Miss_Virgo | maandag 30 mei 2011 @ 11:51 |
Ik heb gisteravond Vlaams stoofvlees gemaakt voor vandaag, echter vind ik hem wat bitter (bierbitter zeg maar)... hoe kan ik dit het beste wat aanpassen? Zelf dacht ik aan suiker of stroop...? Het recept is: Riblappen in blokjes bakken (p&z), Ui en knoflook erbij. Tijm, rundbouillionblokje, laurier, nootmuskaat, kruidnagel erbij, Afblussen met een trappist dubbel (ik had westmalle) 2,5 uur pruttelen Ik heb er zelf al iets suiker en stroop erbij gedaan. volgens mij hielp het wel, maar ben bang als ik er nog meer bij doe ik het misschien verpest. Wellich heeft iemand een andere tip? Verder is de smaak trouwens erg lekker ![]() | |
Cassandra87 | maandag 30 mei 2011 @ 11:53 |
Ontbijtkoek een plakje! Of bastognekoek | |
Mirjam | maandag 30 mei 2011 @ 11:54 |
ik denk dat je er best wat stroop/appelstroop bij kunt doen ![]() is ook wel gewoon hoor, bij zulke recepten. 1 eetlepel ofzo | |
Lienekien | maandag 30 mei 2011 @ 11:55 |
Of bruine basterdsuiker. | |
Myraela | maandag 30 mei 2011 @ 12:15 |
Beetje honing doe ik meestal erbij. | |
Miss_Virgo | maandag 30 mei 2011 @ 12:16 |
Oke bedankt, ga ik proberen! Misschien wel ff basterdsuiker of ontbijtkoek halen dan... Vanavond pas hoor, als ik hem weer opwarm, dan breng ik hem verder op smaak... | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 12:21 |
Als je stooft in Bier er op letten dat je een bier gebruikt met weinig bitterstoffen, voor nu kan je het maskeren met wat zoets als appelstroop, maar bedenk dat Hop (het bittere aan bier) er door wordt gedaan om het zoet van het bier te maskeren. Bitter doet het prima tegen zoet. | |
Miss_Virgo | maandag 30 mei 2011 @ 12:38 |
Welk bier had ik beter kunnen gebruiken Piet, als ik het minder bitter wil? | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 12:40 |
Denk aan bv een kriekenbier. | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 12:41 |
Die Westmalle is al niet bitter dus die is prima. Of een Rodenbach Grand Cru ofzo.. | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 12:42 |
Dat soort dingen doe je dus vanwege de zuren die erin zitten, niet omdat het weinig bitterstoffen bevat ![]() | |
Miss_Virgo | dinsdag 31 mei 2011 @ 09:35 |
Een beetje suiker en stroop heeft wonderen gedaan, het was heerlijk! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:30 |
Kriek bevat weinig bitterstoffen, een vlaamse chef wees me hier expliciet op dat het daarom geschikter is om mee te stoven | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:41 |
Maar dat is reden/stap 2. Je gebruikt over het algemeen een zurig bier zodat je vlees sneller afbreekt. En als je dan in die groep zit, ga je kijken naar iets dat het minst bitter is. Niet andersom ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:56 |
Dat betwijfel ik dat het zoveel uitmaakt, als ik vlees dagen in de azijn marineer is er een effect, maar wat langer stoven doet dit ook Dat is jouw keuze, niet de wet op de bereiding van de vlaamse karbonade. | |
cinnamon_M | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:38 |
Hm, afgezien van het bier (ik heb bijna nooit dat het echt te bitter is voor mijn smaak als ik stoof in bier, ongeacht de soort): zou het kunnen dat je misschien wat scheutig bent geweest met de laurier? Dat kan ook een bittere smaak geven. Iig mooi dat de suiker en stroop hebben geholpen en dat het lekker was! | |
Tanin | woensdag 1 juni 2011 @ 02:45 |
Ja die paar seconde bij het afblussen zal zelf azijn weinig uitwerking hebben op je vlees. Welk bier je voorderest nodig hebt weet ik niet, maar gewoon naar een zoet bier zoeken lijkt me, eventueel scheutje azijn erbij als het niet zuur genoeg is? | |
Nembrionic | woensdag 1 juni 2011 @ 12:41 |
Het gaat ook niet om het afblussen. |