FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / Keuken deurtjes
ComplexGuymaandag 13 juni 2011 @ 23:04
Hallo!

Ik ben bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken en nu sta ik voor de keuze van de deurtjes, het gaat om de materiaal keuze:

Spaanplaat met folie, MDF of toch echte eiken deurtjes.

Het mooiste vind ik de eiken deurtjes, maar is het het extra geld waard? Wat zijn jullie meningen en ervaringen?

Ik denk zelf dat het vooral een kwestie van smaak is en de kwaliteit eigenlijk vergelijkbaar is.
Voor 't idee; meerprijs eiken is ongeveer 1500 euro, MDF ongeveer 750 euro

Zo moet 't er zo ongeveer uit komen te zien:
3.jpg
R2Rmaandag 13 juni 2011 @ 23:30
Nou daar zit wel verschil in hoor, bij spaanplaat/folie krijg je vaak na een aantal jaar dat de randjes beschadigd zijn, stukje folie eraf springt enzo.
Bij MDF al een stuk minder, en bij eiken nagenoeg niet.....

Dus wil je die keuken er lang in laten zitten, dat bepaalt welk materiaal het moet worden.

MDF en eiken kan je ook nog een keer schuren als het moet, hoef je met beplakte spaanplaat niet te proberen.....
ComplexGuymaandag 13 juni 2011 @ 23:43
Schuren en dan b.v. opnieuw een ander kleurtje geven... mmm goed idee!

Had begrepen van de verkoper (hoe erg kun je die vertrouwen...) dat bij 't soort folie dat hun verkopen er eigenlijk geen problemen bekend zijn.

Moet wel zeggen de keuken van m'n ouders (18 jaar oud) ook deurtjes van folie heeft en dat er eigenlijk nog nooit wat mee aan de hand is geweest. Vandaar m'n positieve gedachten wat betreft folie...

Ben erg benieuwd naar meningen/ervaringen van meer mensen!
troveydinsdag 14 juni 2011 @ 02:58
Zal erg aan de kwaliteit liggen van het folie...ik heb deurtjes gezien die echt bagger waren qua kwaliteit maar inderdaad ook exemplaren die niet onderdeden voor massief hout. Voordeel van hout blijft inderdaad dat je er ook meer mee kan doen als je b.v. de kleur zat bent en dat je beschadigingen beter kunt wegwerken.
DS4dinsdag 14 juni 2011 @ 09:33
Ik zou zeggen: kijk eens goed naar massief eiken vs fineer. Massief eiken heeft zonder enige twijfel meer uitstraling. Met name op grotere oppervlakten merk je dat. Alleen al daarom zou ik massief eiken nemen.

Dat is naast de voordelen die al zijn genoemd.
bart1977dinsdag 14 juni 2011 @ 09:56
Het hangt er ook vanaf hoe je met de keuken omspringt. Ik ken een stel met kinderen, en zij maken binnen vijf jaar echt korte metten met een Ikea keuken. Overal hoekjes vanaf et cetera.

Vuistregel test: hoe doe jij de huiskamer deur dicht? Smijt je die achter je dicht? Of hou je de klink in je hand?

Indien dat laatste, dan hoef jij echt niet te betalen voor extra kwaliteit. Die heb je dan niet nodig.