dyna18 | dinsdag 31 mei 2011 @ 10:48 |
Misschien een domme vraag, maar ik probeer te bedenken wat nou eigenlijk het verschil is tussen iets blenden en iets met een staafmixer bereiden... Gebruik je beiden niet om hetzelfde klaar te maken? [ Bericht 0% gewijzigd door dyna18 op 31-05-2011 10:54:36 ] | |
Lienekien | dinsdag 31 mei 2011 @ 10:50 |
Ja, grotendeels wel. Ik vind soms een blender handiger. Als je een warme soep fijn wil maken met een staafmixer, heb je soms van die spetters. | |
BasEnAad | dinsdag 31 mei 2011 @ 10:53 |
Bij een grote pan vol, doe ik het liever met de staafmixer, is sneller. | |
Lucky_Strike | dinsdag 31 mei 2011 @ 11:23 |
Het ligt er bij mij helemaal aan wat de meeste rotzooi oplevert. Ik heb gisteren wat gepelde tomaten uit blik gestaafmixt, maar zondag een smoothie (grote hoeveelheid) geblend. | |
Daffodil31LE | dinsdag 31 mei 2011 @ 12:22 |
In België doen ze niets anders dan alles staafmixen. Om misselijk van te worden. Denk je een lekker groentensoepje te krijgen, schotelen ze je iets voor wat meer op babyvoedsel dan op soep lijkt. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 12:34 |
Ik krijg het met de staafmixer nooit goed glad, gebruik dat ding dus vrijwel nooit. Blender wel. Staafmixers zijn dus voor luie mensen die het niet zo nauw nemen. Blenders voor mensen die voor het beste resultaat gaan. | |
Lienekien | dinsdag 31 mei 2011 @ 12:35 |
Als ik moest kiezen, zou ik ook de blender kiezen. | |
NoCigar | dinsdag 31 mei 2011 @ 16:34 |
Staafmixers zijn voor nauwkeurig werkende mensen, blenders voor lieden die op primitieve wijze iedereen in hokjes willen stoppen. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 16:37 |
*hap* ![]() | |
NoCigar | dinsdag 31 mei 2011 @ 16:39 |
Pff, ik heb niks tegen blenders, sterker, een paar van mijn beste vrienden hebben blenders. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 17:22 |
Jaja, dat zeggen ze allemaal. ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 31 mei 2011 @ 17:38 |
Als ik een iPhone wil blenden dan gebruik ik natuurlijk geen staafmixer, dan vliegt alles in het rond.. duh ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:18 |
Robin, je moet ook de Braun gebruiken om te staafmixeren, niet de Je Joue | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:24 |
Ik merk trouwens niet veel verschil tussen het resultaat van blenderen of staafmixeren Een goede staafmixer maakt natuurlijk wel een verschil. De staafmixer is ook een stuk sneller schoon dan de blender. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:24 |
Oh, ik ben van 't verkeerde ras? Jaja. | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:27 |
Ras? | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:51 |
Ik had ooit zon braun staafmixer. Ik zie de handigheid er niet van. Te klein oopervlakte en bij bv tomaten is het lastig inschatten of je niet nog een paar grotere stukken in de pan hebt. Blender ![]() | |
honeyblack | woensdag 1 juni 2011 @ 10:59 |
vorige week zelf tomatensoep gemaakt , eerst de staafmixer geprobeerd en dat gaf niet het gewenste resultaat dus toen alles in de blender gegooid en dat ging veel sneller en had het goede resultaat. Dus ik ben een blender fan. | |
Pietverdriet | woensdag 1 juni 2011 @ 11:19 |
wat was er niet goed aan gestaafmixde soep? | |
honeyblack | woensdag 1 juni 2011 @ 18:59 |
Duurde te lang , werd niet goed fijn en mijn gasfornuis kreeg een nieuwe kleur net zoals het behang. Ik gebruik de blender ook veel meer als de staafmixer. De blender staat dan ook op het toch al overvolle aanrecht binnen handbereik. | |
Thorical | woensdag 1 juni 2011 @ 20:03 |
Een jaar heb ik mijn ontbijt gestaafmixt maar dat duurde lang en ik kreeg ook het idee dat de messen van de staafmixer bot werden. Mijn ontbijt : melk /karnemelk, muesli, lijnzaad, peer, banaan, eiwitsupplement, bosbessen of wat er anders in de vriezer of koelkast ligt en kwark en met de nieuwe blender gaat het gewoon sneller en makkelijker. | |
Halcon | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:28 |
Een staafmixer klontert toch meer? | |
Mirjam | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:29 |
nee hoor, is gewoon een kwestie van langer mixen | |
_Ophelia_ | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:30 |
Mijn staafmixer spettert niet en maakt perfect gladde soep. Dan ga ik niet lopen kloten met het overgieten van de soep in de blender, de staafmixer is bovendien sneller schoon. Mijn blender hakt daarentegen ook ijs en bevroren fruit, dat krijgt de staafmixer niet voor elkaar. | |
RobinOok | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:44 |
Ik ken meer mensen die dat beweren en aangezien ik ook regelmatig mensen tegenkom die me niet zulk perfect gladde soepen voor zetten vermoed ik dat jullie een en dezelfde soort zijn. ![]() | |
_Ophelia_ | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:49 |
Dan stel ik voor dat ik nu even hap en dat jij binnenkort hier komt ontdekken dat er in mijn soep niets te happen valt.... | |
_Floddertje_ | zondag 5 juni 2011 @ 22:26 |
Als je met een staafmixer gemixte soep niet glad genoeg vindt, dan is er eenvoudigweg niet lang genoeg gestaafmixt. Je moet niet meteen stoppen met mixen op het moment dat alle grote stukjes/brokjes/klontjes weg zijn, want op dat moment is de vloeistof nog te, hoe moet ik het omschrijven, "korrelig" van structuur. Je moet echt nog even doorgaan en dan zul je merken dat de vloeistof op een gegeven moment perfect glad wordt. Even proeven, als je denkt, nee zo vind ik het nog niet lekker glad, staafmixer terug erin en doormixen. Met een staafmixer kun je echt wel degelijk volmaakt gladde soep maken. En ik heb het ook heus niet over weet-ik-hoe-lang staafmixen, al best gauw komt er ineens een omslagpunt en wordt-ie glad. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 7 juni 2011 @ 09:12 |
Ik ben zelf van het blender-ras, maar ik denk dat het nieuwe kleurtje van het fornuis en de muren te voorkomen is door pas te staafmixeren als de mixer onderwater/soep/... zit. | |
_Ophelia_ | dinsdag 7 juni 2011 @ 10:17 |
Ik heb ervaren dat je daar helemaal gelijk in hebt. Ik beging nooit te staafmixeren voor mijn staafmixer ondersoeps is en heb nooit een soep-op-de-muur-situatie gehad. |