Stokstaart | maandag 30 mei 2011 @ 04:29 |
Reguliere sambal, tabasco en andere "pittige" meuk ben ik immuun voor geworden. Sambal Oelek eet ik zoals anderen curry eten bij een tosti. Surinaamse toko heb ik madame jeanette sambal (gele) gehad maar die vond ik niet zo lekker ![]() Qua pittigheid viel die ook wel mee trouwens, wel heter dan de reguliere zooi uit kant en klare potjes van de bekende merken. Ik ben op dus zoek naar een lekkere pittige saus (of sambal) niet perse de allerheetste met 15 miljoen op de schaal van Scoville pure capsaïcine troep die toch oneetbaar is. In Mexico heb ik jaaaaaaaren geleden wel Blair's Deathsauce op.Die vond ik erg lekker en is echt fucking scherp. Voordeel: Kan ook bij veel gerechten, alleen zover ik weet nergens te krijgen in Nederland ![]() O zelf maken is gewoonweg geen optie. Moet ergens te krijgen zijn of te bestellen. Liefst wel in Nederland. | |
ABombali | maandag 30 mei 2011 @ 04:44 |
Blairs deathsauce is wel te krijgen via online shops, maar een beetje te duur. Als je geen moeite hebt met online aankopen doen, check dan ebay en amazon, daar kun je de allergekste en lekkerste sauzen vinden. Mijn favoriet: el yucateco Als je niet online wilt kopen, zoek dan een goede toko en neem een habanero saus, dat hebben ze bijna overal wel...vrij heet en lekker. (als het een saus is met azijn is het meestal minder lekker) | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 07:29 |
Vraag in toko's naar Sambal Gledek, Sambal Setan of Sambal Brandal Deze zijn scherper dan Oelek Sambal Setan is de pittigste van de drie | |
RaymondK | maandag 30 mei 2011 @ 07:34 |
Gele of groene sambal. Tekoop bij toko's. Als je die gele kan vinden mag je het zeggen, die zoek ik ook al een tijdje, maar keeg ik een keer bij de Chinees toen ik voor de lol liep te klagen dat die normale sambal bijna aardbeienjam leek. Je weet niet wat er gebeurt als je daar van eet van die gele. ![]() | |
Id_do_her | maandag 30 mei 2011 @ 07:56 |
Samuraisaus is ook best goed te doen. | |
hilliebillie | maandag 30 mei 2011 @ 09:49 |
Sambal brandal is minder pittig als oelek hoor.. | |
Selestha | maandag 30 mei 2011 @ 09:59 |
Madame Jeannette sambal van de Surinaamse toko! | |
Reneuh | maandag 30 mei 2011 @ 10:00 |
De Javaanse sambal is ook lekker ![]() | |
lemonlime | maandag 30 mei 2011 @ 11:59 |
Groene mango chutney van Lekker Bekkie is mijn favoriet. Werkt direct op m'n speekselklieren ![]() Hun piccalilly is echt te scherp voor mij dus misschien precies goed voor jou. | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 12:16 |
Had daar laatst een hapje van ![]() | |
RobinOok | maandag 30 mei 2011 @ 12:50 |
![]() Sriracha Extra Hot Sriracha extra hot, die met rode dop? Of gewoon een maandje afkicken van de capsaicin, dat je weer normaal kunt eten. Zelf maken is ook nog een optie, van wat goeie madammen. | |
Selestha | maandag 30 mei 2011 @ 13:33 |
Ja dat gevoel had ik ook met een lepeltipje, niet eens een lepel vol. Madame Jeanette sambal is echt HEET. | |
ausweiss | maandag 30 mei 2011 @ 15:29 |
De dag er na komt er zo een vlam aan de onderkant uit ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 15:55 |
![]() | |
Stokstaart | maandag 30 mei 2011 @ 17:15 |
Die ziet er wel lekker uit, ga ik ff proberen. Piet, sambals die jij noemt ken ik wel. Hier bij de toko verkopen ze zelfgemaakte. Zijn alleen (op die madame jeanette na) lang niet zo pittig als Blair's sauce. | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 17:57 |
Ik kan je vertellen dat het erg lekkere saus is, heb het nu op een van Dobben saucijzenbroodje ![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 mei 2011 @ 17:59 |
