FOK!forum / Culinesse à gogo / supermarkt pindasaus
Sicstuszaterdag 28 mei 2011 @ 19:31
Bestaat er een supermarkt pindasaus die niet ranzig is?
Ik heb inmiddels geprobeerd: Remia, Wyko, Verstegen, Conimex. Allemaal is het zoete, dikke troep die meer naar chocoladesaus dan naar pindasaus smaakt.
FutureFairytalezaterdag 28 mei 2011 @ 19:35
probeer Wyko met beetje sambal, ketjap.. vind em de lekkerste! je hebt Calvé nog niet opgenoemd maar begin daar maar niet aan :')
zomaareennaamzaterdag 28 mei 2011 @ 19:57
dan vrees ik dat je het toch zelf zult moeten maken.
08gnoT.zaterdag 28 mei 2011 @ 19:59
PCD pindakaas met ketjap en water. En een beetje sambal.

Ligt eraan welke ketjap je gebruikt, maar anders is die helemaal niet zoet.
Sicstuszaterdag 28 mei 2011 @ 20:24
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 19:59 schreef 08gnoT. het volgende:
PCD pindakaas met ketjap en water. En een beetje sambal.

Ligt eraan welke ketjap je gebruikt, maar anders is die helemaal niet zoet.
Tja, laten ze nou net bij mijn supermarkt (Digros) de PCD pindakaas uit het assortiment hebben gehaald :(
08gnoT.zaterdag 28 mei 2011 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 20:24 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Tja, laten ze nou net bij mijn supermarkt (Digros) de PCD pindakaas uit het assortiment hebben gehaald :(
Hier bij de super ook, dus ik had ze vorig jaar gemaild ;)

quote:
Helaas hebben we de afgelopen maanden mogen ervaren dat supermarktformules de PCD pindakaas inwisselen voor een pindakaas onder hun Eigen Merk.
Een formule die PCD pindakaas echter nog wel voert is Emte supermarkten. Op de site www.emte.nl kunt u checken of er ook bij u in de buurt een vestiging aanwezig is.
Mocht dit niet het geval zijn dan vormen de Quino en Trintel pindakaas een prima alternatief. Deze 2 merken komen qua receptuur namelijk vrijwel overeen met de PCD receptuur, waardoor u, bij aankoop van deze producten, niet teleurgesteld zult worden. Quino is verkrijgbaar bij formules als Plus, Hoogvliet, Deen, Jan Linders, Co-op, Spar, Poiesz en Vomar. Trintel is verkrijgbaar bij Jumbo.
Sicstuszaterdag 28 mei 2011 @ 20:26
Ah, Quino verkopen ze nog wel ja. Die maar proberen dan.
MaximusTGzaterdag 28 mei 2011 @ 20:27
Kokki djawa (dacht ik) is ook erg lekker! Meer "indonesisch"..

Edit: deze dus: http://www.onlinetoko.eu/(...)boe-sate-kokki-djawa

Maar ik moet zeggen, toen ie laatst op was, maar ik nog wel pindas had, heb ik die vermalen en dezelfde kruiden bij gedaan als dat op het pakje stond + water, toen smaakte ie bijna precies hetzelfde!

[ Bericht 75% gewijzigd door MaximusTG op 28-05-2011 20:33:35 ]
djamorozaterdag 28 mei 2011 @ 23:11
AH eigen merk,die is best wel te snavelen.
Lyriellazaterdag 28 mei 2011 @ 23:17
Zelf maken is niet bijzonder moeilijk toch?
Sicstuszondag 29 mei 2011 @ 07:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:17 schreef Lyriella het volgende:
Zelf maken is niet bijzonder moeilijk toch?
Ach gut, daar hebben we er weer een.
Isabeauzondag 29 mei 2011 @ 08:15
Ik heb diverse merken geprobeerd, maar tot mijn verbazing vond ik die van de Lidl het lekkerst.
Geen idee hoe die heet overigens.
Speculariumzondag 29 mei 2011 @ 08:18
Ik heb gemerkt dat veel mensen die Wyko verkeerd aanmaken.
Veel te veel water erbij. Gaan ze daarna klagen dat het te flauw is.
Isabeauzondag 29 mei 2011 @ 08:27
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 08:15 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb diverse merken geprobeerd, maar tot mijn verbazing vond ik die van de Lidl het lekkerst.
Geen idee hoe die heet overigens.
Ik was dus op zoek naar de naam van de pindasaus en was verbaast dit te vinden _O-

quote:
Kant-en-klare Satesaus Test

Gepubliceerd op 28-03-11
Dit artikel hoort bij de uitzending: Satésaus.

Satesaus is bijna niet weg te denken uit de Nederlandse keuken; lekker bij patat of gewoon voor door de Nasi Goreng. Geknoei in de keuken met pindakaas en melk is verleden tijd sinds er ook kant-en-klaar sauzen op de markt zijn gebracht. Een paar minuten in de magnetron en een beetje roeren. Maar welke van deze praktische opwarmsauzen is het lekkerst?

Satesaus is bijna niet weg te denken uit de Nederlandse keuken; lekker bij patat of gewoon voor door de Nasi Goreng. Geknoei in de keuken met pindakaas en melk is verleden tijd sinds er ook kant-en-klaar sauzen op de markt zijn gebracht. Een paar minuten in de magnetron en een beetje roeren. Maar welke van deze praktische opwarmsauzen is het lekkerst?

