FOK!forum / Culinesse à gogo / Pittige saus of sambal gezocht
Stokstaartmaandag 30 mei 2011 @ 04:29
Reguliere sambal, tabasco en andere "pittige" meuk ben ik immuun voor geworden. Sambal Oelek eet ik zoals anderen curry eten bij een tosti.
Surinaamse toko heb ik madame jeanette sambal (gele) gehad maar die vond ik niet zo lekker :@

Qua pittigheid viel die ook wel mee trouwens, wel heter dan de reguliere zooi uit kant en klare potjes van de bekende merken.

Ik ben op dus zoek naar een lekkere pittige saus (of sambal) niet perse de allerheetste met 15 miljoen op de schaal van Scoville pure capsaïcine troep die toch oneetbaar is.

In Mexico heb ik jaaaaaaaren geleden wel Blair's Deathsauce op.Die vond ik erg lekker en is echt fucking scherp. Voordeel: Kan ook bij veel gerechten, alleen zover ik weet nergens te krijgen in Nederland :{ .

O zelf maken is gewoonweg geen optie. Moet ergens te krijgen zijn of te bestellen. Liefst wel in Nederland.
ABombalimaandag 30 mei 2011 @ 04:44
Blairs deathsauce is wel te krijgen via online shops, maar een beetje te duur.

Als je geen moeite hebt met online aankopen doen, check dan ebay en amazon, daar kun je de allergekste en lekkerste sauzen vinden. Mijn favoriet: el yucateco

Als je niet online wilt kopen, zoek dan een goede toko en neem een habanero saus, dat hebben ze bijna overal wel...vrij heet en lekker. (als het een saus is met azijn is het meestal minder lekker)
Pietverdrietmaandag 30 mei 2011 @ 07:29
Vraag in toko's naar Sambal Gledek, Sambal Setan of Sambal Brandal
Deze zijn scherper dan Oelek
Sambal Setan is de pittigste van de drie
RaymondKmaandag 30 mei 2011 @ 07:34
Gele of groene sambal. Tekoop bij toko's.

Als je die gele kan vinden mag je het zeggen, die zoek ik ook al een tijdje, maar keeg ik een keer bij de Chinees toen ik voor de lol liep te klagen dat die normale sambal bijna aardbeienjam leek.

Je weet niet wat er gebeurt als je daar van eet van die gele. })
Id_do_hermaandag 30 mei 2011 @ 07:56
Samuraisaus is ook best goed te doen.
hilliebilliemaandag 30 mei 2011 @ 09:49
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 07:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag in toko's naar Sambal Gledek, Sambal Setan of Sambal Brandal
Deze zijn scherper dan Oelek
Sambal Setan is de pittigste van de drie
Sambal brandal is minder pittig als oelek hoor..
Selesthamaandag 30 mei 2011 @ 09:59
Madame Jeannette sambal van de Surinaamse toko!
Reneuhmaandag 30 mei 2011 @ 10:00
De Javaanse sambal is ook lekker :)
lemonlimemaandag 30 mei 2011 @ 11:59
Groene mango chutney van Lekker Bekkie is mijn favoriet. Werkt direct op m'n speekselklieren :9
Hun piccalilly is echt te scherp voor mij dus misschien precies goed voor jou.
Pietverdrietmaandag 30 mei 2011 @ 12:16
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 09:59 schreef Selestha het volgende:
Madame Jeannette sambal van de Surinaamse toko!
Had daar laatst een hapje van
2A967DB93AF3516D661CFD1F1FB54591-vuurspuger-.jpg
RobinOokmaandag 30 mei 2011 @ 12:50
5591355457_b6b43be673.jpg
Sriracha Extra Hot

Sriracha extra hot, die met rode dop?
Of gewoon een maandje afkicken van de capsaicin, dat je weer normaal kunt eten.
Zelf maken is ook nog een optie, van wat goeie madammen.
Selesthamaandag 30 mei 2011 @ 13:33
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had daar laatst een hapje van
[ afbeelding ]
Ja dat gevoel had ik ook met een lepeltipje, niet eens een lepel vol. Madame Jeanette sambal is echt HEET.
ausweissmaandag 30 mei 2011 @ 15:29
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had daar laatst een hapje van
[ afbeelding ]
De dag er na komt er zo een vlam aan de onderkant uit *O* ~O>
Pietverdrietmaandag 30 mei 2011 @ 15:55
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 15:29 schreef ausweiss het volgende:

[..]

