quote:Een vrolijke tirade die tot nadenken en actie stemt
Is het einde van een lekkere bal gehakt, een sappige biefstuk, de kipsaté en het mootje kabeljauw in zicht? Levensbedreigende virusziekten, milieuschade en dierenleed - we wéten ervan, maar we consumeren vrolijk door. Maar wat gebeurt er als we op deze voet door blijven gaan met de kiloknaller en het broodje zalm? Wat zijn de alternatieven? En waarom zijn we zo verslaafd aan vis en vlees?
Zelfs voor bewust levende mensen die weten dat de productie van vis en vlees reuze schadelijk is voor het milieu en dat de consumptie mogelijk schadelijk voor hun gezondheid is, is het heel moeilijk om er mee te stoppen. Wat moet er gebeuren wilt u het roer omgooien? Een verhelderende verkenning achter de schermen van de vis- en vleesindustrie alsook in uw hoofd.
Met onder anderen schrijfster Charlotte Mutsaers, hoogleraar psychologie en activiste Roos Vonk, varkenshouder en LTO-voorzitter Annechien ten Have, hoogleraar duurzame ontwikkeling Louise Fresco en Dirk Duijzer, directeur Food en Agri van de Rabobank.
In Vis noch vlees gaan de programmamakers de uitdaging aan om de eigen VPRO-kantine vlees- en visvrij te maken, ze confronteren fervente vleeseters met ongemakkelijke waarheden over de industrie, geven een reclamebureau de opdracht een campagne te bedenken die ons van het vlees- en vis eten afhelpt, en kijken met de blik van een natuurfilmer die een exotische diersoort ontdekt naar de dieren die dagelijks op ons bord belanden. Een vrolijke tirade die tot nadenken en actie stemt.
Hoe oud ben jij, 11?quote:
Ik ben 10 wat is dit?quote:Op zondag 29 mei 2011 21:28 schreef Adelante het volgende:
[..]
Hoe oud ben jij, 11?
Vis is lekker. Maar tegenwoordig vaak smakeloos want kweekvis
gr?quote:Op zondag 29 mei 2011 21:22 schreef Adelante het volgende:
Mijn god wat ik erger me aan dit gezeik over duurzame voeding"Mensen kunnen best zonder vlees" aldus een of ander bleke hippie; z'n gelige kleur bewijst het tegendeel. "Laten we na de afdeling groeten in de supermarkt een andere afdeling maken, zodat klanten niet direct langs het vleesschap komen" aldus een brainwave van een reclamesjaak; als het ergens anders in een supermarkt staat, pak je het toch wel
Dat.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:06 schreef Isegrim het volgende:
Ik vond het een prima programma. We eten veel meer vlees dan goed is voor ons en onze wereld. Daar mag best wat vaker aandacht aan besteed worden.
Amenquote:Op zondag 29 mei 2011 21:22 schreef Adelante het volgende:
[..]
Mijn god wat ik erger me aan dit gezeik over duurzame voeding"Mensen kunnen best zonder vlees" aldus een of ander bleke hippie; z'n gelige kleur bewijst het tegendeel. "Laten we na de afdeling groeten in de supermarkt een andere afdeling maken, zodat klanten niet direct langs het vleesschap komen" aldus een brainwave van een reclamesjaak; als het ergens anders in een supermarkt staat, pak je het toch wel
Bedrijfskantines die een vleesvrije dag moeten houden. Collega's moeten elkaar aanspreken op hun gedrag en het asociaal gaan vinden om 5 dagen per week vleeswaren op hun brood te hebben
Alles in zo'n belerend toontje, alsof ik zelf als consument niet kan inschatten wat goed voor mij of mijn omgeving is
Zonde dat de VPRO hier geld voor krijgt!
'Natuurlijk' is een onzinterm die te pas en te onpas wordt gebruikt. Arsenicum is ook natuurlijk.quote:Op zondag 29 mei 2011 21:59 schreef KevinMalone het volgende:
Biologisch voedsel vind ik ook quatsch, als het natuurlijk is noem het dan natuurlijk, tevens is biologisch niet het zelfde als natuurlijk, het is alleen in mindere maten dan grootschalige shit.
