The_Dean | woensdag 8 juni 2011 @ 18:15 |
Hoi! Vraagje over mijn kip. Ik heb zometeen 4 kippenbouten in een schaal, om de oven in te gaan [nu nog even een stukje ontdooien]. Maar die kan ik kaal in een schaal doen en gewoon garen? Of moet ik er speciale handelingen voor doen? Normaal eet ik kipfilet uit de koekenpan, of bouten/vleugels van de BBQ, maar dit heb ik nooit gedaan. Ik heb verder nog geen idee wat ik er bij ga eten. Hebben weinig in huis, dus waarschijnlijk rijst ![]() | |
Zonnetje1981 | woensdag 8 juni 2011 @ 18:16 |
olie en kruiden misschien? | |
LasTeR | woensdag 8 juni 2011 @ 18:17 |
Pleur een 30/40 minuten in de oven op 220C en dan moeten ze wel gaar zijn. | |
The_Dean | woensdag 8 juni 2011 @ 18:17 |
Ja, mijn standaard BBQ en paprika kruiden ![]() Maar geen braadzakken of vocht/water/jus ofzo toch? | |
SAMTHAAA | woensdag 8 juni 2011 @ 18:18 |
Ja precies olie dus En pikante kip kruiden ofzo ![]() | |
Mishu | woensdag 8 juni 2011 @ 18:18 |
Nee gewoon op een grillplaat leggen in de oven. | |
The_Dean | woensdag 8 juni 2011 @ 18:19 |
Olie, als in even insmeren met wat olie? | |
Mishu | woensdag 8 juni 2011 @ 18:20 |
Wij doen geen olie omdat er uit de kip al heel veel olie druipt. Wat zout er op is wel lekker ![]() | |
SAMTHAAA | woensdag 8 juni 2011 @ 18:20 |
Jups Je kan idd ook water erin doen maar zou k niet aanraden ![]() | |
The_Dean | woensdag 8 juni 2011 @ 18:29 |
Zo, oven op 200, kip gekruid en geolied in de schaal in de oven. Bedankt voor de hulp ![]() | |
Xlarge | woensdag 8 juni 2011 @ 18:30 |
Als je ze op de bbq kan maken , kan je het ook in de oven. Even kruiden, wellicht wat olie en in de oven, even lang als op de bbq (als je iig een bbq met deksel hebt, en ongegaarde kippenpoten) op zo'n 200 graden | |
Rickocum | woensdag 8 juni 2011 @ 18:32 |
tyf je er geen kipkruiden over heen? | |
The_Dean | woensdag 8 juni 2011 @ 18:32 |
Ik heb helaas nog geen kipkruiden. Moet echt nog leren koken merk ik. Naja, écht koken dan ![]() | |
Zonnetje1981 | woensdag 8 juni 2011 @ 18:32 |
olie alleen als je de kip in een schaal doet (anders plakt de kip aan je schaal vast) op een rooster is olie idd niet nodig | |
SAMTHAAA | woensdag 8 juni 2011 @ 18:34 |
Pikante kip kruiden van verstegen ![]() | |
Mishu | woensdag 8 juni 2011 @ 18:35 |
Gewoon zout en peper plus paprikapoeder kan ook. | |
Xlarge | woensdag 8 juni 2011 @ 19:04 |
Echt koken is niet met kant en klare (kip)kruiden, die zijn vaak erg op zout gebaseerd ![]() | |
Kabolter | woensdag 8 juni 2011 @ 19:12 |
Kipkruiden zijn gewoon goed hoor. Verse kruiden is helemaal onzinnig aangezien de meeste smaak verloren gaat. Amper sap om in te gaan door de krokante buitenkant zorgt ervoor dat door de hitte de meeste smaak verloren gaat. Dan kun je beter gevriesdroogde kruiden gebruiken. Die zijn vaak geconcentreerder en behouden langer hun smaak. Maar mensen zijn vaak net wat trotser op het resultaat als de smaak goed is, omdat ze dat helemaal zelf hebben gedaan. Het eindresultaat is soms wat verrassender en die spanning en dat het dan toch nog goed is gekomen zal psychisch wel wat met die mensen doen denk ik. | |
Rickocum | woensdag 8 juni 2011 @ 19:17 |
En dump er ook een vel bakpapier onder t rooster zodat je hele schaal (als je een schaal onder je rooster hebt tenminste) één grote vette bende wil worden. edit Sorry, je hebt het IN een schaal! Nevermind dus! | |
The_Dean | woensdag 8 juni 2011 @ 20:13 |
Maar toch bedankt voor de tip, volgende keer misschien op het rooster. Even een beetje olie erop gesmeerd, wat BBQ en paprika kruiden eroverheen en lekker braden. Smaakte erg goed, bedankt voor de hulp allemaal ![]() |