FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / EHEC topic #1 ook soja scheuten niet de boosdoener......
fokthesystemmaandag 6 juni 2011 @ 20:22
EHEC, een potentieel dodelijke bacterie. ehec-400x227.jpg
Maar waar is deze ontstaan en hoe verspreid?

Na rood vlees, sla, komkommer, tomaten en recent taugé (soja scheuten) is er dit nieuws:
quote:
In Duitsland is maandagmiddag een 23ste dodelijk slachtoffer gevallen door de EHEC-bacterie. Ondertussen blijken ook de sojascheuten uit het bedrijf in het Noord-Duitse Uelzen niet de bron van de besmetting te zijn. De testen gaan wel nog door.

Maandagnamiddag is een 90-jarige vrouw gestorven in Duitsland aan de gevolgen van de EHEC-bacterie. Het aantal dodelijke slachtoffers staat nu al op 23. Alle slachtoffers, op één na, vielen in Duitsland.

In Polen is maandag de eerste EHEC-besmetting vastgesteld. Het gaat om een 29-jarige vrouw die recent in Duitsland was. En ook in Luxemburg is nu een besmetting met de EHEC-bacterie gemeld, aldus het Luxemburgse ministerie van Gezondheid. De 50-jarige vrouw was onlangs ook op vakantie gegaan naar Duitsland.

Het is nog altijd zoeken naar de bron van de EHEC-besmetting. Zondag werd gedacht aan de sojascheuten van een bedrijf in Uelzen in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Al 23 stalen uit die biologische boerderij zijn nu getest maar blijken EHEC-vrij. De andere 17 stalen moeten nog onderzocht worden.

In België zijn voorlopig nog geen besmettingen gemeld. Het FAVV voert wel strengere controles uit.
http://www.hbvl.be/nieuws(...)4d-f315dc8cba98.aspx


[ Bericht 13% gewijzigd door fokthesystem op 06-06-2011 20:36:08 ]
Frutselmaandag 6 juni 2011 @ 20:49
zucht
kijk nou eens verder voordat je een topic opent...
hoe vaak moeten we het nog zeggen?