn in de Tweede Kamer kritische vragen gesteld over de Baumannrekening en het vrijkomen van het geld van Bruinsma dat daarop zou staan. Ik mis daarbij een stukje achtergrond, dus vraag me af wat die Baumannrekening precies is, en hoe past die in het boek?

En denkt u dat de Nederlandse staat ooit iets van dat geld zal zien?
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  maandag 20 juni 2011 @ 21:24:29 #50
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_98432278
Denk je dat er de komende tijd nog veel boven water zal komen over Bruinsma en consorten, of moeten we het hier maar mee doen?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')