FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / ahornsiroop?
Lyrielladinsdag 7 juni 2011 @ 23:17
Kan je suiker in recepten altijd vervangen door ahorn of agavesiroop? Of zijn er bijvoorbeeld cakes/koeken waarbij je dat beter kunt laten?
chocolateloverwoensdag 8 juni 2011 @ 17:38
tuurlijk kan dat. Misschien iets minder toevoegen omdat het vocht is, dat moet je uitproberen.
Pietverdrietwoensdag 8 juni 2011 @ 19:15
Nee, is sommige recepten wordt het dan veel te nat, denk aan deeg voor appeltaart, of eiwitten die je stijf wilt slaan. Verder smaakt ahornsiroop lekker, maar je wilt die smaak niet in je aardbeienijs, of je vanille-ijs.
chocolateloverwoensdag 8 juni 2011 @ 19:25
minder vocht toevoegen dus, en sommige smaakcombinaties passen inderdaad niet bij elkaar maar dat is voornamelijk een smaakkwestie vind ik. Een beetje ahornsiroop in je vanille ijs kan lekker zijn, maar niet de hele hoeveelheid suiker vervangen. Dat is te.
Pietverdrietwoensdag 8 juni 2011 @ 19:33
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 19:25 schreef chocolatelover het volgende:
minder vocht toevoegen dus, en sommige smaakcombinaties passen inderdaad niet bij elkaar maar dat is voornamelijk een smaakkwestie vind ik. Een beetje ahornsiroop in je vanille ijs kan lekker zijn, maar niet de hele hoeveelheid suiker vervangen. Dat is te.
Je kan lekker ijs maken met Ahornsiroop, ik gebruik het bv in mijn walnotenijs.
en soms wil je helemaal geen vocht toevoegen, zoals in eisneeuw voor merengue of pavlova
_Ophelia_zondag 12 juni 2011 @ 12:43
Wanneer je geen vocht wil toevoegen zou je ahornsuiker kunnen gebruiken.
Erasmozondag 12 juni 2011 @ 12:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 23:17 schreef Lyriella het volgende:
Kan je suiker in recepten altijd vervangen door ahorn of agavesiroop? Of zijn er bijvoorbeeld cakes/koeken waarbij je dat beter kunt laten?
Waarom zou je dat willen?
evo87zondag 12 juni 2011 @ 18:51
Verandering van spijs doet eten.
Isegrimmaandag 13 juni 2011 @ 01:23
Ahornsiroop is zó lekker! :9~
Pietverdrietmaandag 13 juni 2011 @ 01:32
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 01:23 schreef Isegrim het volgende:
Ahornsiroop is zó lekker! :9~
Vloeibare haagse hopjes
Isegrimmaandag 13 juni 2011 @ 01:37
Hmnee, het is niet alléén caramel, het heeft ook een soort aardsigheid. Ik vind de smaak verschrikkelijk lekker. Ik heb een keer een halve liter gekocht en het was best snel op, maar dat kwam omdat ik er steeds stiekem een lepel van snoepte. :D
Pietverdrietmaandag 13 juni 2011 @ 01:40
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 01:37 schreef Isegrim het volgende:
Hmnee, het is niet alléén caramel, het heeft ook een soort aardsigheid. Ik vind de smaak verschrikkelijk lekker. Ik heb een keer een halve liter gekocht en het was best snel op, maar dat kwam omdat ik er steeds stiekem een lepel van snoepte. :D
Haagse hopjes zijn dan ook niet alleen caramel, maar ook koffie.
Ik vind het ook erg lekker en doe het door mijn muslie, maak er ijs mee met gecarameliseerde walnoten.
Isegrimmaandag 13 juni 2011 @ 01:40
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 01:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haagse hopjes zijn dan ook niet alleen caramel, maar ook koffie.
Oh okee, heb die dingen al zó lang niet gehad. Wel lekker. :9
OneTeaspoonmaandag 13 juni 2011 @ 16:13
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 12:59 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waarom zou je dat willen?
Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
OneTeaspoonmaandag 13 juni 2011 @ 16:14
Weet iemand trouwens waar je het voor een schappelijke prijs kan halen? Ik zie het meestal voor 26 euro per liter. Dat is wel vrij prijzig...
Isegrimmaandag 13 juni 2011 @ 16:35
Het is duur, is zeer bewerkelijk spul om te maken. :) Dille & Kamille had het laatst niet al te duur.
OneTeaspoonmaandag 13 juni 2011 @ 17:22
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:35 schreef Isegrim het volgende:
Het is duur, is zeer bewerkelijk spul om te maken. :) Dille & Kamille had het laatst niet al te duur.
Ja, maar dat was volgens mij maar 150 ml ofzo, en dan in verhouding weer wel duur. Maar goed :) bedankt voor de tip.
Pietverdrietmaandag 13 juni 2011 @ 17:41
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:13 schreef OneTeaspoon het volgende:

[..]

Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
Onzin
_Ophelia_maandag 13 juni 2011 @ 17:44
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:13 schreef OneTeaspoon het volgende:

[..]

Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
Op welke manier is het gezonder? De hoeveelheid mineralen die er nog inzitten is volgens mij verwaarloosbaar.

quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:14 schreef OneTeaspoon het volgende:
Weet iemand trouwens waar je het voor een schappelijke prijs kan halen? Ik zie het meestal voor 26 euro per liter. Dat is wel vrij prijzig...
Ik haal het gewoon bij de natuurwinkel, en ja het is duur. Als je een iets minder sterke smaak ook lekker vindt kun je A kwaliteit kopen ipv C, die is goedkoper.
Erasmomaandag 13 juni 2011 @ 20:32
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:13 schreef OneTeaspoon het volgende:

[..]

Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
Dat is ook weer schromelijk overdreven. Bovendien, taart en koek moet niet gezond zijn maar lekker.

Als je echt zo bang bent voor geraffineerde suiker gebruik dan gewoon ongeraffineerde suiker.
Lyriellazaterdag 25 juni 2011 @ 17:42
Nah, k vroeg het omdat mn moeder een ziekte heeft waardoor ze niet veel suikers mag, dan krijgt ze overmatige bacteriegroei in de darmen wat veel pijn en problemen oplevert. Ahornsiroop kan ook maar met mate, maar tis wel beter voor haar en ze heeft er minder last van. Bovendien vind ik zelf de smaak heerlijk, ik eet het vaak in havermoutpap als ontbijt :)

Ik ga het eens uittesten, waar het wel en niet in kan. Voor recepten waar de ahornsmaak niet gepast is zou er ook agavesiroop in kunnen denk ik, want dat is wat neutraler van smaak!
Erasmozaterdag 25 juni 2011 @ 17:55
Ahornsiroop bestaat nog steeds voor 60% uit suikers.
Lyriellazaterdag 25 juni 2011 @ 17:56
uhuh, daarom mag ze t ook nog steeds niet onbeperkt.
OneTeaspoonzondag 26 juni 2011 @ 13:12
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 17:55 schreef Erasmo het volgende:
Ahornsiroop bestaat nog steeds voor 60% uit suikers.
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 20:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat is ook weer schromelijk overdreven. Bovendien, taart en koek moet niet gezond zijn maar lekker.

Als je echt zo bang bent voor geraffineerde suiker gebruik dan gewoon ongeraffineerde suiker.
Ok my bad. ;(
t-amaramaandag 27 juni 2011 @ 23:38
Ik vind ahornsiroop ook lekker voor in de thee, veel gezonder dan suiker!

Ik heb er vandaag toevallig iets over geschreven op mijn blog!

http://tcopp.blogspot.com/

kop-thee.jpg