FkTwkGs2012 | zondag 5 juni 2011 @ 14:21 |
Heerlijk ![]() ![]() http://nl.wikipedia.org/wiki/Postelein Zoals ik het meestal bereid (2 pers) 500 gram postelein 300 gram aardappels (eigenlijk is dit te weinig voor een stamp maar soit, dit vink lekkerder) makkelijkst is kruimige aardappels. Aardappels bijna gaar koken; zoveel mogelijk afgieten tot een beetje water overblijft. Op de aardappels de postelein doen tot het iets gekookt heeft (minuutje of 3/4). Afgieten. Postelein in schaal doen. Aardappels prakken. Door elkaar roeren. Op bord deponeren. Kuiltje maken ![]() ![]() Tips met recepten welkom! | |
admiraal_anaal | zondag 5 juni 2011 @ 14:23 |
Postelein ![]() Even in de gaten houden voor lekkere recepten ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 5 juni 2011 @ 14:29 |
Lekker spul inderdaad, maar ik kom nooit verder dan een stamppotje. | |
Lyriella | zondag 5 juni 2011 @ 15:14 |
Koken, klontje boter erbij en wat verse limoensap en snufje zout erover en dan bij gekookte aardappelen. Ik maak er geen stamppot van, maar houd het gewoon apart ![]() | |
OneTeaspoon | zondag 5 juni 2011 @ 19:33 |
Nooit lekker gevonden. Maar misschien toch binnenkort weer eens proberen. | |
Bolkesteijn | maandag 6 juni 2011 @ 00:25 |
Lekker hoor. ![]() | |
Thorical | maandag 6 juni 2011 @ 15:10 |
Postelein nog nooit gegeten. Mijn moeder vond het een vieze snotterige groente en dat heeft ze op haar kinderen heel erg duidelijk gemaakt. Verder ben ik het maar een enkele keer tegen gekomen op de markt of groenteboer. Ik ben wel benieuwd hoe het smaakt. Koken,stoven of kort wokken, de steeltjes eraf of juist niet? Boven wordt een stamppotje genoemd a la andijvie maar er moet toch wel meer mee te doen zijn. | |
RobinOok | maandag 6 juni 2011 @ 15:18 |
Het ligt hier al jaren gewoon bij appie in de schappen. Natuurlijk niet het hele jaar door, alleen in het seizoen. Lekker, stamppot postelein. Niks snotterigs aan. ![]() Lekker met eendenborstje. Lam doet het ook goed. ![]() | |
Karina | maandag 6 juni 2011 @ 15:19 |
Lekker! Helaas bij mij in de buurt niet goed verkrijgbaar (in ieder geval niet bij de AH). | |
Thorical | maandag 6 juni 2011 @ 20:37 |
Hoe maak je zoiets, rauw in de gekookte aardappels? | |
_Ophelia_ | maandag 6 juni 2011 @ 20:49 |
Absoluut rauw gebruiken ![]() | |
RobinOok | maandag 6 juni 2011 @ 20:50 |
Ja, zoals je stamppot maakt. Alleen maak ik voor stamppot altijd eerst puree. Door de knijper, warme melk erbij, op smaak brengen met peper, zout en schep Limburgse mosterd. Dan dus de postelein (die ik vaak in iets kleinere stukjes snijd omdat ze ooit eens "draderig" bleven) erin. Even (2 minuten of zo) doorwarmen omdat ik 't lekker vind als de groenten wat garen, maar dat hoeft niet. Flinke scheut ( of 2 eetlepels) lekkere azijn erdoor, proeven, aanpassen en klaar is kees. | |
Lyriella | dinsdag 7 juni 2011 @ 23:33 |
Rauwe postelijn.. dan kan je net zo goed andijvie nemen, smaakt nagenoeg hetzelfde! (geen fan van stamppot met rauwe groentes hihi). Verhitting geeft juist de specifieke smaak die zo lekker is. Te duur om rauw te eten naar mijn mening! Als je niet van snotterig houdt, wat korter koken..? |