Ik wil dan Blair sauce niet proberen. | |
Tanin | maandag 30 mei 2011 @ 19:25 |
Welke pittiger is weet ik niet, ligt wellicht ook aan het merk, maar Oelek is een beetje zuur, en ik vind het echt niet lekker. En die kan ik ook aanraden ja. Ik heb die een keer gebruikt zoals ik sambal gebruikte, want zo erg kan het toch niet zijn (ik eet van jongs af aan al sambal), en ik had toen nog een beugel, bleven een paar van die zaadjes in mijn beugel hangen, ik voelde me niet helemaal goed meer ![]() | |
Stokstaart | maandag 30 mei 2011 @ 19:32 |
Als het maar ook smaakvol is want dat is belangrijk. Morgen ff naar de toko hier in Oosterflank en anders rij ik naar de stad. | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 19:35 |
Die toko waar jij die zelfgemaakt sambal haalt, is dat in de stad van Rotterdam? | |
Stokstaart | maandag 30 mei 2011 @ 19:52 |
Toko Lima in de Oosterhof. Stad is niet echt in de richting maar kan wel een x bij Kruiskade/Binnenweg een rondje lopen. Zitten er ook genoeg toch? | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 19:54 |
Ik ga graag af op beproefde dingen van anderen en bij dingen als kruiskade zie ik door de bomen het bos niet meer ![]() | |
RobinOok | maandag 30 mei 2011 @ 19:58 |
Op de Kruiskade zitten vooral Chinezen, die houden niet van chilisaus. Moeilijk om daar de goeie sriracha (van Flying Goose) te scoren. Zoek een Indische toko. Of Surinamer. Oh, wacht, jij zoekt zelfgemaakte sambal. Ja, ook die zal je niet zo makkelijk op de Kruiskade vinden. Flauw dat Stokstaart niet wat duidelijker is, ik ben ook benieuwd wat en waar. | |
Stokstaart | maandag 30 mei 2011 @ 20:13 |
Euhm flauw? Vraag het juist zelf ook omdat ik zelden in dat gedeelte van de stad kom. Ja alleen om uit te gaan bij Vibe maar dan is alles allang dicht ![]() Zal toch ook vast wel ergens een Surinaamse toko zitten op de Binnenweg/Kruiskade? Naast Big Banana Poolsterstraat is sowieso een Surinamer maar die heeft alleen die gele sambal zelfgemaakt. | |
Stokstaart | maandag 30 mei 2011 @ 20:14 |
Die probleem heb ik dus ook, zitten ook Turkse supermarktjes en Chinese zaakjes het lijkt allemaal op elkaar ![]() | |
RobinOok | maandag 30 mei 2011 @ 20:26 |
Oja, trouwens, klikkerdeklik om: een aantal toko's in Rotterdam vanuit je luie stoel op een rijtje te zien. Maar ja, de Surinamers staan daar niet bij. En maar 1 echte Indo. (op Zuid) Stuk verderop op de kruiskade, die dan allang geen kruiskade meer heet zit nog een Indische toko. Ik zal daar binnenkort ook eens gaan kijken. Maar Flying Goose sriracha blijft een beetje zoeken.... | |
markmarkmark | maandag 30 mei 2011 @ 20:29 |
waarom niet zelf maken? simpeler kan niet. koop een vijzel voor 5 euro en surinamse peper. stamp een pepertje met een teentje knoflook en je bent klaar. je kan het ook nog mengen met ketjap of peperketchup mee maken. | |
Stokstaart | maandag 30 mei 2011 @ 20:30 |
Dank je ![]() | |
Jodocus1 | maandag 30 mei 2011 @ 20:32 |
Bij de plus hebben ze 'hete bliksem' sambal. Vind ik heel lekker. | |
loonytik | maandag 30 mei 2011 @ 21:59 |
Bij deze Engelse site vallen de verzendkosten wel mee. http://www.scorchio.co.uk/ De dragon slayer sauce van chillipepper is erg lekker en heet! http://www.scorchio.co.uk(...)eff125487234d49f86eb De dragon slayer is nog pittiger en die andere nog meer :p Blair sauzen zijn extract sauzen heb een blair saus niet zelf geproefd. Maar heb wel Mad dog's Silver Collectors Edition(ook extract saus) hier liggen hoewel hij wel pittig is smaakt het naar meuk ![]() Die Sriracha Extra Hot is ook wel te doen. Maar daar kan ik ook al aardig wat van gebruiken ![]() | |
MalaCocinera | maandag 30 mei 2011 @ 23:06 |
