foodlover | vrijdag 10 juni 2011 @ 20:35 |
Ik wil van het weekend zelf eens bagels maken. Bagels maak je van een standaard broodrecept maar het bijzondere is dat je de broodjes na de rijs eerst pocheert in water met suiker en dat ze daarna de oven in gaan. Heb het nog nooit geprobeerd, iemand tips/ervaringen? | |
Joe-Momma | vrijdag 10 juni 2011 @ 20:49 |
Lijkt mij gewoon een kwestie van doen. | |
golfer | vrijdag 10 juni 2011 @ 21:26 |
[FOK!-kookboek] Brood & Banket | |
foodlover | maandag 13 juni 2011 @ 21:19 |
Zojuist bagels gebakken! Zijn goed gelukt! Voor het bakken bestrooid met sesam en black cumin (juffer in 't groen). Standaard broodrecept gebruikt van pond bloem, zout, lauw water met suiker en zakje gist, na 1e rijs ringen gevormd en op bakplaat 15 min. laten narijzen. Daarna gepocheerd in kokend water met schep suiker en snuf zout. Bestreken met ei en afgebakken in oven op ca. 225 graden voor 20 min (halverwege keren). https://picasaweb.google.(...)#5617782660750188130 https://picasaweb.google.(...)#5617782685726301330 | |
Erasmo | maandag 13 juni 2011 @ 23:52 |
Ziet er niet slecht uit. | |
kahlie | maandag 13 juni 2011 @ 23:54 |
Klinkt goed en ziet er mooi uit. Kreeg je wel het lichtzoetige van Bagels gecombineerd met een knapperig korstje? Aangezien je schreef dat je gewoon deeg had gebruikt? | |
foodlover | vrijdag 17 juni 2011 @ 20:04 |
Ja, lichtzoete smaak komt door het pocheren in kokend water met suiker en een beetje zout, smaakt echt anders dan normaal brood, is ook compacter. De bagels waren een dag later nog erg lekker (even halveren en in de broodrooster) maar ik zou ze volgende keer af laten koelen en dan meteen invriezen als je ze wilt bewaren. | |
kahlie | vrijdag 17 juni 2011 @ 20:36 |
Ah, ok. Ik dacht dat er wat aan het deeg was toegevoegd ![]() Dank voor de uitleg + extra informatie. Mocht ik nog tijd hebben om ze te bakken voor m'n vakantie laat ik wel even weten hoe het is gegaan. |