De dag er na komt er zo een vlam aan de onderkant uit *O* ~O>
burning_fart.jpg
Stokstaartmaandag 30 mei 2011 @ 17:15
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sriracha Extra Hot

Sriracha extra hot, die met rode dop?
Of gewoon een maandje afkicken van de capsaicin, dat je weer normaal kunt eten.
Zelf maken is ook nog een optie, van wat goeie madammen.
Die ziet er wel lekker uit, ga ik ff proberen.
Piet, sambals die jij noemt ken ik wel. Hier bij de toko verkopen ze zelfgemaakte. Zijn alleen (op die madame jeanette na) lang niet zo pittig als Blair's sauce.
MalaCocineramaandag 30 mei 2011 @ 17:57
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:15 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Die ziet er wel lekker uit, ga ik ff proberen.
Piet, sambals die jij noemt ken ik wel. Hier bij de toko verkopen ze zelfgemaakte. Zijn alleen (op die madame jeanette na) lang niet zo pittig als Blair's sauce.
Ik kan je vertellen dat het erg lekkere saus is, heb het nu op een van Dobben saucijzenbroodje :9, maar ik denk dat jij wel ff inderdaad een maandje ofzo moet afkikken voordat jij het gaat waarderen.
Pietverdrietmaandag 30 mei 2011 @ 17:59
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:15 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Die ziet er wel lekker uit, ga ik ff proberen.
Piet, sambals die jij noemt ken ik wel. Hier bij de toko verkopen ze zelfgemaakte. Zijn alleen (op die madame jeanette na) lang niet zo pittig als Blair's sauce.
Ik wil dan Blair sauce niet proberen.
Taninmaandag 30 mei 2011 @ 19:25
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 09:49 schreef hilliebillie het volgende:

[..]

Sambal brandal is minder pittig als oelek hoor..
Welke pittiger is weet ik niet, ligt wellicht ook aan het merk, maar Oelek is een beetje zuur, en ik vind het echt niet lekker.

quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sriracha Extra Hot

Sriracha extra hot, die met rode dop?
Of gewoon een maandje afkicken van de capsaicin, dat je weer normaal kunt eten.
Zelf maken is ook nog een optie, van wat goeie madammen.
En die kan ik ook aanraden ja. Ik heb die een keer gebruikt zoals ik sambal gebruikte, want zo erg kan het toch niet zijn (ik eet van jongs af aan al sambal), en ik had toen nog een beugel, bleven een paar van die zaadjes in mijn beugel hangen, ik voelde me niet helemaal goed meer ;(
Stokstaartmaandag 30 mei 2011 @ 19:32
quote:
6s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:57 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Ik kan je vertellen dat het erg lekkere saus is, heb het nu op een van Dobben saucijzenbroodje :9, maar ik denk dat jij wel ff inderdaad een maandje ofzo moet afkikken voordat jij het gaat waarderen.
Als het maar ook smaakvol is want dat is belangrijk. Morgen ff naar de toko hier in Oosterflank en anders rij ik naar de stad.
MalaCocineramaandag 30 mei 2011 @ 19:35
quote:
10s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:32 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Als het maar ook smaakvol is want dat is belangrijk. Morgen ff naar de toko hier in Oosterflank en anders rij ik naar de stad.
Die toko waar jij die zelfgemaakt sambal haalt, is dat in de stad van Rotterdam?
Stokstaartmaandag 30 mei 2011 @ 19:52
quote:
14s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:35 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Die toko waar jij die zelfgemaakt sambal haalt, is dat in de stad van Rotterdam?
Toko Lima in de Oosterhof.
Stad is niet echt in de richting maar kan wel een x bij Kruiskade/Binnenweg een rondje lopen. Zitten er ook genoeg toch?
MalaCocineramaandag 30 mei 2011 @ 19:54
quote:
5s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:52 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Toko Lima in de Oosterhof.
Stad is niet echt in de richting maar kan wel een x bij Kruiskade/Binnenweg een rondje lopen. Zitten er ook genoeg toch?
Ik ga graag af op beproefde dingen van anderen en bij dingen als kruiskade zie ik door de bomen het bos niet meer :'(
RobinOokmaandag 30 mei 2011 @ 19:58
Op de Kruiskade zitten vooral Chinezen, die houden niet van chilisaus.
Moeilijk om daar de goeie sriracha (van Flying Goose) te scoren.
Zoek een Indische toko. Of Surinamer.

Oh, wacht, jij zoekt zelfgemaakte sambal. Ja, ook die zal je niet zo makkelijk op de Kruiskade vinden. Flauw dat Stokstaart niet wat duidelijker is, ik ben ook benieuwd wat en waar.
Stokstaartmaandag 30 mei 2011 @ 20:13
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Op de Kruiskade zitten vooral Chinezen, die houden niet van chilisaus.
Moeilijk om daar de goeie sriracha (van Flying Goose) te scoren.
Zoek een Indische toko. Of Surinamer.