De 5 sauzen:

Satesaus 1 is ‘Conimex Kant en Klaar’, een A-merk van Unilever. Te koop bij verschillende supermarkten. Bij bijvoorbeeld Dirk vd Broek voor 1 euro 29. Dat is 32 cent per 100 gram (400 gram 1.29 euro).

Satesaus 2 is de Euro van Albertheijn. De Euroshopper Satesaus. De goedkoopste in de test, slechts 20 cent per 100 gram (500 gram 0.99 euro).

Satesaus 3 Remia. Gekocht voor 31 cent per 100 gram bij de Hoogvliet (265ml 0.82 euro).

Satesaus 4 is van Wijko. Een duur sausje, 38 cent per 100 gram. Dat belooft wat (500 gram 1.91 euro).

Satesaus 5 is Vitasia van de Lidl. Die is 24 cent per 100 gram.
Oftewel 1.29 euro per verpakking (517 gram 1.29 euro).

Ons panel:

Voorzitter van ons testpanel is Lonny Gerungan. De Indonesische chef-kok bekend van tv.

Mevrouw Niniek Andriani-Bos. Zij is eigenaresse van het familierestaurant Candi Borrubudur in Bussum.

Mathius Sukirno. Chefkok van restaurant Candi Borrubudur.

De heer Hans Brouwer, 86 jaar, een culinaire autoriteit uit de eerste generatie Indonesische restaurateurs in Nederland.

De uitslag:

Vitasia (Lidl) 7,1
Wijko 6,1
Remia 5,1
Conimex 4,5
Euroshopper (Albert Heijn) 3,3

1. Vitasia:
Lonny is vrij positief over deze saus. 'Hij had wel wat grover gemogen. De pinda's zijn te fijn gemalen.' Hans Brouwer vond de saus 'best te eten'.

2. Wijko:
De pittige smaak van Wijko wordt gewaardeerd door ons panel. De knoflook is goed te proeven.

3. Remia:
'Een rare kleur' en 'het lijkt op babyvoeding' zijn uitspraken die gedaan zijn door ons panel bij het testen van deze satésaus. Niniek noemt het het, vanwege de zoete smaak, "vlasatésaus".

4. Conimex:
Hans Brouwer vindt het een een saus met een katjang smaak, een beetje gemengd met pindakaas. Volgens Niniek smaakt de saus te zout, te zurig en te zoet.

5. Euroshopper
'Dit is geen pindasmaak...' aldus Mathius. Lonny vergelijkt de saus met pudding en vindt hem 'niet te pruimen'.
Speculariumzondag 29 mei 2011 @ 08:30
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 08:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik was dus op zoek naar de naam van de pindasaus en was verbaast dit te vinden _O-

[..]

Als Lonny het zegt is het pinda approved.
Isegrimzondag 29 mei 2011 @ 13:21
Wyko vind ik echt superlekker. :@

Maar mijn vriend maakt altijd zelf pindasaus van ...cashewnoten! Hij is namelijk allergisch voor pinda's. En zijn 'pinda'saus is echt héérlijk!
piepkuiken21zondag 29 mei 2011 @ 13:29
wat is je recept voor pindasaus?
Isegrimzondag 29 mei 2011 @ 13:42
- knoflook en sambal (sambal oelek, manis én badjak, elk een theelepel) fruiten
- beetje suiker of stroop toevoegen
- 1/5 santenblok toevoegen
- beetje water zodat santenblok oplost
- scheutje zoute sojasaus
- ketoembar & djinten
- gevijzelde cashews

Met dank aan LeeHarveyOswald. :P
Sicstusdinsdag 31 mei 2011 @ 20:59
Merci voor de tips!

Vandaag Suzi-Wan geprobeerd: die is zowaar te doen!!
Qua textuur veel beter dan de rotzooi die ik eerder noemde. Hij is ook niet zo bremzoet qua smaak, maar helaas wel wat vlak. Maar ketjap asin en sambal badjak doen wonderen.
golferdinsdag 31 mei 2011 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 13:42 schreef Isegrim het volgende:

Met dank aan LeeHarveyOswald. :P
Voor het vermoorden van Kennedy :?
Isegrimdinsdag 31 mei 2011 @ 21:52
quote:
11s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Voor het vermoorden van Kennedy :?
Ja, zonder dat zou die satésaus niet bestaan. :P
Xenoriumvrijdag 3 juni 2011 @ 14:14
Zelf maken en gooi er wat pecel bij van de toko. Pecel wordt meestal ook gebruikt bij traditionele gado gado.

Anders gewoon wat van die kant en klare dingen proberen bij de toko. Ik trek de kruiden en namaak troep van indonesische kruiden en gerechten uit de supermarkt niet. Je proeft het gelijk.
_Xbox_Master_vrijdag 3 juni 2011 @ 14:23
Wyko met wat extra sambal :9
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 14:26
quote:
7s.gif Op zondag 29 mei 2011 08:18 schreef Specularium het volgende:
Ik heb gemerkt dat veel mensen die Wyko verkeerd aanmaken.
Veel te veel water erbij. Gaan ze daarna klagen dat het te flauw is.
wij maken de Wyko altijd klaar met melk ipv water :P
veeeel lekkerder ;)
Charmianzondag 5 juni 2011 @ 11:58
Probeer de sausen van Ratu Culinair eens
http://www.ratuculinair.nl/Producten.html
Sicstuszondag 5 juni 2011 @ 20:31
Ik heb hem gevonden! De perfecte supermarktpindasaus!

Swiet Moffo Sate Pindasaus

Hij lijkt trouwens qua ingredienten en uiterlijk erg op die van Charmian hierboven.

Aanrader voor iedereen die van pindasaus houdt!