abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97896422
Hoi! Vraagje over mijn kip.

Ik heb zometeen 4 kippenbouten in een schaal, om de oven in te gaan [nu nog even een stukje ontdooien]. Maar die kan ik kaal in een schaal doen en gewoon garen? Of moet ik er speciale handelingen voor doen?

Normaal eet ik kipfilet uit de koekenpan, of bouten/vleugels van de BBQ, maar dit heb ik nooit gedaan.

Ik heb verder nog geen idee wat ik er bij ga eten. Hebben weinig in huis, dus waarschijnlijk rijst :)
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:16:44 #2
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_97896477
olie en kruiden misschien?
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:17:33 #3
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_97896511
Pleur een 30/40 minuten in de oven op 220C en dan moeten ze wel gaar zijn.
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
pi_97896528
Ja, mijn standaard BBQ en paprika kruiden :D

Maar geen braadzakken of vocht/water/jus ofzo toch?
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
pi_97896540
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 18:16 schreef Zonnetje1981 het volgende:
olie en kruiden misschien?
Ja precies olie dus
En pikante kip kruiden ofzo :Y)
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:18:51 #6
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_97896571
Nee gewoon op een grillplaat leggen in de oven.
pi_97896579
Olie, als in even insmeren met wat olie?
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:20:23 #8
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_97896665
Wij doen geen olie omdat er uit de kip al heel veel olie druipt. Wat zout er op is wel lekker :) en dus de rest v/d kruiden.
pi_97896683
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 18:19 schreef The_Dean het volgende:
Olie, als in even insmeren met wat olie?
Jups
Je kan idd ook water erin doen maar zou k niet aanraden :P
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:29:42 #10
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_97897100
Zo, oven op 200, kip gekruid en geolied in de schaal in de oven. Bedankt voor de hulp O+
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
pi_97897141
Als je ze op de bbq kan maken , kan je het ook in de oven.
Even kruiden, wellicht wat olie en in de oven, even lang als op de bbq (als je iig een bbq met deksel hebt, en ongegaarde kippenpoten) op zo'n 200 graden
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:32:01 #12
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_97897222
tyf je er geen kipkruiden over heen?
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:32:40 #13
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_97897256
Ik heb helaas nog geen kipkruiden.

Moet echt nog leren koken merk ik. Naja, écht koken dan :@
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:32:49 #14
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_97897266
olie alleen als je de kip in een schaal doet (anders plakt de kip aan je schaal vast) op een rooster is olie idd niet nodig
pi_97897351
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 18:32 schreef The_Dean het volgende:
Ik heb helaas nog geen kipkruiden.

Moet echt nog leren koken merk ik. Naja, écht koken dan :@
Pikante kip kruiden van verstegen :Y)
  woensdag 8 juni 2011 @ 18:35:07 #16
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_97897372
Gewoon zout en peper plus paprikapoeder kan ook.
pi_97898704
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 18:32 schreef The_Dean het volgende:
Ik heb helaas nog geen kipkruiden.

Moet echt nog leren koken merk ik. Naja, écht koken dan :@
Echt koken is niet met kant en klare (kip)kruiden, die zijn vaak erg op zout gebaseerd 3.gif , dus je bent waarschijnlijk een stuk "echter" bezig geweest als je dacht
pi_97899147
Kipkruiden zijn gewoon goed hoor. Verse kruiden is helemaal onzinnig aangezien de meeste smaak verloren gaat. Amper sap om in te gaan door de krokante buitenkant zorgt ervoor dat door de hitte de meeste smaak verloren gaat.

Dan kun je beter gevriesdroogde kruiden gebruiken. Die zijn vaak geconcentreerder en behouden langer hun smaak. Maar mensen zijn vaak net wat trotser op het resultaat als de smaak goed is, omdat ze dat helemaal zelf hebben gedaan. Het eindresultaat is soms wat verrassender en die spanning en dat het dan toch nog goed is gekomen zal psychisch wel wat met die mensen doen denk ik.
  woensdag 8 juni 2011 @ 19:17:14 #19
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_97899409
En dump er ook een vel bakpapier onder t rooster zodat je hele schaal (als je een schaal onder je rooster hebt tenminste) één grote vette bende wil worden.

edit
Sorry, je hebt het IN een schaal! Nevermind dus!
  woensdag 8 juni 2011 @ 20:13:10 #20
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_97902405
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 19:17 schreef RickoKun het volgende:
En dump er ook een vel bakpapier onder t rooster zodat je hele schaal (als je een schaal onder je rooster hebt tenminste) één grote vette bende wil worden.

edit
Sorry, je hebt het IN een schaal! Nevermind dus!
Maar toch bedankt voor de tip, volgende keer misschien op het rooster.

Even een beetje olie erop gesmeerd, wat BBQ en paprika kruiden eroverheen en lekker braden.
Smaakte erg goed, bedankt voor de hulp allemaal :)
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')