Oh, wacht, jij zoekt zelfgemaakte sambal. Ja, ook die zal je niet zo makkelijk op de Kruiskade vinden. Flauw dat Stokstaart niet wat duidelijker is, ik ben ook benieuwd wat en waar.
Euhm flauw? Vraag het juist zelf ook omdat ik zelden in dat gedeelte van de stad kom. Ja alleen om uit te gaan bij Vibe maar dan is alles allang dicht :P
Zal toch ook vast wel ergens een Surinaamse toko zitten op de Binnenweg/Kruiskade? Naast Big Banana Poolsterstraat is sowieso een Surinamer maar die heeft alleen die gele sambal zelfgemaakt.
Stokstaartmaandag 30 mei 2011 @ 20:14
quote:
7s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:54 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Ik ga graag af op beproefde dingen van anderen en bij dingen als kruiskade zie ik door de bomen het bos niet meer :'(
Die probleem heb ik dus ook, zitten ook Turkse supermarktjes en Chinese zaakjes het lijkt allemaal op elkaar _O-
RobinOokmaandag 30 mei 2011 @ 20:26
Oja, trouwens, klikkerdeklik om: een aantal toko's in Rotterdam vanuit je luie stoel op een rijtje te zien.

Maar ja, de Surinamers staan daar niet bij. En maar 1 echte Indo. (op Zuid)
Stuk verderop op de kruiskade, die dan allang geen kruiskade meer heet zit nog een Indische toko. Ik zal daar binnenkort ook eens gaan kijken. Maar Flying Goose sriracha blijft een beetje zoeken....
markmarkmarkmaandag 30 mei 2011 @ 20:29
waarom niet zelf maken?
simpeler kan niet.

koop een vijzel voor 5 euro en surinamse peper.
stamp een pepertje met een teentje knoflook en je bent klaar.
je kan het ook nog mengen met ketjap of peperketchup mee maken.
Stokstaartmaandag 30 mei 2011 @ 20:30
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 20:26 schreef RobinOok het volgende:
Oja, trouwens, klikkerdeklik om: een aantal toko's in Rotterdam vanuit je luie stoel op een rijtje te zien.

Maar ja, de Surinamers staan daar niet bij. En maar 1 echte Indo. (op Zuid)
Stuk verderop op de kruiskade, die dan allang geen kruiskade meer heet zit nog een Indische toko. Ik zal daar binnenkort ook eens gaan kijken. Maar Flying Goose sriracha blijft een beetje zoeken....
Dank je :Y)
Jodocus1maandag 30 mei 2011 @ 20:32
Bij de plus hebben ze 'hete bliksem' sambal.
Vind ik heel lekker.
loonytikmaandag 30 mei 2011 @ 21:59
Bij deze Engelse site vallen de verzendkosten wel mee.
http://www.scorchio.co.uk/
De dragon slayer sauce van chillipepper is erg lekker en heet!
http://www.scorchio.co.uk(...)eff125487234d49f86eb
De dragon slayer is nog pittiger en die andere nog meer :p

Blair sauzen zijn extract sauzen heb een blair saus niet zelf geproefd. Maar heb wel Mad dog's Silver Collectors Edition(ook extract saus) hier liggen hoewel hij wel pittig is smaakt het naar meuk :{ Die dragon slayer saus is haast net zo pittig maar veel lekkerder.

Die Sriracha Extra Hot is ook wel te doen. Maar daar kan ik ook al aardig wat van gebruiken :P
MalaCocineramaandag 30 mei 2011 @ 23:06
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 20:29 schreef markmarkmark het volgende:
waarom niet zelf maken?
simpeler kan niet.

koop een vijzel voor 5 euro en surinamse peper.
stamp een pepertje met een teentje knoflook en je bent klaar.
je kan het ook nog mengen met ketjap of peperketchup mee maken.
Zelf maken simpel noemen :') Waarom moeilijk doen als er mogelijk een kant en klare oplossing op de hoek is. Plus hoe minder afwas hoe beter :7
Pietverdrietdinsdag 31 mei 2011 @ 07:00
quote:
13s.gif Op maandag 30 mei 2011 23:06 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Zelf maken simpel noemen :') Waarom moeilijk doen als er mogelijk een kant en klare oplossing op de hoek is. Plus hoe minder afwas hoe beter :7
Kijk, een pakjeskoker
MalaCocineradinsdag 31 mei 2011 @ 14:00
@ TS mocht je weer eens in Scheveningen zijn, dan moet je eens naar die Indo (als ze er nog zitten) in de Palace Promenade gaan, die hebben een verukkelijke Sambal Setan. Naast dat die loeiheet is, is hij erg smaakvol.

Ik gebruikte die sambal altijd als dip voor mijn nacho's, pakoras enzo. Om vervolgens s'nachts zwetend wakker te worden met buikpijn en dan mijn knietjes op te trekken tegen mijn buik, armpjes eromheen en bidden dat mijn maag niet doorboord wordt :') Ondanks die ongemakken was die sambal verukkelijk.

