abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97866793
Kan je suiker in recepten altijd vervangen door ahorn of agavesiroop? Of zijn er bijvoorbeeld cakes/koeken waarbij je dat beter kunt laten?
pi_97894852
tuurlijk kan dat. Misschien iets minder toevoegen omdat het vocht is, dat moet je uitproberen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 19:15:14 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97899299
Nee, is sommige recepten wordt het dan veel te nat, denk aan deeg voor appeltaart, of eiwitten die je stijf wilt slaan. Verder smaakt ahornsiroop lekker, maar je wilt die smaak niet in je aardbeienijs, of je vanille-ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97899861
minder vocht toevoegen dus, en sommige smaakcombinaties passen inderdaad niet bij elkaar maar dat is voornamelijk een smaakkwestie vind ik. Een beetje ahornsiroop in je vanille ijs kan lekker zijn, maar niet de hele hoeveelheid suiker vervangen. Dat is te.
  woensdag 8 juni 2011 @ 19:33:52 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97900335
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 19:25 schreef chocolatelover het volgende:
minder vocht toevoegen dus, en sommige smaakcombinaties passen inderdaad niet bij elkaar maar dat is voornamelijk een smaakkwestie vind ik. Een beetje ahornsiroop in je vanille ijs kan lekker zijn, maar niet de hele hoeveelheid suiker vervangen. Dat is te.
Je kan lekker ijs maken met Ahornsiroop, ik gebruik het bv in mijn walnotenijs.
en soms wil je helemaal geen vocht toevoegen, zoals in eisneeuw voor merengue of pavlova
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98059680
Wanneer je geen vocht wil toevoegen zou je ahornsuiker kunnen gebruiken.
  zondag 12 juni 2011 @ 12:59:58 #7
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98060172
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 23:17 schreef Lyriella het volgende:
Kan je suiker in recepten altijd vervangen door ahorn of agavesiroop? Of zijn er bijvoorbeeld cakes/koeken waarbij je dat beter kunt laten?
Waarom zou je dat willen?
pi_98074120
Verandering van spijs doet eten.
pi_98098173
Ahornsiroop is zó lekker! :9~
  maandag 13 juni 2011 @ 01:32:28 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98098590
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 01:23 schreef Isegrim het volgende:
Ahornsiroop is zó lekker! :9~
Vloeibare haagse hopjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98098833
Hmnee, het is niet alléén caramel, het heeft ook een soort aardsigheid. Ik vind de smaak verschrikkelijk lekker. Ik heb een keer een halve liter gekocht en het was best snel op, maar dat kwam omdat ik er steeds stiekem een lepel van snoepte. :D
  maandag 13 juni 2011 @ 01:40:02 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98098926
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 01:37 schreef Isegrim het volgende:
Hmnee, het is niet alléén caramel, het heeft ook een soort aardsigheid. Ik vind de smaak verschrikkelijk lekker. Ik heb een keer een halve liter gekocht en het was best snel op, maar dat kwam omdat ik er steeds stiekem een lepel van snoepte. :D
Haagse hopjes zijn dan ook niet alleen caramel, maar ook koffie.
Ik vind het ook erg lekker en doe het door mijn muslie, maak er ijs mee met gecarameliseerde walnoten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98098951
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 01:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haagse hopjes zijn dan ook niet alleen caramel, maar ook koffie.
Oh okee, heb die dingen al zó lang niet gehad. Wel lekker. :9
  maandag 13 juni 2011 @ 16:13:31 #14
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_98115986
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 12:59 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waarom zou je dat willen?
Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
  maandag 13 juni 2011 @ 16:14:12 #15
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_98116002
Weet iemand trouwens waar je het voor een schappelijke prijs kan halen? Ik zie het meestal voor 26 euro per liter. Dat is wel vrij prijzig...
pi_98116923
Het is duur, is zeer bewerkelijk spul om te maken. :) Dille & Kamille had het laatst niet al te duur.
  maandag 13 juni 2011 @ 17:22:36 #17
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_98119037
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:35 schreef Isegrim het volgende:
Het is duur, is zeer bewerkelijk spul om te maken. :) Dille & Kamille had het laatst niet al te duur.
Ja, maar dat was volgens mij maar 150 ml ofzo, en dan in verhouding weer wel duur. Maar goed :) bedankt voor de tip.
  maandag 13 juni 2011 @ 17:41:20 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98119927
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:13 schreef OneTeaspoon het volgende:

[..]

Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
Onzin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98120087
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:13 schreef OneTeaspoon het volgende:

[..]

Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
Op welke manier is het gezonder? De hoeveelheid mineralen die er nog inzitten is volgens mij verwaarloosbaar.

quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:14 schreef OneTeaspoon het volgende:
Weet iemand trouwens waar je het voor een schappelijke prijs kan halen? Ik zie het meestal voor 26 euro per liter. Dat is wel vrij prijzig...
Ik haal het gewoon bij de natuurwinkel, en ja het is duur. Als je een iets minder sterke smaak ook lekker vindt kun je A kwaliteit kopen ipv C, die is goedkoper.
  maandag 13 juni 2011 @ 20:32:29 #20
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98128673
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:13 schreef OneTeaspoon het volgende:

[..]

Omdat het gezonder is dan witte geraffineerde suiker.
Dat is ook weer schromelijk overdreven. Bovendien, taart en koek moet niet gezond zijn maar lekker.

Als je echt zo bang bent voor geraffineerde suiker gebruik dan gewoon ongeraffineerde suiker.
pi_98651246
Nah, k vroeg het omdat mn moeder een ziekte heeft waardoor ze niet veel suikers mag, dan krijgt ze overmatige bacteriegroei in de darmen wat veel pijn en problemen oplevert. Ahornsiroop kan ook maar met mate, maar tis wel beter voor haar en ze heeft er minder last van. Bovendien vind ik zelf de smaak heerlijk, ik eet het vaak in havermoutpap als ontbijt :)

Ik ga het eens uittesten, waar het wel en niet in kan. Voor recepten waar de ahornsmaak niet gepast is zou er ook agavesiroop in kunnen denk ik, want dat is wat neutraler van smaak!
  zaterdag 25 juni 2011 @ 17:55:42 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98651705
Ahornsiroop bestaat nog steeds voor 60% uit suikers.
pi_98651730
uhuh, daarom mag ze t ook nog steeds niet onbeperkt.
  zondag 26 juni 2011 @ 13:12:31 #24
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_98675086
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 17:55 schreef Erasmo het volgende:
Ahornsiroop bestaat nog steeds voor 60% uit suikers.
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 20:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat is ook weer schromelijk overdreven. Bovendien, taart en koek moet niet gezond zijn maar lekker.

Als je echt zo bang bent voor geraffineerde suiker gebruik dan gewoon ongeraffineerde suiker.
Ok my bad. ;(
pi_98745087
Ik vind ahornsiroop ook lekker voor in de thee, veel gezonder dan suiker!

Ik heb er vandaag toevallig iets over geschreven op mijn blog!

http://tcopp.blogspot.com/

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')