FOK!forum / Culinesse à gogo / wanneer is een abrikoos goed?
fespozaterdag 11 juni 2011 @ 23:04
ik heb 2 abrikozen gekocht en deze voelde zacht aan dus ik denk snel eten voor ze beurs zijn.
maar het bleek zeer hard te zijn, zo als een stevige appel.

hoort niet zo te zijn?
zo niet wanneer weet ik of ze eetbaar zijn want de buitenland is wel indrukbaar.
Erasmozaterdag 11 juni 2011 @ 23:21
Je voelt het wel veranderen als het zover is :P

Voor de rest is je abrikoos wrs te vroeg geplukt, ondanks de warme lente is het seizoen nog niet van start.
fespozaterdag 11 juni 2011 @ 23:25
beste is dus nog een paar dagjes wachten tot ik de andere opeet?
golferzaterdag 11 juni 2011 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 23:25 schreef fespo het volgende:
beste is dus nog een paar dagjes wachten tot ik de andere opeet?
Of in de magnetron leggen om het proces te versnellen. :')
spierbalzaterdag 11 juni 2011 @ 23:27
Als ie groen is en uit ze eigen wegloopt,
Nee even zonder dollen waarschijnlijk als je er zachtjes in kan drukken zal die wel goed zijn.
En anders is het goed voor je tandjes en tandvlees.
NDAsilencedzaterdag 11 juni 2011 @ 23:32
Als ze te pruimen zijn :D
Pietverdrietzondag 12 juni 2011 @ 09:41
Abrikozen, net als alle Steenfruit rijpen niet na als ze geplukt zijn, ze worden alleen zachter daarom is het zo lastig om aan goede abrikozen te komen, net als rijpe perzikken.