Eén van de laatste reacties:quote:Op dinsdag 17 mei 2011 20:26 schreef Danny het volgende:
En daardoor is het god-ver-domme 25% ZOETER en dus NIET TE VRETEN.
De crispy chips zijn het ergst. Crispy paprika is gewoon fokking ranzig.
Dus nou moet ik noodgedwongen markant merk enzo vreten. Ook troep, maar niet zo goor als Lays.
Klacht:
Prima smaakvolle chips veranderen in iets dat hangt tussen putdrek en koeienkots
Dit zijn inderdaad dingen die de meeste mensen consumeren, maar als je gewoon normaal kookt (en dus niet alleen maar kant- en klaar kruidenmixen gebruikt (dat noem ik geen koken), maar zélf je eten bereidt door o.a. zelf de kruiden samen te stellen, dan kun je zelf bepalen hoeveel zout je verder nog gebruikt. En als je niet normaal kan/wil koken, maar alleen maar kant- en klaar kruidenzakjes gebruikt en daardoor vindt dat je te veel zout binnen krijgt, moet je dat ook lekker zelf weten, maar waar wáárom moeten de zoutjes-fabrikanten zich daarop aanpassen?!quote:Op woensdag 8 juni 2011 09:18 schreef escalatie het volgende:
De volgende producten bevatten veel zout:
* Brood 24 %
* Vlees(waren) 17 %
* Soepen 10 %
* Kaas 8 %
* Melk(producten) 7 %
* Noten/zaden/snacks 6 %
* Vetten/oliën/hartige sauzen 6 %
70% van je zout krijg je binnen via voedingsproducten. Het gaat in het lijstje om de belangrijkste zoutbronnen in de Nederlandse voeding. Dus kreeg je (op moment van onderzoek) 24% (van die 70%) binnen via brood. De overige 30% is het zoutpotje.quote:Op woensdag 8 juni 2011 23:03 schreef TweeGrolsch het volgende:
Brood is 24% zout??? of bevat 24% van ADH?
quote:De bakkerijsector heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verzocht het Warenwetbesluit Meel en brood aan te passen. Het maximaal toegestane gehalte aan keukenzout is verlaagd van 2,5% naar 2,1% op basis van droge stof. Dit laatste komt overeen met ongeveer 1,8% op meelbasis. Vanaf 1 juli 2009 is het nieuwe besluit in werking getreden. Vanaf die datum gaat het dus niet meer om een vrijwillige deelname aan de zoutreductie; het is een wettelijke verplichting geworden.
die eten zonnebloempittenquote:
quote:De consument vraagt om smaakvolle producten, maar heeft daarnaast steeds meer behoefte aan gezondere voeding. PepsiCo beantwoordt deze duidelijke consumentenvraag
met concrete voornemens en initiatieven.
Op groepsniveau is het voornemen om betere producten te maken vastgelegd in heel concrete doelstellingen, waarvoor 2006 als referentiejaar wordt gebruikt:
25% minder zout tegen 2015
15% minder vet tegen 2020
25% minder suiker tegen 2020
Idd, dus eigenlijk gewoon aldi-chips eten, die zijn nog wel zout en iig niet volgestopt met dure vetvervangersquote:Op donderdag 23 juni 2011 14:54 schreef Infection het volgende:
Lees dit maar eens:
http://www.nu.nl/gezondheid/2545982/light-chips-maken-dik.html
Laat gelijk zien dat die 25% minder vet/zout gewoon bullshit is. Het enige wat het doet is de smaak verneuken en voor de rest is het allemaal nog steeds net zo 'slecht' voor je.
Mensen die het topic niet lezen en/of niet snappen en/of de smaakverandering van Smiths/Lay's niet proeven.quote:Op donderdag 23 juni 2011 14:59 schreef Zeepvloertje het volgende:
dan kopen jullie toch geen chips light?
ik vind het vooral komisch dat soms tegen sluitingstijd de rek met normale lays leeg is en de rek met light lays nog helemaal vol
Mee eens. Chips van de Lidl is anders ook nog aardig te eten.quote:Op donderdag 23 juni 2011 14:59 schreef TSI het volgende:
[..]
Idd, dus eigenlijk gewoon aldi-chips eten, die zijn nog wel zout en iig niet volgestopt met dure vetvervangers(en aldi-ribbelchips is best goed te eten!
)
dikzakquote:Op donderdag 23 juni 2011 15:00 schreef Phileintje het volgende:
[..]
Mensen die het topic niet lezen en/of niet snappen en/of de smaakverandering van Smiths/Lay's niet proeven.
De 'normale' chips die ze tegenwoordig hebben is zo goed als hetzelfde als de light-chips.quote:Op donderdag 23 juni 2011 14:59 schreef Zeepvloertje het volgende:
dan kopen jullie toch geen chips light?
ik vind het vooral komisch dat soms tegen sluitingstijd de rek met normale lays leeg is en de rek met light lays nog helemaal vol
dat is dus echt niet waarquote:Op donderdag 23 juni 2011 15:07 schreef Infection het volgende:
[..]
De 'normale' chips die ze tegenwoordig hebben is zo goed als hetzelfde als de light-chips.
Kwa smaak zit er niet veel verschil meer in. De normale lays heeft altijd nog wel meer zout en vet dan light, maar het is zo weinig geworden dat het verschil tussen light en normaal bijna niet meer te merken is.quote:Op donderdag 23 juni 2011 15:08 schreef Zeepvloertje het volgende:
[..]
dat is dus echt niet waar
maarruh, om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat de normale lays veranderd is. zo vaak eet ik dat niet.
Brood kan je prima vervangen met rijstwafels. Veel minder zout, veel minder koolhydraten (dus goed voor afvallen).quote:De volgende producten bevatten veel zout:
* Brood 24 %
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |