FOK!forum / Culinesse à gogo / Tomatensoep van de chinees, hoe te maken?
babipangangmaandag 13 juni 2011 @ 10:17
Heeft iemand een recept om dezelfde tomatensoep te maken zoals ze hem ook bij de chinees hebben? Dus die heerlijk zoete smaak met rijst etc. erin.
OpperTokkiemaandag 13 juni 2011 @ 10:25
je neemt 1 Chinees goed wassen stop m in de pan blik unox tomatensoep erbij smullen maar...

Of kijk eens op http://www.smulweb.nl/zoe(...)=chinese+tomatensoep
_Lokimaandag 13 juni 2011 @ 10:31
Appelmoes erdoorheen.
Serieus.
Antarismaandag 13 juni 2011 @ 10:32
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 10:25 schreef OpperTokkie het volgende:
je neemt 1 Chinees goed wassen stop m in de pan blik unox tomatensoep erbij smullen maar...

Of kijk eens op http://www.smulweb.nl/zoe(...)=chinese+tomatensoep
_O-
Gemaskerdemaandag 13 juni 2011 @ 10:39
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 10:25 schreef OpperTokkie het volgende:
je neemt 1 Chinees goed wassen stop m in de pan blik unox tomatensoep erbij smullen maar...

Of kijk eens op http://www.smulweb.nl/zoe(...)=chinese+tomatensoep
lolwut.
L-ascorbinezuurmaandag 13 juni 2011 @ 10:46
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 10:31 schreef _Loki het volgende:
Appelmoes erdoorheen.
Serieus.
Dat inderdaad. :Y)
Trustenmaandag 13 juni 2011 @ 10:47
ik gebruik dit recept wat ik ooit van iemand op FOK! heb 'gejat', je zou het niet denken maar het is echt lekker en komt heel dicht in buurt van 'de echte' !

1 pot kipbouillion (met kippenvlees)

Als de pot leeg is gebruik je hem om het volgende af te meten:
Appelmoes (1 pot)
Gezeefde tomaat (2 potten)
paar eetlepels ketjap manis
sambal naar smaak
handje tauge heel kort laten meepruttelen

Smakelijk :Y
babipangangmaandag 13 juni 2011 @ 10:55
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 10:47 schreef Trusten het volgende:
ik gebruik dit recept wat ik ooit van iemand op FOK! heb 'gejat', je zou het niet denken maar het is echt lekker en komt heel dicht in buurt van 'de echte' !

1 pot kipbouillion (met kippenvlees)

Als de pot leeg is gebruik je hem om het volgende af te meten:
Appelmoes (1 pot)
Gezeefde tomaat (2 potten)
paar eetlepels ketjap manis
sambal naar smaak
handje tauge heel kort laten meepruttelen

Smakelijk :Y
Thnx, die appelmoes klinkt inderdaad gek als ingredient :P
Donna_99maandag 13 juni 2011 @ 10:57
Die taugé moet je wel goed verhitten in verband met de EHEC. ;)
Hans_van_Baalenmaandag 13 juni 2011 @ 11:16
De Chinees zelf spuugt er ook altijd nog ff in. Daar komt die rijstsmaak vandaan.
Curiositymaandag 13 juni 2011 @ 11:37
Ze maken een basis met een groot blik tomatenpuree, suiker, kip, azijn.
Per kom doen ze een schep basis mengen met heet water.

[ Bericht 0% gewijzigd door Curiosity op 13-06-2011 14:59:49 ]
Riannmaandag 13 juni 2011 @ 12:38
Eigenlijk is het niet zo moeilijk
ik heb het nu ookal een paar keer gemaakt.
Eigenlijk moet je vooral naar de kruiden kijken die je erin moet doen. En verder kun je zelf wat
doen met tomaten tomatenpuree kipbouillon zelf getrokken of van een blokje. En verder wat voor groente etc je erin doet.

Ik doe het alleen nooit met appelmoes ik doe het met:
suiker
sambal
ketjap manis
azijn
Djahé
sereh poeder

de mijne smaakt altijd precies zoals bij de chinees.

maar je moet maar eens op google zoeken daar zie je zoveel recepten.
Speculoosjemaandag 13 juni 2011 @ 22:29
Als je het makkelijk wilt:
Heinz tomato frito (pakjes) smaken van zichzelf al behoorlijk naar Chinese tomatensoep. Er staat een receptje achterop voor Chinese tomatensoep geloof ik, ik heb dat eens gemaakt, er ging ook gembersiroop door. Was echt heel lekker en smaakte net zoals bij de chinees :)