Zelf maken simpel noemen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 07:00 |
Kijk, een pakjeskoker | |
MalaCocinera | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:00 |
@ TS mocht je weer eens in Scheveningen zijn, dan moet je eens naar die Indo (als ze er nog zitten) in de Palace Promenade gaan, die hebben een verukkelijke Sambal Setan. Naast dat die loeiheet is, is hij erg smaakvol. Ik gebruikte die sambal altijd als dip voor mijn nacho's, pakoras enzo. Om vervolgens s'nachts zwetend wakker te worden met buikpijn en dan mijn knietjes op te trekken tegen mijn buik, armpjes eromheen en bidden dat mijn maag niet doorboord wordt ![]() En qua islamitissche slagers heb je in Delft schuin tegenover boekhandel Huyser in de Choorstraat een Syrier zitten, die goddelijke lamsvleesproducten heeft, kebab, merguez, shoarma. En de zelf gemaaakte ''salades'' als hummus, aubergine salade zijn ook omnomnom (eigenlijk zijn al zijn zelgemaakte dingen dat):9 Hij levert ook aan de lokale horeca, ik kan in Rotterdam geen vervanger voor hem vinden. Dus ik ga regelmatig naar Delft voor hem. En nu moet jij straat en huisnummer geven van die toko waar jij die zelf gemaakte sambal haalt ![]() | |
Axia | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:08 |
Inderdaad. Zelfs gemengd door piccalily is het heerlijk ![]() | |
THeeF | woensdag 1 juni 2011 @ 12:37 |
http://www.sinfulsauces.co.uk/ Is iemand hiermee bekend? | |
JoekieJoekie | woensdag 8 juni 2011 @ 14:56 |
Al eens rondgekeken op http://www.sambalshop.nu ? Ze stonden vorige week op de TongTong Fair in Den Haag... Ik ken hun Sambal Mango (zeer pittig alhoewel je dit niet direct verwacht van Mango) en de Surinaamse en Mme Jeanettes schijnen nog veel scherper te zijn! | |
klotezooi | maandag 13 juni 2011 @ 12:41 |
Wat dacht je van Maddog Hot Sauce? Zit het zaad in van 160.000 pepers en op een 6 million scoville schaal | |
tinus-trotyl | maandag 13 juni 2011 @ 12:51 |
De Blairs Deathsausjes waarschijnlijk binnenkort in Nederland te bestellen. Ik ben er zelf een enorme fan van, heerlijk om de saus van het puntje van je tong tot aan je ster te voelen branden. Feel @live! | |
Farenji | maandag 13 juni 2011 @ 13:01 |
Bij de toko in Ocean Paradise (die grote restaurantboot aan de Parkhaven in Rotterdam) kun je lekkere Thaise sambal kopen. Die is goed pittig en lekker gekruid. | |
MalaCocinera | maandag 13 juni 2011 @ 13:02 |
Naam puhlease met eventueel een picca ![]() | |
Specularium | maandag 13 juni 2011 @ 13:07 |
Kent iemand deze? Goed heet maar die smaak is mwah...![]() | |
Farenji | maandag 13 juni 2011 @ 13:21 |
Alstu: ![]() ![]() | |
roos85 | maandag 13 juni 2011 @ 15:49 |
TS![]()
| |
tslh | vrijdag 17 juni 2011 @ 23:27 |
Deze is inderdaad erg goed! Niet het allerheetste wat te krijgen is, maar gewoon erg goed van smaak. | |
MOD | vrijdag 17 juni 2011 @ 23:32 |
Je wilt zeg maar zulke sambal?![]() | |
RobinOok | zondag 19 juni 2011 @ 13:52 |
Oh, ik ging gisteren even kijken bij die toko op de vierambachtstraat hier in Rotterdam en dacht het voor je gevonden te hebben, hete sambal: ![]() Maar misschien kende je die dus al? Nou ja, in ieder geval is het voor sambal liefhebbers best een tip om eens langs te gaan bij Toko Soerabaja. De eigenaresse (Nettie) is supervriendelijk en heeft allerlei soorten sambal te koop, van de gewone van Koningsvogel tot die van Specerijenberg en huisgemaakte. Soms heeft ze ook net weer iets nieuws en mag je van alles proeven.Ze heeft verstand van sambal, een aanrader dus. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 19-06-2011 13:59:19 ] | |
Id_do_her | zondag 19 juni 2011 @ 13:56 |
En geef me saus. ![]() |