Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 09:51 |
Kwamkwammersloeg, vroeger noemden we dat komkommersla, maar vanwege de ongegronde paniek kies ik voor een andere naam. Het is lekker, het is licht en fris, ideaal voor in de zomer. was en schil de kwamkwammer en snij hem aan dunne plakjes. Strooi en wat zout en suiker overheen en meng het er door, deze trekken het vocht uit de kwammer. Laat het even staan tot het vocht zich vormt (10-15 minuten) Pers de plakjes met de hand uit en giet het vocht af, proef ze, als ze wat te zilt smaken spoel je ze even af. Maak ze aan met wat citroensap of azijn met wat suiker als je het te zuur wordt. Optioneel: - Komkommerkruid fijngesneden er door, de bloemetjes doen het erg mooi - Wat kwarweizaad erdoor | |
Donders | donderdag 2 juni 2011 @ 09:56 |
Werk je in de komkommerindustrie? | |
rechtsedirecte | donderdag 2 juni 2011 @ 09:57 |
komkommersla gaat op de manier zoals jij het beschrijft nooit vervelen Piet... yum yum | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 10:01 |
Nee, ik breek een lans voor een mooi product.Ik heb geen enkel belang bij de komkomkommer handel of kweekerij. | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 10:02 |
Dank je. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 2 juni 2011 @ 10:13 |
Met heet weer: komkommer doormidden snijden, wat zout over beide helften en smullen maar ![]() | |
Civilian | donderdag 2 juni 2011 @ 10:16 |
Komkommerschijfjes waar 't vocht helemaal is uitgetrokken lijkt me eigenlijk behoorlijk ranzig.. | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 10:19 |
Dat heb je mis, het is erg lekker. Je trekt niet al het vocht er uit, maar slechts een deel | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 10:21 |
Het is eten en drinken tegelijk en ideaal op reis, het is zijn eigen verpakking, lekt niet en plakt niet. | |
Erasmo | donderdag 2 juni 2011 @ 10:30 |
Dille is ook een lekker kruid om er bij te doen. | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 10:38 |
Jep, dat geeft wat licht zoetigs. Mooi in combinatie met rijpe siciliaanse of nieuw zeelandse citroenen (die zijn veel minder zuur dan gewone) | |
FkTwkGs2012 | donderdag 2 juni 2011 @ 10:42 |
Dille ![]() ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 2 juni 2011 @ 11:06 |
De komkommers waren wel erg goedkoop op de markt. Ik ken het wel met azijn en veel zwarte peper, en dan een dagje in de koelkast. Dan wordt het inderdaad een beetje een natte drab die zowel erg zuur als behoorlijk scherp is, maar wel lekker. | |
Erasmo | donderdag 2 juni 2011 @ 11:12 |
De komkommers worden inderdaad nu wel voor dumpprijzen op de markt verkocht. mooi moment om er flink wat in te maken. | |
RobinOok | donderdag 2 juni 2011 @ 11:52 |
![]() Of eens niet in dunne schijfjes, maar in stukjes. Komkommer overlangs halveren, zaadjes eruit schrapen met theelepeltje. Helften nog een keer halveren. Dus euh kwarteren, vierendelen? In ieder geval heb je nu 4 lange slierten. Die onder een schuine hoek in 1cm brede stukjes snijden. Beetje grof zeezout erover, 20 minuutjes wachten, goed afspoelen en drogen. Dan 2 theelepeltjes suiker en 2 theelepeltjes rijstazijn (of een andere azijn die je lekker lijkt) en dan nog minstens een uurtje in de ijskast. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 02-06-2011 12:06:48 ] | |
Riann | donderdag 2 juni 2011 @ 12:02 |
komkommer halveren zaadjes eruit halen en daar sandwich spread in doen. Heerlijk | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 12:12 |
Zoals het zo mooi heet in " De volmaakte Hollandsche keuken-meid door Steven van Esveldt" (Amsterdam 1746) " Het selfde andersch" | |
Sunnythesun | donderdag 2 juni 2011 @ 12:22 |
Komkommer ![]() ![]() ![]() ![]() |