abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 10 juni 2011 @ 20:35:04 #1
296595 foodlover
live and learn
pi_97996653
Ik wil van het weekend zelf eens bagels maken. Bagels maak je van een standaard broodrecept maar het bijzondere is dat je de broodjes na de rijs eerst pocheert in water met suiker en dat ze daarna de oven in gaan. Heb het nog nooit geprobeerd, iemand tips/ervaringen?
  vrijdag 10 juni 2011 @ 20:49:32 #2
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_97997420
Lijkt mij gewoon een kwestie van doen.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 21:26:11 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97999484
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 13 juni 2011 @ 21:19:37 #4
296595 foodlover
live and learn
pi_98131626
Zojuist bagels gebakken!

Zijn goed gelukt! Voor het bakken bestrooid met sesam en black cumin (juffer in 't groen).
Standaard broodrecept gebruikt van pond bloem, zout, lauw water met suiker en zakje gist, na 1e rijs ringen gevormd en op bakplaat 15 min. laten narijzen. Daarna gepocheerd in kokend water met schep suiker en snuf zout. Bestreken met ei en afgebakken in oven op ca. 225 graden voor 20 min (halverwege keren).

https://picasaweb.google.(...)#5617782660750188130

https://picasaweb.google.(...)#5617782685726301330
  maandag 13 juni 2011 @ 23:52:07 #5
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98141691
Ziet er niet slecht uit.
pi_98141802
Klinkt goed en ziet er mooi uit. Kreeg je wel het lichtzoetige van Bagels gecombineerd met een knapperig korstje? Aangezien je schreef dat je gewoon deeg had gebruikt?
  vrijdag 17 juni 2011 @ 20:04:59 #7
296595 foodlover
live and learn
pi_98306241
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 23:54 schreef kahlie het volgende:
Klinkt goed en ziet er mooi uit. Kreeg je wel het lichtzoetige van Bagels gecombineerd met een knapperig korstje? Aangezien je schreef dat je gewoon deeg had gebruikt?
Ja, lichtzoete smaak komt door het pocheren in kokend water met suiker en een beetje zout, smaakt echt anders dan normaal brood, is ook compacter. De bagels waren een dag later nog erg lekker (even halveren en in de broodrooster) maar ik zou ze volgende keer af laten koelen en dan meteen invriezen als je ze wilt bewaren.
pi_98307545
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 20:04 schreef foodlover het volgende:

[..]

Ja, lichtzoete smaak komt door het pocheren in kokend water met suiker en een beetje zout, smaakt echt anders dan normaal brood, is ook compacter. De bagels waren een dag later nog erg lekker (even halveren en in de broodrooster) maar ik zou ze volgende keer af laten koelen en dan meteen invriezen als je ze wilt bewaren.
Ah, ok. Ik dacht dat er wat aan het deeg was toegevoegd :@
Dank voor de uitleg + extra informatie. Mocht ik nog tijd hebben om ze te bakken voor m'n vakantie laat ik wel even weten hoe het is gegaan.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')