Lyriella | dinsdag 7 juni 2011 @ 23:17 |
Kan je suiker in recepten altijd vervangen door ahorn of agavesiroop? Of zijn er bijvoorbeeld cakes/koeken waarbij je dat beter kunt laten? | |
chocolatelover | woensdag 8 juni 2011 @ 17:38 |
tuurlijk kan dat. Misschien iets minder toevoegen omdat het vocht is, dat moet je uitproberen. | |
Pietverdriet | woensdag 8 juni 2011 @ 19:15 |
Nee, is sommige recepten wordt het dan veel te nat, denk aan deeg voor appeltaart, of eiwitten die je stijf wilt slaan. Verder smaakt ahornsiroop lekker, maar je wilt die smaak niet in je aardbeienijs, of je vanille-ijs. | |
chocolatelover | woensdag 8 juni 2011 @ 19:25 |
minder vocht toevoegen dus, en sommige smaakcombinaties passen inderdaad niet bij elkaar maar dat is voornamelijk een smaakkwestie vind ik. Een beetje ahornsiroop in je vanille ijs kan lekker zijn, maar niet de hele hoeveelheid suiker vervangen. Dat is te. | |
Pietverdriet | woensdag 8 juni 2011 @ 19:33 |
Je kan lekker ijs maken met Ahornsiroop, ik gebruik het bv in mijn walnotenijs. en soms wil je helemaal geen vocht toevoegen, zoals in eisneeuw voor merengue of pavlova | |
_Ophelia_ | zondag 12 juni 2011 @ 12:43 |
Wanneer je geen vocht wil toevoegen zou je ahornsuiker kunnen gebruiken. | |
Erasmo | zondag 12 juni 2011 @ 12:59 |
Waarom zou je dat willen? | |
evo87 | zondag 12 juni 2011 @ 18:51 |
Verandering van spijs doet eten. | |
Isegrim | maandag 13 juni 2011 @ 01:23 |
Ahornsiroop is zó lekker! ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 juni 2011 @ 01:32 |
Vloeibare haagse hopjes | |
Isegrim | maandag 13 juni 2011 @ 01:37 |
Hmnee, het is niet alléén caramel, het heeft ook een soort aardsigheid. Ik vind de smaak verschrikkelijk lekker. Ik heb een keer een halve liter gekocht en het was best snel op, maar dat kwam omdat ik er steeds stiekem een lepel van snoepte. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 juni 2011 @ 01:40 |
Haagse hopjes zijn dan ook niet alleen caramel, maar ook koffie. Ik vind het ook erg lekker en doe het door mijn muslie, maak er ijs mee met gecarameliseerde walnoten. | |
Isegrim | maandag 13 juni 2011 @ 01:40 |
Oh okee, heb die dingen al zó lang niet gehad. Wel lekker. ![]() | |
OneTeaspoon | maandag 13 juni 2011 @ 16:13 |
Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker. | |
OneTeaspoon | maandag 13 juni 2011 @ 16:14 |
Weet iemand trouwens waar je het voor een schappelijke prijs kan halen? Ik zie het meestal voor 26 euro per liter. Dat is wel vrij prijzig... | |
Isegrim | maandag 13 juni 2011 @ 16:35 |
Het is duur, is zeer bewerkelijk spul om te maken. ![]() | |
OneTeaspoon | maandag 13 juni 2011 @ 17:22 |
Ja, maar dat was volgens mij maar 150 ml ofzo, en dan in verhouding weer wel duur. Maar goed ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 juni 2011 @ 17:41 |
Onzin | |
_Ophelia_ | maandag 13 juni 2011 @ 17:44 |
Op welke manier is het gezonder? De hoeveelheid mineralen die er nog inzitten is volgens mij verwaarloosbaar. Ik haal het gewoon bij de natuurwinkel, en ja het is duur. Als je een iets minder sterke smaak ook lekker vindt kun je A kwaliteit kopen ipv C, die is goedkoper. | |
Erasmo | maandag 13 juni 2011 @ 20:32 |
Dat is ook weer schromelijk overdreven. Bovendien, taart en koek moet niet gezond zijn maar lekker. Als je echt zo bang bent voor geraffineerde suiker gebruik dan gewoon ongeraffineerde suiker. | |
Lyriella | zaterdag 25 juni 2011 @ 17:42 |
Nah, k vroeg het omdat mn moeder een ziekte heeft waardoor ze niet veel suikers mag, dan krijgt ze overmatige bacteriegroei in de darmen wat veel pijn en problemen oplevert. Ahornsiroop kan ook maar met mate, maar tis wel beter voor haar en ze heeft er minder last van. Bovendien vind ik zelf de smaak heerlijk, ik eet het vaak in havermoutpap als ontbijt ![]() Ik ga het eens uittesten, waar het wel en niet in kan. Voor recepten waar de ahornsmaak niet gepast is zou er ook agavesiroop in kunnen denk ik, want dat is wat neutraler van smaak! | |
Erasmo | zaterdag 25 juni 2011 @ 17:55 |
Ahornsiroop bestaat nog steeds voor 60% uit suikers. | |
Lyriella | zaterdag 25 juni 2011 @ 17:56 |
uhuh, daarom mag ze t ook nog steeds niet onbeperkt. | |
OneTeaspoon | zondag 26 juni 2011 @ 13:12 |
Ok my bad. ![]() | |
t-amara | maandag 27 juni 2011 @ 23:38 |
Ik vind ahornsiroop ook lekker voor in de thee, veel gezonder dan suiker! Ik heb er vandaag toevallig iets over geschreven op mijn blog! http://tcopp.blogspot.com/ ![]() |