Allesea | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:12 |
Ik probeerde vanavond cupcakes te bakken voor een collega die morgen jarig is... Ze zijn echter allemaal tot 3x toe ingezakt vlak voordat ze klaar zouden zijn... :/ En met 3x bedoel ik dat ik ze steeds weg heb gegooid, nieuw beslag heb gemaakt en heel het riedeltje weer opnieuw heb geprobeerd. Het recept wat ik gebruik: 125 boter en 125 gram suiker mixen, dan 2 el melk, 2 eieren en 125 gram zelfrijzend bakmeel erbij en mixen tot een glad beslag. Verdelen over 12 papiertjes (in een muffinvorm in mijn geval) en dan 15 minuten bakken op 190 graden. Een aantal keren hiervoor lukte ze prima en werden het nette bolletjes, maar nu groeien ze echt belachelijk hard in de oven en na ongeveer 12 á 13 minuten zakken ze allemaal stuk voor stuk in... Ze krijgen dan echte kraters, alsof iemand stiekem steeds met zijn duim alle cakejes inprikt ![]() Ik baal er echt ontzettend van... Vooral ook omdat ik nu geen kadootje heb ofzo en wel heel mijn avond verziekt is... Ik had ook al vulling en buttercream voor bovenop gemaakt, maar daar heb ik nu dus ook niets aan ![]() Kan iemand mij please helpen? De moed begint me nu aardig in de schoenen te zakken namelijk ![]() | |
RemcoDelft | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:18 |
LMGTFY: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=71446 | |
Allesea | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:21 |
Dat staat op dat forum ja... Maar de mijne zakken al in voordat ik überhaupt de deur van de oven open heb gedaan. | |
RolStaart-Beer | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:21 |
Opvullen met die vulling ![]() | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:27 |
agossiepossie (sorry, ik ben niet van de taarten en cupcakes, dus meer dan mijn medeleven kan ik je niet geven) | |
08gnoT. | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:29 |
Op welke temperatuur bak je? | |
#ANONIEM | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:34 |
gebruik je toevallig een magnetron met oven functie? of draaien je cupcakes rond ipv een rooster? | |
Taartje | woensdag 1 juni 2011 @ 09:01 |
Misschien bakken op een wat lagere temperatuur en dan wat langer? Minder kans op kraters en meer kans op gare cupcakes! | |
Allesea | woensdag 1 juni 2011 @ 10:49 |
Ik bak op 190 graden, 15 minuten (zoals in het recept beschreven staat en zoals het al al die tijd goed is gegaan) De oven die ik gebruik: ![]() Combimat Mastermind van Leventi Instellingen van de oven: - Handbediening - Convectie (en dus geen stoom) - 15 minuten - 190 graden - Klep dicht (heb ook met klep open geprobeerd, maar dat word helemaal een groot drama) | |
Zo-is-dat | woensdag 1 juni 2011 @ 11:44 |
Probeer dit recept eens, mislukt Nooit! - 230 g zachte boter - 230 g fijne kristalsuiker - 230 g zelfrijzendbakmeel - t theel. bakpoeder - 4 eieren - 1 theel. vanille-essence Is voor 18 cakejes Verwarm de oven voor op 175 C. Doe alle ingrediënten in een middelgrote kom en klop ze in 2-3 min met de mixer tot een bleke luchtige massa, schep in de papiertjes in een muffinvorm en bak 20 min.. Ik mix vaak de boeter en suiker eerst luchtig en dan een voor een de eieren erdoor, daarna pas het zelfrijzend bakmeel. maar met haast gaat het ook op bovenstaande manier prima! ![]() Tadaaah! Eet smakelijk zonder stress! | |
Curiosity | woensdag 1 juni 2011 @ 11:53 |
Volgens mij 1 van de simpelste dingen om te maken dus ik vind het knap dat ze inzakken. Doe je tussentijds de oven open? | |
Naamah | woensdag 1 juni 2011 @ 12:58 |
Eerst alles mixen met mixer en dan met een spatel zelfrijzend bakmeel erdoor roeren? Wil nog wel eens helpen, weet ook niet waarom. | |
Allesea | woensdag 1 juni 2011 @ 13:36 |
Nee, ik doe de oven tussendoor niet open. Ik weet dat dat niet goed is voor de meeste gerechten, net zoals het tussendoor bovenhalen van een kroket in de frituur bijvoorbeeld... Ik maak trouwens zelf zelfrijzendbakmeel door (in het geval van mijn recept) 120 gram bloem met 5 gram bakpoeder te mengen. Zoals ik al zei heeft dit al die tijd prima gewerkt... tot gisteravond :/ Het vreemde dus van alles is dat de cupcakes altijd lukken met bovenstaande manier, tot dus gisteravond waarbij het 3x achter elkaar mislukte. Ik zie dus iets kleins over het hoofd denk ik, maar ik heb geen idee wat :/ | |
08gnoT. | woensdag 1 juni 2011 @ 13:39 |
Ander bakpoeder dan normaal toevallig? Of een nieuw pakje? | |
Allesea | woensdag 1 juni 2011 @ 19:46 |
Nope... nog steeds hetzelfde bakpoeder... As I said, er is niets veranderd aan mijn recept of aan de manier van bakken... :/ |