En qua islamitissche slagers heb je in Delft schuin tegenover boekhandel Huyser in de Choorstraat een Syrier zitten, die goddelijke lamsvleesproducten heeft, kebab, merguez, shoarma. En de zelf gemaaakte ''salades'' als hummus, aubergine salade zijn ook omnomnom (eigenlijk zijn al zijn zelgemaakte dingen dat):9 Hij levert ook aan de lokale horeca, ik kan in Rotterdam geen vervanger voor hem vinden. Dus ik ga regelmatig naar Delft voor hem.

En nu moet jij straat en huisnummer geven van die toko waar jij die zelf gemaakte sambal haalt :(
Axiadinsdag 31 mei 2011 @ 14:08
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 20:29 schreef markmarkmark het volgende:
waarom niet zelf maken?
simpeler kan niet.

koop een vijzel voor 5 euro en surinamse peper.
stamp een pepertje met een teentje knoflook en je bent klaar.
je kan het ook nog mengen met ketjap of peperketchup mee maken.
Inderdaad. Zelfs gemengd door piccalily is het heerlijk :)
THeeFwoensdag 1 juni 2011 @ 12:37
http://www.sinfulsauces.co.uk/

Is iemand hiermee bekend?
JoekieJoekiewoensdag 8 juni 2011 @ 14:56
Al eens rondgekeken op http://www.sambalshop.nu ? Ze stonden vorige week op de TongTong Fair in Den Haag... Ik ken hun Sambal Mango (zeer pittig alhoewel je dit niet direct verwacht van Mango) en de Surinaamse en Mme Jeanettes schijnen nog veel scherper te zijn!
klotezooimaandag 13 juni 2011 @ 12:41
Wat dacht je van Maddog Hot Sauce?
Zit het zaad in van 160.000 pepers en op een 6 million scoville schaal
tinus-trotylmaandag 13 juni 2011 @ 12:51
De Blairs Deathsausjes waarschijnlijk binnenkort in Nederland te bestellen.

Ik ben er zelf een enorme fan van, heerlijk om de saus van het puntje van je tong tot aan je ster te voelen branden.

Feel @live!
Farenjimaandag 13 juni 2011 @ 13:01
Bij de toko in Ocean Paradise (die grote restaurantboot aan de Parkhaven in Rotterdam) kun je lekkere Thaise sambal kopen. Die is goed pittig en lekker gekruid.
MalaCocineramaandag 13 juni 2011 @ 13:02
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 13:01 schreef Farenji het volgende:
Bij de toko in Ocean Paradise (die grote restaurantboot aan de Parkhaven in Rotterdam) kun je lekkere Thaise sambal kopen. Die is goed pittig en lekker gekruid.
Naam puhlease met eventueel een picca :7
Speculariummaandag 13 juni 2011 @ 13:07
Kent iemand deze? Goed heet maar die smaak is mwah...

1658.png
Farenjimaandag 13 juni 2011 @ 13:21
quote:
6s.gif Op maandag 13 juni 2011 13:02 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Naam puhlease met eventueel een picca :7
Alstu:

sambal1.jpg

sambal2.jpg
roos85maandag 13 juni 2011 @ 15:49
TS

yi6xg_th.gif

SPOILER
:*
tslhvrijdag 17 juni 2011 @ 23:27
quote:
14s.gif Op maandag 13 juni 2011 13:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Alstu:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Deze is inderdaad erg goed! Niet het allerheetste wat te krijgen is, maar gewoon erg goed van smaak.
MODvrijdag 17 juni 2011 @ 23:32
Je wilt zeg maar zulke sambal?

15072008005.jpg
RobinOokzondag 19 juni 2011 @ 13:52
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 04:29 schreef Stokstaart het volgende:
Surinaamse toko heb ik madame jeanette sambal (gele) gehad maar die vond ik niet zo lekker :@
Oh, ik ging gisteren even kijken bij die toko op de vierambachtstraat hier in Rotterdam en dacht het voor je gevonden te hebben, hete sambal:

5848499830_a196a9b6f8.jpg

Maar misschien kende je die dus al?

Nou ja, in ieder geval is het voor sambal liefhebbers best een tip om eens langs te gaan bij Toko Soerabaja. De eigenaresse (Nettie) is supervriendelijk en heeft allerlei soorten sambal te koop, van de gewone van Koningsvogel tot die van Specerijenberg en huisgemaakte. Soms heeft ze ook net weer iets nieuws en mag je van alles proeven.Ze heeft verstand van sambal, een aanrader dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 19-06-2011 13:59:19 ]
Id_do_herzondag 19 juni 2011 @ 13:56
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 15:49 schreef roos85 het volgende:
TS

[ afbeelding ]

SPOILER
:*
En geef me saus. :')