FOK!forum / Culinesse à gogo / Melk met witte stukjes erin, over datum?
Yaroszondag 12 juni 2011 @ 12:18
Toen ik vanochtend melk uit de koelkast wou pakken en op wou warmen voor een kommetje brinta, bleken er allerlei witte stukjes in de melk te zitten na opwarming. De melk was niet over datum... Wat is hiervan het probleem, en beter nog: Hoe kan dat voortaan voorkomen worden?
Ferrari_Tapezondag 12 juni 2011 @ 12:25
Gewoon opdrinken TS.
Trigaltizondag 12 juni 2011 @ 12:27
Dat heet schiften, waarschijnlijk te warm gemaakt.
Trigaltizondag 12 juni 2011 @ 12:28
Overigens wel over datum dan. (Niet goed meer).
machtpenzondag 12 juni 2011 @ 12:30
Dat is melkvet wat samenklontert. Geen probleem in feite hoort dat zo. Melk wordt gehomogeniseerd waarbij de klontjes oplossen maar daarna klonteren ze weer samen.
troveyzondag 12 juni 2011 @ 12:36
Zodra het zuur is en klonterig is het tijd om erover na te denken om het weg te gooien. :P
RemcoDelftzondag 12 juni 2011 @ 12:43
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 12:18 schreef Yaros het volgende:
Toen ik vanochtend melk uit de koelkast wou pakken en op wou warmen voor een kommetje brinta, bleken er allerlei witte stukjes in de melk te zitten na opwarming. De melk was niet over datum... Wat is hiervan het probleem, en beter nog: Hoe kan dat voortaan voorkomen worden?
Goed koud houden? De "max. +7" wat op het pak staat is niet genoeg om de houdbaarheidsdatum te halen. +2 tot +4 is beter.
Yaroszondag 12 juni 2011 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 12:30 schreef machtpen het volgende:
Dat is melkvet wat samenklontert. Geen probleem in feite hoort dat zo. Melk wordt gehomogeniseerd waarbij de klontjes oplossen maar daarna klonteren ze weer samen.
Wanneer komen ze dan weer samen, want hoe goed ik ook roerde het was nog steeds gescheiden
Yaroszondag 12 juni 2011 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 12:43 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Goed koud houden? De "max. +7" wat op het pak staat is niet genoeg om de houdbaarheidsdatum te halen. +2 tot +4 is beter.
De koelkast staat wel ietwat laag... maar even omhoog zetten dus..
troveyzondag 12 juni 2011 @ 12:57
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 12:55 schreef Yaros het volgende:

[..]

Wanneer komen ze dan weer samen, want hoe goed ik ook roerde het was nog steeds gescheiden
Roeren zal niet gaan helpen. ;)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Homogeniseren
Yaroszondag 12 juni 2011 @ 13:17
Dat wordt dus nieuwe melk kopen, jammer dat de winkels maandag ook nog gesloten zijn.. In conclusie dus kouder bewaren en dan is het opgelost?
troveyzondag 12 juni 2011 @ 13:18
Je kunt de melk gewoon drinken hoor :') ...als de stukjes je storen giet je het even door een fijne zeef heen...opgelost. :P
Yaroszondag 12 juni 2011 @ 13:21
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 13:18 schreef trovey het volgende:
Je kunt de melk gewoon drinken hoor :') ...als de stukjes je storen giet je het even door een fijne zeef heen...opgelost. :P
Maar de melk is vrijwel doorzichtig
troveyzondag 12 juni 2011 @ 13:23
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 13:21 schreef Yaros het volgende:

[..]

Maar de melk is vrijwel doorzichtig
Komt omdat het nu heel magere melk is. :P Het is niet bedorven dus nog steeds drinkbaar.
Isabeauzondag 12 juni 2011 @ 13:28
Of het ook lekker is is een tweede ;)
troveyzondag 12 juni 2011 @ 13:33
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 13:28 schreef Isabeau het volgende:
Of het ook lekker is is een tweede ;)
Dat vroeg TS niet. :P
Yaroszondag 12 juni 2011 @ 14:04
Nee, het is niet lekker! Vooral niet voor de brinta.. ;)
troveyzondag 12 juni 2011 @ 14:36
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 14:04 schreef Yaros het volgende:
Nee, het is niet lekker! Vooral niet voor de brinta.. ;)
Maar dat was de vraag niet :P ...je vraag was of het niet bedorven is..en dat is het dus niet. :')

Lekker zaniken op een zondag :P
tinus-trotylmaandag 13 juni 2011 @ 12:53
Even slikken en weer doorgaan...