Natuurlijke producten zijn zo lekker jongens.Fruit is zoet, Groenten hebben smaak en zijn niet waterig, vlees heeft echte vlees smaak, vis heeft echte vis smaak.
![]()
Ik wil trouwens ook ieder avond vlees of vis, groenten zijn bij mij van minder belang.![]()
Trouwens ook onzin om producten filtreren als ze er "anders uit zien" zoals rechte bananen etc.
Overdrijven is geen vak. Door mensen als jou of op die zender dénken fabrikanten dat ze gezonder bezig gaan, of dat willen ze dom klapvee (kijkers van dat programma) doen geloven. Terwijl ze complete bossen wegkappen voor de soja, massaal aspartaam in het drinken kankeren (hihi, dat krijg je ervan!quote:Op maandag 30 mei 2011 11:59 schreef Isegrim het volgende:
Overdrijven is ook een vak.In sommige gevallen klopt het blijkbaar dat je van vlees agressief wordt.
idiocracyquote:Op maandag 30 mei 2011 12:15 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Overdrijven is geen vak. Door mensen als jou of op die zender dénken fabrikanten dat ze gezonder bezig gaan, of dat willen ze dom klapvee (kijkers van dat programma) doen geloven. Terwijl ze complete bossen wegkappen voor de soja, massaal aspartaam in het drinken kankeren (hihi, dat krijg je ervan!) maar wel willen dat iedereen vrijheid van meningsuiting kan krijgen.
Ik wil mijn vlees opeten zonder dat iemand mij daar voor gaat betuttelen. Als ik in dit land niet meer zelf mag bepalen wat ik ga eten, dan zal ik inderdaad gek worden. Want dan krijgen hypocriete mensen als jij hun zin. En zijn we wéér dichterbij Idiocracy gekomen.
1. Ik ben geen vegetariërquote:Op maandag 30 mei 2011 12:15 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Overdrijven is geen vak. Door mensen als jou of op die zender dénken fabrikanten dat ze gezonder bezig gaan, of dat willen ze dom klapvee (kijkers van dat programma) doen geloven. Terwijl ze complete bossen wegkappen voor de soja, massaal aspartaam in het drinken kankeren (hihi, dat krijg je ervan!) maar wel willen dat iedereen vrijheid van meningsuiting kan krijgen.
Ik wil mijn vlees opeten zonder dat iemand mij daar voor gaat betuttelen. Als ik in dit land niet meer zelf mag bepalen wat ik ga eten, dan zal ik inderdaad gek worden. Want dan krijgen hypocriete mensen als jij hun zin. En zijn we wéér dichterbij Idiocracy gekomen.
Hetzelfde geldt voor suiker. En natuurlijk is dat zo. Dat is ons overlevingsinstinct. Dat krijgt een paar duizend jaartjes 'beschaving' er echt niet uit.quote:Op maandag 30 mei 2011 12:37 schreef Casino.Bob het volgende:
Ik heb ergens gelezen dat mensen instinctief kiezen voor vet voedsel (en ook vlees) omdat we die vetten nodig hebben in de winter. Dat was natuurlijk nog voordat we eten konden verbouwen, maar het instinct is nog steeds aanwezig.
QFT. Ik hang niet eens de term 'vegetarisch' aan een maaltijd zonder vlees. Ik eet waar ik op dat moment trek in heb, en de ene keer is dat een maaltijd zonder vlees en de andere keer met.quote:Op maandag 30 mei 2011 12:57 schreef Farenji het volgende:
Programma niet gezien maar het is wel een feit dat er een heleboel problemen minder zouden zijn als mensen wat minder vlees zouden eten en een paar dagen per week vegetarisch zouden eten. Maar dat willen de meeste mensen niet weten want die kunnen niet koken en raken in paniek als ze hun maaltijd niet kunnen baseren op een stuk vlees van minimaal 200 gram.
Elke dag veel vlees moeten eten is gewoon een kenmerk van geestelijke armoede.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |